- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Rohamosan nőnek az akkumulátorok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- DIGI Mobil
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBOTER
addikt
Próbáltom utánaolvasni más forrásoknál, de az UWA szenzorának méretét sehol sem találom.
A fő (23mm eq.) az 1/0.98, ami egy bugyuta marketingfogás, pont olyan, mint a f/0,98-as fényerjű objektívek. A lényeg, hogy 1-nél kisebb szám legyen. Valószínűleg annyi történik, hogy a névleges területen kívüli szélső pixeleket is felhasználja a szoftver, régen is csináltunk ilyet a 3rd party RAW konverterekkel. Ettől függetlenül kiválónak számít.
A tele 65mm eq. az 1/1.56'' szenzorméret mellett kifejezetten ígéretes. Külön üdvözlendő, hogy nem ültek fel az 5x-ös vonatra, ami egy idiótaság. Akkora lyuk keletkezik a főkamera és a tele között, hogy totál inkonzisztens lesz az eredmény, ha az ember nem figyel. A 2,8-szoros zoom sokkal jobb kompromisszum.
Ha az UWA is nagy szenzort kapott, és hozza is az ehhez elvárható eredményt, akkor fegyverrel megyek a SHARP főhadiszállására, hogy adaptálják ide és forgalmazzák itthon. Ha nem is a fő szezor méretét, de legalább a tele kamera méretét kapta, az is jónak számít a mostani mezőnyben.
[ Szerkesztve ]
-
ROBOTER
addikt
Igen, ha UWA-nál elfogadható széleket, sarkokat szeretnél, normális szenzor és normális fényerő mellett, az nem fér bele pár mm-be. Párhuzam: bár a tükör lényegében eltűnt (DSLR->MILC), ha egységes képminőséget akarsz nagy felületen, a retrofocus jellegű objektív-felépítéstől teljesen nem szabadulsz. A nagy fényerejű és jó képminőségű UWA-k hatalmasak.
A vékonysága ellenére azért a Pura 70 Ultra UWA fotói nagyságrenddel jobbak, mint más Android vagy akár a iPhone 16 Pro/Pro Max hasonló fotói. De hogy boldogak legyünk, azon meg hivatalos Google szolgáltatások nincsenek, bár láttam videókat, amelyeken életet csiholnak bele.
joey04: igazad van, vak vagyok, pedig meg is nyitottam
Ez vicc, felejtős...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest