Hirdetés
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
Új hozzászólás Aktív témák
-
diablo1984
veterán
hát az úgy volt....
nekem egy D925ösöm van, az enyém is 12 és 15ös szorzó között váltogat, azaz 2400 és 3000mhz között! nézd meg, hogy ha terheled a procit, azonnal 15ös szorzóra áll rá! ezt azthiszem az intel speedstep technikának hívják és nagy előnye, hogy ha nem használod ki a procost, akkor visszábbvesz magából(és 23-25 fok között tartja magát, legalább is nekem) ha meg kell a proci teljes ereje, akkor meg odapirítja és melegedhet rendesen(és eheti a sok W-ot!)
amúgy a 12 és 15 onnan jön, hogy megnézed az everestben, 12 a min szorzó, 15 a maximum!
-
Superman
nagyúr
Szorzót Intel procikon nem tudsz állítani, pontosabban tudsz, de az egy speciális Asus features, az Intel Speedstep Technology, ott kell Minimum Speedre állítani a processzort és akkor 12/14-re veszi vissza a szorzót és ha az alaplap is bírja, akkor lehet fsb-t emelni.
Ha az alaplapon nincs ilyen, akkor sima FSB emelés, később, ha nem bootol a Win, akkor feszültség emelés, AGP/PCI,. esetleg PCIE fixálása.
De ha az alaplap biosában nincs lehetőség FSB emelésre (én az Asus oldalán megnéztem, ott nem írják, hogy a bios tudná az FSB emelést, vagyis a Jumper free módot), akkor szoftveresen Win alól lehet megoldani, vagy alaplap cserével. -
Superman
nagyúr
Asus P5P800/SE is olcsó, hiszen 865-ös és AGP-s lap/ok, de ennek ellenére remek tuninglapok. Nekem volt 630-as P4-em egy MSI 865 Neo3-F lapban 3.9GHZ-ig ment stabilan, az Asus P5P800-ban 4GHZ-ig. Viszont arra számíts, hogy a tuninggal radikálisan megemelkedik majd a hőtermelés is. Coolink nekem is volt, zalman rézre cseréltem.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Gitáros topic
- Diablo IV
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Jackson elektromos gitár
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Eladó egy Xiaomi 12T pro Töltővel adom
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
- Dell Latitude 5330 - 13,3" touch, i5-1245U, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest