Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Baseus Inspire XH1 – nyomokban Bose-t tartalmaz
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Arlekim
aktív tag
válasz
bambano
üzenetére
Rosszat mondtam? Csak érdekelt, mert azt hiszem automata volt amit én láttam anno. Tudom megnézhetem google-n is, de így gyorsabb.
Nem akarok csak akkor ide járni mikor beteg a kocsi. Bár most is messze áll a tökéletestől, de sikerült összerakni a legutóbbi törés után. -
Arlekim
aktív tag
válasz
üzenetére
Sokat járok földúton, meg harmadosztályú utakon, és a pesti gyos(?)forgalomban, az ablakot sokszor le sem merem húzni, akkora a por, szóval majd max télen kiszedem a szűrőt, köszönöm a tanácsot.

A gyertyák tutira jók lesznek? nincseken méret/hossz/teljesítménykülönbségek?
Meglep hogy egy 4db-os szett mindössze 2K. Hidegen már rángatva, és öregesen indult, érezhetően beteg volt a gyújtás hidegen etanollal. Mielőtt azt hinnéd hogy az etanol miatt volt, meg kell jegyezzem, hogy pár száz kilóméterrel korábban még ez nem jelentkezett, hasonló körülmények között. Benzinnel továbra is pöc-röff.Más kérdés: Van szenzor a hűtővíz-szintre, vagy a hűtőventillátor kábelére? Mert mikor elcsattant a hűtő, egyből világitani kezdett a csekklámpa. Mert ha nincs ilyen szenzor, akkor a gázolásnál valami más, bonyolultabb rendszer is sérülhetett.
A brigéciol nem eszi meg az alut, vagy a fényezést?
-
Arlekim
aktív tag
Sziasztok!
Végre elérkezett az idő (
a pénz) a törött kocsi összerakására.
Találtam komplett homlokfalat, lámpákkal, maszkkal, géptetővel, szervótartállyal, hűtővel, 35 ezerért, szép fényezéssel.Gondoltam nekiülök, és összeirkálom a szükséges folyadékokat, és "apróbb" cseréket, árait, és mennyiségeit, de tudatlan vagyok, a google pedig csak félkarú óriás, kérdezni nem tud, azt nekem kellene.
Amik kellenek megvételre:
- GM15W40, 5l: 4.550-
- ÜA szűrő (vannak jó/rossz változatok?) 2.000-
- Pollenszűrő 1.000-
- GM gyári gyertyaszett (több fajta is van vagy ez tuti jó?) 2.000-
- Glicosam ALU hűtőF., 10L (6,7L űrtartalom) 6.600-
- Szervoolaj GM ATF dextron 1L (mekkora a szervórendszer űrtartalma optimum tartályszint esetén?) 3.000-Apróságok:
- H7 izzó, Tungsram, 2db (a tesco-s kb 4órát bírt) 2.000-
- Brigéciol (remélem jó lesz takarításra, ha nem látjuk a mocsoktól a csavarokat) 1.000Astra f club caravan 1992.07', C20NE, Mantzel injektor
Összesen azt szeretném kérni hogy adjatok szakvéleményt, az összeírt dolgokkal kapcsolatban mi a véleményetek, tapasztalatotok, és a zárójeles vastag kiemelések körüli zavarom oszlassátok el.

Köszönöm a segítséget előre is.
-
Arlekim
aktív tag
válasz
bambano
üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos semmi tapasztalatom ilyen téren.
A kötelezővel kapcsolatban mindenkinek igaza van, de azt hozzá kell tennem, hogy a baleset pillanatában még volt biztosításom, azóta járt le.
Várom a levelet, ha van fejlemény, mesélek, hátha tanulságképp szolgál mindenkinek
-
Arlekim
aktív tag
A felhajtón át jöttek fel. A szakik egyik fele szerint a vadtársaságé a felelősség, a másik fele szerint az autópályáé. Most várjuk a postai levelet. Remélem nem csak egy nyilatkozat lesz a felelősség hiányáról.

Ráadásul díjnemfizetés miatt lejárt a kötelező, 420/nappal ketyeg a pénz, és újra kellene kötni. 25K elmaradás + bünti + 1*negyedév 25K, az autó meg üzemképtelen, és még azt sem tudjuk hogy most kivonassuk e a forgalomból, mert lehet hogy ez feltétele a gazdasági totálkár intézményének, de az is lehet hogy nem, forgalmi nélkül meg nehezebb eladni a roncsot. Ha viszont csak javítást fizetnek, az is érdekes, mert ha kéz alól bontott alkatrészekből gányoljuk össze, az is benne van 50K-ban, ha rakatjuk még 50K a munka, ha pedig szervízben csinálnák, fényezéssel, számlás alkatrészekből, az meg sem áll 150K alatt. Egy 200K-s autónál ez meg egyértelmű totálkár, bár ha fizetik, akkor nem érdekel.
De hogy működik?
Megcsináltatom zsebből, aztán a számla alapján ők fizetnek? Vagy olyan helyre kell vinni ahol eleve ők rendezik a cekket? Esetleg előre odaadják kpban, vagy utalják?
Aztán még ott van az a lehetőség is, hogy talán jogi útra kell terelni az esetet, akkor meg (ahogy ismerjük a magyar bürokratákat) hónapokig - évekig várhatunk a pénzünkre, az autó után meg közben fizethetünk.
A nem-vagyoni kárt meg már meg sem merem említeni, hogy mennyi munkától, pénztől esünk el, és mennyi plusz költséggel jár a kölcsönautó, a közlekedés, mióta alternatív módon kell ezeket megoldanunk.Valaki adjon tanácsot.

-
Arlekim
aktív tag
Sziasztok!
Engem valaki nem szeret odafent. Először szélvédő, és fényezés, most meg egy vaddisznó

Az autópályán, hajnalban, 90km/h körüli sebességgel, olyan 40kg körüli állattal futottam össze:
Homlokfal, hűtő, motorház, szervótartály, bal lámpa (talán a jobb is a fülek miatt), díszrács.
Talán még: hűtőventi, és a nyúlványok.Szerintetek érdemes javítani? Ha igen mennyi az anyag, és a munka?
-
Arlekim
aktív tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Köszönöm

Közben azt az infót kaptam, hogy 5k a ragasztó, a régi kivágása meg egy keservesen rossz dolog.
[link] Itt 6.9K a szélvédő, újonnan, és 10K-ért helyszínen berakják. Szerettem volna olcsóbban megúszni, de nem fog menni.
Mindezt azért mert valami debil erősre itta magát, és elbírt egy 20kilós követ.
Még alá is írta a motorháztetőt egy betondarabbal.
Műanyag kanállal ki tudnám csontozni... -
Arlekim
aktív tag
Üdv!
Tegnap éjjel egy jóakaratú kedves ember bedobta az első szélvédőmet egy kockakővel, horpadtra feszegette az ajtókat.
Az ajtók még elmennek, de szélvédő nélkül nem tudjuk befejezni a költözést, aminek épp a közepén vagyunk.
Kérdés: Mennyi bontva egy astra F combi szélvédő, és házilag hogyan kell berakni?
-
Arlekim
aktív tag
Nem tudom mit keressek, ezért még nem néztem, ezt csak mondták.
Nincs klímám, ellenben a szervó külön, saját ék szíjon van, burkolatlanul a motortér alján, a hűtő mögött. (kitekerésnél néha visítva csúszik)Én csak a motort féltem. Nem szeretném lelakni, de újszerűvé sem szeretném varázsolni. Hűséges autó legyen még 5-10 évig

-
Arlekim
aktív tag
A legolcsóbb ékszíj amit láttam 23ezer volt, de muszáj vízpumpát, és görgőket is cserélni.
Igen, benzinnel is u-a. Etanolból és benzinből is 8-9 közt. Astra club caravan 2.0i
Nincs átalakítóm, de nem prüszköl tőle, csak a hideg motornál kicsit nehezebb az indulás. 20ezret mentem eddig tiszta E85tel. -
Arlekim
aktív tag
Tapasztalok egy jelenséget, amit több hivatásos szerelő, többféleképp magyarázott, és kicsit bosszantó.
1: Mikor bármelyik fokozatban, vagy sebességnél alapjáraton rálépek a gázra, van egy 2-3 s amikor az autó nem csinál semmit... aztán egyszer csak kitör. Olyan mint ha nem venné a gázt. Ez azért is érdekes, mert bovdenes.
2: Aztán mondták, hogy nyugodtan padlózhatom, amíg nem megy túl magasra a fordulat, nem fog többet enni. Ilyenkor tényleg nem önti a benzint a blokkba, csak a szükségeset?
3: Az Engine control lámpa vibrálását alapjáraton tényleg figyelmen kívül lehet hagyni?
4: Az eltömődött légszűrő valóban meredeken megnövelheti a fogyasztást?
5: Ismerős szerelő szerint a C20NE motornál olyan nagy a kompresszóhézag, hogy ha szakad a vezérlés, nem törnek össze a szelepek, és a dugattyúk. Jött mindez onnan, hogy a komplkett vezérlés cseréjét javasolta mindenki, de az barátok közt is 50K, az állapotát pedig nem lehet megbecsülni. Szerinte kihagyható, nem fog törni a motor...Megjegyzésképp: Tiszta etanolt tankolok.
-
Arlekim
aktív tag
Jelentkezem topic-tagnak

Képet hamarosan küldök be, most nem találok elfogadhatót

Egy Astra F club caravan 2.0i C20NE motoros szekerem van.
Kicsit viharvert orral, némi vasoxiddal, és állítólag gyári tuniggal (toronymerevítő, sportülések, sportinjektor, sportdob) + momo fakormány + eredeti kazettásmagnó
Szívesen osztanék, és hallanék tapasztalatokat.
Nincs nagy múltam itt, de azért igyekszem
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Jövedelem
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Androidos tablet topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÉV ELEJI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest