- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacc
aktív tag
válasz
King Unique #3483 üzenetére
Lehet csak én voltam a béna, és ezért nem sikerült a Windows alatt
.
H2testw nem volt. Disk partition-nal lehet csak egy valamit próbáltam, volt egy másik gép és ott próbálkoztam mbr és gpt konverzióval vele, lehet átsíklottam valamin ezen a gépen. Ma is használtam a Rufust igaz főleg Windows és Linux imagek kiírására lehet itt is elnéztem valamit.
Még valami plusszal is megnéztem,az is csak annyit írt ki, hogy 2.35Mb, tényleg a Disks-nél tűnt fel, hogy e mi ez a 3 partíció.Na meg most nagyon jó idő volt, és a sok téli nap számítógépes nap után rengeteget mozogtam ki a kertbe is. Igazából kényszerűségből foglalkoztam vele most hétvégén, lehet ezért most figyelmetlenebb is voltam, mint hétköznap. Vegyük úgy, hogy én nézhetem be most valamit
-
Lacc
aktív tag
válasz
King Unique #3481 üzenetére
Igen sikerült a Disks-sel. Szubjektív, hogy mi mennyire van eldugva a Windowsban, nincs nekem bajom a windowssal, csak egyszerűbbnek találom a linuxot ilyen téren.
Mivel fejlesztés során egy csomószor használom a terminál/command line (ubuntu/windows) az ilyen feladatokat szeretem egérrel csinálni, felüdülés számomra. Emiatt mindig úgy érzem, hogy kevesebb egér kattintás kell az ubiban.
Igen, ismerem, a GParted, egyszer használtam, talán 7-8 évvel ezelőtt. Amikor először tértem át Kubunturól Ubuntura és kellett a partícióval mokkolni valamit. Általában a Disks-sel szoktam kezdeni, és az elégnek bizonyult eddig particionálásnál is.
-
Lacc
aktív tag
válasz
King Unique #3479 üzenetére
Igen, ezeket utólag próbáltam.
Viszont most az asztali Ubuntuba behelyeztem (eddig csak Windows gépeken próbáltam), ott a formázás opciónál hirtelen észrevette, hogy 31GB-os (a Disks program), de a nautilus fájlkezelő ugyanúgy csak 2.5Mb-ot észlelt.
Érdekes módon a diskpart is csak 2.5Mb-ot látott. A H2testw is csak annyit, és nem mondott rá semmi hibát a pendrive-ra.
Nem biztos, hogy az Ubuntunak köszönhetőde szó se róla, hogy Windows alatt nem néztem meg a disks managerrel, felhúztam magam, hogy a boltok zárási idejében ment tönkre és itt vidéken csak 17:00-ig van élet a számtechboltokban a hétvégén nincs is. De az az Ubuntu mellett szól, hogy ő nem dugja el az ilyen segédprogramokat, és könnyebben eszembe jut, hogy van ilyen is
Nem tudom, hogy mi történhetett. Szó se róla, hogy volt rajta egy Ubuntu iso fájl, de azt fájlmásolás útján tettem rá. Az volt a fura, hogy 3 partició volt. Egy az iso fájlnak, egy a doksiknak (mappák, pdfek, doc), és volt 30GB nem allokált terület is a pendrive-n. Lehet amikor Windows alól áthúztam az iso fájlt, akkor csináltam véletlenül vele valamit, csak nem vettem észre?
Mert bootolni nem bootolt 2 laptopon amelyeknél engedélyezve van az usb boot (és ráadásul első a sorrendben) -
Lacc
aktív tag
Helló.
Van egy 32GB-os Kingston Datatravel 2.0 USB-s pendrivem. Ma még használtam és mindig 29GB volt rajta a kapictás, az előbb ismét a gépbe dugtam, és már csak 2.7MB-ot lát. Megnéztem, másik Windows-os gép is ennyit lát. Hiába formáztam, még mindig csak 2.7MB-ot lát. Mi lehet a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest