Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
perge666
veterán
válasz
Tangerine
üzenetére
Én 2 hete vettem újat zöldbe 5-ért dobozba,akku és töltő nélkül.
Nem boltba hanem egy hirdetési portálon gari nélkül,de nekem annyit nagyon megért.
Van ugyanilyen gépem vagy 6-7 éves,még mindig jó,meg van nagyobb 20V-os is,de othoni barkácsoláshoz jobban szeretem a 12V-osat mert könnyebb. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Tangerine
üzenetére
Én így voltam pénteken az akkus lombfúvóval. Nem egy kiemelkedő darab, de a műhelyem elől a betonjárdáról teljesen jól lefújja a leveleket, na meg a port is, így nem kell a seprűvel vacakolni. Na persze nekem ez nem hatodik csak az első ilyen cucc, de eddig elvoltam nélküle, ezután is tudtam volna nélkülözni, csak olyan impulzusvásárlás volt.
-
Tangerine
senior tag
Igazából a másikat akartam volna, mert az kisebb/könnyebb, és az a performance megfelelője a legkedveltebb/legtöbbet használt kis zöld gépemnek(PBSA 12 D4). 20-e ért sok. Meg nem, kell annyi akku+töltő. Na majd ha lesz kopaszon egy 10-es körül.
-
Tangerine
senior tag
Hát csak vettem egy ~hatodik fúrógépet.
10e-ért nem bírtam otthagyni.
Ütvefúróm még úgysem volt (akkus).
-
Nagya21
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hali!
Igen, csak nem mindegy a csuklód hogy bírja....
Üdv Nagya -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
radi8tor
üzenetére
mondjuk ácsok által használt 10-15 cm hosszú csavarokhoz az 1/4- es racsnis való
Áh, sima 30-as vagy 40-es torx-al behajtható tányérfejűek még a 400mm-es szerkezetépítő csavarok is. Nem is volt az ácsoknak 1/4-es gépük...
Vagy ha volt is, elő nem vették a két hét alatt, amíg itt voltak nálunk. -
radi8tor
MODERÁTOR
Ez a 45Nm-es elég erős de nem mindenhez. kisebb (rövidebb) csavarokhoz jó. De mondjuk ácsok által használt 10-15 cm hosszú csavarokhoz az 1/4- es racsnis való.
Mindenesnek én inkább 60Nm-es 20V-osat ajánlanék de az ki tudja mikor lesz.
Igen minden 12V- os töltő jó ehhez, abból amúgy sincs sok fajta. -
Hőguta
csendes tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Fúráshoz véséshez van véső/ütvefúróm +vezetékes ütvefúróm.
Ezt leginkább csavarozáshoz szeretném használni.Facsavar/lemezcsavar,egyéb szerelési munkákhoz.
Ahhoz is inkább a nagyobbik ajánlott?
Egyébként a töltők kompatibilisek mindegyik akkuhoz?Elnézést a tudatlanságomért,de nem volt még akkus gépem.
Vezetékes Parkside gép annál több.(Porbeles hegesztő,állványos,kézi fúrógép,sarokköszörű,dekopírfűrész,bontókalapács,fűnyíró,
forrasztópáka) -
Hőguta
csendes tag
Az ütvefúró 10e Ft-ért(Lidl plusszal) mennyire lenne jó vétel?
A 2,5Ah-ás akku elég lenne barkács célra? -
radi8tor
MODERÁTOR
Hétfőn lesznek Performance 12V-os gépek Lidl-ben: [link]

-
draco31
veterán
Felső markolatos fűrészük milyen áron volt legutóbb?
Bár ugyan az egyébként, mint a 20e-es névtelen, csak itt van garancia legalább rá.
-
tboy93
nagyúr
válasz
hzsolee
üzenetére

Idén már nem kell sok füvet nyírnom, de csuriban a kezem hogy tavasszal amikor előveszem is működjön.
Btw parkside csoportban volt a napokban hot topic ez a fűnyíró és mindkét nálam előfordult hibába (elindul majd rögtön leáll, ill. fordítva bekötött motor) más is belefutott.
-
tboy93
nagyúr
válasz
hzsolee
üzenetére
Nekem is megjött a harmadik fűnyíró és ebből csak 1db anyát felejtettek ki (a tolókar két részét összefogó piros tekerős cucc belsejéből, de csak az egyik oldalról). Szerencsére pót alkatrészem volt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bár megérdemelték volna, hogy újfent jelezzem a garanciális igényem, de nem akarok 4 fűnyírót tárolgatni

-
hzsolee
őstag
Nos, hogy kerek legyen a történet. Mert a pozitív dolgokat is hozzá kell tegyem. A garancia végül is nagyon korrektül ment. A szervíz email jött lassan, de aztán ment minden flottul. Hétfőn feladtam nekik postai levélben a kért dolgokat, pénteken hozta a gls a csere gépet. Vagyis nem csere, mert az eredeti is maradt. A szervíz nem a szószátyárok császára, mert aztán semmi reakció nem volt a levelemre, csak pénteken reggel jött a gls sms, hogy csomagom érkezik.
Mondjuk ez engem annyira nem zavar, mert a futárok már tudják a dolgukat...kerítésen bedob...kamera úgy is látja. Ha meg marha nagy a csomag a kaput kinyitom neki, beviszi rajta, pénzt felveszi. Ja mert ha ekkora pakk jön egy kis csipesszel van odakészítve jatt ...
Na mindegy is...a lényeg lényege, hogy az első (és remélem az utolsó) ilyen garis akció teljesen jól sikerült. -
Csak a Parkside
-
tboy93
nagyúr
Megjött a harmadik fűnyíró. Hétvégén próba. Remélem ez már működni fog
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Tangerine
senior tag
+1 voks a nagyobb 20V-osnak. Már régebben vettem, de bevált. A kicsi gyenge és lassú, max 12-14 mm átmérő, amihez hagyományos olló is elég. Az ujjadra vigyázz, bár van aki azt a veszélyt is elhárította.
Érdemes a felső fedelet leszedni, és kicsit jobban bezsírozni a mozgó felületeket. -
A kisebbik egy ideje kapható, biztosan maradt még belőle ott is, ahol nézted, és ezért volt kétféle.
Nem tudom a kicsi milyen, de a 20V-os az szuper.
Kettőt is használok, két helyen, én nagyon szeretek vele dolgozni. Nekem nagyon hasznos.
Van amihez a mini kézi láncfürész a jó, van amihez meg ez az ágmetsző.
Nagyon megkönnyítette a munkámat mind a kettő, meg a többi kerti szerszám is is. -
Czimby
addikt
Vett valaki a ma induló akcióban akkus metszőollót?Az akciós újságban X20V-os szerepel akku és töltő nélkül, de az üzletben beépített akkus 4V-os volt.Lehet, hogy most egyszerre két félét árulnak vagy tévedett az újság?
-
swoody
senior tag
Lehet, de hülye vagyok és szeretem megvenni a jobbat, viszont múltkor felvillágosítottak, hogy azért mert 12 vagy 20 voltos a gép az nem mindig egyenlő a gép erejével.
De lehet már az is megnyugtatás lenne számomra, ha azt mondjátok, hogy ennél jobb, mint amit beraktam két gép. Van két ilyen fúrom, de helyhiány miatt leváltanám őket:
1:
2:

-
hzsolee
őstag
Szerintem az a kis műanyag tartály a "normálhoz" való. Én nem vagyok biztos abban ha magára hagyod estére nem lesz tele...vagy esetleg ki is folyik.
Az, hogy folyamatosan légteleníteni kell nem igazán normális. Ha saját a rendszer akkor érdemes cuccost keverni a folyadékba. Van kimondottan erre lötty ami a gázképződés ellen van.... radiátor espumisan
Lényeg, igen kell valami gyűjtőedényröl gondoskodni...mert a kézi módban biztos, és szerintem automatában is előfordulhat. Ilyenem nincs, de a csőrendszer tetején alkalmazott is néha hajlamos köpni egyet-egyet...bár szerintem az sem normális...
-
bigrob
őstag
Holnaptól lesz radiátorhoz automatikus légtelenítő, ehhez meg kell venni azt a műanyag légtelenítő tartályt is?
Van egy radiátorom amit kb havonta kell légtelenítenem és örülnék, ha ez megoldaná a problémám..
-
swoody
senior tag
Sziasztok!
Beszereztem a képen láthato két gépet, viszont utólag döbbentem rá, hogy ezek x12-es szériások.
Szerintetek érdemes megtartani vagy vigyem vissza őket és várjak az x20-as verzióra? Régóta nem láttam újságba x20-at lehet már nem is lesz?Az egyik problémám, hogy akarok egy ütvefúrót, ami x20-as 3,1j, mert a mostani, ami az újságba volt az x12-es és csak 1,2 j körül ütvefúr, ami kevés. Viszont ugye akkor kell nekem egy x20 akksi és töltő is.

-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Továbbítom a főnöknek.
-
válasz
Meggyi001
üzenetére
Ennyiért még gari nélkül is megéri. Pótolhatod őket.
https://www.facebook.com/groups/566120660713875/8ah_akksik_13.000Ft -
radi8tor
MODERÁTOR
Itt egy akku+töltő szett, az akku itt is 3 év plecsnit kapott.

-
Nagya21
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Hali!
A performance akkukra 5 év van.
Most vettem 12v 5Ah az ujságban 3 évet jeleztek, a használatiban 5 év van írva.
Üdv Nagya -
perge666
veterán
Sziasztok.
Ki hogy vélekedik a Parkside gépekről?Én 5-6 éve vettem az elsőt ami egy 12V-os akkus csavarozó volt,a mai napig működik,pedig volt használva rendesen.Szegény már ütött-kopott,meg van hogy ravaszhúzásra megtorpan először aztán működik rendesen. / kapcsoló bajra gyanakszok /
5K-ért vettem újanon csak cseregépet dobozban a héten.
Van hozzá 2db 2AH akkum,még azok is bírják.12voltosból nincs is több gépem,de 20 voltosból már van egy pár,meg vannak elektromos gépeim is,.
Nálam még egyik sem halt be,de a környezetemben többen is panaszkodtak rájuk.Oké én nem napi szinten használom őket, / többnyire faipari gépeim vannak / hanem úgymond hobbiból,ház körüli munkálatokra,de hetente 1x-2x minimum barkácsolok valamit.
Körtalpas csiszoló nem lesz mostanában akcióba?
Ebből jó lenne az elektromos.Meg szeretnék majd venni egy pici " szalagfűrészt is,lécek,deszkák hosszirányú vágásához,mert a régi Scheppach körfűrészemet nem szeretem,gyenge meg hangos,az 500-as szalagfűrészt meg csak tüzifa vágásra használom,nincs hozzá stellerem sem.
+ csak akkor dugom be ha használom mert hátul nincs kiépítve a 3 fázis és hosszabbítóval használom.Kicsit hosszúra sikeredett,remélem nem az jött le belőle hogy elfogult vagyok a márka iránt,mert tisztába vagyok vele hogy nem egy nagy eresztés.

Én az alsó-közép kategóriába sorolnám,de amire nekem kellenek arra bőven jók,minek vegyek 2x-3x-os áron " márkásat " ?
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Céges vásárlásnál 1 sajnos.
-
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Tuti megvannak a könyvelőnél, csak elmúlt az 1 év, pár hónappal. Céges vásárlás.
-
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hát....erről nincs biztos infóm, de több a nagy gyorstöltőnk, mint a sima kicsi. De akkor is durva, hogy mittudomén 30-40 használat után meghalnak?
-
Ma bek@kilt az ötödik akksi is. 1-2 hónappal múlt ez is egy éves.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Persze világos, meg néhány alkalmazott szerelő munkaideje is drága, szóval valszeg egyáltalán nem lenne gazdaságos a javítás, de ha már azt mondaná, hogy vidd be valahova egy központi telephelyre és ott kapsz újat, már nem lenne annyi visszaélés. Csak persze az megint nekik lenne költség, veszélyes hulladék kezelés, elszállítás, megint munkaerő, stb., ami megint többe kerülne mint egy futár. Na mindegy is, végül is valahol meg jó, hogy egyszerű a garanciális ügyintézés.
-
tboy93
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Még matricát sem kellett küldenem. Egy fotót kértek a blokkról, aztán küldik a köv. gépet. Régit kend a hajadra.
Mellesleg meg igen, amit radi is mond, végtelen mennyiséget adhatnak el belőle... Valszeg belefér az is, ha néhány ember kihasználja a rendszert. Cserébe a többinek, akinek valós problémája van annak kényelmesebb.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Miért ne? Gondolom ameddig nem lesz több visszaküldés mint eladás addig nem veszteséges a biznisz.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Matricák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Bár általában pont ott romlik el, ahol javíthatatlan. A gyártó se hülye, tudja melyik alkatrészt kell úgy legyártani, hogy ne lehessen szerelni.Ez volt a mosógépünkkel is. Csapágyas lett a dob. Csapágy nem cserélhető csak dobbal együtt. Kösz
Fél mosógép ára volt a javítás. Érdekes módon a cserélt csapággyal azóta 10 éve megy. De a gyári megadta magát 4 év után. Tervezett elavulás ez kérem szépen. -
San398
őstag
Mondjuk a videók alapján elég gyenge a konstrukció de ennyi pénzért mit várjon az ember. Akartam én is akkus fűnyírót, de 4 akkuval már elég húzós lenne az ár nekem.(így maradtam egy vezetékes B&D-nél, felújítás után)
Ha meg akarsz szabadulni a két "rossz" fűnyírótól keress meg privátban -
PeterZZ
csendes tag
Pont ezt neztunk mi is nyar elejen, nekunk ugye a szurke performance kis gepeink vannak, de vegul forgokeses nyirora esett a valasztasunk, azt meg tolteni se kell, csak tolni. Ugy tunik akkor jol valasztottunk. Istinek van fent videoja youtubon, 3 vagy 4 gepje is van mar (fukasza), csak utanna allhat el a szerzodestol.
-
tboy93
nagyúr
Kis update, a Parkside PRMA 40-Li D2 akkus fűnyíróval kapcsolatban.
Kb 10 alkalom után tönkrement. Bekapcsol, felpörög egy pillanatra, de azonnal leáll és nem működik. Az akkuk jók, apám ugyanilyen gépébe működnek rendesen, flexben is.
Mivel garis, írtam a Lidl-nek, mondták hogy küldenek újat, amit közel 1 hónap után Németországból a gyártótól meg is kaptam.
Vasárnap kipróbáltam a cseregépet, bekapcsol, megy, azonban valami fura volt, nem gyűjtötte a füvet, olyan mintha nem is nyírta volna redesen. Ott fetrengtem a fűben, mondom ahol eltoltam ott alacsonyabb, de valami mégsem jó. Kellett egy 15 perc mire rájöttem, még telefonos segítséget is kértem tapasztaltabbaktól: a fűnyírókés bizony az élével ellentétes irányban forog. Fordítva lett bekötve a motor. A kést csak egyféleképpen lehet felrakni, tehát a motort kéne átkötni.
Írtam újra a Lidl-nek. Küldenek még egyet. Újra 1 hónap.
Úgyhogy most van 2db rossz fűnyíróm, meg jön egy harmadik. Remélem az már jó lesz.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Thunderzolee
üzenetére
A mostani sokkal erősebb.
Szeptember elején kiszórták a régit, most meg az újat.
-
dellfanboy
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
ez beugratós kérdés? 3000w vs 2600w 14 vs 12m3 55 vs34 stb stb...
-
hzsolee
őstag
válasz
hzsolee
üzenetére
No igen, levált. Reggeli kv mellett lepattintottam a háulját. A piros ventilátor rész lötyög rajta. Érdekes módon este már nem forgott el... aztán rájöttem, hogy gondolom használat közben a melegedéstől, meg a napon is voltam vele kitágulhatott annyira, hogy könnyen elpörög. Most hogy "hideg" elforgatható ugyan, de a lendülettől azért nem pörög mint tegnap. Megvárom mit mond a szervíz... aztán valamit kitalálok vele....
-
Mi a különbség a két gép között?

-
hzsolee
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
És a végén mikor már áll akkor mitől van az a hang? Meg egyáltalán amikor megáll a kihajtás akkor miért forog tök sokáig a motor? A fordulatszám ugrálás is mitől? Már nem emlékszem újonnan milyen volt. A vicc az, hogy nincs is szarrá hajtva.
Marha pipa voltam...kibírta, de ez így nem oké. Már párszor jártam így, hogy nekiállok egy melónak aztán zátonyra fut a dolog ilyen faszság miatt... Leégett flex, szalagcsiszoló stb...
Holnap még van feladat, de jövő héten belenézek... Valami elektronika lesz itt a ludas. Kolléga három dekopírjából csináltam eggyet. Mind garis volt, de nem kellett leadnia. Pedig fekete szériás az is.
Ja amit elajándékoztam furó annak is az akkuja lehalt a napokban... Mondjuk az hagyományos verzió. -
Nagya21
addikt
HAli!
Na pedig ma vettem pont egy 12v-os performance ütvefúrót, meg egy 5Ah akkut.
Van 20v-os performance ütvefúróm is (3J ütöerővel decemberben lesz 5 éves, még echte Osztrák beszerzés), de ide a panelba elég lesz ahhoz a pár lukhoz (meg kényelmesebb is) ez a kicsi aminek az ütöereje 1.1J.
Üdv Nagya -
hzsolee
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szerintem a 18-as korlát miatt...ha megesküdtök, hogy legalább felsőbe jártok...átírom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Roborock Q5 PRO robotporszivó (garis)
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- 238 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070
- GAMER PC! Ryzen 7 7800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Arris VIP7100 Android TV 4K
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
10e-ért nem bírtam otthagyni.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)