Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Tovább csúszik az Apple okosotthon hardvere
- MWC 2025: Kezünkben az új Nothing mobilok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
válasz
Yuden.Yari #39714 üzenetére
Meraki?
Full gyári support, hardver cserével együtt, folyamatos frissítések, GUI-ban összekattintható az egész.
Mondjuk, előfizetéses modell... -
jerry311
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #39671 üzenetére
Nem inkább az AP1-2?
-
jerry311
nagyúr
válasz
smallmer #39625 üzenetére
Én megvenném.
Csavart érpárt 1881 óta gyártanak, UTP kábelt is évtizedek óta, nagyon nem lehet mellényúlni. Nekem még egyszer sem sikerült, pedig jellemzően ebay-ről szerzem be, és nem vagyok hajlandó sokat fizetni érte.Sőt, az egyik 15 méterest egyszer elrágta a kutya kb. félúton. Nulla kedvem volt leszerelni szegőléceket, szenvedni szekrények mögött, stb. Szépen összeforrasztottam a 8 vezetéket és azóta is boldogan megy. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a végpont miatt csak 100 Mbps-t kell átvinnie, de azzal nincs gond.
-
jerry311
nagyúr
Tiszta IPSec IKEv2-t lehet, hogy nem tud, de PPTP-t, ami IKEv2-t használ titkosításra azt kellene tudnia.
Majd este még megnézem a virtuális gépeken, ha GUI-ban nem is, de esélyes, hogy PowerShellben be lehet állítani. -
jerry311
nagyúr
válasz
BullZeye #39602 üzenetére
Alapvetően kétféle van: az egyik kicsi olcsó és a másik sem sokkal nagyobb, de drága.
A kicsi olcsó (1k huf) tud szakadást vizsgálni és hogy melyik ér és melyik pinre van kötve.
A drágák már tudják vizsgálni azt is, hogy milyen a frekvencia átvitel, tehát hogy megfelel-e a vezeték a Cat 3-5 6, stb szabványoknak.
Kb. nulla olyan van, ami nem elemes/akkus, mert ezek jellemzően sokat hordozott eszközök, amiket javarészt nem konnektor közelében használnak.(#39605) karandip
Windows beépített VPN szervere nem jó?
Az is tud IKEv2-t. (Win10-ben biztosan) -
-
jerry311
nagyúr
válasz
fojtviki #39546 üzenetére
Ha hallgatsz az NSA-ra, akkor megtartod a Comodo-t, azzal volt/van a legtöbb problémájuk, ha csendben és nyomtalanul akarnának működni.
(#39550) BullZeye
Ez tényleg nem megy át a szigetelésen.
Blankold meg. Ha úgy túl vékony, akkor a végét hajtsd vissza, hogy dupla vastag legyen.
Jobb ötletem nincs most erre. -
jerry311
nagyúr
Beállítod az LACP-t mindkét eszközön, oszt jóvan. Működik.
Viszont, a csalódások elkerülés érdekében még most mondom, hogy a 2 link közti terheléselosztás MAC alapú, tehát 1 gépről ugyanakkora lesz a sebesség, ha kettő használja egyszerre a NAS-t, akkor lehet gyorsabb.
VLAN-okkal akkor érdemes foglalkozni, ha as switch tud VLAN-ok közt routulni vagy a routered is ismeri a VLAN fogalmát és képes az lekezelni a routeolást köztük (vagy csak a belső VLAN-ok és az internet közt). -
jerry311
nagyúr
Attól függ mit akarsz kezdeni az SFP-vel, optikai GBIC olcsóbb mint a réz. Sőt akár optikai kábel is van olcsón, de ugye annak a másik felén is optika kell. Szóval végeredményben lehet, hogy mégis jobban megéri rezes GIBC-et venni, viszont ebben az esetben meg pont ugyanolyan, mint bármely másik gigabit port, csak drágább. Még ha SFP+ lenne és lenne más ilyen eszközöd is...
Én vettem a switcheim közé optikát, de azon kívül, hogy felületesen beleszagoljak az optikai hálózatok világábaba, semmi más értelme nem volt. -
jerry311
nagyúr
válasz
peugeotmate #39482 üzenetére
A routert állítsd be, ne a gépeket! (Hogy melyik gépről állítod be a routert az mindegy)
Amint beállítod a routert a leírás alapján, a telefonodon is lesz net, meg a többi cuccon is ami a routerre csatlakozik. -
jerry311
nagyúr
válasz
peugeotmate #39478 üzenetére
Ha jól értem, akkor a "router" majdnem csak modemként van használva és a géped csatlakozik be a szolgáltatóhoz felhasználónévvel és jelszóval.
Ha ezt mind beállítod, hogy a router csinálja, akkor onnantól a belső gépeken simán lesz net mindenféle további varázslat nélkül. -
jerry311
nagyúr
válasz
lockdown90 #39473 üzenetére
Átjárónak semmit, mert ugyanabban az alhálózatban van a két IP.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Mikeee89 #39453 üzenetére
Igazából bármelyik ajánlott router használható csak AP-ként. Válassz egy szimpatikust.
További kérdéseket is ajánlott ott feltenni.(#39454) Crisp Rat
Teredo csak akkor játszik, ha IPv6-ról akarsz IPv6-ot elérni, úgy hogy közben az útvonal egy részén csak IPv4-van.(#39456) Crisp Rat
Az úgy érdekes, mert DHCP csak kb. az első néhány másodpercben játszik szerepet, gyakorlatilag míg megkapja a gép az IP-t. Utána csak néha megkérdezi a routert, hogy megtarthatja-e az IP-t. -
jerry311
nagyúr
Tökmindegy, mindkettővel menni fog a 120-as net.
Gigabiten van a lényeg, nem a csatlakozón.
Viszont ha a jövőben is meg akarod tartani (vagy eladni aprón), akkor inkább PCIe.- 1 x PCI Express 3.0 x16 slot (PCIE1: x16 mode)
- 1 x PCI Express 2.0 x16 slot (PCIE2: x4 mode)
- 2 x PCI slots2 szélső PCIe
2 belső PCI -
jerry311
nagyúr
válasz
#75945984 #39411 üzenetére
A verzió: minden alkalommal amikor változik az IP-d átírod az A rekordot. Utána megvárod míg befrissül mindenhol. (10 perc és ~1 óra közt lesz valami általában)
B verzió: keresel egy olyan szolgáltatót, amelyik kínál dinamikus DNS szolgáltatást saját domainre is. Nyilván ilyenkor nekik kell fizetni a regisztrációs díjat.Nekem az A változat működik, mert aránylag fix a dinamikus IP-m is, kb. 3-4x változik csak évente.
-
jerry311
nagyúr
-
jerry311
nagyúr
válasz
Piftuka #39385 üzenetére
Isten hozott a rádiós kommunikáció világában.
A két router (vagy bármi más) akkor látja egymást, ha mindkettő látja a másikat. Ebben a konkrét esetben akkor jó, ha a UPC box admin felületén látod az Asus-t, mint kliens, és az Asus admin felületén látod a UPC box WiFi jelét.
Haq ajel től gyengén ér el az Asushoz vagy től gyengén ér vissza a UPC boxhoz, akkor egyirányú a kapcsolat és nem fog működni.
Annyit lehet tenni, hogy a lehető legközelebb helyezed a két routert egmyáshoz és/vagy jobb antennákat teszel rájuk.
Ha el szeretnéd hagyni a törvényesség kereteit, akkor lehet USA-val kombatibilis módot választani, vagy 3rd party firmware-t tenni az Asusra, ami megenged nagyobb rádióteljesítményt, mint az EU-s. Persze ez nem fog segíteni azon, hogy a UPC box jele túl gyengén ér az Asushoz, mert vétel szempontjából nincs változás, ezen egy jobb antenna vagy kisebb távolság segíthet csak.(#39387) bnorci71
Hálózatok világában létezik olyan beállítás, hogy csak DHCP-vel kiosztott címeket engednek kommunikálni. Innentől kezdve, aki nem kér IP-t, azt nem engedi át az eszköz. -
jerry311
nagyúr
válasz
SunMount3r #39369 üzenetére
A streamelés nem sok, ráadásul pont másik irányba megy mint a letöltés.
Mi van benne SSD vagy hagyományos HDD? Ha HDD akkor előbb cserélném azt SSD-re, minthogy hálókártyát vegyek. -
jerry311
nagyúr
válasz
SunMount3r #39367 üzenetére
Tényleg szükséges a nagyobb sebesség? Vagy csak úgy ott van a "kell" érzés? Illetve, a forrás ahonnan jön az adat, tudni fogja a több mint 100M-t?
Én eddig csak 100M-es (és WiFi-s) USB-s cuccokkal dolgoztam, azok közül a legolcsóbb is hozta a ~90 Mbps-t. Szóval ilyen téren hajlandó vagyok elhinni, hogy az USB2.0 jelenti majd a korlátot, nem a hardver.
Viszont nem egy USB-s hálózati eszköznél láttam olyat, hogy béna a driver és X forgalom után reset kell neki. Tippelem a béna driver valamelyik számlálója elér egy határt és megáll az élet. Idegesítő tud lenni.Borítékolható, hogy magasabb CPU terhelést jelent majd az USB-s hálókártya.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #39351 üzenetére
Ne túlozzunk, páronként kell támogatnuk. Pl. switch-NAS, switch-PC...
-
jerry311
nagyúr
Úgy gyorsulhat ha a GS108 helyére teszed a GS716-ot és közvetlen arra kötöd a QNAP-ot 2 Gbps-en.
Így esetleg kihasználható a 2 Gbps ha egyszerre több gép dolgozik róla.
Windows-ok alapból nem fognak gyorsulni több hálókártyával sem, mert csak a szerver változatok támogatnak LACP-t.
Ha iSCSI-t használsz, akkor lehet a PC-kbe 2 (vagy több) hálózati kártyát és a Multiple Connected Session (MCS)* segítségével gyorsulást elérni. Nyilván így dupla (vagy több) kábelezés kell mindegyik ilyen géphez. Switchen külön VLAN erőteljesen ajánlott ebben az esetbenFüggetlenül attól, hogy (valószínűleg) nem gyorsul tőle semmit, a Zyxelt is átraknám a 16 portosra, így tehermentesítve az Asus (és gondolom internet) felé menő portot.
* NAS oldali támogatás is kell hozzá.
-
jerry311
nagyúr
válasz
SunMount3r #39337 üzenetére
Passz, az én samba tudásom itt elfogyott.
-
jerry311
nagyúr
(#39332) Cyanoure
Ez a topic nem erre való.
Teljesen mindegy milyen szolgáltatásról van szó, ha ugyanazon az IP-n FQDN alapján kell megkülönböztetni vagy továbbítani X szerverhez a kérést, akkor a fogadó szervernek (terhelés elosztónak) képesnek kell lennie kiolvasni azt. Ha ezt tudja, akkor el tudja osztani a kéréseket.(#39333) SunMount3r
Ha jól emlékszem akkor a Win 7 óta nem szereti a jelszó nélküli megosztásokat a windows.(#39334) KisApám
Emlékeim szerint a topic összefoglalóban van leírás. -
jerry311
nagyúr
válasz
ArthurShelby #39310 üzenetére
Létezik ilyen, de ahogy nézem ezek egy aktív hubból (70-80k HUF) és passzív vevőkből (5-6k HUF) állnak.
Lásd: [link]
-
jerry311
nagyúr
Na várjál, te most mit is szeretnél pontosan?
Melyik jelet átvinni melyik kábelen?
Mert amit írtál, az ethernet koax kábelen, de aztán meg azt is írod, hogy LAN van kiépítve. Szóval ebből meg az jönne le, hogy analóg TV-t akarsz koaxon átvinni.Maga a hálózati része, amit a UPC ad, tehát a fejállomásnál digitalizált jel, amit aztán a micronode visszaalakít rádiófrekvenciás jellé az jól működik. Utána meg úgyis RF eszközök vannak mint régen.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Piftuka #39303 üzenetére
Én nem olvastam az összes előzményt, így nem tudom, hogy meddig ér el az eredeti WiFi, de azt is számításba kell venni, hogy az Asus WiFi jelének is vissza kell érnie a UPC box-hoz. Ha bármelyik irány túl gyenge, akkor nem fog működni
Ha visszaviszed a UPC box közelébe, akkor csatlakozik? (Érdemes lehet hosszabbítóval bedugott Asus N12-vel közlekedni a két ház közt és megnézni, hogy honnan képes csatlakozni.)
Sima botantenna van rajta? Függőlegesen áll? -
jerry311
nagyúr
válasz
AeSDé Team #39300 üzenetére
Én ilyet még nem láttam az elmúlt 20 évben, mióta komolyabban is foglalkozom hálózatokkal.
Kollégáim se. -
jerry311
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #39297 üzenetére
gép1\
switch ------ lakás másik végében router --- internet
gép2/ -
jerry311
nagyúr
-
jerry311
nagyúr
Repeater mindenki netjén lassítani fog. Persze a semminél jobb.
Esetleg Powerline AP?#39279 qqcqqc
Persze, hogy összekötheted, csak amikor 0.2 másodperc múlva nem működik a hálózat, akkor az legyen az első, amit kihúzol.
Ha van mindkét switchben link aggregation és spanning tree, akkor összekötheted több kábelen. Persze be is kell állítani. -
jerry311
nagyúr
válasz
rooland #36714 üzenetére
Ha a "vevő" 150-es, akkor hiába 300-as a router, csak 150 lesz az elméleti maximum. Nem is értem miért kell ezt magyarázni.
Azért "bruttó", mert benne van minden kommunikáció, minden irányba, mindenkitől. Ez tehát nem a PC és router közti sebesség, hanem amit a média összesen át tud vinni az összes eszköz közt.
Ha nagyon optimista vagyok, nagyon jó a jel, nincs zavarás se, akkor összejöhet ~80 Mbps, tehát ezt fogod látni letöltési sebességnek a böngészőben. Ha kiment a bogyó hatása és újra reális értékekben gondolkodunk akkor 40-50 Mbps-ről beszélhetünk.Ha nincs messze, akkor használj kábelt.
TP-LINK TL-WR841N - soha nem fog kényelmesen kiszolgálni 100M-et. Közel lesz hozzá, de nem lesz meg a 100. Alapvetően nem erre tervezték.
-
jerry311
nagyúr
válasz
rooland #36712 üzenetére
WiFi-n a sebességed bruttó 150 Mbps összesen, minden irányba, minden eszközre az adott csatornán.
1 géppel 150 Mbps, de ha fogadsz, nem tudsz küldeni, ellentétben a vezetékes nettel. 2 gépre is 150 Mbps jut, csak ott már ketten küldenek és fogadnak adatot, amíg az egyik ad vagy vesz, a másik csendben van.
Ha a szomszéd is ugyanazon a WiFi csatornán van, akkor vele is osztoztok a 150 Mbps-en.
Ha tud 300-at, akkor már esélyesebb a dolog, de a legjobban akkor jársz ha a router és a PC is tud MIMO-t és nincs más WiFI (vagy egyéb zavarás) a környéken.TL;DR; - a 150-et sosem fogod elérni WiFi-n.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #35538 üzenetére
Hmmm....
A "custom configuration" rész ígéretes, persze csak akkor ha felülírja a többi konfigot. Ebben az esetben megetethető sima OpenVPN konfiggal. Mondjuk a NAT akkor sem kapcsolható ki. -
jerry311
nagyúr
-
jerry311
nagyúr
válasz
Zen_Ronin #35499 üzenetére
Ha nem vagy a FreeNAS (vagy egyéb opensource NAS) barátja, ha nem vagy a linux barátja és maradnál Windowsnál. Akkor Win + Torrent kliens RSS-sel + Windows share.
Elketyeg magában. Torrenteket elég csak az RSS feedhez adni és a kliens automatikusan letölti. Windws megosztáson keresztül pedig letöltheti, megnézheti, kicsomagolhatja, törölheti... De ha nagyon akarja akkor RDP-n azt csinál vele amit jólesik. -
jerry311
nagyúr
válasz
mikk2000 #35494 üzenetére
Csökkentett módban biztosan csak a beépített Admin userrel léptet be, de talán valamelyik gomb nyomva tartásával megoldható, hogy ne lépjen be automatikusan. Nem emlékszem pontosan.
Feri1977
Szerintem erre előbb találsz megoldást a Windows 7 topikban vagy a Win 10-esben. -
jerry311
nagyúr
válasz
mikk2000 #35483 üzenetére
Hát de...
Attól, hogy van jelszava egy usernek még be tud lépni automatikusan jelszó megadása nélkül. -
jerry311
nagyúr
válasz
Babetta-X #35459 üzenetére
Ha nincs rajta konfiguráció (és jelszó sem), meg semmi sem, akkor esélyes, hogy csak bedugod és működik, mert minden port engedélyezett és ugyanabban a VLAN-ban van.
Ha van rajta valami konfig és/vagy még "le is van jelszavazva", akkor kínszenvedés lesz beállítanod (ha egyáltalán sikerül), mert alapvető ismeretek és gyakorlat hiányzik hozzá. -
jerry311
nagyúr
válasz
zenwalk #35454 üzenetére
Kell gigabit vagy elég a 100M?
Ha elég a 100M akkor egy kábelre meg lehet barkácsolni, mert annak csak 2x2 ér kell a kábelben meg 8 van.
Lehet 2 db ethernet splittert is venni és akkor nem kell barkáscolni.mezis
Azonos SSID-vel kevesebb gond van mint 2 külön SSID-vel, amiket ismer minden eszköz. Ha ugyanaz az SSID és a DHCP szerver, akkor aránylag jól megy a roaming. Ha más az SSID, akkor viszont teljesen lebontja a kapcsolatot a kliens mielőtt átlép a másik SSID-re, tehát biztos a szakadás minden TCP kommunikációban. -
jerry311
nagyúr
válasz
Gery15 #35434 üzenetére
Tippelem a 1812 routerként üzemel, így "mögötte" más subnet van, mint "előtte", ezért a TP-Link nem fogja NAT-olni a nem saját hálózatából érkező csomagokat az internet felé.
NAT-olj a Cisco-n.Illetve, ITT több támogatást kapsz Cisco-hoz. A topic címe ne tévesszen meg.
-
jerry311
nagyúr
válasz
DrDobos #35431 üzenetére
Azért érdekes a dolog, mert a telefonjaid működnek, márpedig azok is a UPC-s routertől kapnak IP-t DHCP-n.
Szerintem eressz meg egy telefont a UPC-nek, hátha mégis valami a routeren, mert az nem valószínű, hogy több gépen egyszerre "romlott el" valami.
Ha van UPC telefonod, akkor arról ingyenes. -
jerry311
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #35399 üzenetére
Elismerem, a konnektorok általában max 50 centire vannak a padlótól.
de ugye elismered, hogy egy hosszabbítót nem kell sehova sem felszerelni, hogy működjön? Oda rakod le ahova akarod. -
jerry311
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #35397 üzenetére
Egy konnektoros eszközt is oda raksz ahova akarsz egy hosszabbítóval.
Attól, hogy az összes képen fali konnektorba van dugva, még nem kötelező oda tenni. -
jerry311
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #35393 üzenetére
Nálad csak üres falak vannak? Sehol egy polc, egy kisebb szekrény?
Nehezen tudom eldönteni, hogy ez most szándékos trollkodás vagy tényleg ennyire nem megy a kreatív gondolkodás.
Nekem pl az egyik AP bent van a könyvek tetején, egy könyvespolcon. Jó, nem a legjobb példa mert PoE és csak egy ethernet kábel kell hozzá. De attól, hogy a Cisco falra vagy plafonra szánja, még így is kiválóan működik. -
jerry311
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #35391 üzenetére
Egy hosszabbítóval bárhova telepíthető, ne legyünk már ennyire fali konnektorhoz nőve, ez nem egy iPhone.
-
jerry311
nagyúr
válasz
CptAdamica #35385 üzenetére
Valami amit a Foxconn gyártott.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #35381 üzenetére
Nem muszáj fali konnektorba dugni.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #35378 üzenetére
Nálunk (UK) vannak ilyen repeaterek, Magyarba nem jellemző?
Sőt, az egyik bérelt hétvégi házban (4 szint) WiFi-s powerline adapterekkel volt megoldva, hogy mindenhol legyen net. -
jerry311
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #35372 üzenetére
Nem jellemző, de hát ugye van szolgáltató, aki nemcsak beleírja az ÁSZF-be, hogy tilos szervert üzemeltetni, hanem le is tiltja. Ezzel is segítve a business szolgáltatásai eladását.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Babetta-X #35360 üzenetére
Ha van otthon egy routered, akkor már van 4 portod.
Ha egy LAN partys arc hoz még egyet, akkor már lesz 2x4-2 szabad portod. A -2 a két router összekötése LAN oldalon. Tehát 6 emberre elég. Ha ketten hoznak routert akkor 3x4-2x2. Ugyanígy ráköthető switch is a LAN portra. Annyi a lényeg, hogy csak 1 routeren legyen DHCP bekapcsolva, azon amelyik az internetet is kapcsolódik (ha egyáltalán ez cél). Ez a legolcsóbb.A legegyszerűbb meg ha a meglévő (már ha van) routeredre kötsz egy switchet. Az tényleg plug and play, nem kell beállítani semmit.
-
jerry311
nagyúr
válasz
smallmer #35332 üzenetére
Izé, mégsem: lapos kábeleket felejtsd el.
Szép kerek legyen.
Gigabites kábelt nem tudsz megosztani, mert az mind a 8 eret használja.
100M-es kapcsolatnál megoldható, hogy 2x4 eret használva 1 kábelen 2 gép lóg, de akkor is mindkét végén 2 csatlakozó van a kábelnek és úgy viselkednek mint két külön kábel. -
jerry311
nagyúr
válasz
G4RWIN #35316 üzenetére
A legjobb megoldás: elvinni kábelen, valószínűleg ez lenne a legolcsóbb is, még akkor is ha körbe mész minden szobán mire odaérsz.
A második legjobb megoldás több antennás MIMO-s eszközök (router + hálózati kártya), lehetőleg 5 GHz-en, de ha 2.4-es az is megfelelő. 2x2-es MIMO-val már akár meg is duplázódhat a sebességed és elérheted a szolgáltató által biztosított 50 Mbps-t a végponton. -
jerry311
nagyúr
válasz
Lever90 #35286 üzenetére
nem is igazán értem a nagy gondolkodást...
Ha félúton van áramforrás, akkor oda lehet egy switchet rakni. 50 + 70 méter pedig simán elmegy Cat5e-n is akár. Azt meg végképp nem értem, hogy miért nem viszed végig a kábelt, minek az utolsó 20 méterre WiFi?
Kábelhosszba bőven belefér: max. ~100 méter két aktív eszköz közt. -
jerry311
nagyúr
válasz
kovbandi82 #35277 üzenetére
Ha veszel egy NAS-t és annak a routernek a LAN portjára dugod, amin a géped és/vagy a WiFi is van akkor nem lesz gond.
Ha a fenti útmutató szerint beállítod a két routert, akkor meg bármelyik router LAN portjára dughatod a NAS-t, a teljes hálózatból elérhető lesz. -
jerry311
nagyúr
válasz
kovbandi82 #35273 üzenetére
Itt a lényeg azon van, hogy 1 hálózatba kerüljenek. Ezért kell a LAN porton összekötni a két routert, nem 2 kábellel, csak 1.
Azért kell letiltani a DHCP-t, hogy ne legyen 2 DHCP a hálózaton. -
jerry311
nagyúr
válasz
kovbandi82 #35271 üzenetére
4 hozzászólást kellett volna visszaolvasni.
kmisi99
Pedig annak úgy illene működnie, hogy beállítasz egy IP-t LAN-ra a D-link tartományából és kikapcsolod a DHCP-t a TP-Linken. D-Link és TP-Link csak 1 kábellel legyen összekötve mindkettőn LAN porton. Ha ez nem megy, akkor ott valami egyéb huncutság lesz LAN-on. -
jerry311
nagyúr
válasz
Arnoux #35255 üzenetére
Kicsit visszaolvasol, akkor megtalálod a leírást hozzá.
1 internet bekötés, 1 rendes router, ami képes kezelni a teljes forgalmat, többi emeleten 1-1 router ami kezeli az emelet forgalmát AP/Switch "módban" bekötve.Az meg tényleg sajnálatos, hogy a Digi/UPC/stb csak 1 előfizetést hajlandó bekötni egy címre.
-
jerry311
nagyúr
válasz
csabyka666 #35251 üzenetére
Tipp-hopp: transzparens proxy-n keresztül kapod a netet, ami viszont jól leterhelt. A torrentet viszont nem lehet (nem érdemes) cache-elni, szóval azt kénytelenek proxy nélkül átadni, főleg ha valamelyik új torrent klienst használod, ami UDP-n kommunikál.
Próbáld ki valamelyik VPN szolgáltatót, vagy pl HTTPS sebességmérőt. Valószínű, hogy a HTTPS sem megy keresztül a proxyn. Ha így gyors, de sima HTTP lassú, akkor kb. biztos is, hogy proxyznak ezerrel, ami érdekes egy szolgáltatónál így a 21. században, de azért egy jobb proxyval, sok ezer felhasználóval simán megérheti így csökkenteni az uplink forgalmát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest