- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #32343 üzenetére
A Galaxy S-em CyanogenMod 10-zel, bekapcsolt wifivel, háttérben futó Google- és Facebook-szinkronizációval, de csak 2G hálózatra téve kb. ennyit bír.
Kukac: mondjuk még nem teszteltem úgy, hogy nem is nyomkodom, valószínűleg tovább bírná azért. Az akku kb. 2 éves, szóval nem mai darab, már elgondolkodtam egy nagyobb (1800mAh-os) gyári Samsung akku vételén.
-
Tim82
félisten
Azt csak úgy mondom, hogy tegnapelőtt kijött az új Suits-rész.
-
Tim82
félisten
válasz
Viszlát #32267 üzenetére
Nem tudom, barátnőm családjának működik a háztáji, a háztartásban szükséges zöldségmennyiséget meg tudják termelni, sőt a felesleget el is cserélik a szomszédokkal tojásra, fejre stb. Igaz, Kunszentmiklós, tehát kisváros, kb. 12.000-es lakossággal, nem hiszem, hogy ez ugyanígy menne egy jóval kisebb faluban.
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #32262 üzenetére
Benéztem,
mea culpamegállj pulyka.Amúgy nyáron Agárdon (ami elvileg üdülőhely, gyakorlatilag meg hosszú évek óta haldoklik) bármelyik random bolt kb. 1,2-1,5x drágább volt, mint Budapesten (élelmiszerről beszélve).
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #32256 üzenetére
piacon is olcsóbban lehet ződcség/gyümőcsöt kapni
Budapesten nem, a Lehel téri piac pl. simán drágább egy random budapesti Tesco-nál.
neduddkimacsek: ér pluszegyezni?
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #32176 üzenetére
A nácit egyszerűbb definiálni in these days.
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #32167 üzenetére
Nyelvtannáci =! náci, úgyhogy várhatod a sajtópert vagy mittomén.
Amúgy meg erre csak annyit szeretnék mondani, hogy Hipster Hitler.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #32161 üzenetére
Nálunk asszem vasárnapról hétfőre virradóra, hajnali 3 és 4 között. Amikor visszajött az áram, a mikró automatikus visít egyet, a konyhában pedig a jukebox-ként használt iPhone 2G - iPig páros elkezdi lejátszani a legutóbb leszüneteltett zenét. Mindezt kétszer is megcsinálta...
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #31854 üzenetére
Nagy kezed van? Muhaha, látnád a pöttyöscicáét. Hobbiból nyakakat tör vele bemelegítésként...
Muhaha, láttam már párszor, csak nem kerültem a keze alá.
-
Tim82
félisten
A hétvége, illetve a mai este egyik kellemes meglepetése számomra egy régebbi brand Dell desktop gép szerelése és kipofozása volt. Van egy barátom, akinek nyár folyamán elhalálozott mind az asztali gépe, mind a kb. 8 éves Apple PowerBook G4-e, így gyakorlatilag gép nélkül maradt. (Kölcsönadtam neki a tartalék notebook-omat, amíg nincs megoldás a problémájára.) Mivel kispénzű, ezért persze költséghatékony megoldás kellett.
Végül itt az aprón vadásztunk neki egy asztali gépet (Dell Dimension E510), ha jól rémlik, egy rekesz sörért hirdette az eladó. (Ennyiért kb. vinyót kellett volna csak belerakni, volt benne valamilyen Pentium D 2,8 GHz-es processzor, 2*512 MB RAM, DVD + a gyári tápja, alaplapja, hűtése, kábelei.) A teteje kicsit karcos, de ez legyen a legnagyobb baja.
Teli van nagyon kényelmes megoldásokkal. Gyakorlatilag csavarok nélkül szerelhető (csak és kizárólag az optikai meghajtók rögzítéséhez kell bele csavar), normális kábelelvezetés van benne, a hűtése nagyon halk. Azt nem feltételezem, hogy különösebben energiatakarékos lenne, de jól mutat, jól szerelhető és mindene működik.
Ment bele 4 GB RAM, meg egy passzív HD5450, minden elavultságával együtt erősebb a tulaj korábbi, elhalálozott asztali PC-jénél.
Ami negatívum: az alaplapi chipset csak ~3,25 GB RAM-ot lát a 4-ből (telepített Win 7 x64 ide vagy oda), köszönhetően a memóriacímzési korlátjának, valamint nem lehet bele Core 2 Duo processzort tenni (a Dell BIOS-beli korlátozásai miatt), így a csúcs a kétmagos Pentium D sajnos.
Asszem, a következő köröm a PowerBook rendberakása lesz.
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #31794 üzenetére
Mondd, akarsz róla beszélni?
-
Tim82
félisten
Ha valakit érdekel, az Adobe ingyenesen letölthetővé tette a Photoshop CS2-t. (A letöltéshez mondjuk kell regisztrálni az Adobe oldalán...)
-
Tim82
félisten
Biztos vagyok benne, hogy rosszul emlékeznek, egyszerűen azért, mert 2004-ben kellett kijönnie az R51-nek, nem is találsz előbbi dátumú review-eket róla a neten.
Bizonyos Windows-rendszerfájlok meg nálam is 2009-es keltezésűek - namármost a Win 7-telepítésem alig több, mint egy éves. Amikor megvettem a notebook-ot, kaptam hozzá gyári Win 7-et (Lenovo-féle upgrade DVD-n + licenszmatrica a T60-am alján) és azt újratelepítettem, biztos ami biztos.
Mondjuk a kijelzőcsíkok meg remélhetőleg szalagkábelproblémát jelentenek, amit könnyebb cserélni, mint a komplett kijelzőt magát. A lassúságon pedig egy XP újratelepítés meglehetősen sokat segítene.
bobsys: 4 GB RAM egy Core Duo (tehát 32 bites) CPU mellé nekem kicsit overkillnek tűnik, az OS (ami gondolom, szintén 32 bites) csak valamivel több, mint 3 GB-ot kezel le.
-
Tim82
félisten
Gondolom, ugyanúgy 768 MB RAM-mal + 40 GB HDD-vel, mint ahogy márciusban is, amikor privátban megkérdezted, hogy mit érdemes rajta bővíteni.
Amúgy jó lesz az 2004-es gépnek is.
Pont peterkeT-nek volt egyébként egy cikke, ami gyakorlatilag arról szólt, hogy mekkora a különbség a technikai fejlődés és a valós (nem marketinggel gerjesztett) átlagfelhasználói igények között (átlagfelhasználás alatt nem IT-jellegű vagy egyéb, sok erőforrást igénylő feladatkört értve).
Én alig egy éve váltottam egyáltalán Core 2 Duo-ra laptopban és erre nagyjából két okom volt: 1. flash, 2. azért szeretek 720p-ben nézni filmeket. (Nálam 2006 óta a laptop az állandóan meglévő gép, asztali meg hol van mellé, hol nincs és ha van, akkor sem feltétlenül sokkal nagyobb teljesítményű.) Asszem, pont neduddki-val beszéltük valamikor, hogy a fent említett átlagfelhasználásra nincs olyan, hogy egy C2D-s noti kevésnek bizonyulna.
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #31241 üzenetére
Én akkor írok ide munka közben, ha valamire épp várnom kell (rendszerből valamilyen lekérdezés eredményére stb.).
-
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #31235 üzenetére
Én is felmondtam, én is szabadságon vagyok és bent ülök a munkahelyen, mert van annyi meló. Mondjuk én hoztam kaját.
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #31231 üzenetére
Emlékeim szerint a Mac nem is tud mit kezdeni az .iso formátummal, a saját hasonló célú formátuma a .dmg.
Amúgy a felsorolt programok szinte biztos, hogz alkalmatlanok lesznek.
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #31204 üzenetére
Nemtom, én rendszeresnek számítok?
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #31169 üzenetére
Ha van valamilyen speciális szerződés erre a két bank között, akkor valóban nem.
-
Tim82
félisten
válasz
JDM_Style #31167 üzenetére
Lehet, hogy én tudom rosszul, de tudtommal egy bankfiókban csak az adott banknál vezetett számlára lehet befizetni. (Eléggé nonszensz dolog is lenne, ha bármelyik bank fiókjában bármelyik másik banknál vezetett számlára lehetne.)
Gondolom, inkább befizetett az illető a saját takszövös számlájára, majd megadott egy készpénzátutalási megbízást a Te OTP számládat megjelölve kedvezményezettként.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #31080 üzenetére
Tibi bácsi elintézi?
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #31077 üzenetére
És ezt pörgettetné Bleki vagy mivanmivanmivan? (Amúgy nyilvánvalóan GDP-re akart utalni.)
-
Tim82
félisten
válasz
Winner_hun #31066 üzenetére
Ha elmész érte a kb. 4 évvel ezelőtti magyarországi munkahelyére...
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #31038 üzenetére
Pénzügyi, vagy jogi területen nyilván ez megint másként néz ki, gondolom az a legszigorúbban dress code követő ágazat.
Leginkább attól függ, hogy a munkád során kell-e találkozni/tárgyalni ügyfelekkel. (Egyes bankok call center-eiben - függetlenül attól, hogy személyesen sosem fog egy ottani ügyfélszolgálatos sem beszélni egy ügyféllel sem - is megkövetelik a dress code-ot.)
Én speciel mindig is rühelltem az öltönyt/zakót/nyakkendőt (az inget nem), ha tehetem, nem öltözök be.
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #30835 üzenetére
X220-nál átálltak az 1366*768-as felbontásra, X230-nál meg a szigetes billentyűzetre. Dehogy a régi.
FehérHolló: amikor Rubovszky György KDNP-s képviselő szerint 2*132 kevesebb 250-nél ("Ismereteim szerint 132 bejegyzett élettársi kapcsolat van Magyarországon. ha ezt kiszámolom, ez nincs 250 ember"), akkor már semmin nem kell meglepődni, amikor számolgatnak kormányoldalon.
-
Tim82
félisten
válasz
kételkedem #30793 üzenetére
31-ét egészen pontosan (december 1-én 24-ét dolgoztuk le).
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #30333 üzenetére
Mi két nappal az utazás előtt mondtuk le, akkor döntöttük el, hogy biztosan nem megyünk - fontosabb a barátnőm állása és egészsége (Wizz Air-rel mentünk volna, nem hiszem, hogy jót tett volna neki a "sörsátor-beli" várakozás Ferihegy 2 szabad ege alatt). De ez megnyugtató, akkor nagy valószínűséggel nem tartozok a szálláshelynek semmivel (vagy már rég bevasalták volna rajtam).
Pisztillus: ja, hogy asztali gép.
-
Tim82
félisten
válasz
bobsys #30331 üzenetére
Nekem a lemondáskor kiírta, hogy 42 font a lemondás esetén terhelendő díj. Szóval nemtom.
Mentünk volna most novemberben Londonba (a múlt hétre volt betervezve), de a barátnőm nem volt jól + természetesen gebasz van a munkahelyén is (derült égből főnökségváltás, így senkinek sem biztos épp az állása ott), így inkább lemondtuk a szállást, a repülőjegyfoglalást meg áttettük márciusra.
-
Tim82
félisten
válasz
Pisztillus #30329 üzenetére
Macbook-on Linux Mint?
Más: nem tudja valaki, hogy mi lehet az oka annak, hogy a booking.com-on lefoglalt, majd lemondott szállásunk után nem terheltek be semmilyen lemondási díjat, lassan két hete? (Pedig elvileg valami 42 angol fontot kellett volna terhelnie a szálláshelynek és kifejezetten úgy emlékszem, hogy meg kellett adnom a foglaláshoz kártyaadatokat.)
Érdemes jelezni a szálláshelynek a booking.com-on keresztül, hogy "hé, nem terheltetek semmit?" (Nyilván nem örülnék a kiadásnak, de becsületes igyekszem maradni.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #30206 üzenetére
1, van különbség gyorsaság szempontjából, ha satáról satára másolunk, vagy satáról esatára?
Szerintem nincsen, ha nincsen közbeiktatva valami (pl. nem egy Express Card eSATA portján keresztül másolsz).
2, akinek SSD-je van, szokott hibernálni? (pl. notin, a thinkpad-es alapbeállításban ha lecsukod, hibernál)
Azt szokták javasolni SSD esetében, hogy kapcsold ki a hibernálást, én pl. csak altatom a gépet.
Az XP-s power manager intelligensebb volt?
Inkább úgy mondanám, hogy a Win 7-es Power Manager a tapasztalatok alapján hajlamosabb arra, hogy bug-osan, nem egészen megbízhatóan működjön. Nálam pl. hol hajlandó "hallgatni" arra a beállításra, hogy 86% alatt kezdjen el tölteni, hol meg nem...
Amúgy meg mikor takarítottad/pasztáztad újra utoljára?
-
Tim82
félisten
válasz
BlacKSouL #30198 üzenetére
Részben segítség a problémád egyes részeihez: Ninite.
Amúgy átérzem a problémáitokat, srácok, bár nekem a rendszernek használt SSD-m legalább rendben van. Csak az adattároló vinyókat kellene rendbeszednem (meg kiírnom egy rakat dolgot DVD-kre - alapvetően még mindig úgy gondolom, hogy az van meg biztosan, ami DVD-n is megvan). Mondjuk ehhez kellene egy henger DVD legalább...
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #30119 üzenetére
Csak az ofonautát szoktam megtisztelni a valóság gyötrelmes igazságaival.
Nincs p*na? -
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #30116 üzenetére
Mire fel kapom eme megtisztelő jelzőhalmazt? Még ha nem is igaz egyik része sem...
kukac: igazából a hirdetés szövege a lényeg...
-
Tim82
félisten
válasz
kételkedem #29990 üzenetére
Utánaolvasva, a FF 14-ben nem volt gyakorlatilag tördelés, valószínű, hogy a 16-ban sem javították.
-
Tim82
félisten
válasz
kételkedem #29983 üzenetére
Milyen tablet, milyen OS (verzió is), milyen böngésző?
-
Tim82
félisten
válasz
kételkedem #29980 üzenetére
Opera Mobile-on 2* egymásután megérinted a képernyőt.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #29949 üzenetére
Szakmai kérdés: az USB3 ugye lefele kompatibilis? lehet használni egy USB3-as külső mobil vinyó rack-et úgy, ha a gépen / TV-n csak USB2 csatlakozó van?
TV-k hogy reagálnak az ilyesmire?1. igen (tapasztalat), 2. gépen biztosan (tapasztalat), valószínűleg TV-n is, 3. nem tudom, valószínűleg ugyanúgy, mintha USB 2.0 rack lenne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- FOTÓS beárazás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külföldi SIM-ek itthon
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest