- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #24328 üzenetére
Na, kedvcsinálónak teszek fel egy képet, és ehhez a kedvedért megszexeltetem a telefonom és a gépem egy kies tájon keresztül.
Juteszembe, szerintem az ország egyetlen bézs-bézs külső-belső színkombinációja az enyém. Eddig csak bordó-bézs változatokat láttam. Az se rossz, deee..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #24312 üzenetére
Én tudjam? Hátul ültem. Te forgattad dadogásig, nem láttam a mutatót milyen számot verdesett
(egyébként egyenletes vízszintesen haladást 1500-on, gyorsítást 1700-tól felfelé szeret)
bandus: Vannak bajai, de ez a legrosszabb amit el tudok róla mondani
Egyébként toronycsapágy ami elég érzékeny benne, de az is inkább csak zavaró ropogást hallat. Elvileg zsírzással orvosolható, gyakorlatilag nem. Csere megoldja úgy 1 évre. Váltó néha akad 1-2-1 váltásoknál, de rutinnal átvészelhető. Évente 1-2x valami ismeretlen oknál fogva önindításra nem röffen be. Másodikra már igen. Konkrét típushiba(szériahiba) szerintem nincs. A használtság pedig pont úgy lutri, mint minden autónál, kivéve, hogy a rendesen szervizelt, és nem elmebeteg módon használt motor-váltó egység akkor is működni fog valószínűleg, ha körülötte már lebontották a teljes kocsit.
Apró zavaró hiányosságok vannak, de tekintve hogy 2005-ös fejlesztés, annyira nem kell csodálkozni. Alapjárat melegen 750, ami éppen pontosan a motor+motorbak+karosszéria tömeg sajátfrekvenciája, ugyanis kellemetlen rezgésben tartja a kocsit. 30-40 rpm emelés ezt megszünteti, de állítani a szerviz nem állítja, csak vissza gyári értékre (reset). EURO4 miatt néha a gázreakciók furák, gáz-motorfék-gáz kombináció bizonyos ütemezéssel rángatást, rántást okoz, különösen alacsony fokozatban, de legalább EURO4Csomagtartó kicsi (390 l) viszont teljes pótkerék van.
Személyes megjegyzés: ha már egyszer kategóriájához és szívóságához mérten elég nyomatékosra hangolták, akkor elbírt volna egy hosszabb 6.-at is, mert érzésem szerint 130-nál kicsit sokat forog, és fölöslegesen.
Nem egy csodaautó, de szerintem megérte a pénzét. Reális elvárásokat bőven teljesíti. -
BlacKSouL
addikt
Igen, itt errefelé nem szokás lámpától lámpáig padlógáz-satufék üzemben közlekedni
Legalábbis nem mindenki. Pesten egyszer próbáltam meg lámpáig kigurulni, de mind a 4 sávból az összes körülöttem autózó megpróbált elém bejönni.
Aztán persze rájöttem, hogy addig kell taposni a gázt padlóig, míg el nem érem azt a pontot, ahol fékezni kezdve még éppen pont meg tudok állni csikorgás nélkül a lámpa előtt, vagy az előző autó mögött, és akkor a lehető legnagyobb satufékkel és orrabukó autóval megállni, majd 4-5 másodperc múlva még éppen nem csikorgó kerékkel, de lehetőleg 3/4 gázzal ismét elindulni, és minél tovább padlón tartani a gázt, míg el nem jön a következő satufék ciklus. -
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #24300 üzenetére
Hát mindenesetre kis erőfeszítéssel hirtelen nagyon nagyszámú és hangos anyázás és szentségelés kiváltói.
Akinek notija van az csak les maga elé tovább, mindenki más meg hangosan anyázik és csapkod. Én mondjuk 1 percenként mentek amit lehet, automatikusan, de tudom hogy van aki nem. Ráadásul csak a számvitelen van szünetmentes, az is csak 2 géphez a 4-ből. De szerintem csoportonként 1-1 ilyen kisteljesítményű hasznos lehetne. Nem is az áramszünetek miatt, mert az ritka, de az ilyen kiesések előfordulnak. De azért lekopogom, relatíve ritkán.
Ez az autó egy Törökországban összeszerelt Honda Civic 1799 cm3-es i-VTEC motorral.
-
BlacKSouL
addikt
Reggelt. Na, amint nekikezdtem a gépelésnek, egy százezredmásodperces áramkiesés volt, de valami isteni csoda folytán nem szállt el minden. Még. Csak a fénycsövek lebbentek meg egy pillanatra.
53 000 km után úgy néz ki a fékbetétem a szerelő szerint aki a 3 éves szervizt csinálta, mintha nemrég lettek volna cserélve. Ezek szerint van haszna annak, hogy ésszel vezetek, használom a motorféket, és lehet hogy reális a 6.2-6.4 körüli átlagfogyasztás?
A levéltetvek meg rohadjanak meg. -
BlacKSouL
addikt
Nem tudom mit csinálhattam hogy ilyen jó mostanában az időjárás. Ebből a mai űbermegagigabrutál hidegbetöréses jégesős, viharos, gigabrutálzivataros felhőszakadásból is egyelőre egy csepp eső nem esett, és mondjuk a hőmérséklet 27-ről 21-re esett, és kicsit meglibben a szél, azért messze nem a rádióban óránként beharangozott megakatasztrófa. Sőt, nyugat felől most épp átsüt a nap a vékony foszladozó felhőkön.
Szóval akármi van, hajrá, csak így tovább, éljen a nyár, éljen a napsütés, éljen a meleg, ettől rosszabb időjárás 10 évig ne legyen.
-
BlacKSouL
addikt
és azt jó nézni?
ez ilyen búgató show a miaszaton.
mint mikor nagyapám felrakta a baknyulat az eméhez. na azok ott futottak 2 kört, összerugdalták a letaposott aljazót, telerúgták az itatót táppal oszt utána addig koptatták a deszkát, míg nagyapám véget nem vetett a kúrótúránakez gyerekkoromban érdekes volt nézni, na de ez a sok összeeresztett baszatlan ...
-
BlacKSouL
addikt
baszó szállót nézi valaki? mi abban a jó?
-
BlacKSouL
addikt
Mondjuk örülök, hogy a régi klasszikus Offtopikos mennyiségű szófosás lett ma úrrá mindenkin, kezdtem már egy jó ideje hiányolni, csak feltűnt, hogy a 10 perces kávészünetben nem tudom visszaolvasni csak a ma délelőttöt sem.
-
BlacKSouL
addikt
Ti ma nem dolgoztok?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
lujó55 #24018 üzenetére
Szarkasztikusan próbáltam arra utalni, hogy már megint valami kisembernyúzó fasságot találhattak ki, de ú.l. nem ment át.
Nem lehet hogy itt kevert össze valaki valamit valamivel? Mert röpködnek a 27%-ok áfa, adóalap, minden:
"Formálisan egykulcsos lesz az adórendszer 2012-ben is, de a gyakorlatban két kulcs lesz 2012-től. Az előzetes kommunikációnak megfelelően az évi 2 millió 420 ezer forintos jövedelemig 16%-ot adózik a jövedelem a megszűnő adójóváírás nélkül. Az efölötti részre pedig 20,2%, ugyanis 27%-kal szuperbruttósítják az adóalapot, és annak a 16%-a jelenti majd a 20,2%-os kulcsot." [link]
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #23921 üzenetére
Mondjuk érthető okokból ezt (2:20-tól érdekes) nem adják elő, mert a színpadot igyekeznek kímélni, de általában nem hagyják ki, még akkor sem, ha többnyire 12-14 éves gyerekek táncolnak. És videón egy dolog, de élőben a színpad mellől...hát nehéz magyarázni...
fúbazmeg amit 2:10-től csinál a csávó..spiccen végig..
további kedvencem...kérdéseket megelőzve, igen, szikrázik a kard, nem csak imitálják... -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #23898 üzenetére
Nem mindig, csak amikor itt van a leghidegebb. Olyan 90%-ában az évnek.
Hát de sírtam én a melegrekord miatt?Index
"
Tíz forinttal olcsóbb lesz a benzin
A benzin literenként átlag 441 forint lesz péntektől.
A gázolaj ára 5 forinttal 436 forintra csökken.
Vége a görög csődnek
Az S&P a csődbesorolást a még nem csődben lévő országoknak járó legrosszabb minősítésre cserélte.
Szárnyal a forint
Az euró 283 forintot, a frank 236 forintot ért reggel.
"Bár az vicces volt, hogy 1 órája még a "Szárnyal a forint" cím alatt közvetlenül a "Soha nem volt ilyen mélyponton a magyar gazdaság" cím figyelt
De lesz még ennek böjtje... -
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #23888 üzenetére
Á, az nem én voltam. Valaki behatolt a rendszerbe. Bár itt a behatolás kicsit megint kellően egy irányba mutató kifejezés.
-
BlacKSouL
addikt
Nnna. Végre az időjárásra nem lehet panasz. Nem kéne ma dógozni...az a baj. De már legalább melóidő után is marad pár perc-óra szabad amit világosban tölthetünk, és nem ázunk sz.rrá. Teljesen, egészen, abszolút jobb ilyenkor az ember hangulata.
Ráadásul a barackot is lefújtam végre. Remélem most már elkezd gyógyulni is. A szőlő meg látni ahogy nő. 24 óra alatt 3 centit. -
BlacKSouL
addikt
Süt a nap meleg van lemostam a kocsit feltetettem a nyárigumit söprik a járdát tankoltam jeeeeeeeeee
-
BlacKSouL
addikt
válasz
molnarpeter #23718 üzenetére
X10-en nem sikerült előcsalni azt a beállítást, ami átállítja a telefonkönyv kontak láthatóságokat memóriáról SIM-re. Így azt a műveletet amit az Ace megcsinál 4 érintésből, azt X10-en nem tudtuk megcsinálni tetszőleges lépésből sem.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
molnarpeter #23681 üzenetére
X10
-
BlacKSouL
addikt
Villámkérdés. Annyira villám, hogy nincs is időm megfelelő topikot keresni.
SE Xperia nemtommi, de az a jó giganagy méretű. Szóval abban kellene minden adatot törölni a SIM-ről, névjegyet, SMS-t, mindent, de a telefonról nem. Van erre valami opció a telefonban?
Nem nálam van, tőlem is csak kérdezték, és sajna a modernkori SE oprendszerek menüjei számomra túl kínaiak....(mondjuk ez pont japán)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #23605 üzenetére
A nap már nem süt, a mosó csak holnapra vállalt (lehet hogy esni fog?), és a presszúra sem szűnt meg, csak enyhült. Pontosabban a szervezet hatékonyan adaptálódva átcsoportosítja az izomvezérlést, így mintegy automatikusan elkerülve a problémás pozíciókat. Ülőmunkát végzőként legalább ülni tudok...ami pozitívum.
-
BlacKSouL
addikt
Gerinccsatornából kilépő ideggyökök presszúrájától mentes, egyenes ülésre okot adó, napsütéses és autómosóban szabad időt kapó derűs napot kívánok. Egyelőre a napsütés van meg, a többin remélem valaki valahol dolgozik.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun #23591 üzenetére
Céges lenne, tehát napi minimum 9 órát bámulnám. Most egy 19" monitorom van 1280x1024-el. Ahhoz képest ígyisúgyis kisebb lenne. Egyáltalán nem vagyok képben notikban, de pár elég gyengével már volt tapasztalatom.
macsek: lehet hogy rám férne, de csak ha bírod az ordítást
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun #23588 üzenetére
Akkor inkább adjam fel a HD+ felbontást és a 8 cellát, és cserébe legyen SSD és 6 cellás akksi? Mert hasonló áron csak olyanok vannak.
-
BlacKSouL
addikt
ha ezt be tudom adni a vezetőségnek, hogy kell, akkor jól járok vele? Mennyit számít egy notiban ha SSD van? Érdemes inkább olyat választani? Sajna semmi, azaz 0 tapasztalatom van SSD-kkel.
vén: lehetőséget a válaszadásra a fenti kérdésemre
Volt már hogy a mellkasi bordámnál nekem is becsípődött, de az 2-3 perc múlva elmúlt. Ez most nagyon nem. -
BlacKSouL
addikt
csúszik lefelé a Delirium T.
Élvezném is ha nem lenne úgy becsípődve a derekam, hogy csak feküdni vagy egyenesen állni tudok. Ilyet megérni 31 évesen... k.rv..l.tb.m
-
BlacKSouL
addikt
Tunéziában sem volt hideg, de megmondom őszintén, én valahogy agyban rá tudtam hangolódni a melegre, mert én nem éreztem sokkal melegebbet, mint itthon mikor kánikula van, (vagy mint mikor a kotori fellegvárba, meg harmadnap a dubrovniki várfalra víz nélkül mentünk fel), még a pálmafától mentesebb, kicsit tengertől távolabbi részeken sem, persze nagyon nem távolodtunk el onnan. Mindenesetre anyámék szenvedtek, én meg élveztem.
A legnagyobb melegtől való kínszenvedést valamikor 10 éve éltem át, mikor egy verőfényes július végi délután, az árnyékban is 35 fokos melegben, a tűző napon, fekete csizmában, fekete nadrágban, fekete mellényben, fekete kalapban, sötétbarnára festett deszkaszínpadon, paravánosított falak előtt 5 percet néptáncoltam Balassagyarmaton. Ezen jeles alkalommal ugyanitt, ugyanígy, két lengyel táncoslány rosszul lett, kórházba kellett vinni.
lujó: nem büszkélkedem, csak elméleti okfejtés volt ...
más: ha ezt be tudom adni a vezetőségnek, hogy kell, akkor jól járok vele? Mennyit számít egy notiban ha SSD van? Érdemes inkább olyat választani? Sajna semmi, azaz 0 tapasztalatom van SSD-kkel.
-
BlacKSouL
addikt
ha múlt héten 3x szexeltünk, de ezen a héten 4x, akkor az a kamatyemelés?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
lujó55 #23524 üzenetére
Irónia?
Egyébként meg grafikon. Statisztika. A kétkulcsost annakidején hogy húzták meg? A minimálbért hogy állapítják meg? Az átlagbért hogy mutatják ki? Egyébként akkor adódik: az átlagfizetés alattiak szegények, a fölöttiek gazdagok.
Hidd el, mindig tudnak találni egy pontot, ami alatt szopnak az emberek, fölötte meg nem. -
BlacKSouL
addikt
válasz
lujó55 #23511 üzenetére
Azt nem tudom hogy mit lehetne csinálni vele, de Hofinak volt egyszer egy jó ötlete...
Mindenesetre én csinálnék egy kétkulcsos adót. A szegényeknek lenne mondjuk 40%, a gazdagoknak meg 10%. Hiszen kell az államnak a bevétel, valamiből valakinek fizetnie kell az adósságokat, az előző rossz politika következményeit, és mivel a szegények sokan vannak, ezért sokat adózzanak, így nagyobb a bevétel. A gazdagok ők szegények nagyon kevesen vannak, ezért ők csak keveset adózzanak, meg belőlük úgyis csekély a bevétel. A leggazdagabbak és a politikusok egyáltalán ne adózzanak, viszont keressenek dupla ennyit, mert ők nagyonnagyon kevesen vannak, rájuk nagyon kell vigyázni, és ők azok akik lobogó fáklyaként mutatják a népnek az utat, akiknek lába elé élő szőnyegként kell odafeküdnünk, nehogy baj érje őket, mert akkor pótolhatatlan veszteség érné a magyar társadalmat. Aki minimálbért kap, annak ne is fizessenek, oldja meg valahogy. A rájuk szánt összeg egyenesen menjen az államkasszába. Ha éhenhal, akkor meg pláne jó, nem kell neki semmit fizetni, több marad mindenkinek.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
lujó55 #23510 üzenetére
Kiindulva a tapasztalataimból ennek a valószínűsége valószínűleg nagyobb, mint amennyi esélyt a legtöbb ember adna neki.
Ez teljesen tökugyanaz, mint mikor a verőfényes felhőtlen napsütéses égbolton megjelenik egy törpe méretű felhő. A teljes égboltnak kizárólag azon a pontján, ami a nap és köztem van. Mindenhol máshol tökéletesen felhőmentes. Ezt a jelenséget sosem tudtam megmagyarázni.
Vagy mint amikor 1995-ben elutaztunk Dél-Andalúziába, Malagától délre, és a január 25-től június 21-ig tartó cseppmentes esőnélküli időjárás 1 hét ott tartózkodásunk után 3 napos felhős esős napot produkált -
BlacKSouL
addikt
válasz
lujó55 #23505 üzenetére
Esőfront van...
Szakadt egész addig, míg ki nem gyalogoltam a garázsig (13 perc). Utána még csepergett 3 percig, majd mire beértem 15 perc múlva, addigra teljesen elállt. Megfordult a fejemben, hogy "de jó, legalább lemossa a kocsit kicsit", de természetesen mire moshatta volna már gyorsan el is állt. De így legalább még jobban össze van b.szva.
Ez az egész azért van, mert tegnap előkerestem az autómosóm számát, hogy ma felhívom, és lesz ami lesz elviszem mosatni. Mert az előző napokra esőt mondtak, nem terveztem, mostantól már nem mondtak esőt... Nem kellett volna mosást tervezni... -
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #23498 üzenetére
Az. C.
De igazából a dinamót néztem. Mégis azzal indult a cégem gyártása 46-ban Japánban.
#23499 main@ : Ha feltolom a hangot, áthallom a konyhába is...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #23496 üzenetére
Baszkiii, félrenyeltem a barnasöröm
-
BlacKSouL
addikt
Na, kezdjük el...hisz itt a tavasz, dagad a ...
Szegények rommá vannak PS-olva, pedig biztos helyesek alapból is.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #23467 üzenetére
Fuss az életedért!
Ja, nem, rábasztá'De baszki hogy ez pont nem jutott eszembe.
Öngyilkos felajánlhatja szerveit donorként? Ha igen, akkor nem kéne ezt is megadóztatni? Előre? Mindenki felajánlja önként a szerveit a kormánynak, ez ajándékozásnak számít, és akkor az ajándékozó befizeti az ajándékozási adót, majd miután valaki megkapja a szerveket a kormánytól, kedvezményesen, negyedáron, vagyis 3/4 az a kormány ajándéka, tehát be kell fizetni utána az ajándékozási adót...az akceptornak. Az 1/4 után ÁFÁt fizet. Az 1/4-et csekken fizeti. Adóval terhelve.
Érdekes ám ez. Pont olyan mint a gruppenszex híres külföldi színésznőkkel/színészekkel. Pofázunk róla, elégedetlenkedünk, és semmi nem történik.
Bazzeee', megvan.! Önkéntes véradó!
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #23467 üzenetére
Kéretik megnézni a dátumot, illetve áthúzni azt ami ebből azóta már megvalósult...
Lehet szemezgetni a többivel, mert Ti azt gondolhattátok hogy poénnak szánom, pedig én csak prekognitív képességeim felcsillanását vetítettem a virtuális papírra. -
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #23354 üzenetére
ööö, melyik ország ez?
-
BlacKSouL
addikt
Ez nem hangozna rosszul. Meg is lennék vele elégedve. De amit a márciusra és áprilisra ír az eddig nem jött be.
Március - átlagos hőmérséklet, átlagos csapadék - ehelyett: átlagosnál melegebb, és szárazabb volt
Április - átlagnál melegebb, átlagos csapadék - ehelyett: átlagosnál hidegebb, és szintén szárazabb voltDe a továbbiakban inkább legyen igazuk
-
BlacKSouL
addikt
Hideg van, meg még hideg is van. Meg esett is. De hidd el Róka, hogy nekünk itt nem jó...
Idén is fagytűrő rizstermesztés számára ideális időjárás lesz? Eső július közepéig? Heti 3 óra napsütéssel? 15 fokos maximum hőmérséklettel? Befagy-e a seggem a Balatonon júniusban bármikor, és július elején?
-
BlacKSouL
addikt
Kicsit már megint kˇrvahideg van.. [link]
-
BlacKSouL
addikt
"..moha és páfrány, Navratilova.."
baszki, hogy ez mekkora film, és milyen régen láttam
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #23232 üzenetére
Fő hogy mindenki élvezze
-
-
BlacKSouL
addikt
fúbazmeg, tényleg kezd olyan érzésem lenni, hogy már nemcsak villog, de már üvöltve lángol a 'SZOPATVA VAGY BAZMEG!!!' felirat az emberek orra előtt, és az emberek többsége ezt így konstatálja:
-
BlacKSouL
addikt
Hol volt hidegrekord? Na hol??
Zabar -9°C
Innen 10 km-re.Munkanélküliség és hidegrekord. Büszke vagyok.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #23112 üzenetére
Boldogat!
Este koccintok. Majd egy poharat kitöltök a nevedben, és jobb híján le is gurítom. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #23046 üzenetére
nem. ez havi, HUF, és Nógrád megye
ha ügyes vagy, és meg vannak veled elégedve, 5 év alatt feltornászhatod magad akár a br. 200k-s szintig is. és nagy eséllyel azzal a cégnél akkor épp dolgozó irodisták 80%-ánál magasabb bért kapsz(mert átlagosan 1, max 2 évet töltenek el a cégnél). nem beszélve arról hogy a fizikai dolgozók 100%-ánál kétszer többet.
ha valaki a cégnél 300k-t keres, azzal a jelenleg ott dolgozó 170-180 ember közül a 10 legjobban keresőben benne van. ha pontosak a nemhivatalos értesüléseim. de ehhez menedzsernek kell lenni, és 6-7-8 éve ott dolgozni, meg eleve magas kezdővel bekerülni.és mindig akad valaki, aki diplomával, nyelvvizsgával, 1-2 év munkatapasztalattal eljön 130k-ért. akkor minek fizetnének többet?
úgyhogy aki tőlünk nyugatabbra van, az egy szót se szóljon..
-
BlacKSouL
addikt
Ha van valami végzettséged(érettségi,főiskola,egyetem,bármi) van pár év szakmai tapasztalatod(műszaki jellegű előny),tudsz angolul(ha legalább 2 féle külföldi akcentust megértesz),nem vagy több 25-nél,és kezdő fizetésnek nem vágysz többre mint br.130k, akkor küldöm a címem...
-
BlacKSouL
addikt
Nálunk a céges kiküldetés jelenti a kikapcsolódást. Főleg a főnök nélkül. Olyankor mindenki igyekszik mielőbb elszabadulni az irodából. Én akkor nyugszom meg igazán, amikor már seggem alatt a céges kocsi, zsebemben a céges lóvé, feldobva a napszemüveg, a GPS szövegel összevissza, és tudom hogy 4-5-6-7-8-stb óra múlva egy idegen környezetben, idegen országban, érdekességek és látnivalók között lesz majd egy 3-4* szálloda, előre foglalt szobával 40-120 € /éj közötti árért, ahol majd lehet egyet sétálni, venni 1-2 helyi dolgot, kis innivalót estére, lehet egy jót vacsorázni, lehetőleg valami helyi jellemzőt, aztán nézni 1 kicsit az érthetetlenül óbégató tévét, meg kicsit ráhangolódni a másnapi tárgyalásra.
És ha nincs ilyen, akkor nem látom Velencét január 19-én este 8 órakor kabátban sétálva a SZent Márk térig, majd onnan autózni még 3 órát majdnem Pisa-ig. Nem jutok el február elején éjjel fél 2-kor a Sagrada Familiához, ahonnan még 50 perc séta volt visszafelé a szálloda. Nem sétálom körbe a Genfi tó nyugati csücskét egy márciusi esős éjjelen 10 óra magasságában, miután leszállt a gép, hogy aztán a bérelt autóval még éjfél körül elindulva utazzak Franciaországba 150 km-t. És még sorolhatnám.
Ha összeszedném hogy kb mennyit utazgattam és szálltam meg a cég költségén 4 év alatt, asszem úgy nagyon durván kb. 3000 €, vagyis kicsit kevesebb, mint 900k HUF.
Eközben el nem költött napidíjakból összegyűlt úgy durván 700 €. Miközben sokszor hoztam szuvenírt, költöttem kajára, piára.Évente 150-650 000 € megtakarításokat érünk el csak az alapanyagköltségben. Ehhez képest majdnem semmi az utazásokra ráfordított pénz. Így nem azon agyalok hogy saját pénzből ezt nem tenném, nem tehetném meg, hanem azon hogy valószínűleg magamtól nem megyek el Szerbiába, Velencébe, Svájcba kétszer, Romániába 7x, stb. Tehát örülök hogy van rá mégis lehetőségem.
Örülj Te is ha mehetsz
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #23020 üzenetére
a megbízhatót nem kéne zárójelbe tenni
sok pénz befektetésének ugyanis ez a legfontosabb eleme
-
BlacKSouL
addikt
Aki most a békapicsát alulról pislogó ingatlanárak mellett nem tudna hosszútávra befektetni, az nyugodtan adja nekem a nagy részét. Legyen az 1 milliárd vagy másfél. Továbbmenve kellően rapszodikus a valutaárfolyammozgás, és ha kicsit figyelmes az ember, akkor ha nem is milliárdokat, de százezreket, vagy milliókat is kaszálhat. Nem kell mindent feltenni, de azért ki lehet számolni, hogy pár kattintással, esetleg pár perc pénzintézeti látogatással mennyit nyerhet az ember. És akkor még arról nem is volt szó, hogy nem csak itthoni lehetőségekben lehet gondolkodni. Munkabérért dolgozó alkalmazott vagyok, de hálistennek Euró százezrekkel, milliókkal kell számolásokat csinálnom, ami ugyan kevés a sikeres és nyereséges befektetések menedzseléséhez, de kiindulásnak talán nem rossz.
Szóval délben fogom magam és kimegyek a munkahelyemről a Tescoba és feladom a lottót mert elfelejtettem.
Ja, és ugye hogy a sok pénz mennyire megváltoztatja az embert...valamennyire mindenképp, de alapvetően nem. De rendben, lássuk. Nyerjek, és majd ha tényleg megváltoztat, akkor nyugodtan fejet hajtok az előtt aki ezt állította.
-
BlacKSouL
addikt
Megkivantam a szemeskavet.Vettem egy zacskoval.Tchibo Exclusive.Szerintem a legjobb illatu es izu elerheto aru kave a hazai kommersz piacon.
No mindegy...most ugy ragom a szemeskavet mint a mogyorot...normalis-e vagyok?Keseru is,kemeny is,de megis kivanom.Es ahelyett hogy felporgetne elalmosit.Mindegy,ha bajom nem lesz tole elragdosom egy darabig.
Az illata viszont felulmul6atlan... -
BlacKSouL
addikt
válasz
transmission #22906 üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #22870 üzenetére
Jaaa, igaz, utána zuhan történelmi negatív csúcsra a benzin és a tojás, utána kezd el hirtelen 1millió új segélyes dolgozni, utána szárnyal a tőzsde, és utána kezdi el az IMF a seggünket nyalni. Utána ugrik hatalmasat a pannon puma a torpedónaszádról.
Akkor még várok. -
BlacKSouL
addikt
...figyelitek hirtelen mennyi minden változott? Benzinár, tojásár, jókedv, móka kacagás, emberek hozzáállása, macskafogó embereknek, kánaán érzés, tőzsdei szárnyalás, satöbbi, miegymás...
Ugye hogy nemmegmondtam?
-
-
BlacKSouL
addikt
tulajdonképp mi is az a pro.hit.gemius.pl amire minden istenverte website várakozik mikor megnyitok valamit? na jó, nem mind, de úgy 10-ből 6.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Tothgera30 #22624 üzenetére
Meg...már a híradó is adta...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Tothgera30 #22555 üzenetére
mer nem akarod integrálni a tőled különböző nagyon ősi és tisztelnivaló kultúrájukat...mer nem vagy képes másokat elfogadni...mer mindenki mást meg akarsz változtatni...ezé mindenféle vagy amivel az ombuccmanók vádolnak...ők nem rosszabbak csaak mások...te meg kirekesztő vagy és antiliberális...
miket is szoktak még mondani?
-
BlacKSouL
addikt
ha kevesebbet eszel, akkor kevesebbet fogyasztasz. a kereskedők bevételkiesését áremeléssel kompenzálják, áfát is emel az állam, a nyugdíjas meg éhenhal. a fizetésedből az adót úgyis levonják ha tizedennyit eszel
smittpali mondjon le.
akkor magyarország nemzetközi megítélése óriásit nő, az IMF könyörög hogy ingyen segíthessen, leesik a benzin ára, a tojást is eldobálják olyan ócsó lesz, a sok munkanélküli biztos pozícióba kerül, a hátrányos helyzetűek előnyhöz jutnak, a cigánytelepekre bekötik a vizet és a villanyt és kitakarít meg megfürdik minden család, másnap minden gyerek elmegy iskolába, a magyar áruk elkezdenek rohanvást kiáramlani az országból, a della dől befelé, a forint megerősödik és utoléri a yent, a részegek kijózanodnak, a randalírozók lenyugszanak, a graffitisek felvásárolják a sok kefét meg mosószert, megtisztulnak az utcák, eltűnik a szemét, kutyaszart csak fényképeken látni, az orvvadászok beolvasztják a fegyvereiket, az összes pénztáros előre köszön a vevőknek, a nyugdíjasoknak és a legszegényebbeknek telik minden nap ételre, a tolvajok, rablók inkább elmennek dolgozni és kitüntetést kapnak szorgalmukért, a kereskedők tisztességes üzleteket bonyolítanak, a fizetések duplájukra, sőt, triplájukra emelkednek, az áfa 15%-ra csökken, a képviselők megszavazzák, hogy ne keressenek többet mint egy borsodi középvezető, az illetményeket megvonják maguktól, a korrupció visszaszorul, minden magyar ember segíti a másikat ahol tudja, a népesség növekedésnek indul, a parkolóórákat leszerelik és 10-15 faluban beszerelik az árából a villanyt, gáz, vizet, felújítódnak az 1, 2, 3 számjegyű utak, megalakul a Malég, a vasútnál az átlagsebesség 50 km/h-ról 90 km/h-ra emelkedik, átadják a 4-es metrót az utazóközönségnek, az általános iskolások 2-közép-, a középiskolások 3 felsőfokú nyelvvizsgát tesznek, százával épülnek a szélerőművek...
nade...mi van ha lemond, és mégsem?
olvasgatva az indexponthu cikkeinek 80%-át biztos úgy lesz.
-
BlacKSouL
addikt
Ha nem érti, akkor eszedbe jut, hogy ha ilyen hülye, akkor semmi nincs a fejébe. Tehát üres. Így mondhatod neki hogy belülről szinte kong az ürességtől. E/2-ben tehát: kongasz.
agua mineral con gas (/sin gas)
matekfetisiszták játszhatnak még a sin-cos függvény megjegyzésével is. Ha sin akkor 0, vagyis nincs bubi, ha cos(con), akkor 1 tehát van bubi.
Más egyéb nem jut eszembe.
Megjegyzem Te így akkor nem ásványvizet, hanem szódavizet kerestél rajtaásvány ugye a legtöbb helyen mineral. Ebből kiindulva már talán lehetett volna könnyebben activityzni.
Említett fizzy a fuzzy-ról jegyezhető meg.
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Nekem 4 év alatt 50k-val nőtt a Bruttó fizum. Épp most csinálom a táblázatot, miszerint a nettó kézbe kapott fizetésem kőkemény 11%-al nőtt, miközben a beszállítóink 52%-nyival többen vannak, az alapvető élelmiszerek áruk és szolgáltatások ára pedig 46%-al nőtt.
Tehát kijelenthetem, hogy rosszabbul élek mint 4 éve.Mondjuk a statisztika szerint a régiós átlagot keresem meg. Tehát befetéma van.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #22359 üzenetére
Régen, tehát régen időkapcsolós volt. Aztán bejöttek nyugat felől az alkonykapcsolók, amik nagyon jók voltak, csakhogy hajlamosak voltak egy délutáni nyári vihar esetén bekapcsolni, majd mikor kiderült akkor ki, majd aztán estefelé megint be. Aztán egy ideig úgy működött, hogy < és > időértékek voltak hozzávezérelve, azaz idővezérelt volt, fényérzékeny pluszvezérléssel, vagyis ha 18:00-kor kapcsolna be, de 17:40-kor jön a vihar, és már kezd vaksötét lenni, akkor hagyta bekapcsolni, és már úgy is maradt, de ha 16:50-kor lett vaksötét, akkor még nem engedte, csak a tűrésen belül. És vissza ugyanígy. Ehhez hozzáigazították az átlagos sötétedés alapján az idővezérlést, majd miután ez már kezdett túl bonyolult lenni, ráadásul hibázott is, visszatértek az időkapcsolóra. Átlagosan 2-3 naponta tolja arrébb a kapcsolást 4-5 percekkel.
Legutóbbi ismereteim szerint így működik most. Egy ideig villogtam is vele, hogy elkértem fateromtól a kapcsolási táblát, és mindig tudtam mondani hogy "figyeljetek, most kapcsolják a lámpákat.." és tényleg. -
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #22311 üzenetére
Arad-Deva amde Devanal nem maradtunk a 7esen hanem lekanyaritott minket a gepees a parhuzamos utra.Amit jo lett volna nem masnap megtudni az az,hogy a kamionokat kell figyelni a falukban,es ha 80al mennek,akkor tolni neki batran.Mert mint a partnerunk elmondta,ok egymassal ledumaljak ha nincs rendor es akkor gyi.En meg eleinte csodalkoztam hogy allandoan ramesnek faluban.A vegen mar leszartuk,faluban mi is 80,kivul meg 130 es nem kevesen voltak akik 130nal ugy eloztek meg mintha allnek.
-
BlacKSouL
addikt
Udv Temesvarrol.Hotel Lido meg mindig ****
Tegnap Geoagiu Bai-ban nem volt wifi pedig az is ****
En bszottul elvezem az utazast,kornyeket,mindent,kollegak viszont nagyon feszkosak voltak.Mondjuk ok masodszor vannak Romaniaban en meg hetedszer.Vagyis nyolcadszor,mert egyszer tantestuleti kirandulas is volt.
Tegnap Szegedtol Geoagiuig en vezettem,megallas nelkul rohogtem,tobbiek meg "csak ernenk mar oda istenem"
Na jo van,megyek vissza palinkazni,nemsoka vacsora.
Ja,Lidoban olyan recepcios kiscsaj van...dogoljek meg ha nem hivom el liftezni... -
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #22182 üzenetére
Déva felé mi a jobb útvonal?
1) St - M3 - Bpest - M5 - Szeged - Makó - Nagylak - 7(E68)- Arad - Déva
vagy
2) St - M3 - Debrecen - Berettyóújfalu - Nagyvárad - 76(E79) - Brad - Déva
Cégtől mennénk. Cél a gyors, kényelmes, biztonságos út. Ha a fentieknek mindkettő megfelel, akkor a kisebb forgalom. Ha ez is egál, akkor amelyik szebb.
Kedden Déván szállás, szerdán Geoagiu településen cégnél tárgyalás, vissza Temesvár. ott szállás, csütörtökön cégnél tárgyalás, és irány haza Makó-Szeged felé.
-
BlacKSouL
addikt
Az első benyomásom az volt, hogy a Civic motorja egyszerűen vacak. Gyenge és lassan reagál...
Menet közben derül ki, hogy a Civicben mégis van valami zseniális. Kíváncsi, mi az? Lapozzon!...És lapoztam, és k.rvára nem derült ki számomra hogy szerinte egy ennyire szar autóban mi a f.sz lehet a zseniális. Mert vagy mondja hogy szar, és lapozzon kedves olvasó mert ott is szar, vagy mondjon róla valami konkrétat, ismerje el az erényeit, mondja el hogy nem az 1.6-os motorral fogják megvenni 99%-ban hanem az 1.8-al, ahogy az elődjét is, ami egyébként elég skizofrén, kiindulva az enyémből, ami most vegyesben 6.0-t eszik és 2800 fölé nem kell pörgetnem, viszont 7200-nál még épphogy csak megdöccen, ha megtapossák.
Hát mindenesetre én is tudnék ennyire fikázni egy Ferrarit is, meg egy Rollst is, ha a Rollst mondjuk Ferrarihoz, a Ferrarit meg Rollshoz hasonlítanám. Csak úgy fejben. Elméletben.
-
BlacKSouL
addikt
Kardionál érdemes pihenőnapot tartani? Javasolt ütemezés? Előnye, hátránya?
-
BlacKSouL
addikt
Használ valaki mobil-split klímát? Tehát nem csövest, hanem kirakható kültérist. Mennyire vastag a köldökzsinórja? Mennyire van kezelhetővé integrálva? Milyen hosszú?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Háztartási gépek
- Építő/felújító topik
- Lexus, Toyota topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Asztali pc
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest