- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ixion77
addikt
Nem viccből lett ekkora a hűtés, ekkora lamella közökkel.
Itt azért a Noctua masszívan számolt valamilyen fuvallattal. Az meg már nem passzív ha van a házban ventilátor elől mondjuk.
Pontosan azért ilyen nagyok a közök, hogy ne kelljen feltétlenül légnyomás!
Na ugyanaz a venti a bordára, minimum rpm-en és annak sokkal több értelme lesz
Nem lesz. Pont a nagyon sűrű (ne adj isten vízszintes) lamellák akadályozzák meg hogy a meleg levegő által létrehozott természetes légáramlás kialakulhasson. Nem véletlen, hogy pl. nagy teljesítményű IC-k passzív hűtőin is olyan ritkán vannak a bordák.
Ahhoz, hogy a sűrűbb lamella legyen hatékonyabb, venti kell.
Lenne ennek értelme mondjuk HTPC-ben, de oda egy ekkora tégla meg nem fog beférni...
Dehogynem. Egy időben kifejezetten gondolkodtam MiniPC-n olyan megoldással, hogy leszedem a tetejét, hogy rákerülhessen egy ilyen Noctua tömb.
-
hapakj
őstag
Akkor van értelme, ha passzív gépet épít az ember, passzív táp, nincs házhűtő sem, s ha van VGA az is passzív. Amúgy meg nem sok értelme van.
Amúgy az én 100W-os CPU-n van egy sima 20e-res noctua hűtő. Átlag használat mellett házhűtők kikapcsolva, tápegység 0 fan, VGA 0 fan, s közel nulla hangja van.
-
omfgk
veterán
Meglepődnél ,hogy mennyire kicsi a különbség, hogy mit tud ez még tényleg full passzívban hűteni, amit más toronyhűtők már nem.
Nem viccből lett ekkora a hűtés, ekkora lamella közökkel.
Itt azért a Noctua masszívan számolt valamilyen fuvallattal. Az meg már nem passzív ha van a házban ventilátor elől mondjuk.Lenne ennek értelme mondjuk HTPC-ben, de oda egy ekkora tégla meg nem fog beférni...
Elképesztően kevés a ténylegesen olyan konfig, ahol ennek a Noctuának van értelme.Olyanból sokkal több van amikor a hülye megveszi mert azt hiszi ,hogy van értelme.
Lásd házhűtő azért van.Na ugyanaz a venti a bordára, minimum rpm-en és annak sokkal több értelme lesz.
És akkor a borda lehet kisebb. -
Ixion77
addikt
Oké, nem értitek.
Akkor nektek a megoldás az alábbi:
Ezzel a hűtővel full passzívan lehet járatni maxon egy mondjuk 35W procit.
A "duplatornyos" hűtővel meg venti nélkül csak egy mondjuk 15W-osat lehetne.
Full passzív, venti nincs, nektek így való. Láthatóan van értelme is. Így már teljes a lelki béke? -
hapakj
őstag
nem, mert ha van ventilátor, akkor az nem passzív. Nincs olyan, hogy full passzív
passzív = nincs ventilátor
félpasszív = nem mindig működik a ventilátor.Ne már az egyértelmű fogalomra rakjunk még extra jelzőt.
hja, s ahogy a kolléga is írja ehhez nem értem miért kéne passzív CPU hűtés. Szerintem az én rendszerembe is beállítható, hogy bizonyos hőmérséklet alatt CPU fan off.
-
omfgk
veterán
Ez nem igényel passzív bordát.
Ehhez nem ez a Noctua hűtés kell, hanem egy 15 ezres sima dupla tornyos hűtés a megfelelő venti görbével.
Height (without fan) 158 mm Width (without fan) 154 mm Depth (without fan) 152 mm
Ezekbe a méretekbe kb az összes dupla tornyos dupla ventis hűtés belefér.
Tehát ott tartunk ,hogy ez a szar tényleg értelmetlen.
Mindezt 50 ezerért.
Értelmetlen hűtés hülyéknek.De ugye a képen is ott van a proci alatt a nagyon nem passzív hűtésű kártya.
Félpasszív. Fan stop-os.
Amilyen kéne ,hogy legyen a proci hűtés is.De továbbra is nyitott vagyok befogadni ,hogy mi értelme is van a full passzív bordának. Ha bármilyen ventilátor szóba kerül, legyen az házventi, vagy a bordára valamilyen ventilátor, akkor a választ értékelhetetlennek minősítem.
-
Ixion77
addikt
Elmagyarázom:
Ha full passzívba akarsz menni, akkor mondjuk max. 35W procit tudsz használni.
De ha hajlandó vagy elviselni, hogy amikor 35W felett használnád a procit néha cserébe akkor bekapcsol egy venti ami minimális helyi légáramot biztosít a hűtőnek, akkor raksz egy ventit a hűtődre, cserébe lehet 65W-s procid. Ehhez elég mondjuk 120mm/800rpm, ami továbbra is gyakorlatilag hallhatatlan lesz. Tehát továbbra is meglesz a 35W alatti full passzív géped, de lesz egy új lehetőséged, amivel meghajthatod néha jobban is.
Így már érted? -
-
Ixion77
addikt
A passzivitás nagyon jó dolog. Csak amire itt használták az a "tök alkalmatlan eszköz az adott célra" esete. Mintha valaki Ferrari F80-nal akarna menni nagycsaládos nyaralásra, vagy kisbusszal a Hungaroringre.
A passzív hűtő nagyon jó, figyelembe véve hogy ma már nagyon alacsony fogyasztású procik is nagyon nagy teljesítményre képesek. Kell venni egy max. 65W-s procit, rá egy ilyen szép nagy passzív hűtőt, hagyni szabadon szellőzni (házon nélkül/kívül), valamint rakni rá egy ventit és kész is vagyunk. Idle és alacsony fogyasztású esetben teljesen néma. Amikor meg nagy ritkán meg van hajtva, akkor bekapcsol a venti, és 90 fok körül elvan minimális zajjal.
Akinek meg olyan a felhasználása hogy rendszeresen hajtja a procit (pl. játszik), az vízhűtést vegyen, ne passzív hűtőt. -
proci985
MODERÁTOR
Egyébként felrakott oldallap van, hogy segít, ha a légcsatornát kell igazítani. mint itt is.
Egyébként egy 400rpmes venti a bordára kb felezi a CPU ambient feletti deltaTjét és hangra lehet még jobb is lesz az eredmény (a GPU ahogy nézem nem passzív).
Vagy mondjuk üveg oldallap helyett rendesen zárttal.
-
omfgk
veterán
Továbbra se értem ezt a passzív mániát.
Jó venti, 400 rpm-en és fele akkora borda elég ugyanahhoz a hőmérséklethez.
A nulla légáramlathoz képest a legkisebb szellő is rengeteget hoz. -
SuperGí
csendes tag
A forró húsleves esete:
Keri velem szemben, az asztalon elöttünk egy-egy tányér forró frissen készült húsleves.
Én csak várok, hogy hűljön, ő pedig fújja és csak fújja.
Megkóstolja, nem kicsit megégeti a nyelvét.
Én megkóstolom, az enyém pont jó. A műfogsora miatt gyakorlatilag az én tányéromat fújta ....
Csodák nincsenek, kell a jó helyre irányított légmozgás. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Acélfarkas #4 üzenetére
Ők csak írnak VideoCardzról (ott volt ez megjegyezve), de nem néznek videót.
Itt a Cinebench készül futni. -
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Acélfarkas #2 üzenetére
Nézd meg a videót! Nem volt. Legalábbis én nagyon úgy látom.
-
Az kimaradt a cikből hogy a gépház baloldala is le volt véve közben.
-
tibaimp
nagyúr
Ennek az NH-P1 Noctua’s Standardised Performance Rating (NSPR) értéke alacsony, konkrétan 42! Csak hozzávetőleg, a D15-nél ez az érték 183. Az új D15 G2-nél meg 228!
szerk: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!