- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egy óra, két rendszer
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Aktív témák
-
Bagoly
senior tag
Na már az eredetileg eltervezett 2 partíció van a lemezen és még az adatok is megvannak......lassan visszapakolom abba a gépbe, amelyikből kiszedtem.
Azon gondolkodom, hogy szvsz a PM8-is baszkurálja az MBR-t ugyi, akkor akár bootolható is lehetne a lemez, ha active/primary-re van állítva, nem igaz?
Na mindjárt kipróbálom....
Köszönöm a tippeket, úgy néz ki ez a story happyend lesz... -
Bagoly
senior tag
Új fejlemény.......
Saját gépembe berakva az xp bootolás során kijavított egy sor hibát a particíós táblában, így máris olvasható a gépemben az összes adat....(kérdés, hogy bootolható-e)....Mindjárt újfent megpróbálom kétfelé szedni...(úgy látszik még nem tanultam a múlt eseményeiből.....
), de most azért elöbb leimagelem az adatokat róla....
...
Remélem bootolható maradt, mert egy hálózat része volt, jogosultságok rendszerével és semmi kedvem újra kiosztani azokat...
Ha mégsem lenne bootolható (bár miért is tenné, de talán....már nem merek hinni a logikus dolgokban...)...ugye az adatok rajta bitre megegyeznek, talán a partíciós tábla más (nem tudom mit javított rajta az én winxp-m chkdisk-e), szóval a lényeg:
ismer valaki trükköt rá, hogy bootolhatóvá tegyem, ha megváltozott volna az MBR-a? -
Bagoly
senior tag
Először is elnézést kérnék.....tudom, hogy már van 2-3 ilyen topik, csak félek, hogy azok végén nem találnák meg a problémámat.......és elég fontos lenne megoldanom.
A gond:
75 Gb-os ntfs (winxp) partíciót szerettem volna 2 35Gb körülire osztani a PM8-al....
újrabootolás után, drDOS alatt belefagyotta folyamatba!
Ezek után a windows akármilyen módban a bootolás során folyamatosan újraindítja a gépet.....(nem bootol be, winxp-s képernyőig sem jut el)
Az eset után floppy-s PM8-al megnéztem a partíciót......
Továbbra is primary, ntfs, 74Gb-os partíciónak látja, de nem tud vele mást csinálni, csak átkonvertálni logikai lemezzé (ezt próbáltam...hibaüzeneteket ad, és nem csinálja meg), ill. talán cluster méretet állíthatok....
A winxp cd-ről bebootolva a telepítés is ''lefagy'' a ''kernel betöltése'' körül.
(Mondjuk ez, mint utólag kiderült, lehet a gyenge minőségű cd-meghajtó bűne is...)
Most próbálom a gépembe betenni a lemezt.....
Az igazi az lenne, ha vissza tudnám állítani a partíciót, de lassan azt is kétlem, hogy a lemez még formázható....(winxpcd-boot-os eset miatt)..
Ötletek?
Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Renault, Dacia topik
- Motoros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest