- Garmin topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Magisk
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
Srácok, az miért lehet, hogy bizonyos weboldalak nem töltődnek be
PC-n, egy példa:
A webhely nem érhető el
A(z) pkmods.com szerver IP-címe nem található.
Próbálja ki a következőket:
A kapcsolat ellenőrzéseA proxy, a tűzfal és a DNS-konfiguráció ellenőrzéseA Windows Hálózati diagnosztika futtatásaERR_NAME_NOT_RESOLVEDA telefonon ami ugyanerre a hálózatra kapcsolódik, simán elérem az oldalt.
Tűzfal vagy pfblockerNG beállítás lehet? -
Melorin
addikt
Tud valaki valami leírást adni arról, hogy a Traffic Shaping-ot hogy tudom jól belőni úgy, hogy a NAS-on futó torrent ne akadályozzon semmit a hálózaton? Pl. lagoló játékok, bufferelő Youtube és társai ne legyenek?
-
Melorin
addikt
válasz
Véreshurka #510 üzenetére
[link]
Az első metódus alapján állítottam be. De egyből nem működött, valami történt és csak utána. -
Melorin
addikt
Végre beüzemeltem élesben a pfSense-t. Egy problémába ütköztem. Nem tudom működésre bírni a duckDNS-el létrehozott elérésemet belső hálóról, hiába kapcsoltam be a NAT reflection-t.
-
Melorin
addikt
Még semmilyen tűzfalszabályt nem adtam meg.
Annyit már sikerült kibogoznom, hogy a 443 és a 80-as porton kommunikál a céges gép a külvilággal, viszont a belső hálón már ezerféle porton.
Ha esetleg mégsem működne, az lenne a tuti, ha a céges PC-felé IP cím alapján engedélyeznék mindent?
Pl: külső port 443,
belső port any,
destination: SEH PC IP címe
Még csak találgatózok, lehet, hogy ilyet nem is lehet -
Melorin
addikt
Összeraktam egy másik mini PC-t amiben Intel NIC van, plusz bepattintottam egy PCI-E Intel kártyát, vettem egy nagy levegőt és elölről kezdtem mindent, pfSense-vel. Kipróbáltam úgy, hogy csak a PC-met csatlakoztattam rá, hogy megnézzem oszt-e IP-t, és igen, osztott. Aztán kikapcsoltam a DHCP-t, nehogy bekeverjen a jelenlegi hálózatomba valami, és rácsatlakoztattam a működő hálózatra. Semmit nem barmolt össze, el is érem a hálózaton a web interface-t, szóval úgy néz ki, hogy már jobban állok mint múltkor. Ismerkedek az interface-szel, beállítgatok alap dolgokat a youtube-os guide szerint, és ha majd úgy érzem minden OK, megpróbálom élesben is, WAN+LAN DHCP-n.
Egy kérdés: jelenleg home office-ban dolgozok, céges VPN-re kapcsolódva egy céges gépről. Vajon kelleni fog neki valami extra engedély a tűzfalon belül, hogy kommunikáljon a céggel? -
Melorin
addikt
válasz
Multibit #494 üzenetére
Nem akartam egyből az egész házban lelőni a netet, először csak az én szobámat szerettem volna tűzfal mögé dugni. Ezért router után kötöttem a tűzfalat, hogy addig a család tudja használni a netet. Mindent elvégeztem telepítéskor. A tűzfal WAN portja ment a router felé, a LAN port pedig a szobámba. A LAN port egy switchbe ment bele, arra vannak rácsatlakoztatva az eszközeim: PC, NAS, stb.
-
Melorin
addikt
válasz
Véreshurka #491 üzenetére
Megnéztem az ARP table-t és ott már látta ma NAS-t viszont elérni sajnos nem tudom azon az IP címen
Alapértelmezetten a hálózati eszközök nem érhetik el egymást? Adnom kéne valami tűzfalszabályt ehhez?
Az hogy van, hogy a LAN 192.168.1.1, a WAN DHCP-n 192.168.0.1 IP-t kapott, NAT = ON, mégis képes a WAN előtti router IP-t osztani a LAN oldali eszközöknek?WAN Intel NIC, LAN Realtec NIC
pfSense-el odáig sem jutottam, hogy elérjem a netet sajna.
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Elkezdtem ismerkedni házilag barkácsolt tűzfalakkal. Végigpróbáltam egy csomó opensource tűzfalat, amik közül egyikkel sem tudtam elérni, hogy betöltődjenek a weboldalak vagy legalább a DHCP működjön LAN-on, kivéve eggyel, az OPNsense-vel.
Kb nulla ismerettel csinálgatom a dolgokat, nagyon nehéz és már feladni készülök, de hátha tudtok segíteni.
Az első problémám az, hogy nem látom, hogy milyen eszközöknek van IP kiosztva. Amikor rákattintok a Services/DHCP/Leases menüre, "A webhely nem érhető el" fogad. Minden más menüpont működik. Így pl nem tudom elérni a NAS-t mert nem tudom mi az IP címe.
Van valami ötletetek erre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged