- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BandiHUN
veterán
Én meg 1 hete, hogy hívjanak újra, ex-invitel terület, és kiderült, a lépcsőházban 4-en is exvodások, de a remélt voda koax helyett kiderült, a T-kom optikáján vannak... és itt jön a dolog, hogy engem bevenni ebbe jelenleg nem tudnak, viszont csak a T-kom optika van +100/8 ex Invitel, ami eddig volt, koaxon... namármost kíváncsi vagyok, mi lesz a T-komos exvodásokkal, mert ha ők maradnak, jogosan gondolom, hogy illene lehetőséget adni újaknak is, ha ők One-osodhatnak az 1000/300-ukkal,mert ugye optika, viszont én nem fogok 100/8-at ugyanennyiért fizetni, miközben a szembeszomszéd örömködik...
Visszahívtak, kapcsolgatás ide-oda, a vége az volt, hogy nem tudjuk, majd hívjuk.Másnak mi a tapasztalata T-kom optikás exvoda átszerződéssel?
[ Szerkesztve ]
Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
Livius
őstag
Minimum ilyenek kellenének minőségmutató paraméterekként, és akkor a fogyasztó tájékoztatva lenne hogy ez jó-e vagy jobb-e neki egy másik szolgáltatóhoz képest:
- Felbontás
- Bitrate
- FPS
- Képarány (esetleg)Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
LouiS22
veterán
Egyébként nem irónia (nyilván az említett valaki igen), de amit én írtam, az pedig tényleg az a valaki, aki - papíron - téged (is) képvisel. Szóval igenis ér őket bsztatni ilyesmivel (is).
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
LouiS22
veterán
A bitrátát keveslő kollégá(k)nak is van egy országgyűlési képviselője. Pont annyi ideig tart neki is megírni egy levelet, mint ide a - panaszkodó - bejegyzést.
Aztán hogy utána mi történik (vagy nem), azt bízzuk az olvasó képzeletére.[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
sa.attesz
tag
Nekem kb. 2 hét volt, mire átment a migrálás, az internet az azonnal átfordult a One-ra, amikor a módosítás történt, a tv akadt el náluk valamilyen hibajeggyel, azt két hét után sikerült orvosolniuk, akkor jött sms is, hogy teljesült a megrendelés, akkor már nyíltak a Digi-s box-okon a plusz csatornák. Elméletileg a tv tekintetében a 2 hétre nem is lesz számlázás egyáltalán (a Digi részéről már nem lesz számla január 2. után és a One számlázás csak a teljesítés napjától fog indulni).
-
trec12
addikt
Elsősorban saját magaddal szúrtál ki. Várható volt, hogy nem lesz kerek a karika. Írtam korábban lehet elmegy a január mire kikapálják a főbb hibákat. Ha egyáltalán...
Szerintem a Digi->One váltás lehetőségét el kellett volna tolniuk eleve pár hónappal. Így ezt csak szerintem egy éles teszt lett nem több.....[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
sa.attesz
tag
Én az internetet látom a One fiókban, de a tv nekem sem jelent meg, január 2-án váltottam. A Digi ügyfélkapuban minden lezárult, de a tv nem akar elindulni a One keretében.
Nem tudom már mi lehet, felvették hibára, mert szerintük mennie kellene. Közben érdeklődtem üzletben, ott azt mondták valami hibajegy miatt állt meg a megrendelés és amíg az át nem gördül a rendszerben, addig nem is mehet ki jogosultság a kártyára. A call centeres meg valószínűleg szerelőt akar küldeni
Egyébként a One felületen nyitva is van még a megrendelés, nekem ez is furcsa.
A call center hibabejelentő meg azt hiszi csak néhány csatorna nem megy, hiába mondom hogy Diginél a kínálat nagy része kódolatlan, azért jönnek, nem értik meg. -
gduck
addikt
Ilyen? Huawei OptiXstar EG8147X6-10
-
-
g0dl
addikt
Tudom, hogy ez általános a szolgáltatók közt, és nem csak Ó-ne sajátosság, hogy valaminek 10x az ára, de adnak 9x kedvezményt. Szóval ez eléggé olyan "ügyvédes" , na jó, ne legyünk túl durvák tehát mondjuk úgy maffiás megoldás, hogy az ügyfelet adott esetben meg lehessen szorongatni, és a 10x behajtásával fenyegetni.
-
őstag
Nekem a Diginél vagy 150 csatorna van 1000 net optikai 7130 ft, páromnál Voda ott is vagy 150 csatorna a net talán 500 10000 ft. Pont tegnap voltam bent a One üzletbe mert nem látom a digi előfizetésemet, de ott sem kaptam kielégítő választ mert még ők sem tudnak még semmit. Aztán most várok hogy mi lesz az egyesülés után, mennyi lesz mert szinte minden előfizetésünk lejárt és fog pár hónap múlva. Most a Yellel tévét néztem még, mert a szomszédom arra váltott és nagyon jó, meg akkor tudjuk a telekre is vinni.
-
MODERÁTOR
Bár One ÁSZF-et nem olvastam, de szerintem nem. Legalábbis eddig, tudtommal minden más szolgáltatónál le lelehetett mondani telefonon is, és írásban is. Én konkrétan Telekom SatTV szerződést anno e-mail-ben, az Invitel komplett (TV, net, telefon) szerződésemet meg telefonon mondtam le. Tippem szerint ennek itt se lesz akadálya.
-
MODERÁTOR
Az online felületen a
teljes hozzáférésű
meghatalmazott mellett ez áll:Teljes körű ügyintézésre jogosult, de nem köthet szerződést, nem módosíthatja az előfizető adatait és nem állíthat be hozzáféréseket, illetve online nem hosszabbíthat szerződést.
Kicsit kétértelmű a szöveg, de én úgy értelmezem, hogy meglévő szolgáltatásokra szóló szerződést személyesen az ügyfélszolgálaton meghosszabbíthatja, de más szolgáltatásra szerződést nem köthet.
[ Szerkesztve ]
-
Lackooo84
nagyúr
De miről beszélsz te milyen kevesebb pénzért? Mert mennyivel fizet többet egy vodás mint egy digis?? Meg mégegyszer mondom, nekünk volt/még VAN online stream az előfizetéshez, ezt fogják csak úgy elvenni, úgy, hogy az előfizetési díj nem csökken. Ergo megint kevesebbet kap az ember a több pénzért. Mióta átvették a neresek csak elvesznek, adni még nem adtak semmit, nem tűnt fel?
The Truth is out there...
-
g0dl
addikt
A mininode hova kerülne (egyáltalán mi az? )
Azt mondja az chatgpt
A mininode egy olyan hálózati eszköz, amelyet főként kábeltelevíziós és internetszolgáltatók (HFC - Hybrid Fiber-Coax hálózatok) használnak. A szerepe az, hogy a nagyobb hálózati infrastruktúra egy kisebb részére korlátozza az adatforgalmat, javítva ezzel a szolgáltatás minőségét és a hálózat hatékonyságát. Lássuk részletesebben:
Mi az a mininode?
A mininode egy olyan optikai-csatlakozó pont (optical node), amely az üvegszálas (fiber) jelet koaxiális kábelre (coaxial) alakítja át, és továbbítja azt a végfelhasználók (otthoni ügyfelek) felé. Ez egy köztes pont, amely a szolgáltató központja és az ügyfél otthona között helyezkedik el. -
mariana
csendes tag
Korábban ezt nevezték versenynek (az Orbán előtti korban). Azonkívül volt a Digiseknek is Online TV szolgáltatásuk (ez is használható szinten volt, nem volt túl acélos, de volt).
Nekem van kábeles (üvegszál) Digim és tányéros Digim is. A tányéros Digi most drágább, mint a Direct One és az utóbbinak van online TV-je is. Várok egy kicsit és ha nem kapom vissza az online TV-t, akkor a tányéros szolgáltatómat le fogom cserélni.
üdv. mariana
-
-
killbull
aktív tag
Nincs box akkor nincs streaming, csak járna az a kiosztás mindenkinek aki a hálózaton van. Aki meg streamelni akar az megy és előfizet és viszi a boxot.
Mellékes hogy a TV adók kb 70% ára nincs motiváció hogy nézd. Érdekes ez is hogy régen pl a zenei csatornáknak volt értelme, most van 4 nem akarom jelzővel illetni de nagyon nem a slágereket játsszák ezek a csatornák, előtte meg minden naprakész slágert, külföldit meg még Magyar underground zenéket is láthattál, interjúkat. A maradék meg ilyen MTV 00s amin játszanak össz kb 50 zenét és ezt ismétlik, meg van egy MTV Europe amin nincs is zene.
Szóval szerintem nem lett nagyobb értéke a szolgáltatásnak, mert még minőségnek se lehet nevezni! Pl a Magyar Mozi hangja fixen percenként egyszer elnémul, de akard nézni azt is!
Azt már le se írom hogy akár itt is megkérdezhették volna hogy ki milyen TV adónak örülne, akkor még értelme is lett volna az áremelésnek!
[ Szerkesztve ]
-
-
Lackooo84
nagyúr
Úgy beszéltek rólunk, mintha mi nem lennénk rendes előFIZETŐK... Akkor a vodások is ingyen kapják nem?? Hát ugyanazt fizetik kb. mint mi nem?? Vagy ők mitől többek nálunk magyarázd már el.. Akkor én meg mondjam, hogy "nehogymá a vodások ingyé' megkapják az eddig diginél elérhető csatornákat"?!
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
nfsu17
veterán
Őszintén megmondom, nem vágom minden mozdulatát a DVB-C rendszernek.
zichie valszeg jobban tudja.
Ő is írta, hogy név nélkül van a csatorna
[link]
Valszeg a tévédet nem érdekli, hogy XY frekin van adás név nélkül és letárolná egy számmal, amit ő ad neki.
De mivel nincs száma (neve) a csatornának, szépen át is ugorja kereséskor.
De csak találgatok...azt tudom, hogy amíg Vidanetes voltam, akkor is volt ilyen, akkor ezt mi ott "teszt" csatornáknak hívtuk és a hivatalos kiadás előtt pár nappal/héttel tették ki a frekire, de név nélkül, hogy ne láthassa mindenki...mondjuk LG pont látta...persze akinek kicsit jobb boxa volt (tévéje), az el tudta kapni és még nézni is tudta "név nélkül".
Jocek1979Könnyebbet és kettőt. A holnapi napot nem tudom.
[ Szerkesztve ]
exDigi
-
nfsu17
veterán
Nincs neve a csatornáknak (vagyis nálam van, de csak 21, 22 stb, azt meg a boxom nevezi el valszeg), olyankor sok tévé nem tudja lekeresni, és így számot sem ad neki.
Persze a fejállomások is különböz(het)nek, legalábbis volt hogy nem egyszerre ment ki minden csati.
EPG sincs[ Szerkesztve ]
exDigi
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Nem tudom, hogy ez mennyire valós. Megnéztem én is a saját címem, ahol szintén ex DIGI és ex Voda hálózat van, előbbi FTTH, utóbbi DOCSIS, és szintén HFC RFoG csomagokat ajánlgat. Én egyelőre várnék vele pár napot, mielőtt elkezdek hinni az oldaluknak, és ha akkor sem jelenik meg az FTTH mint opció, akkor rákérdeznék telefonon, hogy mi ez.
-
kabelmania27
Topikgazda
Szerintem marad az optikai bekötés, csak más csomagban leszel és nem a Digi Kft-től fogod kapni a számlát, hanem a One Zrt-től így más menüpontban fogsz belépni az ügyfélkapuba.
Társasházi FTTH kiépítésnél általában úgy tervezik a hálózatot, hogy minden lakást betudjanak kötni, családi házas övezetnél előfordul, hogy minden második oszlopon van négy csatlakozással rendelkező kötődoboz, így előfordulhat, hogy új előfizetőt nem tudnak bekötni és koaxra kerül, mert a koaxhálózatot általában úgy tervezték, hogy belterületen mindenkit betudjanak kötni.[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
Nem sunnyognak. Elmondták, hogy nem változik senki előfizetése. Elmondták cikkekben, honlapon, interjúkban. Az a baj az országgal, hogy nem tudják értelmezni az emberek az olvasott, hallott dolgokat. Ahogy az is világosan ott lesz az oldalon, hogy ha one cuccot akarsz (pl. OneTV box) akkor át kell szerződnöd digiről one-ra.
Tömören ami változik ha digis voltál: Digi felirat eltűnik és one felirat lesz a számlán, honlapon, appokban.
[ Szerkesztve ]
-
Adams84
aktív tag
Én úgy tudom, az lett kommunikálva, hogy a meglévő előfizetőknek semmi sem fog változni, ez csupán egy technikai jellegű átállás, a teljes weboldal, appok és háttérrendszerek frissítését jelenti. Ebből számomra az következik, hogy semmilyen csomagváltás nem fog történni, az egyedi szerződése mindenkinek változatlan marad.
Ha valakinek ettől eltérő infója van, az biztos meg fogja osztani ...[ Szerkesztve ]
exVodafone koax (HFC-RFoG, DVB-C) / Interaktív TV médiabox
-
MODERÁTOR
-
Adams84
aktív tag
Szerintem a Digiseknek (volt Digiseknek) akkor lesz RTL+ Premium streaming illetve plusz csatornák (amik eddig nem voltak), ha valamelyik új One TV csomagra (pl. TV Family) módosít a volt Digis előfizető. Régi Digi TV-s csomagokhoz automatikusan szinte biztosan nem fognak járni ezek az "extrák".
[ Szerkesztve ]
exVodafone koax (HFC-RFoG, DVB-C) / Interaktív TV médiabox
-
kabelmania27
Topikgazda
Üdv!
Holnap vagy hétfőn írd be a címedet és nézd meg milyen csomagok jelennek meg.
Ilyen esetben követhetik azt a logikát, hogyha van szabad port a kötődobozba akkor FTTH bekötés lesz, ha nincs akkor koaxos bekötés, de lehet párhuzamos területen koaxon új előfizetőnek nem engedik az ezres csomagot (ahol jelenleg elérhető), de kisebb csomagot koaxon adják.
Új hozzászólás Aktív témák
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Crypto Trade
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nintendo Switch
- Külpolitika
- Google Pixel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Zsír HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/256 FHD IPS SURE VIEW
- 1TB Western Digital SN850X M.2 PCIex4 SSD (WDS100T2X0E) ÚJ!!! 36 hónap garancia
- Intel Core i5-12400F LGA1700 OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- AMD Ryzen 7 5700X OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- Eladó Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm Bluetooth
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest