- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
Aktív témák
-
gesuz
senior tag
Meg előztek nézd a 2est-
Amúgy a tápventi légmozgatását nagyszerűen lehet megfigyelni P1 HP gépnél
Ott passzív volt a prochűtő és a táp olyan volt mint az amerikai filmekben a szellőző amiben az emberek csak úgy mászkálnak. kifele fúj a tápventi és csak a proctól elszíva jut levegőhöz -
_George
senior tag
válasz
kamikaze boci #1 üzenetére
ZALMAN, halk! a le van véve a ház oldala a venti sem kell rá! TITOK: Oriási hűtőborda
-
kamikaze boci
őstag
Thx urak, különösen Gesuz! A megoldás egy Zalman hűtő lesz, létezik P4-eshez, és nem is kell érte Kínába utazni, mert van magyarországi disztribútora.
-
Krix
őstag
Fujitsu-Siemens fekvő házakban simán elmegy egy 1.8-as northwood p4 passzív hűtővel. 1 db venti van a tápban kb 1000-1500-ös fordulaton és ez szívja le a prociról a levegőt egy légterelő csatorna segítségével.
Igen-igen halk a gép. -
rATdrAgOn
senior tag
Egy kis cegnel bukkantam ra, valami ingatlanugynoksegnel... szvsz valamikor rajuk soztak sok penzert, de keptelenek voltak hasznalni barmire is (nem fut rajta a Word, ugyi)... epp ki akartak vagni a kukaba, amikor ott voltam es rendbe raktam a szakadt kindozNT szerveruket... ugyhogy elhoztam... de szvsz sok felsooktatasi intezmenyben is porosodik sok ilyen ize, probaljal ott erdeklodni. :)
Sok szerencset! :) -
Male
nagyúr
válasz
A 700-as Celeronnak vedd le a feszültségét 1.3 volt alá lehetőleg, akkor elég jó esély van a passzív hűtésre egy nem túl nagy bordával is (nekem még 1.05 volton is elindult).
Az 1.7-eshez meg használd pl a SpeedFan-t, beállítod, hogy 45 vagy akár 50 fokig ne menjen a venti, és máris halk a gép, a tápot meg át kell egy kicsit alakítgatni (volt itt a PH!-n egy hír valami ''táphalkítóról'', amit a táp hátuljára lehetett rakni, ha jól emlékszem -> na ilyet kb 10 perc alatt lehet házilag is csinálni, én megcsináltam, és működik is), már csak a vinyónak van hangja (pedig folyadékcsapágyas, és a ház is hangszigetelve van), szóval már nagyon halk a gép -> tulajdonképpen 1-2 méterről már nem is lehet hallani, hogy megy a gép (ha csend van a lakásban -> ha fúj egy kicsit a szél kint, akkor egyáltalán nem hallani) . -
Loha
veterán
válasz
Fölösleges passzív hűtés, felteszel vmi nagy bordát 8-as hűtővebtivel és átkötöd 5 voltra. Garantáltan zajmentes! És 1000 Tua cerkával is tökéletes, és nem megy 45C fölé.
-
rATdrAgOn
senior tag
A vasnak igazabol nem nagyon van ara, en is egy nagy koszonomert szedtem ki a kukabol egy irodaban... najo, max 10 rugot er.
Ramra eleg hisztis, nehez bele talalni (paritasos SIMM-eket kajal, de nekem is csak ilyen probalgatassal sikerult belevarazsolni a 96 megat - amugy ennyi neki a max)
Van rajta alapbol egy ethernet interfesz, a +1-et detto bontokban lehet nagyneha talalni... esetemben ez volt meg 5 rugo.
SCSI diszk az meg annyi amennyi... ajanlom a mostani ujabb barracudakat, eszvesztoen csendesek (tehat, nem lehet oket meghallani).
Ha meg nem akarsz ra moncsit/billencset/egeret kotni (mert ezek nem pC szabvanyuak) akkor eleg egy soros kabel es a konzoljat meg lesheted a pC-n egy terminalproggival... oprendszernek meg open, vagy netbsd-t tudom ajanlani, az szenzaciosan megy ezen a ven cuccon :) -
rATdrAgOn
senior tag
Bibibi, en mar megoldottam ezt a problemat :)
Kompakt tuzfal + halk mukodes + letoltesre elegendo kapacitas. :)
Megoldas neve:
Sun SparcClassic!
Van benne 96 mega ram, 2x10 Mb/s-es Ethernet, es egy 18G-s Seagate Barracuda Narrow SCSI diszk... nem egy sebessegbajnok (gy.k.: a torott labu reumas csiga ehhez a ven vashoz kepest egy forma-1-es versenyauto :DDD), cserebe viszont... _nincs hangja_, alig eszik, lazan elfer a polcon, es tok jol is nez ki (ilyen kicsi dobozka, a haz megnevezese a Sun terminologia szerint ''lunchbox'' :DD).
Ajanlom mindenkinek, aki elszanta magat egy csendes, ''letolto'' vas letrehozasahoz... hajra fiuk, irany a bonto! ;] -
LukE
veterán
HP 700-as P3 volt nagy bordával megtámogatva, és a táp szívta le róla a levegőt. Táp is halk volt, szóval irodába tökéletes. Gondolom átlag 1%-os terhelésre tervezték, de úgy elég hideg volt a borda.
-
JulWCZar
senior tag
[L]http://prohardver.hu/rios2_cikk.php?id=132[/L]
-
Protoss
senior tag
Ha sikerül nagy ventit beszerezned lassú fordulaton pörgetve és pl doboz megnyitása és cput visszafogod akkor elérheted a célt.
Vinyók: 5400 vinyókat használni a melegedés miatt jobb lenne, DE pl.: nekem a baracuda Iv-es halkabb.
A gépnek nyomatom egy kis asztali ventivel (a célnak átalakított) szóval ez az egy venti csinál mindent.
Táp az keményebb dió, de ott is ha kiveszed a házból és csökkented a fordsz. akkor már szinte tökéletes. :) -
esteban
senior tag
válasz
kamikaze boci #4 üzenetére
En egy PIII 1000-t hutottem Titan D5TB-vel, ugy hogy a venti 1500rpm korul motoszkalt ... hangja nem volt, vagyis a vinyok messze hangosabbak voltak (3db).
-
DanyA
csendes tag
Csá északai Mberek! Én ehte újonc vagyok, és épp procihűtőnézőben jártam itt ezen a wblapon, mikor láttam az érdemes hozzászólásokat. Így regiszráltam és itt vagyok. Segítséget kérnék, hogy mi ma a legjobb léghűtő S478-ra? Lehetőleg réz.
-
Bally
senior tag
Passzív hűtéssel vigyázni kell, mert ha egyeltalán nem mozog a levegő a házban, akkor azért felmelegszik a proci!!
Én egy 800-as P3-al próbáltam, de az is felmelegedett egy idő után, mert semmi légmozgás nem volt...... -
kamikaze boci
őstag
Izé Compaq, én kérek elnézést :)
-
kamikaze boci
őstag
A 700-as avgy az 1.7-es cerkát már nem kell megvenni, ezért keresem a neki megfelelő hűtőt (I love VIA :) ). Az ötletet egyébként egy Compack PIII-as konfig adta, ma láttam..
-
Elrood
őstag
válasz
Unclockold!
Pl. 700-s cerka ne 7x100 legyen hanem 7x66.
Lehet,hogy ez sem oldja meg, de egy igen csendes és kicsi ventit már elbirna.
Via csinál All in one alaplapot prockóval is. Csak borda néhányon, és letöltésre KITŰNŐ:) -
gesuz
senior tag
válasz
Zalmanéknál nézz szét mintha rémlene valami. Meg aztán Itt van a VIA is:DD
-
kamikaze boci
őstag
Régóta szeretnék egy nagyon halk masinát összeütni, éjszakai letöltéshez, a békés egymásmellett élés jegyében. Van passzív hűtéses vga kártyám (nem egy szteroidos vadállat, de a feladatát jól ellátja), de vajon mi a helyzet a procival?Létezik vajon 700-as estleg az 1.7-es Celeronra is passzív hűtés? És venti nélküli táp? Mer' ugye ha nincs venti, akkor nem is üvölt:) Ki mit gondol a dologról?
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest