- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
Aktív témák
-
andorpapa
őstag
Egyik Computer Panorámában olvastam, hogy az Intel prociknak 45-50 fok körül van az üzemi határ. Hát jól ki is röhögtem őket, alapvető igazság, hogy a procik 60 fokig totál rendben vannak, főleg ilyenkor nyáron könnyen felmegy a hő.
Tehát ha általában 50-60 körül van, akkor nincs probléma, az már baj viszont, ha állandóan 65 fok vagy az fölött van. Tehát ne aggódj, semmi baja nem eshet a procidnak. -
Agyzuzo
addikt
Jah, így már korrekt.
-
_Gudella
senior tag
Azóta változott a felállás:
Intel hűtő bekötve 12 helyett 5 voltra. Igy 960-at fordul percenként, ami igazán nem csap nagy zajt :)
A feszültséget 1.05-ről 1.3-ra emeltem. Így 48 fok lett a maximum. Na akkor már tuningoljunk is egy kicsit...
Most 2148-on megy (FSB 4x133), ventilátor továbba is 960 PRM, max terhelésnél 57-58 fok, csekély terhelésnél 50. Aszt hiszem ez így már korrekt.
Mivel a tápventi is le van lassítva, már csak a vinyó hangja őrjít meg... -
Agyzuzo
addikt
Nekem 2 Ghz-s van ami jelenleg 2.4-en futkosik, és agyon hűtve is felmászik 62-re terhelés alatt... Eddig nem volt semmi probléma, a proci ettől függetlenül stabil... A 64 mondjuk elég húzós, azért egy lomha ventit én rátennék a bordára, azoknak amúgy sincs sok hangja.
-
_Gudella
senior tag
Megvettem a tuningsláger P4 1.6A-t, és egyből nekiestem tuningolni, nagy megelégedésemre ment is 2448-on, stabilan, fesz-emelés nélkül, Intel hűtővel. Ekkor jött rám az, hogy halk gépet akarok, de a vízhűtés még nem most lesz kész. Visszavettem a procit az eredeti 1600-ra, és elkezdtem lefelé menni a feszültséggel. Az eredeti 1.5V-ról egészen 1.05-ig sikerült lemenni, és a proci még mindig stabil! Minden elismerésem az Intelé. Ekkor elindítottam egy hardware monitort, és miközben szememet a hőmérsékleten tartottam, lehúztam a proci ventilátorcsatlakozóját. Így üresjáratban meradt 42-43 fok körül. Elindítottam a CPU Stability Testert CPU-heating üzemmódban. Így nagyon lassan, de felkúszott 67 fokig, a riasztási szint alapbeállításon 70 fok. Egyéb programokkal terhelve csak 64-ig megy fel, netezés meg ilyesmi közben 52-53 fokos. És csand van!
A kérdés csak az, hogy hosszútávon (pár év) okoz-e gondot a procinak a néha 64 fok körüli hőmérséklet? (bár, ha minden jól megy, fél éven belül lesz vízhűtés)
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest