- Akciófigyelő: Februári Honor ajánlatok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
-
Mobilarena
One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zichie
senior tag
"Amúgy sanszos, hogy nem csak itt csinálják ezt a bitráta variát hanem más országokban is."
Az biztos, hogy más országokban is van ilyen. Itt meg lehet nézni jópár külföldi szolgáltató (kábel, műhold, dvb-t, iptv... stb) kínálatát muxonként, csatornánként. Pl. a lengyel kábeles UPC-nél több hd csatorna esetében olyan alacsony a csatornák bitrátája, mint az exDiginél.
[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
"Érdekes infó lenne az összes előfizetőből hányan hagyták el a szolgáltatót akik dedikáltan csak bitráta miatt léptek le."
Én otthagytam volna őket (legalább is a tv-s részt), de nem volt más olyan szolgáltató, ami a csatornák nagy részét (pár kivétellel) kódolatlanul sugározná.
-
zichie
senior tag
Én nem szoktam nézni, csak itt a fórumon olvastam az "sd-hd" problémát, így rövid ideig teszteltem ezt a csatornát. Úgy emlékszem, amikor reklámblokk volt, az hd volt. Ami érdekes, hogy a csatorna logo-ja is olyan a hd változaton, mintha fel lenne konvertálva sd-ből.
Ellenpélda a BBC Earth, ahol orbitális a különbség az SD és a HD változat között. Ha a HD változatnak rendes bitrátája lenne, akkor lenne az igazi, de így is sokkal jobb, mint az SD. Ezt a csatornát néha azért szoktam is nézni, nem csak "tesztelem".
[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
válasz szaboi6512 #3097 üzenetére
Én sem fogok, a 6880 HUF-os csomagom nem adom fel. Aki egyébként One-ra vált (exDigi-ről), az is ugyan azt a dvb-c jelet kapja, csak hivatalosan is tudja nézni azokat az új "zárt" csatornákat, amiket exDigisként nem tudott. Az RTL+ prémium nem érdekel, ha esetleg érdekel majd, akkor külön direktben előfizetek rá. Még így is olcsóbb 6880 + 2999 = 9879 HUF, mintha One-ra váltanék, amiben benne van az RTL+ prémium.
[ Szerkesztve ]
-
-
zichie
senior tag
válasz sa.attesz #3072 üzenetére
Elméletileg a dvb-c -n érkező (egyirányú) stream-en folyamatosan érkeznie kell dedikáltan a kártyádnak szóló frissítésnek (unique emm update), azaz jogosultságokat tartalmazó emm (entitlement management message) csomagoknak. Nem tudom, hogy milyen kártyád van (irdeto, conax vagy nagra), de ha az ember lement jó pár percet az érintett emm pid-ről (adatfolyamból) pl. pc-n dvb-c tunerrel és a lementett file-ban hexa editorral rákeres a kártyaszámára, akkor látnia kell, hogy kapott-e csomagokat vagy sem. Conax-nál ez látszik (ezzel van tapasztalatom), de a másik két rendszer esetében nem tudom, hogy ez a módszer alkalmazható el.
[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
válasz LouiS22 #3039 üzenetére
Műholdon (úgy általánosságban) szinte minden h264 vagy ritkábban hevc, kábelen (exDigin) mindenhol h264 van két kivétellel, nálam a zdf és a hangulat csatornák még mpeg2-esek. Más országok kábeles adatait is látni az oldalon, ami jó összehasonlítás alap. Pl. a lengyeleknél is olyan alacsony a bitráta, mint a magyar exDigin, de pl. a hollandoknál nem. A külföldi kábeles ca rendszerek is érdekesek összehasonlításképpen. A lengyeleknél és Svájcban is használják kábelen az elavult, feltört titkosítási rendszert, amiről korábban már volt szó.
-
zichie
senior tag
válasz Matrox1995 #3031 üzenetére
Kösz az infót, ezt az oldalt nem ismertem. Eszerint a magyar közszolgálatik is 10 Mbit/s alatt vannak nem sokkal az Eutelsat 9B-n. Én korábban néztem, talán másfél vagy két éve, és úgy emlékszem akkor még 10 Mbit/s körül voltak, igaz ez saját mérés volt és benne voltak az AC3 hangsávok is.
[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
válasz Matrox1995 #3021 üzenetére
Attól, hogy műholdról van elosztva, attól még nem feltétlen kellene gyengének lennie. Sajnos az Eutelsat 9B-n elég sok "elosztott" csatornát zsúfoltak össze: https://hu.kingofsat.net/tp.php?tp=2224
Erről a műholdról vannak elosztva a magyar közszolgálatik is, ahol jóval 10Mbit/s felett van a bitráta, ami csak a kép része, nincsenek benne az AC3 hangsávok.
Feedeknél én gyakran találkozom olyan műholdas stream-ekkel, ahol 20-40 Mbit/s között van a bitráta, de az egy más kategória.
Tudom, hogy lovas nemzet vagyunk, nem műholdas.[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
A felvett anyagnál a szemre összehasonlítás nem működik exDigi és exVoda között, mert exDigiről lehet felvenni gond nélkül saját box-szal TS file-t, ami nincs titkosítva. exVoda esetében ezt csak a közszolgálatikon lehet eljátszani, mert szinte minden más kódolt. Az én box-om tud felvenni kódolt adásról is úgy, hogy a felvétel kódolatlan lesz, ez beállítás kérdése E2 box-ok esetében (ami alapbeállítás), viszont exVoda esetében ez nem tudom, hogy működik-e CI+ -os saját (E2) box esetén.
A legegyszerűbb az összes mux-ról mintát venni (full transport stream dump) PC-n dvb-c tunerrel és azt hasonlítgatni valamilyen TS analyzer-el. Itt látszanak a bitráták függetlenül, hogy kódolt vagy kódolatlan az adás. Kódolt adásoknál vannak járulékos streamek: ecm-ek és emm-ek, de ezek bitrátája elhanyagolható, a titkosítási rendszer működéséhez kellenek.
[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
410 MHz-en van egy érdekes név nélküli csatorna:
[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
válasz kabelmania27 #2106 üzenetére
Párosított a conax modul a kártyához? Fibernetnél nem volt párosítva a kártya, így bármiben ment, ami tudta a conax-ot. Nekem eddig amik voltak és vannak conax kártyáim (volt HelloHD, volt Fibernet, működő MTVA), azok közül egyik sem párosított.
[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
válasz kabelmania27 #2091 üzenetére
Ok, de úgy tudom, hogy ilyenkor pl. oscam-ot nem lehet használni. Nekem műholdas tapasztalatom van, igaz nem digi és nem voda. Ha ott a saját boxom kártyaolvasójában használtam a kártyát, akkor láttam mindent, az ecm-eket, a kártya frissítés csomagokat (emm), caid-eket és egyéb technikai infókat, de ha modulban volt, akkor semmit, csak annyit, hogy nyitja az érintett csatornákat vagy sem. Gondolom mediacard esetében sem látszanak ilyen infók, ebből a szempontból egy fekete doboz.
[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
OK, köszönöm, akkor ez az "Ott is vannak új név nélküli vagy számozott csatornák?" kérdésre választ is ad. Gondolom az exVodásokra annyira nem jellemző, hogy PC-n dvb-c tunert használnának vagy enigma2-es saját boxokat. Én jópár éve átmentem a szomszédba laptoppal és dvb-c tunerrel, ahol Voda kábel volt (most exVoda van). Akkor emlékeim szerint csak egy vagy két caid volt, de azok nagra3-asok voltak. ExDigin kánaán van ehhez képest, mert most, van két conax, egy irdeto, 3 vagy 4 nagra. A conax-ok csak az régi csatornákon (hbo-k, filmbox-ok, S.O.) vannak, az újakon már nincsenek, bár rövid ideig ott is voltak. A két conax caid közül a 0B00 -on jön folyamatosan kártyafrissítés a több, mint 10 éve nem használt párosítatlan Fibernet chipkártyámra, ami persze nem nyit semmit, de folyamatosan frissül. Ez még a Fibernet hagyatéka lehet, bár nálunk a Fibernetet a UPC váltotta annak idején, de nem adtam vissza a box-ot és a kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
válasz levin70 #2002 üzenetére
Az exVodáraól is van ilyen részletes lista csak kíváncsiságképpen? Ott is vannak új név nélküli vagy számozott csatornák. Ott mik vannak nyitva és mik zárva? A zártaknál milyen caid-ek vannak? Érdekes, hogy ilyen infók itt csak az exDigiről vannak, exVodáról elég nagy a csend, pedig közös (összevont) téma.
[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
válasz MadMancs #1953 üzenetére
Nekem soha semmi bajom nem volt az IPv6-al, az otthoni eszközeim (hálózati megosztások... stb) IPv6-on mennek, kommunikálnak egymással, eszembe nem jutna lekapcsolni. Az otthoni hálózatomat is IPv6-on érem el távolról VPN-en. Már ott kellene tartania a világnak, hogy az IPv4-et kapcsolják le.
[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
válasz Dragon3000 #1943 üzenetére
A passzív seeder csak ipv4-en passzív, ipv6-on lehet aktív, ugyan ez igaz a leecher-re is. Láttam már olyat, hogy minden szál ipv6-on ment, mert mindenki passzív volt (ipv4-en). ExDiginél a NAT mögötti 100-al kezdődő ip címek is elérik egymást, továbbá egy publikus (ipv4) címmel rendelkező exDigis is eléri a NAT mögötti exDigis user 100-al kezdődő címét.
[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
Csehországban pl. a dvb-t2/hevc rendszer úgy látom teljesen kódolatlan majdnem 50 csatornával. Én több, mint 10 éve jártam ott, akkor még minden mpeg2 volt, de akkor is minden szabadon vehető volt, igaz sokkal kevesebb csatornával és akkor még minden sd volt.
[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
válasz dombila #1422 üzenetére
De a digitális világban ezeknek a megoldásoknak vége szakad.
Ez nem teljesen igaz. Voltak, vannak és lesznek ilyen megoldások a digitális világban, de ez szolgáltató függő és itt nem téma és nem is legyen az! Ami az egyik szolgáltatónál működik megoldás, az a másiknál nem, bár most mindkettő egy szolgáltató alá került. Lényeg, hogy sokkal több szolgáltató esetében nem működik, mint ahol megy (ott is ki tudja meddig).
[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
válasz zsolti72837 #1353 üzenetére
Gyakorlatilag iptv szerverként használom, ip-re teszi a dvb-c/t/s streamet abban a minőségben, ahogy a box kapja, pontosabban azt a csatornát, amit távolról nézni akarok. Ez alap szolgáltatás enigma2-es boxok esetében. Kliens oldalon van külön android app is, de egyszerű vlc-vel nézem. IPv6-on is megy, így ha esetleg natol-na IPv4-en a One a közeljövőben, akkor is megy IPv6-on, mert ott minden ip cím publikus.
Típusa: Octagon SF8008. Két éve kaptam karácsonyra.[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
Én sem fogok váltani. A digi online-t soha nem használtam, van saját box-om, amit házon belül vagy távolról el tudok érni és bármely dvb-c csatornát tudom nézni, ez kiváltja a digi online-t. Szolgabox a korábbi fibernetes, majd upc-s korszakban volt, amikor jött a digi, akkor ezektől örültem, hogy megszabadultam tőle. Már tv-t is egyre ritkábban nézünk, ha jön a box/ci+ korszak, azaz kötelező lesz, akkor lemondjuk a lineáris tv-t, ahogy ezt egyre többen teszik a világon. Élő koncerteket (pl.: Glastonbury, Eurovision... stb.) vagy sporteseményeket nézünk műholdas stream-ekből (feedekből), vagy ha ott nem érhető el, akkor esetleg netről, ha normális minőségben ott sem, akkor nem nézzük. Filmekre, műsorokra van egy rakás streaming szolgáltató, bár ezek nagy része fizetős, de lehet őket váltogatni, azaz egy-két hónapig az egyikre fizetünk elő, aztán a másikra, majd a harmadikra, majd újra az elsőre... stb.
[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
válasz szaboi6512 #1090 üzenetére
Gondolom nem "csak" megtalálja őket (az összeset)...... 🔓
-
zichie
senior tag
Az üres (név nélküli) csatornákat az LG keresés után beteszi a csatornalistába, a több eszközöd nem, ez lehet az oka. Nálam is ez van, a Samsung tv nem találja meg az név nélküli csatornákat, csak a számozottakat, de a saját Octagon box-om mindent megtalál. Nekem nincs és soha nem is volt CI+ modulom és digis boxom, ez ettől telhesen független.
[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
válasz kabelmania27 #978 üzenetére
Ok, értem. Én exDigi (optika) területen vagyok, itt korábban a filmbox és hbo mozicsatornák és a super one kivételével minden fta volt. Most is az, de jött sok új, ami nagy része kódolt, de nem mind.
Az üres (nem számozott) csatornákat a Samsung tv nem találja (itt van pl. a bbc earth hd változata is, de az kódolva), de az Octagon (saját) box igen. Dreamboxedit segítségével minden név nélküli és számozott csatornának adtam nevet, ezért nálam mindegyiknek van rendes neve. Ezeknél le kellett tiltani a csatonafrissítést, mert mindig visszaíródtak, azaz eltűntek a nevek és helyette újra csak számok lettek.[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
válasz kabelmania27 #949 üzenetére
Ezek mindig is mentek, soha nem voltak kódolva.
-
zichie
senior tag
válasz Intruder2k5 #813 üzenetére
Nekem is ez van. A vezetékes telefon ebből más családtagnak fontos, így nekem is, mert én fizetem. 99%-ban hálózaton belül van használva, de ott intenzíven, napi átlagban fél óra hívással. Ezt kérdezem meg tegnap egy One pontban, de olyan választ kaptam, hogy addig lesz, ameddig lesz.
Az új 34 darab kódolt számozott csatornákra rá sem mertem kérdezni, hogy mikor lesz nevük és epg, mert nem akartam, hogy rábeszéljenek a One csomagokra.
A korábbi [Digi kábeltévé] fórumon leírtak alapján a saját boxomon adtam nevet mind a 34 csatornáknak és csatornánként letiltottam a frissítést, hogy ne írodjanak vissza a számok. Tudom, hogy még csak teszt, én is csak tesztelgetek. Aki átállt esetleg One-ra a digisek közül ott ezen csatornáknak van neve a One box-on és nyílnak? -
zichie
senior tag
válasz szaboi6512 #206 üzenetére
Már egy ideje megy, csak kódolva, így megfelelő box kell hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Akciófigyelő: Februári Honor ajánlatok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Eladó iPad 9th gen 10.2" 64GB Silver (2021) + Apple Pencil +1 bontatlan heggyel!
- Nyugatinál gyerekeknek hétvégén is átvehető! Ps5 / playstation 5 lego, spiderman, horizon játékok
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest