- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Poco X6 Pro - ötös alá
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Aktív témák
-
cri
csendes tag
Sziasztok!
kedves tunigoló barátom:)
Szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy amikor egy processzort tuningolsz, akkor, nem feltétlen okozol vele gyorsulást. Lehet, hogy pl 3d-s teljesitményben gyorsul, de a 2d-s teljesitménye, memoria hozzáférése, merevlemez elérése csökken. Megéri? Video editáláshoz nem kell más mint egy vagy több ( inkább az utóbbi ) nagy belső cache-el rendelkező processzor, nagyon sok memoriával, nagy vinyóval, stabil op rendszerrrel:)
Amugy egy 533-as procit ne akarj nagyon huzni, mert nem fog menni :)
vegyél inkább 100-as fsb-st:) pl 1 2.0A p4-et 512 cache-el, az menni fog 2.6, körül.
De ismétlem, nem biztos, hogy megéri huzni:)
Sok sikert hozzá ;o) -
Thom!
veterán
http://dvdtodivx.freeweb.hu/
-
Agyzuzo
addikt
A Media Studio a profibb mert pl. a Video Studio-t is tartalmazza, full CD-s a dolog. Azt sajnos nem tudom honnan tudod leszedni, én egy havertól nyúltam le. :) Amúgy miért fontos hogy benne legyen egy videóban a neved? Engem spec. marhára nem izgat... :) Bár az is igaz, hogy én csak magamnak veszem fel a filmeket... Amúgy nem vágom mit kell annyit parázni itt a kodekekkel... A hangsáv nálam szimpla MP3 (96 v. 128kbps) a kép meg mindig DivX 5.02... Ez manapság azért elég elterjedt, aki ennyit nem képes feltenni, annak nyasgem... :D
-
Male
nagyúr
Közben megoldódott, feldobtam a VegasVideo 3-at, és az simán megcsinálta. A WMV-nek azért vannak előnyei is: pl nem kell hozzá codec-et telepíteni - vannak sokan, akiknek ez komoly probléma (pl aki a Start menüt sem tudja használni -> volt aki telefonált, hogy kinyitotta a Start Menut, és most hogyan zárja be? :( ), nem csúszik el a hang soha, ha kitöltöm benne az adatokat, akkor azt már igen nehéz átírni (pl ha több napig vacakolok egy filmmel, és beleírom a nevemet, azt ne tudják átírni), ja és a Windows Media Encodernek van eddig a legjobb deinterlace szűrője. Az Ulead Media Studio-ból nekem csak egy demo változat volt, amihez nem működött a feltörés. (ha tudsz címet, ahonnan le lehet tölteni a teljeset, akkor azt légyszi küldd el mailben) Melyik volt a komolyabb progi az Ulead MediaStudio vagy az Ulead VideoStudio? (a profibb kéne, mert az egyik ilyen kezdőknek szánt változat volt, amivel pár kattitnással kész a film, csak hát nem is lehet vele elég sok dolgot csinálni).
-
Agyzuzo
addikt
Ulead Media Studio? Talán... Látod, pont EZÉRT nem szeretem a WMV-t... :( Nekem tökéletesen megfele a 640x480-as DivX AVI... Azt úgy vágod ahogy akarod könnyen és gyorsan...
-
Male
nagyúr
Nem tudsz valami progit, amivel újratömörítés nélkül lehet WMV file-ból kivágni egy részt? Akár úgy is jó, hogy újratömöríti, csak lehessen rendesen beállítani, mert eddig csak a Windows Movie Maker volt képes kivágni belőle egy részt, de az olyan iszonyatos minőséget produkált (352*288-as az eredeti felvétel, az meg vagy 320*240-be vagy 640*480-ba hajlandó tömöríteni, és a bitráta is elég alacsony -> őszerintük a high quality 350 kbit/s :) , a következő fokozat a 768 kbti/s, ami még mindig alacsony, az 1500 kbit/s meg már sok, mert nem fér fel a CDre). Az egész ahhoz kéne, hogy a Maffiózók epizódjainak a végét (amit az RTL klub olyan kedvesen levág :O ) a régi felvételről ki tudjam szedni, és oda tudjam rakni a most ismét felvett részekhez (most megcsinálom jobb minőségben: 704*576 @ 2 Mbit/s, 44KHz/16bit/stereo), csak ott a rendelkezésre álló hely már adott, ezért kéne valami más program hozzá. (Az Adobe Premiere 6 nem hajlandó megnyitn WMV filet, csak menteni tud bele, a VegasVideo3 meg most még nincsen fent - majd talán holnap - , de úgy emlékszem azzal sem lehetett ilyet csinálni).
-
Male
nagyúr
Ahhoz elő kéne szednem a NanDub-ot (valahol megvan, de hol?), ugyhogy most inkább megcsináltam WMV-be.
A Bűvölet-et megcsináltam a VHS filterrel, amit ajánlottál (jó zajos volt a felvétel, ugyhogy dolgozhatott). A zaj nagyrészét tényleg leszedte, és álltalában is jobb lett a kép, kivéve az esőt. Na abból köd lett, és amikor a csaj egy taxiban ült, (miközben esett az eső) akkor a vízes üveget valószínüleg zajnak gondolta, ugyanis teljesen élesen látszott a csaj feje, körülötte meg fehér lett a kép (az eredetin a vizes üveg eltorzította a csaj fejét). -
Male
nagyúr
A Ragyogás második részét is felvettem (most tömörítettem be, 704*576-ba, 1.5 CD lett - majd a 3. részt is másfél CD-sre csinálom, hogy jól jöjjön ki). Ha veszprémi vagy, akkor oda tudom adni, persze elég nehezen lehet kiszedni az első 10 percet, mert WMV-be csináltam (1.7 Mbit/s-al már jól néz ki, persze a Maffiozók jobb minőségű lett, a maga 2 Mbit/s-ával), az AVI-t meg kb 1 órája letöröltem (kellett a hely a Drágán add az életed vágásához). Pedig most DivX-be akartam csinálni, de a P4-es gépemen mindig elszáll a VirtualDub, ha MP3-as hangot állítok be (egy pár percig megy, majd jön a hibaüzenet) - valami gond lehet az MP3 codec-el, ugyhogy már megint vacakolhatok. :O
-
karib
addikt
válasz
Hacked_4015 #45 üzenetére
SoA-nak HT-s dual DDR cucc kéne, csak hát az most még nincs :(
-
Hacked_4015
csendes tag
válasz
Hacked_3944 #1 üzenetére
Igazad van Soa ez jó ötlet vagy várj a hyperthreadinges P4-re!
-
karib
addikt
válasz
Hacked_4015 #40 üzenetére
Hú, ezek nekem kicsit magasak ... próbáld meg holnap tiszta fejjel :)) Nektek nincs valami infótok?
-
Hacked_4015
csendes tag
Hallottam ,hogy nagy tuningoló vagy !Ez igaz is szerintem !
Tudod mi a tuti technika találtam a neten olyan anyagot amivel *kkor baromi hideg lesz benn és miért? mert ez az anyag egy spec anyag ami meleg hatására iszonyatosan hideggé válik !Ekkor már csak egy jó kis cooler és kész!Többi meg már csak a biosban érdekes de az nem veszélye s van olyan program amivel konkrétan tudod szabályozni a géped frekvenciáját .
*:ha betapaszto d belülről akkor -
Hacked_4015
csendes tag
Na végre agy normális ember! Aki neten aki ír is !
Konkrét adat hmmmm látni kéne !
De egy biztos azt tudom hogy a tom'shardwareguidban valami 4000-3000 pontot ért el Sisoft Sandra memory benchmarkba az pedig nem rossz :) a felpörgetett p4 2.0Ghz volt asszem és így ''3 ghz''-et is kihozták belőle !
De legjobban az intel belső tesztekhez ajánlott P4-es az igazi hidd el mert így léghűtéssel is tuningolhatsz mint állat !(főleg ha extrém cooler) -
karib
addikt
válasz
Hacked_4015 #33 üzenetére
Tudsz konkrét viszonyszámokat mondani, hogy mennyivel rosszabb az AMD, dual AMD egy egyedülálló P4-hez képest? Mert árban kb. úgy vannak egy szinten, ha RDRAM-os P4-et nézünk. Hozzáértőnek tűnsz, de számok nélkül mindez kevés az érdemleges döntéshez...
-
Den
veterán
válasz
Hacked_4015 #33 üzenetére
a banias mobil proci lesz.
-
Hacked_4015
csendes tag
válasz
Hacked_3944 #15 üzenetére
Soa !
Ez nem hinném ,hogy jó ötlet!
1.Az amd nem a csúcs sőt elég gyösz.
2.Mire találsz egy alaplapot addigra hol lesznek és ha már az mp-éknél tartunk akkor inkább Banias intel mp poronyója az igaz ,hogy várni kell rá de megérné:)))))). -
Male
nagyúr
Sajnos vannak ilyen alakok, akik sajnálják azt a plusz 100 forintot a jobb minőségre. Ezeket a filmeket csak úgy szoktam elvállalni, hogy nem adom hozzá a nevem (nem töltöm ki a fejlécben azt a részt, és nem mondhatja el senkinek, hogy ezt én csináltam). Nálam az RTL is nagyon jó minőségben jön, csak az a rohadt interlaced mód. Mostanában a Maffiozókat veszem fel róla, de azt mindig váltottsorosban adják, és állandóan levágják a végét (amikor már több mint egy órát késnek, akkor miért olyan fontos nekik az a két perc?).
-
Agyzuzo
addikt
Sztem a source minőségétől is függ. Az RTL-en nálam minden műsor interlace-elt a filmek nagy részét leszámítva. A VHS filter meg jól jön a TV felvételeknél is. Nálam a Cartoon/TCM jön be olyan minőségben hogy az már szinte DVD-Rip szintű néha... :) Amúgy ki az az igénytelen állat, aki 3 órányi cuccot 1 CD-re akar felpréselni? Vahhhh, pfúj. :P
-
Male
nagyúr
A logo nem igazán zavar, ezért nem is nagyon foglalkoztam vele (régebben időnként lecseréltem a sajátomra, de ha napi több filmet kell megcsinálni, akkor nem szoktam vele foglalkozni - főleg ha elég igénytelennek készül a film, pl aki azt mondja, hogy egy 3 órás film lehetőleg férjen fel egy CDre, és még legyen mellette egy pár dolog.)
A VHS filter nem csak akkor kell, ha kazettáról veszem át a filmet? Eddig nem használtam ezt, mert egyből a TV-ből szoktam felvenni, hogy a kazetta ne rontsa a minőséget. A TV adás meg nem szokott zajos lenni az RTL-en meg a Viasat-on, csak a tv2-őn, de onnan viszonylag keveset veszek föl. Időnként mintha nem váltottsorosban adnának a tv2-őn és az RTL-en, ezt te is észrevetted? Pl a Féktelenül2-ő nem volt váltottsoros, igaz kicsit homályosabb volt a kép, viszont nem kellett deinterlace filter, és így jobb let a végeredmény. Rászokhatnának erre a TV társaságok. -
Male
nagyúr
Ne nézz már hülyének. Az alaplapomon (Abit BX6-2) a következő szint 950MHz lenne, amin viszont már folyamatosan fagy (az OS elindulásáig sem szokott eljutni), mindez 0,05 volton múlik (1.85 volt a max, amire az alaplap hajlandó, ehhez meg 1.9 volt kéne neki). Egyszerűen rosszat fogtam ki.
Az hogy eddig nem volt gondod a tömörítésnél, az nem azt jelenti, hogy nem is lesz. (Nekem kb a 350. filmnél jött elő először -> ahogy nézem itt a fiókokat lassan jubilálok - még 34 kell az 500-hoz :) ) -
deepwell
aktív tag
teljesen igazad van, szerintem az 5.02 a legjobb, viszont az 5.0 az szar ....
Male:
nem csoda hogy elbasztad a kodolast, ha osszesen 160 MHzt sem tudtal huzni a procin :) az en 633 masom anno 1 Giga felett ment, es nem baszta el a kodolast, sot a mostani 1,6A som sem bassza el 2,6 GHz -n .... -
Agyzuzo
addikt
DivX 5.02 Pro-t használok, a Pro Feature-ök a Quarter Pixel kivételével be vannak kapcsolva, plusz rá van dobva egy highest psychovisual enchancement. Resize filternek Bicubic-ot használok (közepes élességgel), deinterlace-re meg sima Field Deinterlace-t. A deinterlace filterek nagyjából ugyanolyanok, sajnos tökéleteset nem fogsz találni... Amúgy GKnot 0.26.1-el nyomatom a rippelést (VDub 1.4.11, Two Pass). A 4.12-t használtam amúgy eddig, de sztem az 5.02 Pro így minden extrával megspékelve már jobb. A színek nagyon szépek lesznek a kész AVI-ban, sokkal szebbek mintha sima 4.12-vel tömörítettem volna.
-
Male
nagyúr
Ha már a filtereknél tartunk, nem tudsz egy igazán jó deinterlace szűrőt? Se a beépített deinterlece szűrővel, se a Donald Graft Smart Deinterlace-el nem sikerült elég jó eredményt elérnem (pedig végigpróbáltam a beállításokat, de nem lett igazán jó). Csak gyors mozgásoknál van gond, a lassabb mozgásnál jól működtek.
-
Male
nagyúr
válasz
cookiemonster #20 üzenetére
Szerintem a DivX5-öt felejtsd el, a DivX 4.12-vel jobb lesz a DVDrip és nincs is vele annyi gond, mint a DivX5-el, ráadásul ingyenes is, bár azthiszem a GKnot nem tudja használni. Próbáld ki a DVD2AVI GUI-t, az 1.08-ashoz már mindent egyben adnak, csak a VirtualDub-ot kell külön letölteni hozzá. A [L]http://dvd.box.sk[/L] -ról mindegyiket letöltheted, ott ha jól emlékszem leírásokat is találsz.
-
cookiemonster
csendes tag
kicsit OFF leszek, bocsi...
Agyzuzo! mivel csinálod a DVDripet és a tömörítést? van valmi jó leírásod, vagy tippjeid a SW+beállítások témájában?
és szerinted mi lehet a bibi, ha GKnot és DivX5 kombinációja, mindenféle beállítások mellett is csak max. 350MB nagyságú filet ad végeredménynek (szar minőségben), még ka 2CD-s tömörítésnek indult is?
köszi
és ON -
Agyzuzo
addikt
Arra találták ki a különböző filtereket hogy szebbé tudd tenni a képet. A legtöbb adóról én pl. nagyon szép tisztán tudok felvenni, ha ezt még megfejelem 1-2 filterrel az eredmény abszolút élvezhető még teljesképernyőn is. Ajánlom figyelmedbe pl. a VHS filter-t (innen le tudod tölteni: [L]http://www.fpscentral.hu/divxcenter/filterek.shtml[/L]), nagyon sokat számít.
-
Male
nagyúr
Lehet, hogy csak szerencséd volt (vagy nekem nem volt szerencsém).
Nem hinném, hogy a codec-kel lenne a gond. A DivX3-at a Windows Media-ból másolták, ugyhogy nagy különbség nincsen (a 4-es DivX-ben meg eltüntették belőle a Microsoft kódrészleteket). A Windows Media-ban az a jó, hogy ha kevésbé hozzáértőknek csinálod a filmet, akkor nem kell nekik elmagyarázni, hogy rakja fel a DivX codec-et (meg hogy azt hogyan csinálja), mert a Win eleve le tudja játszani (a MediaPlayer 7 óta). Ráadásul TV felvételeknél azonos bitráta mellett álltalában szebb képet eredményez (egy kicsit jobban elmossa a képet, és a színeken is egy kicsit változtat), persze DVDnél már jobb a DivX, mert ott kevésbé zajos az alapanyag. -
Agyzuzo
addikt
válasz
Hacked_3944 #15 üzenetére
SoA, ha videótömörítésre kell akkor nyugodtan ruházz be egy 2,53-as konfigra. Még húzás nélkül is iszonyú gyorsan kész leszel egy DVD Rip-pel. Nekem egy 100 perces film 2 és fél óra alatt megvan (720x384-es felbontás általában) Two-Pass-al és minden képminőség-optimizáció engedélyezése mellett.
-
Agyzuzo
addikt
A 2.0-ás procom 2.5-ön megy, a 800-as Ramcijaim meg 1066-on és még soha egyetlen ilyen hibát nem tapasztaltam, pedig túlvagyok már cirka 60 DVD Rip-pen és töményelen VHS + TV Rip-pen (kb. 200). Szerintem ott a kodekkel is lehet valami gubanc... Talán nem Windows Media-ba kéne nyomatni a dolgot, hanem DivX AVI-ba! :)
-
Hacked_3944
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm a részletes és szaki hozzászólásokat. Elég elgondolkodtató a dolog! Luke - ha az MP proci amit ajálottál 1,8GHz-es MP 2200 akkor asszem komolyan elgondolkodok a Dual-os gép felöl. Végülis, mindent összevetve a stabilitás a legfontosabb. Akkor meg nem érdemes kockáztatni, nemde?
Üdv! -
karib
addikt
válasz
Hacked_3944 #8 üzenetére
Először is, goto Tuning alapozó cikkünk :)
Ebből kiderül, hogy egy adott steppingű procinál van egy bizonyos technológiai korlát, tehát mindegy, mekkora gyári procit veszel, a vége kb. mindegyiknek ugyanott lesz (egy adott szérián belül). Tehát attól, hogy a 2.0 elfut 600 MHz-cel gyorsabban még nem jelenti azt, hogy a 2.53-ra is ugyanennyit rá tudsz húzni...
A lényeg: a jelenleg futó B0 stepping különféle variánsai legjobb esetben kicsivel 3 GHz felett kifújnak. Mivel az Intelnek sem sikerült ennél többet kihoznia a cuccból, váltanak is a C1 steppingre - ilyen az összes 2.8-as, meg talán 2.6-tól felfelé is a többi, de lesz egész 1.8A-ig lefelé is! Ezek kicsit jobbak, de 3,5 GHz-nél többre brutál (víz+)hűtéssel sem számíthatsz.
Alapvetően jó nagy FSB-re kellene törekedni, de ezt nagyon nehéz belőni, mert szorzózáras procival kitesztelni is nehéz, nemhogy vaktában venni egyet a polcról. Nemtom milyen FSB-ket lehet megütni P4 lapoknál, én inkább az AMD frontot követem, de ha mondjuk 166-ra lősz, akkor 3300/166 = 20x, azaz egy C1-es 2.0A (vagy egy vele teljesen megegyező szorzójú, csak más FSB-jű 2,66-os) megfelelőnek tűnik. Igazi tuningfanatikusoknak úgyis az 1.8A fog legjobban tetszeni, de a maxhoz 3500/18 = 195-ös FSB fog kelleni... izgalmas.
Tehát, ha P4-ben gondolkodsz és ilyen veszett tuningot akarsz, akkor C1 steppingű P4-et vadássz. Hogy melyek ezek, itt kikeresheted:
[L]http://processorfinder.intel.com/scripts/list.asp?ProcFam=483&CorSpd=ALL&SysBusSpd=ALL&PkgType=5369[/L]
Amint Egon is mondta, RAM-ra is nagyon oda kell figyelni. Kétcsatornás cuccok még sajnos nincsenek itt (max szerverlapok), így DDR400 vagy RDRAM kell. RD-t is lehet tuningolni, nagy FSB mellett maximum vissza kell skálázni. DDR fronton nekünk Samsung chipekkel jó tapasztalatunk van, 333-as modulunk 210 MHz fölött elmegy CAS2. Sajnos a DDR400 chipek még elég gyerekcipőben járnak, így nem feltétlen jobbak a DDR333-aknál. Mindegy, úgyis a lehető legagressívebb beállításokat kell használni...
Sőt, most jut eszembe... ha húzod a P4 FSB-jét, akkor a RAM sávszélességet is nyomni kéne tovább... DDR400 ippeghogy a normál (400 MHz FSB-jű) P4-et ki tudja szolgálni... Sejhaj, dual channel lesz majd az igazi. Meg HyperThreading. No, P4-hez visszatérek majd vagy fél év múlva, addigra csak kiforr :)
Összegezve: szerintem vegyél két olcsó de akár jól meghúzott gépet és kész... okosan valszeg lehet költségminimalizálni (kbd, egér, monitor egy is elég, RAM és HDD pedig nem egy helyen koncentrálódik, hanem eloszlik...). -
Male
nagyúr
Na deeee...
Amúgy tapasztalat. Celeron 633@791, AVI-ból WMV7-be tömörítés, a képen időnként neonzöld és lila kockák villantak be. Ez sajnos többször is előfordult, pár filmet már fel is írtam, mire ezt észrevettem (nem néztem meg a filmet, mielőtt felírtam, így nem derült ki). Az eredeti AVI nem lehetett hibás, mert utána 633-on is betömörítettem (ugyanazt az AVI file-t), és akkor semmi gond nem volt, ezután újra felraktam 791-re a procit, és ugyanúgy elrontotta a filmet (ugyan azt az AVI file-t használtam újra). A tömörítő beállítása is ugyanaz volt, mert Template-et használtam.
Egyébként 791-en a CPUStabTest simán futott rajta órákon át, semmi hiba nem volt. A 3DMark is futkosott rajta egy ideig (abban sem jött elő semmi hiba). Napi 12-16 órát ment a gép, és soha semmi észrevehető hibát nem csinált (kivéve a videotömörítést, amit rendszeresen elrontott). A melegedés sem okozhatta, mert nem nagyon ment 40 fok fölé a CPUStabTest alatt sem. -
LukE
veterán
válasz
Hacked_3944 #8 üzenetére
1,8-as mp jó 36+áfáért?
Egyébként meg csak akkor van értelme a dualnak, ha a progi ki is tudja használni. thg-n volt is 1 dual vs 1 proci cikk, szerintem olvasd el. -
Male
nagyúr
válasz
Hacked_3944 #8 üzenetére
Videotömörítésre elég rosz ötlet húzott gépet használni. Ha stabilnak is tűnik (látszólag semmi hibát nem csinál, ha valami programmal leteszteled a kész filmet, az sem talál hibát), akkor is időnként hibás lesz az eredmény (pl neonzöld kockák fognak bevillanni a képen). Ráadásul ha nyersz is egy kis időt a tömörítésnél a húzással, több időt fogsz azzal veszteni, ha időnként előről kell kezdened a tömörítést, mert elrontotta a gép (ráadásul ez elég bosszantó is).
-
Egon
nagyúr
válasz
Hacked_3944 #8 üzenetére
Az új steppingű 1.8A, szvsz... Általában igaz, hogy minél alacsonyabb órajel (egy adott sorozaton belül), annál nagyobb valószínűségű tuning, illetve annál nagyobb volumenű (%-osan) tuning...
-
Hacked_3944
csendes tag
OK, OK, OK! :) OK! Ha azt mondjátok nem érdemes, én megértem! Egyébként jó a Dual AMD-is, csak tudnék szereni valahol olcsóbban MP 1600+ procikat... Sajna, mivel az MPX chipset nem jó (összeakad a STORM kártyámmal) akkor csak az Iwill MPX2 alaplapja marad, ami meg 73eFt nettó. Na mindegy.
Akkor máskét tenném fel a kérdést: Melyik a legjobban tuningolható és legjobb ar/tuning P4 proci, amit érdemes megvenni?
Köszi! -
Turmoil
senior tag
válasz
Hacked_3944 #4 üzenetére
Egy valamirevaló P4 is nagyon drága:)
Végezz egy számítást, hogy melyik mennyiből jön ki, egy duál Athlon MP és egy HighEnd P4-es gép...
Egyébként milyen szerver lenne a gép? -
Egon
nagyúr
válasz
Hacked_3944 #1 üzenetére
Értelmetlen a szándék, szvsz.
1. A P4 nagyon kényes a memória-sávszélességre. Ha egy ilyen, alapból magas fsb-jű procit húzni akarsz, akkor nagyon jó ramok kellenének. DDR333 kevés: csak szinkronban tudnád hajtani, az meg karcsú. DDR400: nem biztos hogy elég stabil. RDRAM: PC1066-os kell, és általában nem túl jól húzható...
2. A 3 GHz nagggyon sok, legalábbis hagyományos hűtéssel.
3. Bármennyire is stabil egy normálisan húzott gép, szervercélra nem biztos hogy jó ötlet tuningolni... -
Tompo
aktív tag
válasz
Hacked_3944 #4 üzenetére
Mire akarod használni, milyen oprendszer fog futni rajta? Azért annyira nem vészes a dual lapok ára...
-
Hacked_3944
csendes tag
Kössz a szakmai jellegű és építő választ! :) :) :)
Egy valamire való Dual alaplap nagyon drága (Tyan-t nem lehet beszerezni, Iwill, stb... méreg drága MPX chipset nem jó, stb...) Mindemellett vegyük hozzá a két db MP proci árát. Ebből a pénzből két gépet is össze lehet rakni. Mindemellett a Dual nem kétszer olyan gyors (legalábbis a dual alkalmazások nagyrészénél), ezt mindenki tudja.
De úgy is feltehetem a kérdést, hogy mennyire lehet stabilan húzni egy P4 2.53 533 -as procit? és mivel?
Köszönöm! -
Petiqe
tag
Elég vad 5let szervert tuningolni bár tudok ilyneről :D
-
Turmoil
senior tag
válasz
Hacked_3944 #1 üzenetére
Már ne is haragudj, de miért kell egy szervernek ekkora frekvencia?
Egy olcsóbb duálprocis géppel többet érsz, bármire is kell a szerver.
Főleg, ha a stabilitás a fontosabb, akkor nem kellene túlhajtani. -
Hacked_3944
csendes tag
Sziasztok!
Össze kellene állítanom egy konfigot aminek az alapja egy Intel P4 proci lenne, de az volna a lényeg hogy 3-3.3 GHz körül ketyegjen stabilan. :P Tőletek szeretnék kérni építő és szakmai ötleteket, hogy melyik procit érdemes megvenni (én specc. a 2.53-ra gondoltam) amelyiket aztán lehetne stabilan húzni 3GHz főlé. Persze milyen alaplapot és milyen gyártmányú memóriát ajánlotok? Gondolom mondanom sem kell, hogy persze minnél olcsóbb legyen. De mégis a stabilitás volna a fő kérdés. Ennek a gépnek, akár egy szervernek szinte 24-órán keresztül kellene mennie.
Köszönttel:
SoA
Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óvodások homokozója
- Fotók, videók mobillal
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest