Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• joghurt

addikt

LOGOUT blog

válasz D55 #17 üzenetére

Azt autógyárak is "remeghetnek", ha tervezési-gyártási hiba miatt probléma van. Kigyulladó BMW-k, beszoruló fékek stb.

Egyszerűen arról van szó, hogy a szoftveripar semmilyen felelősséget nem hajlandó vállalni a termékeiért. Ami nyilván felháborító és tarthatatlan.

Az egyik lépés az lenne, ha számon lehetne kérni a gyártókon a reklámozott feature-ök meglétét, és hibátlan működését. Talán ettől már visszavennének egy kicsit a vetítésből.
    A másik, hogy - mindenki máshoz hasonlóan - egyértelműen vonatkozna rájuk a felelősség. Ha egy szoftverhiba miatt áll le az üzem, akkor azért perkálni kell, bármit is rizsáznának az EULÁba.
    És lehetnének mindenféle opcionális minősítések. Ha atomerőműben kell futnia, akkor ez megkövetelhető. Egy 5 dolláros csehszlovák AV-től felesleges. Jelenleg vicces, amikor egy open/free program megbízhatóbb, mint egy üzleti termék, mivel előbbi forrását át tudod vizsgálni, utóbbiét nem.

• bambano

titán

válasz D55 #17 üzenetére

nehéz eldönteni ezt a történetet, mert az sem jó, ha csődbe kergeti a cégeket a hatóság, meg az sem, ha a fogyasztó semmiféle védelmet nem kap.
    jelenleg az eula totálisan cég párti, a fogyasztó lovat kap részletre.

engem is zavar az ész nélküli szabályozás (mondtam már, hogy nem szeretem, ha jogászok kontárkodnak az informatikába? :) ), személy szerint én csúnyán rá fogok faragni erre a történetre. lehetett volna jobb kompromisszum vagy középút.

Új hozzászólás Aktív témák