Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Nothing Ear és Ear (a) - hallgattak a hallgatóságra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Android szakmai topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vegitaa
senior tag
Segítsetek, S.O.S.!
Valami történt a pendrive-ommal, nem mutatja meg a tartalmát semmi. Ugyan látszik, hogy mekkora a szabad/foglalt hely rajta, de ha megakarom nyitni a meghajtót, azt kapom, hogy formázni kell a használat előtt...
Hogy tudom kimenteni az adatokat róla? -
zileut
tag
Egy promóciós pendrive-ről a cdfs tartalmat, hogy lehet letörölni?
Előre is kösz! -
tikki
csendes tag
Üdv!
Lenne egy olyan problémám, hogy:
sulis gépbe be lett dugva a pendrive amin volt jó sok forráskód / sulis anyag, szóval
Na most az mind eltűnt róla ott--->>
meglett nyitva a cserélhető lemez, kiírja hogy üres mappa. Jobbklikk, tulajdonságoknál meg jelzi hogy van rajta 1.5 giga használt terület a 8gigából..
ugyan ez másik gépen is. Jelzi, hogy használva van x méretű memória, de üres mappát mutat, ha megnyitom.valami ötlet?
-
válasz The Exiled #1594 üzenetére
recuva segithet a file-ok visszaállitásában
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
The Exiled
tag
Üdv, édesjóanyám munkhelyen használt relatíve régi pendrive-án a minap mentett egy word dokumentumot, miután a pendriveon található 3 mappa és beltartalmuk kivételével minden file átneveződött, kondolom karakterkódolás változott, win 8 hibajavítóját azért megpróbáltam, az eredmény persze lófasz lett. Ötlet?
( USB 2.0 Veritech 2Gb ) -
badmad
senior tag
Hello!
A gondom szinte szokványos 8gb kingston pendrivom elhalálozott 1pillanatról a másikra.Nem ismeri fel a windows több gépen próbálva semmi...Nagyon fontos adatok vannak rajta..megcsinálható valahogyan szerintetek?Megnéztem az eszközkezelőben sem látszodik semi...mondanátok valami okosságot,légyszíves?![ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
válasz david200000 #1589 üzenetére
nagyon szűkszavú vagy!
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
oszy
veterán
-
bl0ck
tag
válasz mixerboy0926 #1585 üzenetére
Helo!
Ez egy "meghibásodás" miatt jött létre, úgynevezett fájlrendszer nélküli "meghajtó".
Elméletileg meg lehet még csinálni egy programmal, csak nem tudom fejből mi a neve. Majd utána nézek, hogy mi a neve, ha netán addig nem írná le más.. -
mixerboy0926
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy olyan problémám hogy a 32GB-os Kingston pendrive-om fájlrendszere egyik pillanatról a másikra megváltozott RAW fájlrendszer formátumba és azóta nem tudom használni. Formázni sem enged és a mérete 0 byte!
Tudok ezzel valamit csinálni?
Előre is köszönöm a segítséget! -
embe
nagyúr
válasz david200000 #1582 üzenetére
Na pendrivról fút az Ubuntu.... de nem találok megoldást....
Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
embe
nagyúr
válasz david200000 #1582 üzenetére
Na most töltök éppen egy Ubuntut. Utána megcsinálom, hogy egy pendrivról bootoljon be.
Ha fút az Ubuntu...na akkor mit csinálok?Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
embe
nagyúr
válasz david200000 #1578 üzenetére
????? Nekem ez latin. Nem használtam ubuntut. Mit kell az alatt csinálni vele, illetve utána a w7-en tudom használni?
-
oszy
veterán
-
embe
nagyúr
Üdv!
Sajnos a korábbi problémám továbbra is áll, csak eddig nem jutottam el, hogy vele foglalkozzak.
Mi lehet a gond?Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
Jeno.L
tag
Sziasztok!
Adott egy 1 éves Verbatim Store 'n Go 8GB-s pendrive. Bootpendrive-t szerettem volna készíteni legális forrásból származó Win iso file-ból.
A probléma ott van,hogy háromból három program nem tudta megcsinálni.
A hivatalos USB Boot készítő MS oldalról kiírta,hogy nem ismerhető föl a pendrive, ellenőrizzem, a Magic Iso nem is látta a WINToBootic pedig Fail-t írt rá ki de ez legalább látta a pendirve-t.
Maga a pendrive tökéletesen működik, NTFS formázású, hiba nélkül ír, olvas, file nem veszett vagy sérült róla még soha.
Jah én az a fajta looser vagyok aki jobb egérgomb => kiadás "most már biztonságosan eltávolítható" módon szedem ki a USB cuccokat szóval az sincs,hogy adjneki, kirántottam és kész...Szóval a kérdés, a pendrive-l van valami vagy egyszerűen nem minden pendirve-ból lehet USB Boot Pendrive-t készíteni?
[ Szerkesztve ]
(+[----]%) ლ(╹◡╹ლ)
-
oszy
veterán
Nekem ugyanez a hibám egy más fajta és méretű eszközzel. Csak laptopok vannak itthon. Sem az USB3.0, sem az USB 2.0 aljzatban nem működik. Pedig nagyon jó lenne ha sikerülne! Van egy másik is, de azt még nem is látja egyik OP rendszer sem! :/ Tehát Ennek jó lenne elindulnia.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
mixerboy0926
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy olyan problémám hogy a 32GB-os Kingston pendrive-om fájlrendszere egyik pillanatról a másikra megváltozott RAW fájlrendszer formátumba és azóta nem tudom használni. Formázni sem enged és a mérete 0 byte!
Tudok ezzel valamit csinálni?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
vadallat88
tag
Sziasztok. Olyan problémám lenne hogy van egy 4Gb os pendrive-om de gyárilag kodot kér. A kódot tudom de ezt nem tudnám valahogyan letörölni? Szeretném ha ez a védelem eltűnne róla. Ötletek?
Előre is köszönöm!ASRock Z77 Extreme4 | Intel Core i5-3570K 3.40 GHz | ASUS HD 7970 DirectCU II | Corsair Vengeance LP 2x4GB DDR3 1600Mhz | OCZ Vertex 3 120 GB SSD | FSP Raider 550W | Zalman Z11 Plus | Samsung Galaxy Note II
-
dogi01
aktív tag
Helló!
Problémám a következő:
Emtec pendrive-om van 16Gb-os.
Nem tudom Windows-on belül NFTS-be formázni mert "A windows nem tudja befejezni a formázást."
Valószínű már volt itt hasonló kérdés, vessza tekergettem de nem néztem meg az összeset :SVan megoldás, vagy valami program ami segít nekem? (FAT32-ben minden rendben)
-
Mauzes
addikt
No, mivel a pendrive továbbra is szarakodik, kapcsolatba léptem a Sandisk support-tal, és részletesen leírtam a két fő gondot (több hardveren is próbáltam):
1. nagy fájlok írásánál nagyon belassul a cucc, olyan 6 MB/s-re, ami szerintem elfogadhatatlan. Az olvasás oké, és kis fájlokat is gyorsan ír (mivel az elején nagyon gyors az írás, csak utána lassul be mindig).
2. írások végén mindig sok időre "befagy" a másolás, 100%-on áll csomó ideig, illetve a kicsomagolás is néha belassul, hiába kicsi a becsomagolt állomány. Ilyenkor ha cancel-re nyomok, akkor kb. lefagy a Total Commander vagy az Explorer.
Erre írta a support, hogy küldjek ATTO benchmarkot, abból majd kiderül. Így néz ki az eredmény:
A support szerint ez rendben van, amiben igazuk is lenne, de egyrészt ez jóval lassabb, mint amit netes tesztekben láttam, másrészt pedig a fenti probléma ettől függetlenül fennáll. Ha tényleg ilyen gyors lenne, akkor nem panaszkodnék. Mivel nem egy olcsó pendrive-ról van szó, nyilván nem szeretném hibásan használni.
Hogy bizonyítsam, nem ad megfelelő eredményt az ATTO, mivel az kis állományokat ír csak, készítettem egy videót. Ebben egy 6,7 GB-os teszt videófájlt 12 perc alatt tudta a TC felmásolni a pendrive-ra (ez korábban kb. 1 perc volt). Az elején brutál gyors az írás, majd 10 és 70 MB/s között ugrál 2 percig, majd csomó ideig 6-7 MB/s az írás, és a végén 100%-on áll 2 percig.
Kérlek nézzetek bele, hogy értsétek a dolgot (nyilván felesleges végignézni beletekerés nélkül): Youtube teszt videó.
Van-e ötletetek, hogy mi a gebasz, és szerintetek ezt visszaveszik-e garanciális ügyintézésre? Hiszen végül is valamilyen szinten funkcionális, másrészt megnézik a szervizben 5 MB-os fájlokkal, és akkor teljesen jó lesz.
Köszi a segítséget!
-
gyorfy
csendes tag
válasz bandi0000 #1568 üzenetére
Ha még nem fordult elő ilyen ugyan ezzel a pendrive-al és ugyan azon a gépen:
Ha nálad rendesen működik, a drive, ne formázd le, mert nagy valószínűséggel nem fog segíteni!
Valszeg úgy jártál, mint Én, az alaplap és a pendrive nem szeretik egymást.Másik pendrive-ot kéne megpróbálni!
...vagy tiltsátok le a BIOS-ban az USB 2 támogatását.
Nálam használhatóvá tette a pendrive-ot, de baromi lassú lett.
...természetesen... -
bandi0000
nagyúr
Hali
Olyan problémám van hogy elvittem haveromhoz a pendrivom és raktunk rá zenét de egyszer csak kiirta hogy a késleltetett írás nem sikerült, és azóta egyfolytában le akarja formázni a pendrivom, de elég sok fontos adatom volt rajta ami viszont kellene, nem lehetne valamit csinálni ?Xbox One: bandymnc
-
bl0ck
tag
Üdv.
Van 1 problémám.
Van egy Corsair 32Gb-ás Voyager pendriveom(kicsit több mint fél éves).2-3 hete próbáltam vele rádióban, dvd lejátszón zenét lejátszani, de akadozva mentek a zenék. Pihentettem a dolgot, most meg szeretném használni. Gondoltam, hogy leformázom(fat), hát ha olyan baja van. Erre ki írja a gép, hogy nem tudja a windows befejezni a formázást...megbecsültem az anyukáját ekkor. Pár perc múlva megpróbáltam megint, ekkor nem írt ki semmit, de nem formázta le. Kihúztam gépből, azóta meg csak villog a pendriveon a led mint a hülye, és a gépen sehol nem látom. Lehet vele csodát művelni még, vagy küldjem vissza még garanciás? :/ -
Oda van irva: Transfer Rate - másolás (ami inkább olvasás)
Egyébként a teljesitményt nagyban befolyásolja, hogy milyen a file rendszered, és mekkora a sector méret
(a leggyorsabbat NTFS és 4k -s beállitásokkal kapd elvileg)
Olvass el egy két PH-s tesztet: [link] [link]A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
válasz kecsawi #1562 üzenetére
Gyagya windóz néha nem törli rendesen a particiós bejegyzéseket.
Linux(ubuntu) disk utility programmal próbáld meg vagy talán win alatt az SD formatterel érdemes lehet próbálkozni.
Elvileg a gparted is meg tudja csinálni ha felismeri a pendrive-odat.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
embe
nagyúr
Úgy néz ki megoldódott a probléma. Az előlapi, és pár hátlapi usb aljzat USB3 szabványú. Ezekkel próbáltam, nem ment. Az alaplapi usb2-es aljzatból működött. Ebben töröltem, majd újra formáztam, új partició, és miost működik rendesen.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Van egy Sandisk Extreme 32 GB-os pendrive-om, ami eddig tök jól működött, de ma elkezdte azt, hogy bármit írni akarok rá, elkezdi brutál sebességgel rámásolni, mondjuk 180 MB/s, aztán lelassul olyan 50-re rövid ideig, majd belassul 5-6 MB/s-ra, és onnantól annyival megy az írás. Szóval kb. használhatatlan.
Újraformáztam, de a probléma ugyanúgy fennáll.
Mi lehet a gáz? Mit tudok kipróbálni / csinálni vele?
Köszi!
-
embe
nagyúr
Hali!
Problémám a következő:
Van egy SANDISCK Cruzer Blade 8GB-os pendrive-m. Kölcsönadtam egy havernak, ő letörölte, majd nyomtatni való cuccot másolt rá, és visszaadta.
Na ekkor kezdődött a probléma. Az én gépem, ami eddig kezelte, nem ismerte fel. W7 Ultimate 64bites. Ha bedugom az usb aljzatba, akkor a windows hang megszólal, jelezve, hogy csatlakoztattam valamit. Pontosabban a Total Commander látja, kiírja, hogy F meghajtó, de amikor megakarom nyitni, akkor azt írja ki, hogy "nincs ilyen meghajtó".
A "Számítógép" megnyitásakor sem jelzi, hogy lenne ez a meghajtó.
/Felügyeleti eszközök / Számítógép kezelés/ lemezkezelés itt is jelzi- "F" meghajtóként ott van:....csak mégsem tudom használni.
A gyerek gépében, amin egy W7 Ultimate 32-es rendszer van, működik, azzal formáztam már Fat32-be, és NTFS-be is. Eredmény ugyanaz. Az én gépem nem tudja kezelni.
Mi lehet a probléma?
Köszi a választ előre is!Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
cseri zoli
csendes tag
Sziasztok van egy problémám. Van egy 8-gb-os emtec pendrivom,fel raktam rá mkv-es filmet formázva. Csak hogy a Bluray lejátszom ami viszi a mkv-t nem ismeri fel ?-jelet rak. Kérdésem az lenne hogy a formázás függ a felrakandó film méretétől? Ha tudna valaki segíteni .Köszönöm előre is.
-
gyorfy
csendes tag
Tapasztalat:
Vettem egy ilyen pendrive-ot:
DataTraveler G3 (DTIG3) 16GB. Mondván, ez nem is 2. generációs, hanem egyenesen 3.
[link]Na, most, cserébe fele olyan gyorsan SEM írható, mint a fentebb említett DT 100 G2.
Formáztam többször FAT 32-re és NTFS-re is.
Már láttam, többek is hasonlóan tapasztalták.
[ Szerkesztve ]
-
gyorfy
csendes tag
Újabb fejlemények:
Kaptam kölcsön két pendrive-ot.
Az egyik egy Kingston DataTraveler 100 G2 (16GB), a másik egy Mushashi márkájú 4 GB-os pendrive.És.....tataaam!
Mindkettő kifogástalanul működik.
Egyébként az enyém egy Kingston DataTraveler DTI.
Ami, mint most kiderült egy első generációs pendrive. Már kapható a 3. generáció.Szóval, a fenti két link tartalmát leszűrve és átfordítva az Én egyszerű paraszt logikámra,
valami olyasmi lehet, hogy a rendszerem túl gyors ehhez a régebbi pendrive-hoz.
Az alaplapom túl hülye ahhoz, hogy beállítsa a megfelelő adatmennyiséget, a pendrive, meg túl buta ahhoz, hogy fel tudja dolgozni.Szerencsétlen találkozás.
Persze, ahogy Én gondolom, mert nem vagyok IT-s.
Mindenesetre, most megyek pendrive-ot venni, a régire, meg már akadt jelentkező.
-
gyorfy
csendes tag
Köszi a tippet!
Megpróbáltam UBUNTU-val.
(Az is kész szerencse, hogy összejött, mert a DVD íróm is meg fogja adni magát.)Szóval, megpróbáltam, de semmi eredmény.
Viszont, azért vannak fejlemények.
Van egy Kindle 3-asom, arra simán rá tudtam másolni 1,3 GB-ot az új alaplapomról.
Az új alaplapról az 1,3 GB 11 perc alatt ment föl, a régiről 12 perc alatt.
Az 1,3 GB, a régi alaplapról, a régi pendrive-ra kb. 3 perc....ha ez mondd valamit.
Később kaptam egy USB stick-et, amibe bele lehet rakni XD memória kártyát.
Az is simán működött.Végül, eljutottam oda, hogy a BIOS-ban letiltottam az USB 2 támogatását.
Ahogy bedugtam a pendrive-omat, ki is írta, hogy "Az eszköz nagyobb teljesítményre is képes, keressen egy másik portot!" ...vagy ezzel egyenértékűt.És láss csodát, így bazi lassan, de fölmásolt egy 300 MB-s fájlt.
...megpróbálok szerezni egy másik pendrive-ot.
Egyébként a probléma ismert...
...de ezekkel nem jutottam eredményre.
-
-
gyorfy
csendes tag
válasz david200000 #1549 üzenetére
Köszönöm a tippeket.
Már megnéztem.
A régi gépemen működik és a munkahelyemen is.Vigyem vissza az alaplapot?
Az új alaplapon más pendrive-ot még nem próbáltam. -
Burki
aktív tag
Sziasztok!
Problémám akadt egy Transcend JF220-as pendrive-val. Hiába dugom bármelyik USB csatlakozóba a gépen, semmi reakció, még a visszajelző led sem villan fel. Pár hete még tökéletesen működött ugyanezzel a géppel. Van valakinek ötlete, hogy mi lelte? Esetleg valamilyen módszer van rá, amivel le tudom ellenőrizni,hogy tényleg döglött-e, vagy ez a nulla reakció végleges?
Előre is köszi a segítséget!
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
gyorfy
csendes tag
Sziasztok!
Már volt hasonló probléma, de nem láttam megválaszolni, úgyhogy Én is megkérdezném, mert most találkoztam ilyennel először.
Van egy 16 GB-s pendrive-om, amit eddig mindig mindenhol tudtam használni. Most cseréltem alaplapot a gépemen, és a tünet az, hogy olvasni, formázni tudom, de nagyobb fájlokat (2GB) felmásolni nem. Egy darabig nagy-nehezen eljut, aztán megáll. Kisebb fájlok (1-2 MB) mennek.
Azt írja ki, hogy nem találja a fájlt, később, meg, hogy a „Késleltetett másolás nem sikerült” vagy vmi ilyesmi.
A munkahelyi gépemen simán müxik a pendrive, ahogyan eddig.Hallottam olyanról, hogy nem szeretik egymást az alaplap és a pendrive.
Lehet ilyen?
Van valami megoldás?Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
pikollllo
csendes tag
halli adot két darab emtec C400 pendrive 32Gb-os fél év különbséggel a régi gyönyörüen fut a másik visszont novi uj és se elöre se hátra a pc látja de az ilesztö programja viszont nem jo kod 10 -et ir ki és hiába probálom semmi sem megy
-
-
angyalpc2
aktív tag
Hát őszintén megmondom, reggel 9 óta csak az ubuntut próbálom telepíteni egy másik pendrájvról....(nem majd szét baszom a win partíciót is mint jó múltkoriban)...szóval eddig az egyik pendrjvról elindul, felvillannak az előbb újraindított windows és Mozilla böngészési képei! NEM VICC! aztán valami VGA hibával végtelen ciklusba fut....penge a rendszer ... ok újra, még odáig se jut... ok másik pendrive..hát ha az a baj...bootot se tudom össze kaparni rajta...naccerű
most leszedem a 11.04-et hátha ...most őszintén? a linux meghalt a desktop kategóriában és nem megbántani akarlak, de 2005 tájékán megmondták hogy vagy változtatnak a koncepción az elvi felépítésen vagy marad minden a régiben...maradt minden a régiben, ugyan az a fostalicska rendszer maradt.Azóta se sikerült összekupálni egy normális rendszert.Persze nyitott vagyok az alternatív megoldásokra, Szóval valami más?
-
-
angyalpc2
aktív tag
Sziasztok csöppet elakadtam
Van egy pendrive-om amit egy kiállításon kaptam, Volt rajta sajtó anyag
A lényeg hogy 2 particó van rajta, az első írás védett volt (ott volt az anyag is) 100mb-os partíció, a másik része pedig kb 860 mb...ez szabadon használaható.Nagy nehezen sikerült az írásvédett partíciót írhatóvá formázhatóvá szenvedni.
De a lényeg még mindig nem sikerült, vagyis össze fűzni a 2 partíciót
Próbáltam az EaseUS partition Master 9.2.1-gyel, de ott úgy látszik mint ha két tök különböző meghajtó lenne. sehogy sem sikerül össze rakni.A vezérő csip:SM3257AA
A flash SacnDisk, érdekes hogy 8 gigásnak írja mikor csak 1 elvileg...Nézegettem ezekkel a programokkal:
SMI_SM3257ENAA_MPTool_V2.03.58_v8_K1129
ChipGenius-szalValami a "szakmában" PRO emberke elmondhatná mit kéne csinálni
Description: [F:][G:]USB-háttértár(SMI/SMI USB DISK/USB DISK)
Device Type: Mass Storage DeviceProtocal Version: USB 2.00
Current Speed: High Speed
Max Current: 500mAUSB Device ID: VID = 090C PID = 1000
Serial Number: 0000000000000006Device Vendor: SMI Corporation
Device Name: USB DISK
Device Revision: 1100Manufacturer: SMI/SMI
Product Model: USB DISK/USB DISK
Product Revision: 1100/1100Chip Vendor: SMI
Chip Part-Number: SM3257AA - ISP K0920-AATS
Flash ID Code: 45DE9482 - SanDisk - 1CE/Single Channel [MLC-8K] -> Total Capacity = 8GBTools on web: http://dl.mydigit.net/special/up/smi.html
Ötlet?
Újra kéne írni az egész vezérlőjét? -
Attici
őstag
válasz szottyadtdin #1522 üzenetére
Az én 64GB Kingston DataTraveller R3.0-mból is Skymedi USB Drive lett tegnap, pedig csak olvasni szerettem volna róla. 1.5 hónapos és vihetem vissza.
Kingstont már nem szabad venni?
Corsairek megbízhatóbbak?"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."
-
őstag
Estére megpróbálok, addig is tudok egy ilyet mutatni amikor partíciót szeretnék törölni:
Error erasing: helper exited with exit code 1: In part_del_partition: device_file=/dev/sda, offset=4128768
Entering MS-DOS parser (offset=0, size=15504900096)
MSDOS_MAGIC found
looking at part 0 (offset 4128768, size 15500771328, type 0x07)
new part entry
looking at part 1 (offset 0, size 0, type 0x00)
new part entry
looking at part 2 (offset 0, size 0, type 0x00)
new part entry
looking at part 3 (offset 0, size 0, type 0x00)
new part entry
Exiting MS-DOS parser
MSDOS partition table detected
Warning: Unable to open /dev/sda read-write (Read-only file system). /dev/sda has been opened read-only.
got it
Warning: Unable to open /dev/sda read-write (Read-only file system). /dev/sda has been opened read-only.
got disk
got partition - part->type=0
Error: Can't write to /dev/sda, because it is opened read-only.
ped_disk_commit_to_dev() failed* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
-
őstag
Megcsináltam amit írtál (most is livedvd-ről vagyok), de ezt dobja ki hibaként:
Error creating file system: helper exited with exit code 1: cannot open /dev/sda1: Read-only file systemEsetleg még ötlet mit lehetne tenni?
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
válasz Energie X #1533 üzenetére
Próbáld meg linux alatt megformázni. Az kicsit másképp értelmezi a filerendszer jogosultságokat.
Letöltesz egy ubuntu-t kiirod lemezre és arról bootolsz (live módban) majd a Disk Utility-t megkeresed. Ott kiválasztod a pendriveodat. Majd ha csatlakoztatva van a filerendszer akkor leválasztod (unmount) és utána formázás.
Elvileg mennie kell.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
őstag
Sziasztok!
Van egy 16GB-os Kingston DT111 pendriveom ami kb fél éves lehet. Nem használom nap mint nap de csinált egy érdekes dolgot! Akármilyen gépbe beteszem, működik, de csak olvasni lehet róla! Filerendszer: NTFS. Nem tudom megformázni semmire se sem HP USB Format utility, akármilyen neten fellelhető format utility, XP, Win7, Win8, Ubuntu 12.10, N8, Samsung okostévével sem. Visszavinném a boltba kicseréltetni, de mivel nem tudok róla adatot törölni (munkahelyi doksik) így ez esélytelen. Az írja, hogy a lemez írásvédett amit nem értek, hiszen még egy vacak visszajelző led sincsen rajta, nemhogy ilyen szoftver vagy kapcsoló vagy bármi.
Mit lehetne kezdeni ezzel?
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
-
-
bzoli74
csendes tag
Sziasztok!
Van egy usb-s tévém, pendrive-ról nézek rajta filmeket. A gond: 8 GB pendrive, miután letörlöm róla a filmet, és ráhúzok egy másikat (mkv fájl), a tévé nem ismeri fel (üres mappát ír ki). Csak akkor jó, ha újra formázom a pendrive-ot (nem gyorsformázás!). Sőt gyakran csinálja azt, hogy miután megnéztem a filmet, és visszadugom a gépbe, rögtön azt írja ki, hogy újra kell formázni használat előtt. Ezt mi a büdös búbánatos f.....mért csinálja??? Sőt gyakran le sem tudom választani a gépről, mert azt írja, egy program még használja. DE MI??? A feladatkezelőben nem fut olyan progi, ami használhatja, végignéztem. Van valami tippetek? Mert lassan kib...om az egész sz..rt az ablakon... Előre is köszi! -
-
-
Zoli67
tag
Sziasztok
Van egy Kingston DataTravel G3 8 GB pendrivom és kölcsönadás után 4 MB található rajta. Milyen programmal tudom az eredeti 8GB-s állapotot visszaállítani?
Előre is köszönöm a segítséget.Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! Mobilon gyorsabb +36703957888 !
-
david200000
csendes tag
-
szottyadtdin
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy olyan problémám, hogy vettem kb 2-3 hete egy Kingston DTR 3.0 - ás pendrive-ot. Tegnap parancssorban Diskpart segítségével csináltam rá egy win 7 telepítőt. Ahogy átdugtam a másik gépbe, hogy feltegyem a win-t nem ismerte fel a pendrive-ot. Ahogy vissza dugtam az én gépembe, hogy megnézzem mi lett vele, a rendszer csak annyit írt ki rá mikor felismerte, hogy Skydemi USB Device. A sajátgép-ben nincs ott a meghajtó. Lemezkezelésnél azt írja, hogy hanyadik lemez és alá azt írja, hogy üres. Lemezkezelésnél, ha rámegyek a tulajdonságokra és azon belül a kötetekre, ott azt írja a méretére hogy 0 MB. Azt szeretném kérdezni, hogy valaki találkozott ilyennel? Ha igen akkor mit lehet vele csinálni? Még garanciás, de egy ugyan ilyen pendrive-ot már egyszer vissza vittem, mert nem ismerte fel a gép és cserélték erre. De ez sem bírta sokáig. Nem szívesen vinném vissza ezt is gariztatni.
Előre is köszönöm a segítségeteket!!! -
qantum
senior tag
megoldódott, másik telóval
" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "
-
qantum
senior tag
Sziasztok!
Van egy micro sd kártyám ami telefonban volt, és szeretném másra használni, de nem engedi formázni, hogyan lehetne megoldani? ( Persze a telo már nincs meg)" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "
-
válasz smallmer #1517 üzenetére
gondolom nem parancssorban nézted.
bedugás előtt és után is ird be a terminal-ba és hasonlitsd össze a kimeneteket. Ha nincs változás akkor semmi remény.
lsusbVagy, bedugás után nézd meg a kernel log-ot, hogy volt e valami usb-re utaló bejegyzés
dmesg | tail -f
esetleg:
dmesg | grep -i usbha látsz valamit akkor van még esély talán.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
smallmer
őstag
válasz david200000 #1516 üzenetére
Szia, megnéztem, de nem reagál rá az ubuntu sem. Meghalt akkor vszínűleg
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
van egy transcend jetflash usb 3.0 pendrive-om, ma lehúztam a gépről és azóta nem ismeri fel egyik gép sem, illetve villan egy pirosat és se kép se hang. Kuka? -
greatati
csendes tag
válasz david200000 #1512 üzenetére
Köszönöm a tanácsot. Amint lehetséges megcsinálom.
Az igazi úriember válaszol a privát üzenetre !
-
greatati
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Kingston DT Ultimate G2 pendrive ami NTFS partíciós volt.
Minap nem tudom mi történt de amikor csatlakoztattam a szgép-hez a rendszer már nem ismerte fel.
Látta, de minden alkalommal rákérdezett, hogy partíciónálja-e.
A "Hardver biztonságos eltávolítása" menüpontban lecsatlakoztattam majd újra bedugtam az USB portba.
Nagyot néztem amikor a rendszer egy "Phison USB DISK 50x USB Device" meghajtó driverrel telepítette a pendrive-ot.
Esetleg valami vírust kapott vagy netalán ez a pendrive tönkrement?
Netalán valami módon helyre lehet-e még állítani a régi particiót?Az igazi úriember válaszol a privát üzenetre !
-
gabo91
aktív tag
Üdv.
Van egy Kingston DataTravel G3 pendrivom, pár napos.
Gond az hogy fater hozott rajt valami zenéket, de eltűntek róla az fájlok, csak a mappák látszanak. Le akartam formázni, " a windows nem tudja befejezni a formázást" Csinálhatom gyorssal, teljessel, NTFS-be vagy FAT32 sehogy sem tudja befejezni...Sikerült valahogy nagy nehezen egy usb3-as portba a 10. gépen gyorssal megformázni, másoltam rá pár dolgot. Hazahoztam fő mappák látszanak, és üresek. Megnézem a tulajdonságait méretre 0bájtot ír, hogy nincs megformázva... de itt megint oda jutok hogy nem tudja befejezni...
Érdekes az viszont, hogy mikor rámásoltam suliba egy játékot utána még 3 gépen néztem és azokon látta, működött... itthon már nem. (egyforma konfigok vannak ott)
Ötlet? Mit lehet vele kezdeni? Még sose találkoztam ilyen vagy hasonló problémával...
-
gabee919
csendes tag
Helló4
Adott 1 Verbatim 32gb-os pendrive (alig több mint 1 éves). A probléma a következő: A minap átvittem a helyi önkormányzatra nyomtatni 1 dokumentumot,ott még felismerte a gép csak nem volt jó a nyomtató,át lett dugva egy másik gépbe és az nem ismerte fel és azóta se a saját gépem se a tv-m se ismeri fel. Mi lehet a probléma? Meghalt a pendrive? Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
van egy kingston 8gb-s pendriveom, amit boot pd-nek használtam. Miután ez a szerepe véget ért, leformáztam, de nem müködik. Bedugom a gépbe, felismeri, minden oké, semmi gond, de ha ráakarok valamit másolni 15-20%nál kiírja, hogy a megadott hely nem létezik, és puff, többé nem látja.Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
-
v.attis
őstag
Milyen fájlrendszerre formázzam 32 gigás pendrive-omat, hogy média hordozásra hibátlanul használhassam? A fat kevés, mert néha 7-8 gigás filmeket hurcolnék. Az ntfs-ről nem lehet túl sokat olvasni és amúgy is a fat32-t istenítitk. Nem tudom, hogy akkor az ntfs rossz lenne, vagy csak nem annyira elterjedt? Az exfat jó lenne, de valamiért már kétszer meghalt tőle a pendrive és mindkétszer nagyon nehezen tudtam megmenteni.
-
-
mrsitn
csendes tag
Van egy Kingston DataTraveler Elite 3.0 16GB pevdriveom.
A problémám az, hogy néznék a tvmen vele hd filmeket, de nem tudok rárakni 8+os .mkv fájlokat. Próbáltam átformázni, de egyszerűen winxp alatt sem filekezelőből, sem a tcből nem tudtam csak FAT32ben megformázni. A TC alatt felajánlja, hogy exfat, de nem tudja végrehejtani vmi miatt.
Tudnátok vmi használható formázóprogramot hozzá javasolni, vagy egyéb megoldást?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest