Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Sziasztok, szeretnék egy kis helpet kérni. A PC3200-es DDR ramokat általában meddig lehet izzasztani? 133 FSB-s Northwood P4-el kuldom, és most 3,36 Ghz nél járok vele. (a legnagyobb lol, hogy egy gigabyte G-power pro hutóvel, és 5V-on megy a ventije :Y igy most alapon 38 fokos, terhelve 52 korul, szoval a hutes meg birja a tuningot.) de nem is ez a lényeg, hanem amit elkezdtem a ramok. Szóval ez ugye eddig 168 FSB-t jelent, ami a memoriaknak mar 26 % tulhajtast jelent, vagy 28, vegulis a lenyegen nem valtoztat. El vannak látva egy réz memóriahutovel, de azért én kicsit aggodom, mert nem tudom merni a hofokukat. Szerintetek medig lehet fesziteni a hurt? :D ja igen, feszt még nem emeltem se procinal, se memonal, esetleg van infoja valakinek arrol meddig melegedhet egy memoria? Ott is a 70 es szabaly ervenyes, vagy ok picit jobban birjak? Esetleg majd kopkodom oket, hogy huljenek :DDD Na eleg a hulyesegbol, pls aki tud jo infokat kuldje, ne kimeljen. Roby, mycso, ha azt mondjatok huzzam ki maris megteszem. :R

Először is, a CPU/RAM osztót állítsd be úgy, hogy alacsonyabb frekin menjenek.Ez azért kell, hogy kiszűrd majd az esetleges ramlimitet. A pcie/agp frekit(lap szerint értsd) állítsd be fix értékre, ha lehet.(pcie100, agp66) Ezek után kis lépésekben emelheted az órajelet, közben persze nem árt némi teszt is. Pl super pi Prime stb...Ha instabillá válik, akkor lehet kicsit emelni a feszen, általában ez stabilizálja az ingadozó gépet.
    A ramokról annyit, hogy valamivel érzékenyebbek a melegre, de nem fognak igazán melegedni, kb. 2,2 voltig. azért a 60 fok a ram üzembiztos működési határa.(kézzel érintve forró).asszem a max ramfesz, ami még biztonságos, jó hűtéssel 2,6 volt, de ezt nem ajánlom. Nálam még hűtés sincs a ramjaimon(infineon) 2 volton mennek 750MHz-n. (eredetileg DDRII533).

Új hozzászólás Aktív témák