- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Google Pixel topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
nocry
csendes tag
-
oszy
veterán
válasz
umbriel #4715 üzenetére
Ha átírod az mka-t mkv-ra?
--
Múltkoriban frissítették a CS630 FW-t Nem sok változást tapasztaltam.
Bíztam a médiatartalom elrendezés frissításáben és az időzített átkapcsolásban is! De semmi!
Annyit vettem észre, hogy most már nem csak a bekapcsológombbal lehet bekapcsolni. -
-
spidersoft
senior tag
válasz
umbriel #1312 üzenetére
nálam például ez a pakk szaggat (a konyhai kis buta-Philips viszi szépen):
General
Complete name : Under.the.Dome.S02.HUN.WEB-DL.XviD-nIk\Under.the.Dome.S02E03.HUN.WEB-DL.XviD-nIk.avi
Format : AVI
Format/Info : Audio Video Interleave
File size : 350 MiB
Duration : 40mn 37s
Overall bit rate mode : Variable
Overall bit rate : 1 204 Kbps
Writing application : VirtualDubMod 1.5.10.2 (build 2540/release)
Writing library : VirtualDubMod build 2540/release
Video
ID : 0
Format : MPEG-4 Visual
Format profile : Advanced Simple@L5
Format settings, BVOP : 2
Format settings, QPel : No
Format settings, GMC : No warppoints
Format settings, Matrix : Default (H.263)
Muxing mode : Packed bitstream
Codec ID : XVID
Codec ID/Hint : XviD
Bit rate : 1 068 Kbps
Width : 624 pixels
Height : 352 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Compression mode : Lossy
Bits/(Pixel*Frame) : 0.203
Stream size : 310 MiB (89%)
Writing library : XviD 1.2.1 (UTC 2008-12-04)
Audio
ID : 1
Format : MPEG Audio
Format version : Version 1
Format profile : Layer 3
Mode : Joint stereo
Mode extension : MS Stereo
Codec ID : 55
Codec ID/Hint : MP3
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 123 Kbps
Minimum bit rate : 32.0 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 48.0 KHz
Compression mode : Lossy
Stream size : 35.9 MiB (10%)
Alignment : Aligned on interleaves
Interleave, duration : 24 ms (0.58 video frame)
Interleave, preload duration : 258 ms
Writing library : LAME3.98r
Encoding settings : -m j -V 5 -q 2 -lowpass 16.5 --vbr-new -b 32 -
-
ht42
senior tag
válasz
umbriel #1292 üzenetére
Meglep, hogy a 9 bframe-est lejátssza, nem akadozik közben?
A bframe (vagy reframe, vagy reference frame) az egyik legfontosabb beállítás H264 kódoláskor, azt adja meg, hogy az aktuális képkocka hány előző kocka segítségével számolható. Minél nagyobb, annál nagyobb sebesség szükséges. Átállítása csakis újrakódolással oldható meg sajnos.Vagy pedig célhardver...
Köszi a vizsgálatokat. -
ht42
senior tag
válasz
umbriel #1271 üzenetére
No tegnap este nekifeküdtem a problémának. A Gyúrúkúra filmmel próbálkoztam. A 640-es tévé kapcsiból kiakadt rajta, először ugrott a kép, aztán szétesett, aztán "File nem olvasható" üzenet jött. Olvastam valahol, hogy a panáknak a DTS-es mkv-vel vannak gondjai, nosza kiszedtem a DTS hangokat, maradt egy 5.1 AC3. Hibajelenség megmaradt, tehát ez az elmélet megbukott. AC3-at lekonvertáltam mezei mp3-ra, dettó. Tehát a videostreammel van a gond. Átkonvertáltam a videót High profillal 2 menetesen ugyanazzal az átlag bitrátával (5 Mbit/sec) a hangokat - a DTS-eket is - direct stream copyval bennhagytam és - láss csodát - csont nélkül megy a lejátszás
A minőség nyilván romlott valamelyest, elvileg, de aki képkockénként kimerevíti az eredeti és az átkódolt filmet, és észreveszi a különbséget, az megihat egy sört a saját költségére.
Hogy melyik kódolási beállítás okozza a problémát azt ebből az egy esetből még nem tudom megállapítani, de lehet, hogy valami nem egészen szabványos kódolási módról van szó, emlékezzetek csak az xvid esetére: a packed bitstreamet nem viszik a legelterjedtebb MTK chipsetes asztali lejátszók (némelyiken a házi firmware megoldotta). QPEL dettó. A torrent oldalakon tiltják is a pbs-t, de persze mindig vannak gyengeelméjű releaserek...
Itt is furcsa, hogy az eredeti release-ben 14 a Bframe beállítás, az átkódoltban pedig 3. De sok más paraméter is eltér, így hát nem biztos, hogy az az ok.
Ha ki akarjuk deríteni, hogy hol van a kutya elásva, akkor sok kísérletre lesz szükség. Én nemigen szoktam HD mkv-t tölteni, gyenge a netem, de sokat segítene, ha mindenki aki lejátszhatatlan filmet talál, a Mediainfo programmal megnézné, és az infó txt-t ide felrakná, persze jó lenne ugyanez lejátszható filmekről is, igy ki lehetne sakkozni melyik beállítás a bűnös.
Én egyébként a ShanaEncodert használtam, ami egy viszonylag használható frontend ffmpeg encoderhez, ha mkv-t akarunk csinálni. XVID-hez szart sem ér. -
ht42
senior tag
válasz
umbriel #1241 üzenetére
A FOURCC az avi fileban van benne, az elején. Nem a "FOURCC" szöveg, ez az egyébként meglepő módon 4 byte-os mező megnevezése, hanem egy érték, ami ilyesmi lehet: XVID, DIVX, DX50, H264, stb. Ez mutatja meg, hogy milyen codec szükséges a lejátszáshoz. A pana a DX50-est - ami egyébként DIVX5 - nem játssza le, fingom sincs miért, tán jogi problémák? A DIVX-et nem próbáltam. Az XVID kompatibilis a DIVX-szel, ezért ha átírjuk a file-ban, pl. a belinkelt programmal akkor menni fog.
Bővebb info: [link]
Program: [link] -
virkir
veterán
válasz
umbriel #1092 üzenetére
Ha számít a 7 cm akkor passz, nekem nem túl bizalomgerjesztő a használtpiac melletti"garázsbolt".
Amennyiben megelégednél a 47"-al akkor megintcsak a panashop a jobb választás 195-ért, bár én most kivárnék.
Az öt év garanciáról már lemaradtál a 2015-ös modellek meg még nem gyűrűztek be, talán ha megjönnek lesz egy kisebb-nagyobb áresés a tavalyi készülékekre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest