- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lujó55
addikt
dehogyis!
arra már megvan a jelentkező... -
lujó55
addikt
válasz
Tothgera30 #2647 üzenetére
Parkolóból, teremgarázsból?
-
lujó55
addikt
válasz
kételkedem #2645 üzenetére
köszi az infót, akkor hozzá sem kezdek...
-
lujó55
addikt
Na, megyek én is ebédelni, mert a mama szólt, hogy ha nem leszek ott egy percen belül, akkor ehetek a kutya tányérjából.
Hol van itt az egyenjogúság?Én nem zavartam, egész délelőtt nyugodtan tevékenykedhetett a konyhában amig én neteztem.
-
lujó55
addikt
Rohadtul bonyolult, tűrd fel jól az ing ujját!
Sajtos szósz:
Hozzávalók:
125 g tejföl, 20 dkg lágy sárga reszelt sajt, só, bors.
Melegítsük meg a tejfölt egy kis edényben. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, sót, borsot, és kevergessük alacsony hőmérsékleten, amíg besűrűsödik.
Szerintem a legjobb, ha többféle sajttal csinálod és van közte füstölt is, mondjuk karaván, valamint egy kicsi majonéz is feldobja meg a reszelt szerecsendió, de abból ne sokat! -
lujó55
addikt
válasz
Tothgera30 #2633 üzenetére
vasárnapi jó ebédhez szól a nóta?
-
lujó55
addikt
-
lujó55
addikt
Na a BKV után a MÁV az amit fel kéne számolni és mindenkit elzavarni a p...ába!
Nekem a cég simán kifizeti a vasúti másodosztályt akárhová utazok, de a kocsit nem. Én mégis inkább beülök a verdába és lenyelem a 353 Ft-os benzintPláne úgy, hogy állandóan van egy-két PH!-s fuvarom, mindíg tele a csomagtartó
-
lujó55
addikt
válasz
kételkedem #2625 üzenetére
Én megtanultam úgy vezetni, hogy a féket ne kelljen sokat használni. Ha jók a gumik akkor megoldható, ha nem, akkor bizony fékezni kell időben, ha el akarod kerülni a többi autós ökölrázó dühöngését az indokolatlan feltartás miatt.
Magyarul: látod, hogy piros a lámpa, de nem tudod kitolni üresbe és gurulni (ne adj isten mire odaérsz pont váltana is zöldre) hanem nyomni kell 80-nal és satufék, mert így csinálják a vérprofik is. A másik meg, hogy a normál íves körforgalmat száraz úton simán be lehet venni 60-nal, ha nincs senki csak az ideális íven kell haladni, kerékvetőt használva, kátyura figyelve. 90-ről 60-ra meg elég a motorfék is. Nekem még az eredeti tárcsa és betét van a G-s Astrán és 64000km. Szerintem vizsgáztatáskor majd lesz egy komolyabb beruházás, mert az olajat viszont nagyon eszi, eddig nem tudtam rájönni, hogy miért, mert elcseppenést sehol nem láttam. -
lujó55
addikt
-
lujó55
addikt
De megnyugtató, hogy a pulyák után már gázkedvezmény is jár.
A CHF/HUF-on nem kéne valamit alakítani? -
lujó55
addikt
Ilyen állás is létezik?
Elájulok!
-
lujó55
addikt
válasz
Tothgera30 #2593 üzenetére
Ja, ha megengedhetném magamnak a 80-at akkor befognám a számat, mert tudnék kerülgetni. 110-nél már nagyon nehéz, hogy ne faroljon ki.
-
lujó55
addikt
válasz
Tothgera30 #2591 üzenetére
grat. nekik!
Nem is az időjárás/útviszonyok miatt szoktam pánikolni, hanem a kátyuk miatt. Csak én megyek bele mindegyikbe, vagy más is tépi az agyát a káosz miatt? Alig látok a tompított fényszóró mellett, a reflektort meg nincs pofám a másik képébe nyomni. Aztán jön a kátyu és durr fél méter mély, csak úgy peng a felfüggesztés. -
lujó55
addikt
válasz
Tothgera30 #2588 üzenetére
Én holnap fogok kocsikázni, de inkább nem túl későn megyek, mert ha ez a sok víz visszafagy, akkor lehet gond.
-
lujó55
addikt
válasz
zoltanz #2587 üzenetére
Nem. Nem fogy az emberiség, hanem rohamosan növekszik. Fogy a civilizált lakosság, az igaz, de nem az össz lélekszám. Az, hogy mi magyarok egyre apadunk, az a korábbi évek (rendszerváltás óta) rossz politikájának az eredménye. Normális ember nem vállal gyereket bizonytalanra, mert úgy gondolkodik, hogy nemcsak fel kell nőnie, hanem színvonalasan kell fejlődnie és ott van az iskoláztatás is. Aki meg úgy gondolkodik, hogy majd csak lesz valahogy, tartsa el az állam, a másik hét mellett ez is felnő, az nem felelős ember, nem nevel, csak van. Na, ők azok akik a nem civilizált társadalmat alkotják. Nem kell messzire menni: az a terhes nő aki dohányzik annak milyen értékrendje van?
A másik probléma meg az, hogy a fiatalok nagyon nehezen tudnak ismerkedni. Nem tanultak normális kapcsolatteremtést, mert nem volt előttük jó példa. A valóvilágos szilikonos szájú, meg az affektáló megasztáros sztájliszttól lásson példát?
Népvándorlás. Ez a magyarázata a civilizált nemzetek fogyatkozásának, mialatt az össz lélekszám óriásit emelkedett. Irányok: Dél-Amerika --> USA, Portugália, Sapanyolország. Közép Amerika szintúgy. Afrika --> Dél Európa, Franciaország, EAEmírségek. Ázsia --> Ausztrália, Európa bárhová, Japán. Kelet EU --> D, A, GB, S, E, P, I, F, Sch.
Akik meg maradnak a hazájukban egyre szűkülő forráshoz jutnak emiatt, ezért alakul át a helyi populáció.
(bocs, ha hosszú voltam...) -
lujó55
addikt
válasz
kételkedem #2575 üzenetére
Igen. Így van. Mindennek az oka, hogy túl sok ember él a Földön. Az életbenmaradás meg gazdasági kérdés. Te elhiszed, hogy a tej amit a hipermarketben látsz tehénből jön? Emlékszem amikor gyerek voltam megvette anyukám a zacskós tejet a boltból, ha meg nem fogyott el, szépen beöntötte egy bögrébe és 3 nap múlva isteni finom aludttej lett belőle. Próbáld ki ezt ma. Nem lesz belőle semmi, csak egy zavaros büdös lé. Nincs már normális tápanyag, csak tele legyen a bendő. Ezért vagyunk elhízottak, legyengültek, mert semmi vitamin, nyomelem és tápanyag. Az őseink 160 centisen 120 centis spádéval rohangáltak a várfalon láncingben. Ma meg? 180 centi és 120 kiló alatt nincs ember...
-
lujó55
addikt
válasz
kételkedem #2570 üzenetére
Pedig most nincsenek török területi követelések kis hazánk földjén...
Értsd: anno a szultán azért nem tudott lerohanni bennünket néhány hónap alatt, mint addig a többi népet, mert a kárpát medence fele mocsár volt. -
lujó55
addikt
válasz
Winner_hun #2571 üzenetére
wazze én meg ráklikkeltem, majd összesz..tam magam ettől a nyafogástól.
(Nem volt levéve a hang, csak kinyomtam a powert tegnap este) -
lujó55
addikt
válasz
kételkedem #2448 üzenetére
Én is jó sokat mozgok a levegőn mikor dolgozni járok, mert a metrók szigetelése tragikus.
Ja, és hazafelé munkából is sokat mozgok levegőn, mert a metrók szigetelése a másik sínpáron is tragikus. -
lujó55
addikt
válasz
kételkedem #2446 üzenetére
Akkor megvolt a torna mára is?
-
lujó55
addikt
válasz
Tothgera30 #2444 üzenetére
Két csajjal is voltál?
Elismerésem!
De miért hagytad őket beszélni? -
lujó55
addikt
Na jóéjt mindenkinek! Megyek lefeküdni, mert reggel korán kell kelnem, megyek munka előtt egy picit súlyzózni, hogy lemenjen a karácsonyi-szilveszteri kocsonya a derekamról...
-
lujó55
addikt
válasz
venember83 #2334 üzenetére
"Szándékosan nem nézek tévét, nem olvasok politikát akár messziről is érintő újságot, mert nem akarok tudomást venni arról, amit eredendően nem változtathatok meg"
hosszú élet titka: no stressz -
lujó55
addikt
Ne sírjatok! Olyan erős a forint, hogy csak na!
-
lujó55
addikt
Hát én maradnék veletek, mert alapjában véve otthonülős vagyok, de akkor kitör itthon a forradalom...
Nem szeretem a zenés-táncos, rongyrázós, mindenkivel beszélgetni kötelezős bulikat. Sokkal jobb lenne egy tál kocsonya, néhány sör (pezsgő is csak a langyiknak való) meg valami halk andalító zene (mondjuk Tankcsapda) -
lujó55
addikt
BÚÉK mindenkinek!
Most közölte velem kedves életem mindenségem feleségem, hogy este megyünk valami komoly partira. Most megpróbálom beleerőszakolni magamat egy öltönybe.
Hogy én mennyire utálom ezt... -
lujó55
addikt
CHF 225.
Mostmár tényleg venni kéne plutóniumot! -
lujó55
addikt
Jó reggelt mindenkinek!
Kemény nap lesz ez a mai is, már érzem.
Sokkal jobban fáradok az ünnepek miatt, mintha végigdolgoztam volna decembert. Ennyi rokonlátogatást! Mint egy kamionsofőr annyit megyek ezzel a hihetetlenül olcsó benzinnel. -
lujó55
addikt
válasz
venember83 #1911 üzenetére
Hát keményen megdolgoztál az elismerésért!
-
lujó55
addikt
Figy. néhány korsó gösser után nagy politikus tudok lenni
Ahun vala é -
lujó55
addikt
válasz
venember83 #1899 üzenetére
De van szivatás!
Amikor felvette a honpolgár a CHF hitelt, a banki alkalmazott szépen megkérdezte, hogy tisztában tetszik lenni azzal, hogy mi az az árfolyamkockázat? Mindenki tisztában volt vele. Én is. A CHF/HUF ráta ingadozik, a törlesztő részletet ez alapján számlázzák nekem forintban. De nálunk nem ingadozik a CHF, (értsd: egyszer fent,egyszer lent), hanem mindíg fent és egyre feljebb. Ez nem árfolyamkockázat, hanem nagyon szépen ki lett találva. Eladósították az országot CHF-ben, aztán kapu becsuk, fizessél. Egyszerű rendelet kell az ormány részéről, mindenki visszafizetheti hitelét egy összegben azon az árfolyamon amelyiken megvette. Amely banknak nem tetszik, vagyona zárolva, mehet a frankba vagyis francba. Chávez megcsinálta a kapitalistákkal, volt is cirkusz rendesen és most mégis ott pitiznek a nagytőkések a palotája előtt. Nem banki különadó kéne amit burkolva úgyis áthárítanak, hanem ezt kéne meglépni. 3 napig lenne köpködés, aztán meglépné szépen a többi tagállam is. -
lujó55
addikt
válasz
kételkedem #1893 üzenetére
Az APEH néha csinál mikulásajándékot a gazembereknek (érsd: ha befizeti az adóparadicsomokba kimentett jövedelem elenyésző százalékát, akkor eláll a további követelésektől). A bankok nem szándékoznak ilyet meglépni? Mondjuk kárcsökkentési címszó alatt. Ha nekem azt mondanák, hogy nézd koma, felvetted 143-nál, most 223. Visszafizeted 180-nal? Belemennék biz'isten!
-
lujó55
addikt
Ez úgy van, ahogy mondod!
Ha most vesz fel valaki frankhitelt, akkor a visszafizetésnél jóval kedvezőbb áron tudja visszafizetni, ergo nyert az üzleten. Viszont a frankhitelezést idén beszüntették, már nincs lakossági CHF hitelezés. Milyen hátrány származik ebből?
A lakosságnak: a fentebb említett biznisz nem jön be és magasabbak lettek a forinthitel kamatok is, mert nincs normális alternatíva.
A bankoknak: kevesebb hitelkihelyezés, kevesebb ügyfél.
Monetáris szinten: minél kevesebb CHF hitelt helyeznek ki (adnak el svájci frankot), annál jobban felértékelődik a CHF értéke, értsd: egyre drágább a CHF. Ha most újra lehetne CHF hitelszerződést kötni, akkor csökkenne a CHF/HUF arány.
Jól kitalálták a kapitalista, imperialista, globalista, fa....ta, ... nem is folytatom, mert kitiltanak -
lujó55
addikt
válasz
Tothgera30 #1888 üzenetére
+1
-
lujó55
addikt
(#1870) kételkedem is leírta világosan és a helyzet amúgy is az, hogy ha zűrzavaros, nehezen kiszámítható a gazdasági légkör, akkor a befektetők kockázatkerülővé válnak. Ezért olyan rohadtul drága az arany, paltina, ezüst, mint tartós fizikai befektetés a tőzsdemanupuláció helyett. Ki fog befektetni az OTP-be, vagy a Richterbe? Senki. A svájci pénz meg stabil és magas az árfolyama. Mi a hátránya a magas árfolyamnak? Hogy a magas árfolyamú devizaexport visszaveti a gazdaságot. Nem tudod a forintot felhúzni, mert így sem veszik a Tokajit külföldön. De a svájci zsebkést simán megveszi a polgártárs, kerül amibe kerül, a gyógyszerről nem is beszélve. Náluk nem szenved a gazdaság az erős CHF-től. Na! Ezért mondtam, hogy ha a befektetőket nem lehet befolyásolni, akkor a másik oldalról kell a CHF-et tönkretenni. Egy hadban álló nemzet devizája, valutája lóf...t sem ér. Lásd: USA öbölháború.
-
lujó55
addikt
válasz
kételkedem #1870 üzenetére
Akkor marad a háború. Genfben milyen légvédelem van telepítve?
-
lujó55
addikt
CHF közép: 223.28
A lakásravaló zsé ott figyel a számlán, de képtelenség visszafizetni ilyen árfolyam mellett. Mi kell ahhoz, hogy megrendüljön a befektetők bizalma svájc iránt? atom? -
lujó55
addikt
válasz
kételkedem #1859 üzenetére
Ráadásul nekünk ők a konkurencia, már ami az idegenforgalmat illeti...
-
lujó55
addikt
válasz
Kalandor #1855 üzenetére
Nekem az első autóm egy Audi 100-as volt
Iszonyat nagy böhöm kocsi és zabált mint egy elefánt. A szüleimnek meg Dacia és Trabi. Ha menni kellett valahová mondjuk téli időben, mint most, akkor Dacia kilőve, mert be sem indult, Audi meg mire bemelegedett a motor szivatóval, már nem volt benzin az 5 hengernek. Maradt a Trabi ami kicsi volt, szűkös a hátul űlőknek, büdös és pattogott az úton, de elment még tengelyig érő hóban is és minusz 20 fokban. Zsebben állandóan ott volt a szépen megcsiszolgatott gyújtógyertya, fater még fogkefével is átglancolta a hétfői adásszünetek idején a konyhában gubbasztva. Ha meg ki kellett cserélni egy kereket, nem kellett emelő, szólt a szomszéd Józsinak, hogy segítsen megemelni, miután a négy hatlapfejűt kihajtotta. Józsi segített költözködni is -
lujó55
addikt
válasz
kételkedem #1847 üzenetére
Mondjuk a Yarisban átmászni az anyósűlésről a kormányhoz nem eltúlozva is Copperfieldes. Annyira szűk a hely, az űléseket totál hátra kell tolni. Elmúlt már az a régi szép trabantos elsőűlésen is szexelhetős, sebváltó nem zavarós időszak.
-
lujó55
addikt
válasz
venember83 #1822 üzenetére
az életkor olyan számhalmaz, mely alulról zárt, felülről nyitott -
lujó55
addikt
válasz
Tothgera30 #1802 üzenetére
Uhh, ez ám a csincsilla! Sokkal keményebb, mint a mókuscickány! Ez már tényleg üt.
-
lujó55
addikt
CHF: 221
Inkább megyek és a fejemre húzom a takarómat.
Amúgy holnap néznem kell valami elektronikai boltot, mert kiment egy kondi az alaplapon. Valaki tudja hol lehet venni kondenzátort Pesten dec. 23-án délután? -
lujó55
addikt
válasz
Tothgera30 #1062 üzenetére
Én meg feszülök
Már régen húztam volna haza Egerbe, de egy rokon miatt itt ragadtam Pesten. Törölték az amszterdami járatokat, de úgy néz ki holnap reggel már jön.
Miért nem nyáron csináljuk a karácsonyi vendégvárást? -
lujó55
addikt
válasz
Tothgera30 #1060 üzenetére
Látom, nálad is unalmasan telik a péntek este
-
lujó55
addikt
válasz
Tothgera30 #1057 üzenetére
Nem volt Chewbaka bicaján lámpa és csengő...
-
lujó55
addikt
Hello mindenki!
Jó régen voltam itt, folyamatos év végi hajrá van a cégnél, még szombat este is nyomni kellett...
Jól látom, hogy napocska pislákol?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Lenovo Legion Go 512GB + rengeteg extra!
- Bivaly erőmű Lenovo P1 G3 (Core I9 8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) MAGYAR laptop eladó!
- Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3 MZ-76E500 100/90
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest