Hirdetés
- Android szakmai topik
- Tasker
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- A piac legvékonyabb hajlíthatója: Oppo Find N5
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tata93
tag
Sziasztok!
Van egy OMV7-es szerverem, amit egy éve telepítettem még az egyik lakásomban. Onnan sajnos el kellett költöznöm, ezért, amíg nem volt időm rá, hogy foglalkozzak vele, elvittem magammal Ausztriába a lakásomba, hogy tudjak plexezni róla. Majd most, visszahoztam Magyarországra és elkezdtem vele foglalkozni.
Ha plex, qbittorrent van rajta, és wireguarddal külső hálóról is rá lehet csatlakozni, utóbbit az új hálóról konfiguráltam is az új magyar lakás routeréhez. Viszont a plex külső hálózatról mégsem működik, hiába megyek rá az ipjére. feldobja németül (!), hogy nem elérhető a Plex és plex.tv oldal, próbáljam meg később.
Ami még furcsább, hogyha vpn-ről csatlakozok a hálóra, akkor netezni sem tudok, pedig korábban a plex is és a netezés is ment vpn-el. Tudtok esetleg valami megoldást? Tudtommal ilyen esetben nem kell újraraknom teljesen az omv-t, ha új helyre kerül. -
tata93
tag
Okés, akkor tényleg zavar van az erőben a részemről. Sztori time: 1 hónappal ezelőtt különböző videókból összeollózva hoztam létre egy home servert, ahol megcsináltam azt is, hogy az omv távolról is elérhető legyen, majd egy másik videó alapján openvpn-el levédtem a hálót. emellett volt plex is. a routeremen mindent, amit a videók mutattak port forwardoltam, majd egy hét használat után nem tudtam belépni a plexre. felléptem a routeremre és láttam, hogy valaki kedves személy 3 minecraft szervert és 1 másik plex media servert port forwardolt.
(megjegyzem a jelszavas védelmeim szvsz elég jók, mert 10-12 karakteres mindegyik és mindenféle speckó karakterek vannak bennük és mindenhol más a jelszavam is)
úgyhogy egyből mindent lekapcsoltam, reset mindenre, reinstall, és most körültekintőbben akarnék eljárni, ezért érdeklődöm ennyire élénken, mert valószínűleg valamit ott mégis elrontottam korábban, ha ennyire könnyen sikerült feltörni a routeremet is.
Úgyhogy ezért gondoltam azt, hogy valahogy a port forwardot is le kéne védeni.
Összegezve, nem csak otthon akarom a plexemet használni, hanem bárhonnan a világból. De ez a PiVPN nekem jónak tűnik így első ránézésre.[ Szerkesztve ]
-
tata93
tag
Sziasztok!
omv 7.0.32-es rendszert tettem fel egy régi gépre. mellé egy portainer docker, plex docker is hozzákerült. A plex egyelőre csak otthoni hálózaton elérhető, ahogy minden más is.
Az a kérdésem, hogyha szeretném a plexet külső hálózaton is elérni, akkor nyilván a routeren port forwardot kell eszközölnöm, azonban ezt a portot le szeretném védeni vpn-el, erre tudnátok valami leírást adni vagy valamilyen videót? Nézegettem youtubeon, de őszintén szólva nem tudom melyikkel lövök mellé és melyikkel nem, lévén új vagyok a témában. Illetve akkor ebben az esetben csak arra a bizonyos portra lenne vpn-em és ha teszem azt később egy torrent klienst akarnék működtetni kizárólag az otthoni hálózaton, akkor abba nem zavar majd bele vpn?Köszi előre is a segítésget!
-
tata93
tag
válasz
szpeti40 #20414 üzenetére
az az igazság, hogy ez a vpn dolog fogalmam sincs hogyan müködik igazából.
openvpn-t ezzel tettem fel, https://dbtechreviews.com/2020/04/01/how-to-install-openvpn-on-openmediavault-5-docker/utána pedig telepítettem a plexet, adtam neki port forwardot wanra, és én ebben azt látom, hogy ez vpn nélkül müködik, mert simán hálózaton kívül felmentem rá a wan cimről. erre irányult a kérdésem, hogy ez szvsz nem vpn-el védett plex használat így, mert a port birtokában bárki felléphet rá
-
tata93
tag
Sziasztok!
Van egy omv6-osom egy szerver gépen, amire feltettem az open vpnt, illetve a plexet is. A kérdésem az, hogy hogyan tudom azt elérni, hogy a kettő szinkronban legyen egymással? Mert jelenleg Fut mindkettő, de simán vpn nélkül is fel tudok lépni a plexre.
-
tata93
tag
válasz
tradeelek11 #20295 üzenetére
Köszi. Holnap igyekszem megnézni.
viszont eddig biztos hogy volt ipje a gépnek windows alatt. Most viszont ugye nincs is alatta semmi op rendszer.[ Szerkesztve ]
-
tata93
tag
Sziasztok!
Próbáltam feltelepíteni az omv-t (7.0-20), de a Hálózati hardver felderítésénél azt írja, hogy: Nem észleltem Ethernet kártyát. Ez mégis hogy lehetséges? Mit tudok csinálni azzal, hogy felismerje? Hp ProBook 6475b-re tenném fel.
Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- FIGYELEM - Megjelent az Office 2024 - Bevezető áron
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.