- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egy óra, két rendszer
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
And
veterán
Ezesetben a #3, #4, #8 -as hozzászólásokban keresendő az igazság. Ezt sajnos egyszerűen és túl olcsón nem tudod megoldani. Külső dekóder mostanság nem túl gyakori önállóan, csak erősítő / multimédia hangfal társaságában. Megépíteni meg nem érdemes, ha egyáltalán lehet (alkatrészek, licensz, nem éri meg). Egyfajta Creative külső dekódert látni árlistákon, de az közel bruttó 40e Ft, és talán ''túl sokat'' tud, pl.: DD-EX, DTS-ES. Inkább tényleg érdemes elgondolkodni egy egyszerű, olcsó, esetleg használt dekóderes házimozi erősítőn a régi helyett. Azzal nem kényszerülsz mindenféle kompromisszumokra, és talán fajlagosan kevesebbe is kerül, mint a többi megoldás.
-
zsolt501
nagyúr
Nos az alaplapom ABIT IS7-E van rajta analóg 5.1 és optikai ki és bemenet az analóg kimenetet azért nem akarom használni mivel elég zajos és ezért ez kilőve ezért gondoltam arra hogy a a sokkal tisztább kimeneti formátumot használnám fel ami általában kevésbé zajos ( már sikerűlt tesztelnem volt ítt 1 erősítő amin optikai bemenet volt ezzel gyömörűen szolt semmi zaj nem volt )
Nos ezt a lehetőséget szeretném alkalmazni csak némileg olcsobban mivel egy ien erősítő elégdrága és nekem elég volna ha a digitális jelet átalakítaná analóg jellé szóval nem kell hogy erősítő legyen csak a DIGITAL jelet visszakódolja ANALÓG jellé más nem kell mivel erősítő van, szóval erre a módszerre keresek relatíve ólcsó módszert és nem valami méreg drága.
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
Ma egy hírben szerepelt a Terratec egy külső nagkártyája, ami AD/DA átalakítóként is használható számítógép nélkül.
[L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=6158[/L]
Viszont elég drága...
[Szerkesztve] -
mojo
csendes tag
Ha jól értem akkor neked egy DAC (Digital Analog Converter) kellene.
Netről szerintem tudsz levadászni kapcsolásokat, esetleg optikai bemetettel rendelkező hangkártya, analóg kimenettel is jó lehet.
Biztos nincs analóg kimenet? -
tomi_mod
aktív tag
Az optikai mellett lennie kell -ha máshol nem is- simán az alaplapon egy spdif-nek.
Ha nincs akkor elég gáz megoldani. Vagy egy optikai bemenetes erősítő vagy egy külső dekóder... ...utoljára a Creative oldalán láttam ilyeneket. Ezek csak átalakítják, tehát rá kell kötni valami aktív cumót vagy...
Azt nem tudom, hogy optikát tud e kezelni, de digi koaxot az tuti (tudom nem ez kell)
Nézz utána! -
And
veterán
Milyen alaplapod van? Mert előfordulhat, hogy tüskesor formájában létezik rajta digit-audió (SPDIF) ki/bemenet. Mivel az optikai out is egy ilyen jelről működik, tehát mindenképpen jelen van valahol. Jó példa erre az Abit NF7-S, ahol szintén csak az optikai kimenet van kihozva a hátoldalra. Olyan hosszú optikai kábel meg talán nem is kapható készre szerelve ami nekem kellett volna, a tüskesor meg nyugodtan ki lehet vezetni egy RCA-ra, az erősítő megeszi.
-
sirály12
őstag
Ez komolyabb elektronika nélkül biztos nem fog menni. Mint előttem mondták ez egy kódolt jel már csak ezért sem. Ahhoz meg hogy elfogadható hangminőséget nyerjél ahhoz kell egy kis elektronika.
egyszerűbb ha veszel egy digitális erősítőt aminek van optikai bemenete, a régi erősítődet meg elpasszolod. -
sonar
addikt
Sztem nem fog eegyszerüen menni mivel az optika az csak jelszintet ad ki, teljesítményt nem. Ide vmi bonyolultabb átalakító kell.
De lehet hogy fototranzisztorral v vmi fényérzekelős megoldással meg lehet oldani.
Csak tudni kéne pontosan milyen jel jön ki, mekkorra fényerő? Ezalapján talán össze lehet dobni egy eccerü konvertert -
zsolt501
nagyúr
nos a kérdésem a dologgal kapcsolatban az volna hogy az alaplapomon van Optikai audió kimenet amit szeretnék felhasználni nagyobb beruházás nélkűl olyan megoldást keresek ami az optikai jelet visszatudja alakítani normál analóg jelé és azt utánna rá tudom rakni az analóg erősítöm bemenetére.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Diablo IV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- További aktív témák...
- Gépalkatrész csomag Ryzen 5, RX 580, B450 alaplap, 16GB RAM, ház + ajándék hűtő
- Dell Alienware AW2521H
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Makulátlan MacBook Air M1 99%-os Akkuval és 2+ Év iStyle Garanciával!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +GTX 1660 SUPER +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest