- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
másnak is szokott olyan lenni, hogy fogalmad sincs mit akarsz csinálni a következő 2-10 évben?
-
concret_hp
addikt
úgyegyébként:
Bloomberg News
1 perce ·
China currently has 20 nuclear reactors in operation and 28 being built with plans to triple capacity by 2020. -
concret_hp
addikt
válasz
parandroid #55970 üzenetére
szerintem senki nem mondta se azt, hogy nincs ennél populástább, se azt, hogy nincsenek egyéb vonatkozásai az ügynek
szerintem mint mindenhol itt is egy jó diverzifikációra kéne törekedni. az mindenképp jó, hogy emelik a megújulók arányát (ezzel ugye nyilván segítve a fejlesztéseket), de hogy miért kell leállítani az atomerőműveket az élettartamuk lejárta előtt az azért erősen kérdőjeles nekem.
-
concret_hp
addikt
áh ma olyan idegesítő hibát csináltam állásinterjús teszten
menetrend szervezés a nap hátralevő részére, gondolom tlaálkoztunk már ilyennel... elmentem üzleti ebédelni, de előtte nem jeleztem, hoyg hányra megyekegyébként kezd kialakulni bennem a "minden hr-es unszimpatikus" előítélet
-
concret_hp
addikt
válasz
Integra #55899 üzenetére
attól hogy 1M alat tnem áll velem szóba 1 bizonyos kör, abból egyenesen következik, hogy kevesebből nem lehet emgélni életed végéig?
egyébként nyilván kérdéses, hogy milyne életszínvonalon, mennyit tervezel költeni / év meg stbstb, szóval nyilván nincs univerzális válasz, Mo-n szerintme nem kell 1M€
-
concret_hp
addikt
válasz
Integra #55894 üzenetére
és ebből következik, hogy saját magadnak nem tudod másként intézni?
szerintem alapból ott indul, hoyg nagyon nem mindegy, hogy bp-ről van-e szó, ill. hogy pontosan úgy definiáljuk, hogy semmit nem kell dolgozni, vagy hogy nem kell nagyon nézni a fizetést. azért egy havi 100-150K különbség meglehetősen sokat számít (valami amit szívesen csinál, de nem fizetik meg, akár részmunkaidőben)
-
concret_hp
addikt
válasz
bandus #55798 üzenetére
a távozás melletti érveket gondolom nem kell túlragozni, meg amúgy is kimoderálnák
maradás mellett szól nekem valamennyire, hogy a szum vagyonom jelentősen többet ér itthon, mint nyugaton, ha azt veszem, hogy mekkora része van meg a családi ház nyugis helyen gyümölcsfákkal + megfelelő mennyiségű megtakarítás nyugdíjas koromra.
+ igazából úgy látom, hogy amitől normálisan európában érezheti magát az ember, minőségibb betegbiztosítás, oktatás, ilyesmik, azt ha az átlagnál érezhetően többet keresel, ami mérnöki területen azért jellemző, akkor ki lehet fizetni.
azon kívül nem találtam meg még az ideális célországot (de nem is kerestem), csak félig meddig talán lenne egy lehetőség az isle of manen, ami ezért elgondolkodtat. ha ugyanaz párszáz km-re lenne innen nem sokat tökölnék. -
concret_hp
addikt
-
concret_hp
addikt
nem azért hogy szítsam a tüzet, de ha kb. naponta 2x fordul meg a fejemben, hogy arra vegyem-e az irányt hogy disszidálok vagy arra, hogy maradok, akkor az politikának számít?
(lehet hoyg furcsa, de az utóbbi mellett is vannak érvek) -
concret_hp
addikt
menetrend a multi világban: 25 napig tartott, hogy a feltöltött önéletrajzom átkerüljön a magyar recruitment teamhez (nyilván össze kellett klikkelgetni, hoyg bp hungary stb), 5 napig tartott, hogy ez után felhívjanak, és holnapután reggel azaz kevesebb mint 48 óra múlva tudok-e menni tesztet írni, mert amúgy sürgős
gondolom a többségnek nem újdonság, csak úgy vicces -
concret_hp
addikt
nincs is annál jobb, mint arra hazajönni, hogy enged lefele a hűtő
szerencsére nincs sok fagyasztott cucc, de akkor is -
concret_hp
addikt
figyu ilyen alkohol ürülési időkről tudtok vmi tuti megbízható táblázatot?
mondjuk egy 2%os citromos gösser után mennyivel megy 0ra az alkoholszint? (tudom buzisör meg stb
)
-
concret_hp
addikt
én személy szerint a biztonsági kérdésektől kapok mindig agyf@szt...
miért nem elég ha rakatnak a jelszóba legalább 3 típusú karaktert, meg legyen legalább 10 hosszú... de nem, adjál meg biztonsági kérdést, ami tipikusan midnenhol más és más...jelszóvariálásra amúgy én azt csinálom, hogy az ilyen gagyi helyeken ahol tényleg semmi minusz ha ellopják a jelszót vagy valami 1-2 jelszó van az összesre. amik meg fontosabbak, azoknál meg zsintén valami algoritmussal kódolt. + pl gmailhez 2 faktoros azonosítás
-
concret_hp
addikt
izé van 1 olyan pszichológiai jelenség, hogy az elmaradt lehetőséget sokkal kisebb minusznak érzékeljük, mint a konkrét minuszt. szóval ha nem nyersz 1000ft-t, azt sokkal kevésbé érzed rosszank, mintha konkrétan ki kell fizetned 1000ft-t. mi ennek az értelmes neve?
(bocs, nem tudtam P*nára konvertálni az elvesztést)
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #55373 üzenetére
hát a kijelölt házassgkötő teremnél se mostanában állt ilyen sor az is biztos
mellettem levő sorban volt aki azt mondta másfél órája áll sorba és még egy 10p volt mire elfogyott a sor
és gondolom ez csak egyre hosszabb lesz. 2 néni csak azt csinálta, hogy az abc szerinti megfelelő sorba terelte az embereket... de hogy ennek mi értelme vanleghosszabb sort tutihótziher nem vártam volna ki.
-
concret_hp
addikt
úgy egyébként ha sehol semmi elektronikus rendszer nincs, akkor hogyan mondják meg pontosan hányan szavaztak mondjuk 1ig?
mindenhol hasraütésre bemondanak valamit és szummázzák?
-
-
concret_hp
addikt
válasz
Pttypang #55339 üzenetére
a többség nem tájékozott. de ha nem mész el, azzal a mostani brigád fölényét támogatod tulajdonképpen, persze ha amúgy is őket támogatnád, akkor majdnem mindegy.
én azért örülnék, ha nem az jönne ki amit mérnek, és esetleg egyetlen egy ellenzéki párt lenne...
forint shortot nyomtátok pénteken?
-
concret_hp
addikt
"Az Ipsos ismertetése szerint a mostani vizsgálatban különösen nagy hangsúlyt fektettek a bizalmi légkör megteremtésére, így 2800 felkeresésből született ezer érdemi válasz."
kíváncsi leszek, hogy lesz-e 1 kis meglepi holnap ilyenkorra
Integra: mondjuk amúgy sem egy szerencsés választás, sok midnent lehet cisnálni a környéken, de parkolni azt mondjuk nem nagyon.
-
concret_hp
addikt
4es metrón alig lézengett pár ember az 1 dolog, de a többi metróvonalon még nicns oylan térkép amire az is be van rajzolva
ellenőr sehol, de a régi szaroknál mindig ott áll 3
-
concret_hp
addikt
ha akarják törölhetik a modik, már 1 ideje gondolkodom azon, hogy mi az igazán igazságos választási rendszer.
ha csak listás szavazás van? telenyomjuk az elejét a legnagyobb csókosokkal + a helyi érdekeket senki nem képviseli garantáltan.
csak egyéni? akkor meg ha az adott egyén pont nem szimpatikus valamiért, ugye az is érdekes, ráadásul kis pártoknak kb. reménytelen lenne mandátumot szerezni.
ha meg kombináljuk a kettőt, akkor a húzónevek egy-egy körzetben szinte dupla erőként érvényesülnek. -
concret_hp
addikt
válasz
fokukac #55236 üzenetére
nem, de nagyon sokat lehet tanulni (mondjuk ez igaz valószínűleg), és az előrelépés is olyan szintre emelne ~1 év alatt, amit szerintem 2-3 hét múlva el tudnék látni
olyan fizetésért amivel most is alulfizetettnek számítanék, első körben meg szórólapozás órabért fizetnének
-
concret_hp
addikt
válasz
Integra #55234 üzenetére
amúgy múltkor kaptam vmi levelet, hoyg "A Triatlon Szövetség határozata (http://www.triatlon.hu/hirek/2014-03-21/versenyengedelyek-es-regisztracio-magyar-triatlon-szovetseg-versenyein) szerint az amatőr versenyengedély kiváltásához nem kötelező a sportorvosi engedély. A szokásos űrlepot (csatolva) kell kitölteni, amin továbbra is van helye a sportorvosi pecsétnek. A sportorvosi vizsgálaton való részvételt továbbra is szorgalmazzuk és ajánljuk mindenkinek, de idéntől ez nem kötelező eleme a versenyengedély kiváltásának."
lehet hogy máshol is enyhítenek. bár nyilván nem árt néha megnézetni magad az is biztos
-
concret_hp
addikt
emberörök annyira szürreális "tájékoztatón" jártam ma 1 melóval kapcsolatban, hogy az vmi egész hihetetlen
-
concret_hp
addikt
én még most is a még jól részen röhögök
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #54981 üzenetére
sztem se a hasonló szavak nem meglepők, se amit az azelőtti bekezdésben írtál
-
concret_hp
addikt
[link] országimázs videó...
el nem tudom képzelni milyen lehet az az istálló egy augusztusi délután, még csak 1x vettem igénybe mióta ott van, akkor is hajnalban, de az sem volt felemelő élmény
úgy egyébként mi a lóf@sz értelme van, hogy a pusztán kell sorbaállni? én azt hittem ez valami ideiglenes megoldás vagy nem is tudom. -
concret_hp
addikt
-
concret_hp
addikt
nem izgulok, inkább elméleti síkon érdekel
ironmannel mi a helyzet? nekem azt hiszem csak jövőre lesz, folyamatosan érzem, hogy a térdemet meg az achillesemet nem kéen jobban terhelni, a jelenlegi terhelés meg max a 16 órás végigmászáshoz jó
[link] halálozásnak amúgy mi okozza a ciklikusságát? én magamtól arra gondolnék, hogy télen elesnek, tüdőgyuszit kapnak az idősek, de nyáron meg a kánikulában is meg kéne ugrania a haláleseteknek, ehhez képest nem ezt mutatja az ábra.
-
concret_hp
addikt
válasz
Winner_hun #54798 üzenetére
tudom hülye kérdés meg olvassam el, de ha paypalon át fizetek és nem jön meg a csomag meg ilyenek, akkor nagy macera visszaszerezni a lóvét? mondjuk több tízezer trade esetén gondolom kevésbé fenyeget ez a dolog, csak elméleti síkon krédezem
-
concret_hp
addikt
válasz
fokukac #54787 üzenetére
nekem 18 éves verdám van. corsa. ami még egy 3 számmal kisebb, mint a mostani corsák. 3 ajtós, ami ugyebár nem a legnagyobb verzió közülük. új korában 45 lóerő volt
2 dolgot tennék még hozzá:
azt mondják a nagy és drága autóval bizonyos hiányosságokat szoktak kompenzálni
másrészt meg nagyon jó állapotban van
+1 van napfénytető -
concret_hp
addikt
valami megint van a nettel, előbb az origo nem jött be most meg már a nemzetisport sem.
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #54740 üzenetére
én múltkor oylat csináltam, hogy 1365-ft mondtak be, kivettem 1 marék aprót, hogy már úgyis van egy csomó hátha kifutja és az pont annyi volt. (egy 100as meg egy 50es maradt az aprópénzes részben), én is csak néztem
-
concret_hp
addikt
"El akarta árulni, kik rendelkeznek bissau-guineai útlevéllel, de nem a hatóságok, hanem a nyilvánosság előtt szeretett volna kipakolni."
ki tudja...
mindenesetre az hogy 1 valaki hal meg vmi gyanús üggyel kapcsolatban , az még úgy ahogy lehet véletlen, de a 2 az már mondjuk úgy, kezd gyanús lenni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest