Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr X
veterán
válasz
wertigo1984
üzenetére
H jól értem, váltasz, felengeded a kuplungot és ebben az állapotban előbb esik a fordulatszám, aztán kezd el nőni és húzni a kocsi. Nekem ez nagyon úgy hangzik, mint a kuplungcsúszás.
-
Mr X
veterán
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Egy jóbarátom '92-es 1.4 F Astrájában letört a hűtő felső csonkja, amire a cső csatlakozik. Műanyag-hegesztő drágán javítaná. Az illető kispénzű ember, viszont fontos neki az autó, mert hetente több alkalommal kórházi kezelésekre jár vele.
A kérdésem az, hogy nincs valakinek otthon elfekvőben egy megfelelő hűtője, amitől megválna valami jelképesnek szánt összegért?
A szállítást meg tudom oldani én.
Előre is köszönet.
-
Mr X
veterán
Ezzel a fajta kormánnyal én Vekiben nem találkoztam, csak Corsában.
Mivel az autó '94-es, így azért van esélye, hogy volt benne légzsák. A kormánycserére pedig más értelmes magyarázatot nem látok, mint hogy nyílt az eredeti kormány légzsákja (ha volt benne).
Nem mondtam, hogy kizáró ok a törés, ennyi idős kocsinál művészet olyat találni, ami még nem kapott.
-
Mr X
veterán
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre. Opel Kadett 1.6 benzines 1988-as. A gyújtáselosztón van egy csatlakozó oldalt. Annak a csatlakozónak a párjára lenne iszonyatosan szükségem.
Nincs valakinek otthon egy elfekvő darabja? Hálás lennék érte...
-
Mr X
veterán
Sziasztok!
Nem tud valaki Budaesten vagy környékén bontott A Vectrát, vagy valami bontót, ami vasárnap is nyitva van? Megadta magát a főfékhengerem, és hétfőn már kellene a kocsi. Fontos lenne...
-
-
Mr X
veterán
Jelentem, a Veki újra járóképes, sőt, mióta megvan, ilyen jó még nem volt. Kapott új kuplung szettet, féktárcsákat, fékbetéteket, légszűrőt, gyertyákat. Nagyon jó lett.

Külön köszönet I_Am-nek, az ő segítsége nélkül sokkal tovább tartott volna a folyamat, és sokkal többe is került volna.

-
Mr X
veterán
Sziasztok!
Nem tud valaki Budapest 18.ker-ben normális autószerelőt? Szétment a Vekin a kuplung, járóképtelen az autó. Kuplungszett-csere lesz, de a közeli szerelő úgy kezdte, hogy 72.000.

-
Mr X
veterán
Ez nagyon jó volt!

-
Mr X
veterán
Túl vagyok egy újabb fogyasztás mérésen. Egy hét melóba járás M0-n, plusz város és autópálya 130-as tempó jócskán. Eredmény 7.9l/100 km. Ez egész jó. A poén az, hogy üzemanyagszint jelző alapján a fogyim 11l/100 km volt.

-
Mr X
veterán
Megvolt az új izzók próbája. Tungsram MegaLight +60%. Betettem egymás mellé egy ilyet és egy hagyományosat. Semmi különbséget nem láttam a kettő között! De egy dekányit sem! Szívás...

-
Mr X
veterán
Na, megvettem az új izzókat: Tungsram MegaLight +60%. Beszereltem, de mivel jelenleg verőfényes napsütés van, majd csak este, melóból hazafelé tudom kipróbálni. Utána tudok véleményt mondani.
-
Mr X
veterán
-
Mr X
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Mr X: Opel Vectra 1.6i GLS 1989
-
Mr X
veterán
Az első hsz-ben levő "képgalériába" hogy lehet bekerülni?
-
Mr X
veterán
Nekem sem írja ki, még a jófajta régi mutatós van, ami ezek szerint csal is.
Én is úgy számoltam fogyit, hogy full tank, mentem párszáz kilométert, aztán utántöltés, és az utántöltött mennyiségből számoltam átlagot. Ez az átlag köszönőviszonyban sem volt a mutató állásával. Mutató szerint 17l/178km, számolás szerint 11.38l/178km.
Az első ugye 9l/100km, a második (valós) 6,3l/100km. -
Mr X
veterán
Jut eszembe, nem tudja valaki, Budapest XVIII. ker környékén hol lehet venni H4-es emelt teljesítményű izzókat első fényszóróba? Milyent érdemes venni, illetve hol mozog ezeknek az ára?
-
Mr X
veterán
A fogyival nekem ma volt egy kalandom. Fura volt, hogy hetek óta 10-et evett az 1.6-os Vectra városon kívül használva (M0). Már épp le akartam cserélni, mikor eszembe jutott, hogy letesztelem. Teletankoltam, lementünk vele asszonnyal Székesfehérvárra, kicsit bóklásztunk ott, aztán visszajöttünk Pestre. Az út falvakon át vitt, és volt benne város is. Hazaérve megint megtankoltam, és kiszámoltam az átlagot. Kiderült, hogy 100km-en 6.6-os fogyim jött ki, de az üzemanyagszintjelző szerint 9.5l.
Én mondjuk toltam is neki, ahol lehetett.
-
Mr X
veterán
Amíg még megvan a Veki:
Én 1982, a kocsi 1989.
-
Mr X
veterán
Döntöttem, lecserélem a Vekit. Elegem volt a hülyeségeiből. Az utód még keresés alatt áll.
-
Mr X
veterán
válasz
urban racer
üzenetére
Meglátom még, mi lesz vele. Azért nem szeretném a vételárát mégegyszer rákölteni.
-
Mr X
veterán
válasz
urban racer
üzenetére
A kocsiban 184.000 km van. "Női tulajdonosé" volt előzőleg. Kisebb sérülések vannak rajta. Valószínűleg hajtva volt rendesen(a rendszámtábla kerete német), de az előző tujaja nem igazán foglalkozott vele. Meglátom mennyibe kerülne rendberakatni, aztán kiderül, marad-e.
-
Mr X
veterán
válasz
urban racer
üzenetére
Hát nem tudom... Imádom ezt a tragacsot, de egyre jobben fel tud idegesíteni a hülyeségeivel.
-
Mr X
veterán
Tele van a hócipőm a Vekivel. Megint elkezdett nem indulni. Tegnap be sem tudtam menni melózni.
Eddig azt hittem, a hideg miatt nem indul, de tegnap jó idő volt, mégse... Szereztem másik kocsit, behúztuk, 5 méter után beröffent...
Most megint indulni fog pár napig.Még egy esélyt kap. Megnézetem a gyújtását, ha utána is idétlenkedik, bezúzatom. Kapott tegnap új gyertyákat, mert még azok voltak benne, amivel vettem. Kiszedés közben az egyik régi gyertya egyszerűen kettétört.
Pedig szedtem már ki, nem látszott rajta repedés. -
Mr X
veterán
válasz
urban racer
üzenetére
100km/h-nál csal a régi óra 10km/h-t is. Szintén tesztelve...

-
Mr X
veterán
Nincs véletlen valakinek A Vectrához való hátsó ablakfűtés-kapcsolója? Klímás verziónál belső keringetés-kapcsoló néven futott. Boltban elég érdekes ára van.
-
Mr X
veterán
Végre itt nálunk is leesett értékelhető mennyiségű hó, ki is használtam gyorsan.
Szerencsére találtam egy megfelelő méretű üres placcot a csúszkálásnak. Nos, elég sok hasznos tapasztalatot szereztem.Mivel a Veki elsőkerekes, így alapesetben elég nehéz volt megpörgetni, inkább az orrát túrta. Kézifékkel ilyen gond már nem volt, viszont ha már egyszer megcsúszott blokkoló hátsó kerekekkel, még alacsony sebesség mellett is emberes meló volt megfogni a kocsit.
Mindent összevetve élveztem a dolgot, de közúton inkább ésszel megyek, mert ha az az egy tonna megindul valamerre...
Minden kedves fórumtársnak Boldog Újévet kívánok!

-
Mr X
veterán
Sziasztok!
Fejlemények vannak a nemindulós autóm ügyében. Ma délelőtt lementem, átnézni a dolgokat. Azzal kezdtem, hogy lekötöttem az injektorról a beömlő benzincsövet, hogy megnézzem, kijön-e az üzemanyag a tankból. A szivattyú nyomta a benzint.
Egy kicsit öntöttem az injektorba, hátha... Lekötött benzincsővel indítóztam, és láss csodát, indult -volna, ha elég lett volna neki az a pár csepp.
Visszakötöttem a benzincsövet, és pár indítás után el is indult a motor. Leállítottam, indult. Mentem vele pár kört, leállítottam, indult.
Most ott tartok, hogy várok, hogy teljesen kihűljön a rendszer, aztán megnézem. Ha nem is derült ki konkrétan, mi baja van, de legalább tudom, mivel próbálkozzak.Tippeket még mindig várok...
-
Mr X
veterán
válasz
urban racer
üzenetére
Ott mi volt a hiba, és a megoldás?
-
Mr X
veterán
Benzin tuti van benne, minimum 25 liter. Azt, hogy vizes-e, nem tudom.
A garázs semmi módon nem megoldható, különben már kipróbáltam volna ezt a módszert. Amúgyis, nem jelent semmit, hogy meleg helyen indul, hiszen a munkahelyről, ahol 9-10 órát áll kint, ettől még nem tudok hazajönni.
-
Mr X
veterán
Sziasztok!
Szükségem lenne a segítségetekre, mert jelenleg ott tartok, hogy alágyújtok a kocsinak. A járgány '89-es Opel Vectra A C16NZ. Mióta bejött a hideg idő, nem hajlandó beindulni magától.
A hibajelenség:
-Egyik délután minden előjel nélkül nem indult, ha állt kb. 8-10 órát. A motort tekerte, de nem robbant. Megpróbáltuk betolni, nem indult. Aztán álló helyében egyszercsak pöccre indul. Ezt eljátszotta 2-3 alkalommal. Aztán már egyáltalán nem indult, tolásra sem. Bikakábellel öszzekötöttük másik kocsival, nem indult. Aztán másik alkalommal kb. 10 perc bikás töltés után elindult. Ha másik kocsival meghúzzuk, 10 méter alatt elindul. Kapott vadonatúj akksit, 3 napig jó volt. Azóta megint nem indul. Próbáltuk új 45Ah-s és egy régebbi, teljesen feltöltött 60Ah-s akksival. Próbáltam, hogy míg áll, levesze, az akku sarujait, de semmi. Mindig csak teker, de nem robban. Csak húzásra indul.
Az autó az utcán áll, hóban-fagyban. Nincs lehetőség fűtött garázsban tartani. Azért említem, hátha fontos lehet.
Van valakinek tippje? Már tele van vele a hócipőm!
-
Mr X
veterán
A motor C16NZ. 1.6 benzin. Elektromos téren semmi extra, nincs elektromos ablak meg fűthető tükör. Egyébként körülnéztem itt a környéken, autósboltokban 17k-nál kezdődnek a 44Ah-s akksik. Ami ennél olcsóbb, az valami TESCO-feelinges márkajelzés... 24k alatt nem találok normális 55Ah-s akkut.
-
Mr X
veterán
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy '89-es Vectra A-ba mekkora a behelyezheto legkisebb akkumulator? (Ah)
-
Mr X
veterán
Sziasztok márkatársak!
Keresek C16NZ Vectrához jó állapotú lambdaszondát és hátsó ablak fűtés kapcsolót. Ha valakinek van feleslegben, ne kíméljen...

-
Mr X
veterán
Azt hiszem kezdünk összeszokni a Vekivel.
Pár hete volt egy 500 km-es köröm, a hétvégén pedig majdnem 700 km-t gurultunk. Azt kell mondanom, hogy bár nem egy erőgép, de nagyon megbízhatóan teljesített. Egyszer sem volt olyan érzésem, hogy esetleg felmerül vele valami probléma.Az egyetlen bajom vele, hogy 100 fölött már inkább lendületből gyorsul, mit erőből. De ha így folytatja, ezt is elnézem neki.

-
Mr X
veterán
Csőstül jön a baj.
Kicseréltettem a hátsó rugókat, mert a jobb oldali eltört. Kiderült, hogy a rugónál a kasztni szét van rohadva, fennáll a veszélye, hogy a rugó beszakítja.Kérdésem, hogy ennek a javításnak mi lehet a hozzávetőleges anyagi vonzata, és esetleg nem tudtok ajánlani Pesten egy jó (és olcsó) karosszérialakatost?
-
Mr X
veterán
Semmi hibajelzésem nincs. Alapjárat rendben van. Gyertyákat nemrég néztem, rendben voltak, a kocsi nem erőtlen.
Közben elvittem CO-mérésre, nem mutatott rendellenességet. A szerelő azt mondta, hogy ez városban kb. normális fogyasztás ettől a kocsitól. Szerinte nem érdemes hozzányúlni, mert sokba kerülhet, és lehet hogy semmi haszna sem lesz. Én nem tudom, első autóm, csak kicsit meglepődtem a 10 literes városi fogyasztáson.
Szerintetek?
-
Mr X
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. 1989-es évjáratú C16NZ Opel Vectrám elég sokat eszi. Budapesten használmo, XVIII. kerületben. Nem állok vele állandóan dugóban. Nem taposom ki a szemét. Mégis most is 280 km alatt megevett kb. 30 liter benzint. Ezt "kissé" sokallom.
Kérdésem, hogy ezt mi okozhatja? Esetleg a lambda-szonda? Vagy mi? Légyszi segítsetek, mert ez így nem okés.
Köszi.
-
Mr X
veterán
Bocs, hogy ennyit zavargok itt, de sok kérdésem van, mivel első kocsi...
Szóval hátsó kipufogódobot kell cserélnem. Autósboltban 10k körül tudnak hozni gyárit. A kérdésem az lenne, hogy mennyibe kerülhet egy sportdob? Nem kell ''teljesítménynövelős'' meg ''bömbölős''. Én speciel a ''duruzsolós'' fajtát szeretem. Láttam a Homasitában dobot (gondolom univerzális). Jól sejtem, hogy itt a felfogatásával gondok lesznek? -
Mr X
veterán
Észreveszem lámpa nélkül is, de azért piros lámpánal néha jól jöhet.
Közben utánaérdeklődtem, és kiderült, hogy ki van ugyan alakítva neki a hely a műszerfalon, és a piktogram is ott van, de mégsem használták soha Opelék. Gondolom a műszerfalat több modellbe is beépítették, ezért lehet helye. -
Mr X
veterán
válasz
bolondember
üzenetére
A kocsi egy '89-esOpel Vectra 1.6i [link]
A visszajelző soron jelen van az üzemi fék visszajelzője, és a kézikönyv is megjeleníti. Ebből gondolom, hogy ha már ott van, illene is működnie. A ti kocsijaitokban nincs ennek visszajelzése?
Képet esetleg délután tudok csinálni, most melóban vagyok. -
Mr X
veterán
Na, ma végre volt időm bekötni a harmadik féklámpát, már volt értelme megvenni.

De ismét felmerült egy probléma. A műszerfalban a féklámpa visszajelzőjéből hiányzott az izzó. Ma vettem bele egyet, gondoltam 5 másodperc alatt bedobom. Nem így lett. Próbáltam berakni a helyére, de egyszerűen nem megy bele. Mintha Nem lenne ott vájat az izzó rögzítésének.
Van erre valakinek tippje? Gondolom a visszajelző soron minden izzó egyforma, tehát szerintem nem azzal van a baj... -
Mr X
veterán
Na, a mai nap mozgalmas lett.
Elkezdtem csinosítgatni a gépállatot, amolyan csóró gyerek módjára, Homasitás cuccokkal. Kapott egy kék alu pedálszettet [link] , és egy alu váltógombot [link]
A váltógombbal megszenvedtem, mert kiderült, hogy az eredeti gombban levő rögzítő ragasztott volt. Nagy nehezen azért sikerült leszenvednem.
Ma kimentem vele autópályára, kicsit tesztelni. 160 km/h-t még bírta, tovább nem néztem. Ennél a sebességnél még stabil volt a kocsi.
Végül végre lecseréltem benne az olajat. Azt a fekete förmedvényt, ami kijött belőle! Kapott Esso 10W40-es félszintetikus olajat. Remélem szeretni fogja.
Neki akartam állni bekötni a harmadik féklámpát a hátsó ablakba, de rám sötétedett. Majd holnap. Ezt amúgy hova illik kötni? Fékkapcsolóhoz, vagy biztosítéktáblához?
A következő akció egy teljes oldalkárpit csere lesz, és egy új hátsó kipuffogódob, mert ez szét van repedve. Bár a hangját 3000-es fordulatt fölött imádom.
[Szerkesztve] -
Mr X
veterán
Ma délután elvittem a Vectrát szerelőhöz. Megcsinálták rajta a szelepfedél-tömítés cseréjét, beállították a kézifék bovdenjét, és a kuplungét is. Az egész 3800 forintba került. Közben úgy néz ki, hogy lassan cserés lesz a két hátsó dobfék. Ehhez kapcsolódóan lenne egy kérdésem. Rákérdeztem ennek költségeire, amire így számoltak:
-2db hátsó dob: 2 x 7000HUF - 11000HUF
-1 szett fékbetét: 1 x 7900HUF
-munkadíj: 5-6000HUF
Ez mennyire reális? -
Mr X
veterán
Köszi a választ!
Sajnos szerszám és hely híján kénytelen vagyok szerelőhöz vinni a kocsit. A panelház előtt nem igazán lehet ilyen mókához helyet találni. de úgy döntöttem, várok még az olaj- és szíjcserével. Nemsoká megyünk vidékre rokonokhoz, ott van megfelelő felszerelés.
Úgy néz ki, a kuplung jó lett a bovden beállítása után, most már nem büdös, és nem füstöl. Nagyon nem tudtam megnézni, csak a környéken mentem vele pár kört. Ahogy időm engedi, teszek vele az autópályán 30-40 kilométert. Aztán meglátjuk.
[Szerkesztve] -
Mr X
veterán
Tegnap este megvolt az első gondom az ''új'' Vectrámmal. Egy barátommal mentünk pár kört, és furcsa lett, hogy 70kmh-nál 5. sebességben 4000 fölött an a fordulat. Magyarul nem ment a kocsi. Féllreálltam, büdös volt. Alánéztem, a motor és a váltó illesztésénél füstölt. Sirály, kuplung. Telefon, kiderült, hogy állítható a kuplungbovden. Nagy nehezen beállítottuk (szerszám sehol). Most talán jó lesz.
Nem tud valamelyikőtök Budapesten a XVIII. vagy XIX., esetleg X. kerületben szerelőt, aki nem gányolja össze a kocsit, de nem fizetem rá a gyatyámat? Elsősorban olaj- és vezérműszíjcsere, szelepfedél-tömítés csere lenne.
Ennek mennyi a hozzávetőleges költsége, ha beviszem egy szerelőhöz?
[Szerkesztve] -
Mr X
veterán
Nem tudtok valahol Vectra A-hoz szerelési könyvet neten? Nagyon jól jönne.
-
Mr X
veterán
Sziasztok!
Mostantól én is az Opelesek táborát gyarapítom. A héten vettem meg a ''kis'' drágát, mostanra zajlott le az átíratás.
Ő lenne az: Opel Vectra 1.6i GLS 1989
http://kepfeltolto.hu/index.php?img=4ivs
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
Jelenleg is keresem az utódját.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pedig szedtem már ki, nem látszott rajta repedés.