Hirdetés
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Yvorl_
tag
-
_Yvorl_
tag
http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/cgi-bin/tarduty?ProdLine=80&Type=0&Action=1&Lang=HU&SimDate=20071004&YesNo=1&Indent=-1&Flag=1&Test=tarduty&Periodic=0&Download=0&Taric=85287111&Country=US%2F0400&Day=04&Month=10&Year=2007
Itt meg tudod nezni taric codok alapjan peldanak a monitor tettem be ki van irva 0% vam
You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
Hát akkor nem tudom mi van mert egy eve hoztam amerikabol szamtech alkatreszt amit megfogtak a vamon es akkor is csak afat kellett fizetnem, akko rutana is neztem a rendeletekbenes akkor ott is azt talatam hogy 0% vamos de ha azota valtozas tortent akkor bocsi
-
_Yvorl_
tag
Az hozza neked hazhoz akivel szallitatod. DHL TNT UPS USPS ...
Hát a vámot az fizeti aki veszi eleg huylen nezne ki ha az eladónak kéne fizetnie.
Az hogy mit kell fizetned termékfüggő. Mindenre mas tarifák vannak. Például a számitástechnikai alkatrészek 0% os vámtarifa alá esnek, De áfát minden esetben kell fizetned a termékek után (hivatalosan), ha nem az EU területéröl jön. Hogy hol az a szállítótol függ, lehet a futárszolgálaton keresztül, de normálisan pesten az orczy téri postán kell átvenned és kifizetned ha elkapják a csomagod vámolásra és áfáztatásra. Pontosan, mikor át akarod venni kakor fizetsz
-
_Yvorl_
tag
válasz Sentinel80 #934 üzenetére
ha van pénz a kártyádon, olyan mint egy bankkártyás fizetés. PAypal egyszerüen levonja a számládról. Ha az eladó hozzárendeli az aukciójához, akkor egyszerüen csak az aukció végén kapsz egy számlát, ahol van egy pay now gomb amit megnyomsz ott be kell irnod a usered meg a passod és leokézni aíz összegeket, illetve asszem be tudsz adni kedvezmenykupon szamot is esetlegesen de aztan csak okezol es a paypal mar utal is a kartyadrol levonva. Küld neked is meg az eladónak is róla levelet. És kész is. Mint egy bolti kártyás fizetés.
-
_Yvorl_
tag
válasz Sentinel80 #931 üzenetére
Magyar paypal szamlan nem tarthatsz pénzt. Kivétel mikor valamilyen kifizetésed után visszautalnak vagy az eladó, vagy a paypal. DE te mint ügyfél nem utalhatsz a paypalra pénzt. (magyar felhasználóként)
-
_Yvorl_
tag
válasz Kimmuriel #929 üzenetére
Elvileg a dombornyomott jó ehhez bár ha visszaolvasol többen már azt mondják, hogy bizonyos elektron kártyákat is elfogadnak, de a biztos a dombornyomott.
PAypalon, meg hogy vásárolhass bőven elég egy personal account, a magasabbaknak akkor van előnye, ha már neked is át akarnak utani pénzt. (például eladó vagy ebayen)You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
Elöször is mint a fentiekből kiderült itthon csak a Premium accountra tudsz fogadni, tehát, ha personalod van akkor elöször upgradelned kell. Aztán Ha küldenek neked pénzt az a paypal számládon kezd csücsülni, amit ha akarsz átutalhatsz a bankszámládra, aminek paypal feltételei vannak (bizonyos összeg alatt jutalék, fölött meg jutalékmentes, de nem emléxem az összeghatárokra pontosan nézd át. Vagy bennthagyhatod a számládon és akkor akövetkező ebayes vásárlásra lehasználhatod.
-
_Yvorl_
tag
válasz Flashcash #399 üzenetére
TEgnap próbáltam hivni a mastercard ügyfélszogálatát de az éjjel nappal segítő pali (aki elvileg minden mastercardal kapcsolatos kérdésemre felel) nem tudott válaszolni. MAjd laza mozdulattal átkapcsolt az ügyfélszolgálatra, ami meg amerikai idő szerint rendelés nem volt senki bent csak üzenetrögzitőnek mondhattam volna apanaszom.
A másik meg van oylan eset, hogy nem is annyira a kétszei váltás a gáz hanem hogy nem lehet előretervezni. LEgutob bmikor fizettem 400 EURT nem tudtak előre semmilyen árfolyamot mondani. Mondták majd leváltják valahogy aztán mikor leváltották majd 7000 forintal rosszabbul váltották le mint számoltamYou can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
válasz Flashcash #390 üzenetére
ERSTE
Hát ez a vásárlás nagyságától függ.
múltkor egy ismerősnek vettem egy telefont 399 EUR ért és itt már súlyos ezreseket jelentett sajna. Szinte elbuktam az egész hasznomat.
Szombaton kérdeztem rá fiokban és teljesen elutasították a feltételezést is, hogy ez igy lenne. Szóval nem is értem a dolgot.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
válasz Flashcash #341 üzenetére
Te ezt az infót honnan szedted, mert ha igaz lenne én is azonnal Mastercardra váltanék, mert megoldódna az ebayes vásárlásaim duplaváltása. mivel .de esetében euróban számolna el, mig .com esetében dollárba, pont ahogy szükségem lenne rá, Csak sajnos megkérdeztem a bankomat és ők még életükben nem hallottak ilyesmit, szóval mond már meg ezt honna veszed? Please!
-
_Yvorl_
tag
válasz kapcs-ford #332 üzenetére
Ismerősnek ok de én ebayezni gondoltam, de akkor ezekszerint itt nincs semmi biztositékom, ha az ellenoldal nem küldené az árut. Így maradok a PAypalnál. D eköszi az infót.
-
_Yvorl_
tag
válasz kapcs-ford #330 üzenetére
És ez vállal valami garanciát?
-
_Yvorl_
tag
HA paypallal fizetsz akkor a vevőnek nincs költsége. Az eladótól vonnak x százalékot az átutalás után.
Azt a kódot meg a bankszámla kivonatodon fogod megtalálnia hónap végén a paypal kezdetű tranzakció sorában a paypal s előtt vagy után (már nem emléxem pontosan) (ez a jobbik eset)
Rossazbbik, hogy itt sem jelenik meg ekkor fel kell hivni őket és elbeszélgetni velük, hogy ugyan adják már meg (mármint a bankod)You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
válasz kraftxld #318 üzenetére
Általánosságban nem tudok nyilatkozni mert nekem mint írtam egyszer volt iylen esetem és akkor megoldották. De ebből kiindulva én bíztam is bennük, ha bármikor máskor lenne ügyem ismét megoldanák. DE ha neked nem működött akkor az nem jó hir és részvétem. Viszont ezekszerint ovatosabbanak kell lenni ezen a téren is mer tén ezek után meg voltam nyugodva, hogy ha veszek valamit akor biztonságba vagyok. De ezek szerint mégsem teljesen sajna
-
_Yvorl_
tag
Átolvastam
LEírja, hogy mi is ez a buyer protection. LEírja a valutánkénti garancia mértékét. (sose fogom megérteni, hogy 500GBP 1000USD és 500 EUR hol értékegyenlő de ez van)
Leírja, hogy mire van szüksége az eladónak, hogy ajánhassa ezt a paypal garanciat 50 es pontszamra és minimum 98%os feedbacre es egyeb reszletek
LEirja, hogy miknek kell megfeleljen a vasarlo, hogy igénybe vehesse ezt a szolgaltatast. Es leirja, hogy milyen esetekbe veheted igenybe ezt aszolgaltatast. Például nem érkezett meg a cucc, nem az van a csomagban amit megrendeltel az állapota teljesen más stb stb.
Leírja, hogy a fizetéstől számitott 45 napon belül kell észrevételt tegyél és észrevétel tevéstől számitott 20 napon belül kell panaszt tenned. (német paypalosoknál ez eltérő)
Leírja, hogy egy évben maximum 3 szor adnak vissza pénzt.
Én egyszer már nyújtottam be ilyet és azt kel mondanom bár lassan őröltek a paypal malmai, de biztosan. A panasz tételt követő pár órán belül zárolták az eladó számláját, aki ennek hatására sürgősen előkerült (hogy-hogy nem) és onnantól már neki volt sürgős az eset tisztázása mert nem juthatott a pénzéhez addig.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
válasz Chandler #291 üzenetére
Teljesen máshogy!
Leütik az ebay-es aukciót majd te szepen kicsengeted paypalon es ha a vevő megkapta a zsetont akkor elkezdi küldeni neked.
Kockazatos sajnos de ez van emellett a paypal vallal nemi penzgaranciat egy evben ketszer.
Valamitn ezert erdemes mindig jol atnezni a vevo feedback-jeit.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
-
_Yvorl_
tag
Én mondjuk első körben a paypal technikai supportjanak tennem fel ezt a kerdest mert amikor en reggeltem nekem nem vettek le mast csak a verified userre tevő 1-1,5 EUr összeget. kétszer nem vontak semmit.
u.i: azért 1-1,5 Eurt irtam mert mar a fene se emléxik pontosan mennyi is volt akkor. De a lényeg, hgoy csak egyszer egy összeget vontak, szal a te esetedben valami elhibázódhatott, vagy a te bankodnál van valami plussz járulékos költség. Akkor meg a bank ügyfélszolgálatát vakargatnám meg, hogy most mi is ez.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
Hát ha kicsit kifejtenéd ezt bővebben jó lenne! MErt például igen egyenlőre még a sarki Non stopban vagy zöldségesnél nem fizethetsz vele. De az online akciós házak keretében a legelfogadottabb és taléna legbiztonságosabb fizetési mód valamint kezdik más helyeken is elfogadni boltokban szolgáltatások ellenértékének kifizetésekor. (Voipbuster)
Szóval ez a nem fogadják el nem álja meg a helyét abban akörnyezetben amire kitalálták.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
Namost nekem a dombornyomizott Visam melett van egy master card elektronom is. Azzal időnként jó lenne fizetni, mert ha átutalok róla azért díjat számolnak fel, míg ha fizetés a díjmentes. Namost multkor Ausztriába a Hoferba nem fogadták el a Visat miért miért nem fogalmam sincs de ekkor mondom b terv megprobalom a mastercardot is na nagyivben tojtak ra es nem fogadtak el aztan mikor jobban tanulmanyoztam az eset utan lattam meg hogy ra van irva hogy only for hungaryan use tehat ezert nem fogadtak el na most ezek utan erdekes lenne hgoy a paypalhoz akkor hasznalhatom e mert az szerintem nem magyar hasznalatnak minosul.
-
-
_Yvorl_
tag
válasz kraftxld #210 üzenetére
Szerintem elméletileg működhet csak neked a több a macera vele mint amit megér mert minden egyes utalás után új adatokat hozzáadni a paypal accountodhoz.
Szerintem olcsobb ha nyittatsz egy akcios visa vagy master classicot amit csak erre hasznalsz es mindig csak anyit utalsz at ra amit fizetni akarsz
MAr csak azert is mert amit mondasz azthiszem anno en is utananeztem es OTP nel van valami bohockodas havi 1200 ert meg a plpussz dolgok sima classicot meg mar nyittatsz evi 2000 ert plusz teszel hozza egy elektronikus bankszamlat havi 99 Ft ert szerintem jobban jössz kiYou can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
4. Amit te ide beidéztél az tök máról szól. Az az elektronikus szolgáltatás, az ebay meg csak elektronikus közvetitőt igénybevevő tárgyi szolgáltatás, It csak egy online aukciós házat használsu ahol fizikai javak cserélnek gazdát ráadásul többségében magánkézből.
''MELLÉKLET
''L. MELLÉKLET
A 9. CIKK (2) BEKEZDÉSÉNEK e) PONTJÁBAN EMLÍTETT ELEKTRONIKUS ÚTON NYÚJTOTT SZOLGÁLTATÁSOK SZEMLÉLTETŐ LISTÁJA
1. Webhelyszolgáltatások biztosítása, webhosting, programok és felszerelések távkarbantartása.
2. Szoftverellátás és frissítés.
3. Képek, szövegek és információk, valamint adatbázis-hozzáférés biztosítása.
4. Zenék, filmek és játékok biztosítása, ideértve a szerencsejátékokat, valamint a politikai, kulturális, művészeti, sport-, tudományos és szórakoztató műsorszolgáltatások és események biztosítása.
5. Távoktatás.
Amennyiben a szolgáltatás nyújtója és a vásárló elektronikus levélben kommunikál egymással, ez önmagában nem jelenti azt, hogy a nyújtott szolgáltatás a 9. cikk (2) bekezdése e) pontjának utolsó francia bekezdése szerinti értelemben vett elektronikus úton nyújtott szolgáltatás.''
És itt az ebaynek csak annyi a szerepe, hogy közvetit, de te jogilag megveszel valamit egy magánembertől, aki más országban van ennyi. és mivel arra a termékre az EU-n belül az áfafizetés már korábban megtörtént ezért a dupla áfafizetést elkerülve te már nem vagy köteles áfát fizetni itthon érte.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
Második kérdésre igen ez egy trükkös dolog, mert elméletileg nem tudsz rajta tárolni pént biznyos esetekben meg mégis.
Ebben az esetben megjelenik a számládon verification összege. Pl nekem volt most egy esetem mikor visszatéritést kértem a paypaltol mert az eladó hianyosan küldte az árút erre zárolták számláját és visszatéritést kültdtek ami ideiglenesen megjelent a számlámon én onnan meg elküldödött a bankszamlamra.
Tehat bizonyos esetekben megis el a szamlad, csak te fizetesbol kifolyolag nem tudsz ra fogadni penzt.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
4.
Már leírtam többször itt is ebay topikban is. Ha EU-ból rendelsz akkor nem lesz semmi plusz költséged, mert az EU-s törvények értelmében a magán vásárláskor a vásárlás helyén megtéritetted az áfát és így további költség nem terhel.
EU-n kívüli vásárlás esetében sok termékre vám nincs (pl.: számítástechnikai eszközök alkatrészek, szórakoztató elektronica ...) de lehet van oylan amire van, olvasd el az ide vonatkozó vámjogszabályokat az általad kinézett termékkategoriával kapcsolatban, de áfa befizetési kötelezettséged van.
Ezt a témát már kiveséztük ebay topikban, hogy hogy van esélyed elkerülni az áfafizetést EU-n kivüli országból ezért olvasd végig azt, de hivatalosan kell/kéne áfát fizetned.
8.
Forint vagy deviza alapú kártya nem érdekes. Az elszámolás módja számit. Ha Mastercardot csináltatsz annak EUR ban történik az elszámolása még ha forint alapú akkor is, a VISA-é pedig USD-ben történik mégha forint alapú akkor is.
Tehát az a jobb amilyen alapon többször vásárolsz így elkerülendő a többszöri konverzációt. (ezen már vitatkoztam emberekkel mert volt aki szerint egy árfolyamon váltják és kész, de én még mindig állítom, hogy nem így van legalábbis az én bankomnál az ERSTE-nel) ott többször is megerősitették, hogyha nem USD be vásárolok akkor kétszer konverzálják a zsetonom, mivel forint alapú a kártyám. Így mikor vásároltam mondjuk fonban először leváltják USD be és utána átváltják azt forintra.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
válasz kraftxld #172 üzenetére
''Onnan fogja tudni a paypal, hogy nem lopott kártyát adtál meg nekik, hogy az élesítő kódot a havi számlaegyenlegen láthatod majd.''
Ez az állítás szép és jó, azzal a kivétellel, hogy a 100 USD alatti vásárlás lehetőségéhez ez a authorizáció nem szükséges.
(Egyébként ha lopott hitelkártyát akarsz használni menj a BidPay hez ott nem kell authorizálni)You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
válasz kraftxld #176 üzenetére
Hát akkor, vagy bank mond hülyességet, vagy más a Bankok metódusa erre, mert nekem a bankom kifejezetten mondta, hogy a visam USD elszámolású és mikor Eurót vagy Fontot fizettem róla akkor mondta, hogy ugyan középárfolyamokon de kétszer kelett konverzálni a manymat mert először forintról USD re konverzálták a manymat mivel visa és utána USD ről EUR ra vagy GBP re. És ezt az infót többször is megerősitették. Valamint az egyik haveromnak mikor regisztráltuk a Paypalt egy másik ugyancsak nem kis banknál a Hitelkártyáját a Paypalhoz, ugyanezt az állítást közölték velünk.
-
_Yvorl_
tag
Elvileg bármelyik banknál. Csak dombornyomott hitelkártya kell hozzá.
És lehet deviza alapú is meg forint alapú is.
Anyit tarts szem előtt, hogy a VISA USD elszámolású a MASTER CARD meg Euró Szoval aszerint érdemes megcsináltatni, hogy miylen területen szeretnéd használni inkább, mert így elkerülhető a dupla váltási költség.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
Hát Letix bár nem vagyok moderator, de először kissé megdorgálnálak.
Hogy a túróba lehet biddelgetni, ha halvany lilád sincsen, azzal kapcsolatban mi is történik a végén.
Nem illik úgy biddelgetni, hogy minden egyébről fogalmad sincsen, mivel a kibiddelt ár sok esetben nagyon csábító, de ha hozzáteszik neked a szállítási és biztosítási költségeket, valamint Amerikából történt vásárlás esetén rádobod az ÁFÁ-t amire jó esélyed van, hogy kiszabják, ha nagy értékű cuccot veszel, akkor már nem is olyan biztos hogy csábitó az a kialkudott ár. És akkor mit csinálsz akkor is megveszed?
Fizetni, ha már te is emlitette, hogy regisztáltad magad a Paypal-on akkor azzal a legcélszerűbb. CSakhogy a PAypal első regisztráció esetén csak 100 USD ig használható. Ahhoz, hogy ezt a hitelkeretet felszabaditsak verified-é kell válnod, ez úgy történik, hogy levonnak asszem ha jol emleszem 2 USd-t tőled és jó esetben ennek fejébe kapsz egy kódot a hónap végi számlaösszesítődben, amit visszagépelve a Paypalra megszűnik a korlátod. (rossz esetben kicsitt több utánajárás az adott banknál)
MAjd szépen össze kell kötnöd az ebay accountodat a paypal acountoddal. Es ha mindez megvan akkor szepen ha megnyerted es az eladó felajánlja a paypalos fizetési lehetőséget, és már kialkudtátok a megfelelő postaköltséget (ezt illik előre még a biddelés előtt letisztázni, mert mint említettem nagy pofaraesesektől menthet meg), akkor kapsz az ebaytől egy szamlat ahol ott van hogy pay now arra raklikkelsz es nosza kitolti neked az összegeket es csak konfirmalod es huss mar ki is fizetted.
Eladó megbízhatóságát 100%-osan sose fogod megtudni egy kis lutri mindig van benne, de jó iránymutató lehet az eladó eladói visszajelzéseinek olvasgatása. És akkor még számolni kell a posták ördögeivel is.
Pl én eddig kétszer rendeltem nagyobb mennyiségben ruhákat tutinak tűnő eladóktól és eddig mindig meg volt csapolva 10-15%-al az altalam rendelt mennyiseg. (szerintem a posta volt)
Viszont ellenpeldakent rendeltem nagy erteku szamtech alkatreszeket is es azokat meg nem nyultak meg.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
Ennyi gépeléssel már meg is irhattad volna szegény csokának, hogy mit is jelent az amit írtak neki.
''We are sorry, we are experiencing temporary difficulties. Please try again later. If this error occurred while making a payment, avoid duplicate payments by checking your Account Overview before resending a payment.''
Sajnáljuk pillanatnyi problémáink vannak a rendszerrel. Probáld meg később újra. HA ez a hiba akkor is fennáll mikor fizetni akarsz hogy elkerülhesd a duplikált fizetést ellenőrizd a te számla áttekintésedet mielőtt újra próbálkoznál a fizetéssel.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
válasz Anthony001 #120 üzenetére
Szia
Paypal regisztráció úgy történik, mióta Magyarból is lehet regisztrálni, hogy szépen kitöltöd az adatlapokat hozzáadsz egy hitelkártyát és hopsz, ha minden megvan már fizethetsz is azonnal a paypaloddal egészen 100 zöldhasú dolláros limitig. Aztán ha ezt meg szeretnéd haladni, ott van az ''expanded use program'' ami arra való hogy ráklikkelsz kicsi kacsoddal, aminek folyományaként a paypal levon tőled másfél friss ropogos eurót annak fejében hogy lecsekkolja a kártyádat (amit állításuk szerint késöbb jóváírnak a számládon, bár mivel magyarnak olyan nem lehet nem tudom ezt hogy teszik meg, de mindegy nem ez a lényeg több is veszett már mohácson) Ez úgy történik, hogy amikor engedélyezed a levonást ők elküldenek egy tranzakciót a számlád irányába, amit ha szerencsés vagy megláthatsz részletezve a hónap végi bankszámlakivonatodon (ha nem vagy szerencsés, mint pl erste akkor külön fel kell őket hivni ezért) méghozzá olyan formában, hogy négyjegyűszám és utána a paypal szó namármost ezt a kapott négyjegyű számot kell kicsi kacsoddal paypal oldalon a saját beloginolásod után ebbe az expanded use részlegbe begépelned és confirmálnod. namost ha ez is megtörtént akkor indulhat a mandula és fizethetsz anyit amennyit jól esik és amenyit a hitelkereted, illetve a feleséged enged.You can't teach new tricks to an old GOD!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest