Keresés

Aktív témák

• Male

nagyúr

válasz Agyzuzo #57 üzenetére

Közben megoldódott, feldobtam a VegasVideo 3-at, és az simán megcsinálta. A WMV-nek azért vannak előnyei is: pl nem kell hozzá codec-et telepíteni - vannak sokan, akiknek ez komoly probléma (pl aki a Start menüt sem tudja használni -> volt aki telefonált, hogy kinyitotta a Start Menut, és most hogyan zárja be? :( ), nem csúszik el a hang soha, ha kitöltöm benne az adatokat, akkor azt már igen nehéz átírni (pl ha több napig vacakolok egy filmmel, és beleírom a nevemet, azt ne tudják átírni), ja és a Windows Media Encodernek van eddig a legjobb deinterlace szűrője. Az Ulead Media Studio-ból nekem csak egy demo változat volt, amihez nem működött a feltörés. (ha tudsz címet, ahonnan le lehet tölteni a teljeset, akkor azt légyszi küldd el mailben) Melyik volt a komolyabb progi az Ulead MediaStudio vagy az Ulead VideoStudio? (a profibb kéne, mert az egyik ilyen kezdőknek szánt változat volt, amivel pár kattitnással kész a film, csak hát nem is lehet vele elég sok dolgot csinálni).

• Male

nagyúr

válasz Agyzuzo #55 üzenetére

Nem tudsz valami progit, amivel újratömörítés nélkül lehet WMV file-ból kivágni egy részt? Akár úgy is jó, hogy újratömöríti, csak lehessen rendesen beállítani, mert eddig csak a Windows Movie Maker volt képes kivágni belőle egy részt, de az olyan iszonyatos minőséget produkált (352*288-as az eredeti felvétel, az meg vagy 320*240-be vagy 640*480-ba hajlandó tömöríteni, és a bitráta is elég alacsony -> őszerintük a high quality 350 kbit/s :) , a következő fokozat a 768 kbti/s, ami még mindig alacsony, az 1500 kbit/s meg már sok, mert nem fér fel a CDre). Az egész ahhoz kéne, hogy a Maffiózók epizódjainak a végét (amit az RTL klub olyan kedvesen levág :O ) a régi felvételről ki tudjam szedni, és oda tudjam rakni a most ismét felvett részekhez (most megcsinálom jobb minőségben: 704*576 @ 2 Mbit/s, 44KHz/16bit/stereo), csak ott a rendelkezésre álló hely már adott, ezért kéne valami más program hozzá. (Az Adobe Premiere 6 nem hajlandó megnyitn WMV filet, csak menteni tud bele, a VegasVideo3 meg most még nincsen fent - majd talán holnap - , de úgy emlékszem azzal sem lehetett ilyet csinálni).

• Male

nagyúr

válasz Agyzuzo #50 üzenetére

Ahhoz elő kéne szednem a NanDub-ot (valahol megvan, de hol?), ugyhogy most inkább megcsináltam WMV-be.

A Bűvölet-et megcsináltam a VHS filterrel, amit ajánlottál (jó zajos volt a felvétel, ugyhogy dolgozhatott). A zaj nagyrészét tényleg leszedte, és álltalában is jobb lett a kép, kivéve az esőt. Na abból köd lett, és amikor a csaj egy taxiban ült, (miközben esett az eső) akkor a vízes üveget valószínüleg zajnak gondolta, ugyanis teljesen élesen látszott a csaj feje, körülötte meg fehér lett a kép (az eredetin a vizes üveg eltorzította a csaj fejét).

• Male

nagyúr

válasz Agyzuzo #44 üzenetére

A Ragyogás második részét is felvettem (most tömörítettem be, 704*576-ba, 1.5 CD lett - majd a 3. részt is másfél CD-sre csinálom, hogy jól jöjjön ki). Ha veszprémi vagy, akkor oda tudom adni, persze elég nehezen lehet kiszedni az első 10 percet, mert WMV-be csináltam (1.7 Mbit/s-al már jól néz ki, persze a Maffiozók jobb minőségű lett, a maga 2 Mbit/s-ával), az AVI-t meg kb 1 órája letöröltem (kellett a hely a Drágán add az életed vágásához). Pedig most DivX-be akartam csinálni, de a P4-es gépemen mindig elszáll a VirtualDub, ha MP3-as hangot állítok be (egy pár percig megy, majd jön a hibaüzenet) - valami gond lehet az MP3 codec-el, ugyhogy már megint vacakolhatok. :O

• Male

nagyúr

válasz Male #31 üzenetére

Na az RTL kitett magáért ma a Drágán add az életeddel (most digitalizálom éppen). Ilyen rossz minőségben még nem láttam náluk filmet. :O

• Male

nagyúr

válasz Male #31 üzenetére

Ja a múltkor kellett egy filmet csinálnom 495 kbit/s-al tömörítve (ebből a hang 20 kbit/s volt). Gondolom sejted, hogy hogyan nézett ki, a hangja sem volt semmi.

• Male

nagyúr

válasz Agyzuzo #30 üzenetére

Sajnos vannak ilyen alakok, akik sajnálják azt a plusz 100 forintot a jobb minőségre. Ezeket a filmeket csak úgy szoktam elvállalni, hogy nem adom hozzá a nevem (nem töltöm ki a fejlécben azt a részt, és nem mondhatja el senkinek, hogy ezt én csináltam). Nálam az RTL is nagyon jó minőségben jön, csak az a rohadt interlaced mód. Mostanában a Maffiozókat veszem fel róla, de azt mindig váltottsorosban adják, és állandóan levágják a végét (amikor már több mint egy órát késnek, akkor miért olyan fontos nekik az a két perc?).

• Male

nagyúr

válasz Agyzuzo #28 üzenetére

A logo nem igazán zavar, ezért nem is nagyon foglalkoztam vele (régebben időnként lecseréltem a sajátomra, de ha napi több filmet kell megcsinálni, akkor nem szoktam vele foglalkozni - főleg ha elég igénytelennek készül a film, pl aki azt mondja, hogy egy 3 órás film lehetőleg férjen fel egy CDre, és még legyen mellette egy pár dolog.)

A VHS filter nem csak akkor kell, ha kazettáról veszem át a filmet? Eddig nem használtam ezt, mert egyből a TV-ből szoktam felvenni, hogy a kazetta ne rontsa a minőséget. A TV adás meg nem szokott zajos lenni az RTL-en meg a Viasat-on, csak a tv2-őn, de onnan viszonylag keveset veszek föl. Időnként mintha nem váltottsorosban adnának a tv2-őn és az RTL-en, ezt te is észrevetted? Pl a Féktelenül2-ő nem volt váltottsoros, igaz kicsit homályosabb volt a kép, viszont nem kellett deinterlace filter, és így jobb let a végeredmény. Rászokhatnának erre a TV társaságok.

• Male

nagyúr

válasz Male #26 üzenetére

Ja mielőtt valaki a rendőrséget küldené: ezek TV felvételek, ami teljesen legális. (DVD-t vagy megveszem, vagy kikölcsönzöm - úgyis álltalában csak egyszer nézném meg)

• Male

nagyúr

válasz deepwell #24 üzenetére

Ne nézz már hülyének. Az alaplapomon (Abit BX6-2) a következő szint 950MHz lenne, amin viszont már folyamatosan fagy (az OS elindulásáig sem szokott eljutni), mindez 0,05 volton múlik (1.85 volt a max, amire az alaplap hajlandó, ehhez meg 1.9 volt kéne neki). Egyszerűen rosszat fogtam ki.
    Az hogy eddig nem volt gondod a tömörítésnél, az nem azt jelenti, hogy nem is lesz. (Nekem kb a 350. filmnél jött elő először -> ahogy nézem itt a fiókokat lassan jubilálok - még 34 kell az 500-hoz :) )

• Male

nagyúr

válasz Agyzuzo #19 üzenetére

Ha már a filtereknél tartunk, nem tudsz egy igazán jó deinterlace szűrőt? Se a beépített deinterlece szűrővel, se a Donald Graft Smart Deinterlace-el nem sikerült elég jó eredményt elérnem (pedig végigpróbáltam a beállításokat, de nem lett igazán jó). Csak gyors mozgásoknál van gond, a lassabb mozgásnál jól működtek.

• Male

nagyúr

válasz cookiemonster #20 üzenetére

Szerintem a DivX5-öt felejtsd el, a DivX 4.12-vel jobb lesz a DVDrip és nincs is vele annyi gond, mint a DivX5-el, ráadásul ingyenes is, bár azthiszem a GKnot nem tudja használni. Próbáld ki a DVD2AVI GUI-t, az 1.08-ashoz már mindent egyben adnak, csak a VirtualDub-ot kell külön letölteni hozzá. A [L]http://dvd.box.sk[/L] -ról mindegyiket letöltheted, ott ha jól emlékszem leírásokat is találsz.

• Male

nagyúr

válasz Agyzuzo #16 üzenetére

Lehet, hogy csak szerencséd volt (vagy nekem nem volt szerencsém).

Nem hinném, hogy a codec-kel lenne a gond. A DivX3-at a Windows Media-ból másolták, ugyhogy nagy különbség nincsen (a 4-es DivX-ben meg eltüntették belőle a Microsoft kódrészleteket). A Windows Media-ban az a jó, hogy ha kevésbé hozzáértőknek csinálod a filmet, akkor nem kell nekik elmagyarázni, hogy rakja fel a DivX codec-et (meg hogy azt hogyan csinálja), mert a Win eleve le tudja játszani (a MediaPlayer 7 óta). Ráadásul TV felvételeknél azonos bitráta mellett álltalában szebb képet eredményez (egy kicsit jobban elmossa a képet, és a színeken is egy kicsit változtat), persze DVDnél már jobb a DivX, mert ott kevésbé zajos az alapanyag.

• Male

nagyúr

válasz Egon #11 üzenetére

Na deeee...
    Amúgy tapasztalat. Celeron 633@791, AVI-ból WMV7-be tömörítés, a képen időnként neonzöld és lila kockák villantak be. Ez sajnos többször is előfordult, pár filmet már fel is írtam, mire ezt észrevettem (nem néztem meg a filmet, mielőtt felírtam, így nem derült ki). Az eredeti AVI nem lehetett hibás, mert utána 633-on is betömörítettem (ugyanazt az AVI file-t), és akkor semmi gond nem volt, ezután újra felraktam 791-re a procit, és ugyanúgy elrontotta a filmet (ugyan azt az AVI file-t használtam újra). A tömörítő beállítása is ugyanaz volt, mert Template-et használtam.

Egyébként 791-en a CPUStabTest simán futott rajta órákon át, semmi hiba nem volt. A 3DMark is futkosott rajta egy ideig (abban sem jött elő semmi hiba). Napi 12-16 órát ment a gép, és soha semmi észrevehető hibát nem csinált (kivéve a videotömörítést, amit rendszeresen elrontott). A melegedés sem okozhatta, mert nem nagyon ment 40 fok fölé a CPUStabTest alatt sem.

• Male

nagyúr

válasz Hacked_3944 #8 üzenetére

Videotömörítésre elég rosz ötlet húzott gépet használni. Ha stabilnak is tűnik (látszólag semmi hibát nem csinál, ha valami programmal leteszteled a kész filmet, az sem talál hibát), akkor is időnként hibás lesz az eredmény (pl neonzöld kockák fognak bevillanni a képen). Ráadásul ha nyersz is egy kis időt a tömörítésnél a húzással, több időt fogsz azzal veszteni, ha időnként előről kell kezdened a tömörítést, mert elrontotta a gép (ráadásul ez elég bosszantó is).

Aktív témák

Hirdetés