Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz november #5055 üzenetére

    1. Nem, nagyon nem jól érted... A rendszermeghajtót amiről éppen fut a Windows nyilván nem formázzuk - nem is értem mégis honnan jött ez - és alapesetben nem is engedné a rendszer, a / jel pedig értelemszerűen = vagy / vagy, azaz vagy egyik vagy másik módszerrel és értelemszerűen a pendrive-ra vonatkozóan.

    2. Lásd az előző pontot, nyilván nem a rendszermeghajtót formázzuk amiről éppen a Windows fut, hanem értelemszerűen magát a pendrive-ot illetve esetedben a külső SSD-t. Ahol a DiskPart parancssori eszköz nyilván használható az éppen futó Windows alatt egy rendszergazda parancssort nyitva, figyelni pedig főleg arra kell, hogy a megfelelő sorszámú (pl. 1 / 2 / 3) meghajtó legyen kiválasztva ami a pendrive / külső SSD.

    3. Lásd az előző pontot, vagyis hogy a megfelelő sorszámú meghajtó legyen kiválasztva ami előtt ilyenkor egy csillag (*) lesz az újbóli kilistázás (list disk) után (példa).

    4. Mármint angolul nem amit lefordít magyarra pl. a Google Fordító, vagy a magyarra lefordított szöveg tényleges jelentését? :D Egyrészt arról van szó, hogy formázásnál a parancs végén a quick = gyorsformázás, anélkül lassú formázás történik ami sokáig eltarthat. Másrészt hogy a gyorsformázás nem ellenőrzi végig a szektorokat mint a lassú formázás, de ha oké a meghajtó állapota, akkor felesleges az utóbbival sokat időzni. Viszont más szempontból lehet értelme a lassú formázásnak SSD-knél, lásd sebességproblémák (példa).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák