- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horvi
őstag
válasz
Klusi86 #19360 üzenetére
Köszi megnézem majd. Bár próbáltam felrakni a composet de valami 500-as internal szerver error hibával elszáll a dolog és nem tudja felrakni. Mondjuk az OMV már így is haldoklik nálam, lehet lassan egy reinstall kell majd neki.
Bár lehet akkor nézelődnék más irányba is nem biztos, hogy OMV marad. -
stigma
addikt
válasz
Klusi86 #18285 üzenetére
Akkor jöjjöneke a parancsok
Docker konténer mentése és vissazállítása:
How-To Move Docker Container to Another Host With their Data - Bind Mound method0. lépés: a /config mappákat miden konténer esetén mentsd le, mert kelleni fog, remélem 1 helyen vannak
1. SSH-n lépj be a NAS-ra majd add ki az alábbi parancsot: docker ps vagy sudo docker ps
Ez kilistázza a kontéenrjeidet. Amit fontos lesz az a Conrained ID.Egy példa: docker ps parancsra megkaptam a listát mely konténerjeim vannak, és nekem a plex az alábbi Container ID-val futott: cd3a079524f6
MENTÉS:
Parancsokat sorban add ki, melyek az alábbiak:
1.sudo docker stop plex
2.sudo docker commit cd3a079524f6 plexbackup
3.sudo docker save plexbackup > plexbackup.tar
4.pwdaz 1. paranccsal megállítod a konténert, 2-3-al kimented egy adott néven tar fájlba.
4. paranccsal azt tudod megnézni hova mented, ami alapérelmezetten nálama /root-ba mentette.
Ezek utána konternernevebackup.tar fájt mentsd le valahova, amit majd késöbb vissza kell másolnod a NAS-ra hogy visszaállítsd.VISSZAÁLLÍTÁS:
Ha kész az új rendszer, akkor lépj be SSH-n:
- Alapértelmezetten a /root-ba dob, másold be oda a tar fájlokat
- futtasd az alábbi parancsokat az egyes kontéerhez: docker load -i plexbackup.tar
- Ezek után nincs más teendőd, mint Portainerben vagy SSH-n futtani egy stacket, ami a most visszatöltött backup-od fogja futtani mostani vagy új image-el.Ha több konténer backupot készítesz akkor egyesével ezeket kell futtatni.
-
válasz
Klusi86 #17976 üzenetére
Hogy hogy kizártad magad?
Csak állítsd le a portainer-t, töröld a config mappában található dolgokat és inditsd el, nem kell újra sem gyártani a konténert, "gyári beállításokkal" fog elindulni.
A portainer is csak egy docker konténer ami a többi konténert vezérli, ha törlöd nem lesz hatással a többire -
BlackJack21
tag
válasz
Klusi86 #17409 üzenetére
Nekem egy APC Smart UPS 1500 van ilyen célra. Itt a UPS beállításait kellett módosítani.
Ha a optimális beállítás ellenére is gyorsan leáll, akkor az akkumulátorokat is meg kellene nézni.
Az OMV-ben nekem akkumulátoros mód és 4500 mp van beállítva. Ezután az idő után leáll a NAS, a többi meg, ha a UPS töltöttsége 20% alá csökken.Vissza pedig 30%- nál indul a UPS, a NAS is automatikusan újraindul ezután. -
lordjancso
senior tag
válasz
Klusi86 #4820 üzenetére
Áhh, szóval OMV alatt van ilyen Docker "varázsló" felület.
Tehát nem cli-ből indítod a konténereket.
Ebben az esetben, úgy tűnik a screenshotjaid alapján, hogy a commandot, amit előzőleg írtam, kell paraméterenként betáplálni a felületen.
Pl a portokat, amiket úgy látom, a "plusz" gombbal tudsz hozzadni. -
lordjancso
senior tag
válasz
Klusi86 #4810 üzenetére
Kicsit írd le bővebben, hogy hogyan próbálod, milyen hibaüzenetet kapsz, stb.
Én napi rendszerességgel használom a docker-t, de a teamspeak-et nem ismerem.
Ezt a repository-t találtam, amit érdemes lenne megnézned: [link]Ezeket a portokat nyitja ki:
- 9987:9987/udp
- 30033:30033
- 10011:10011
- 41144:41144Az, hogy melyik port mire való, gondolom teamspeak specifikus dolog. Ebben a teamspeak guruk fognak tudni segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest