- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Algieba: A hozzáadott fekete bőrtok azért jól védi.
Esmein: Borogatás, ha van, akkor fekete nadálytő kenőcs, és igen, reggel röntgen, biztos, ami biztos.
-
-
-
-
válasz
venember83 #10255 üzenetére
Meló az nekem is játszik... S mivel "hivatalosan" is influenza-járvány van, valószínű, hogy lesz annyi beteg, hogy nem érünk rá az időjárással foglalkozni...
-
Sziasztok!
Itt is csak az a randa szürkeség, eső...
-
Mentem aludni, jó éjt mindenkinek!
-
Jó éjt az aludni térőknek!
-
válasz
Algieba #10214 üzenetére
Ha így teszel, nem döntesz rosszul. Azonban az első dolgod az legyen, hogy letöltöd az a1ctl programot, ami a kissé hangos ventit téríti jobb belátásra. Biztos vagyok benne, hogy szeretni fogod.
A munkahelyemen megizzasztottam egy ilyet, rákötve billentyűzet, egér, lan, egy 17"-es monitor (simán vitte 1280x1024-es felbontásban) és egy 250GB-s külső vinyó. Simán helyettesítette a nagy gépet, amelytől a perifériákat kapta.Ngabor2, Bon: Jó éjt!
Esmein: Gratulálok!
-
-
-
-
-
-
válasz
FehérHolló #10175 üzenetére
Köszi Neked is! Ennél a gépnél épp csak bakot nem ugrottam, minden más megvolt, de nem akarta az igazat. Állíthattam a gépen is, a routeren is bármit, nem akarták egymást. Most a céges emberkék nyüstölik - majd kiderül, mire jutnak vele.
M1. Ebben a ratyi időben mást nem érdemes tenni, mint pihizni egy jót. Ha van rá lehetőséged, tedd azt.
M2: Lehet, tényleg kellene egy kis pihi?Tim: Ahogy Atosz kolléga hozzászólásaiból kivettem, nem biztos, hogy ez a D6xx sorozat a Dell legjobban sikerült gépei közé tartozik...
-
-
-
Még nem tudjuk, mi lesz. Még az is lehet, hogy a noti lesz cserélve. Mindenesetre próbáltam egy live Ubuntu-t is rajta - el sem tudott indulni azon a notin. Itt még lehet hibás az is, már csak azért is, mert az előző használó cuccai csak félig-meddig voltak letörölve róla. Lehet, hogy egy rendes újratelepítés is megoldhatja a dolgot. Sok a nyitott kérdés, de most csak ennyit tudok.
Tildy: Félre azzal a kötéllel! Sajnos vannak olyan tanárok, akik annak ellenére, hogy nem szaktárgyat oktatnak, túlságosan is komolyan veszik magukat. Sok ilyennel találkoztam én is - túléltem. Te is túl fogod élni, és le fogsz belőle vizsgázni. (A legrosszabb konstelláció persze az, ha ez a tanár egyben az egyetem/főiskola gazdasági igazgatója is egyben...)
-
Ez két különböző router, mindkettő SMC. Az ismerősöméké valószínű, hogy cserélve lesz. Az enyém marad, annak semmi baja. Elég sok gép járt már nálam kisebb-nagyobb javításon, újratelepítésen, eddig mindegyiket vitte. Ezt a Dell-t még nem próbáltuk ki rajta (mert a kolléganőmnek dolgoznia kell vele), de lehet, hogy ennek is a torkán akadt volna. De ez a (sz)ámítástechnika szépsége, nem?
NoLF (10158):
-
Szia!
Próbáltam azon mindent, noha nem volt egyszerű, mivel a céges rendszergazda levédte. Se a windows kezeléssel, sem a saját progijával nem volt hajlandó csatlakozni. A kolléganőm használtan kapta, most a labda a céges IT-nél van, hogy csináljon vele valamit. A rajta lévő XP Vista Business-ről lett downgradelve, ráadásul angol. A wlan driver telepítve volt, látta is a routert, csak csatlakozni nem volt hajlandó, még akkor sem, amikor a routeren minden védelmet kiiktattam. Ha más nem lesz, akkor vesznek egy N-es routert, mert ezzel amúgy volt elég bajuk amúgy, noha a többi géppel rendesen működik.
A kérdést mindenesetre feltettem a Dell notikkal foglalkozó topic-ban is, igazából ott a helye...
Most mindenesetre a céges szakiknál a labda... -
válasz
kételkedem #10145 üzenetére
Azért megnéznék egy olyan rablót, aki ezt beírja az adóbevallásba...
Meg azt is, hogy egyáltalán csinál olyat...
-
Sziasztok!
Szabadnap rulez! (Meg majd a pénteki egésznap méginkább
)
Beüzemeltem egy HP NC8000 notit. Az 1400x1050 felbontás nagyon állat, na meg a hangja is... Kapott még 512 MB RAM-ot, így 1 GB van benne, meg toltam bele egy 80GB-s samu HDD-t. Így gyönyörűen szalad rajta az XP. Félgigás korában még a w7 is ment rajta, de az egy kicsit kínzás volt neki...
Kérdés: Létezik, hogy egy Dell Latitude C630-as gép nem hajlandó együttműködni egy SMC vezetéknélküli routerrel? (A router G-s, a noti wifi kártyája viszont N-es, bár ennek nem kellene problémát okozni.) A routert simán használta egy FuSi Amilo A, ez a HP NC8000 és egy Acer Aspire One, csak a Dell nem tudott kapcsolódni rá, noha látni látta.
NoLF: Gratulálok!
Bolondember: Szomorú az, ami történik nálatok. Ezért is vagyok mindig azon, hogy vezetőként is meg tudjak maradni embernek.
Tildy: Jó dolog az a Valeriana, ráadásul tisztán növényi eredetű (macskagyökér kivonat). A képen a 30 db-os kiszerelés volt, de mint általában, az 50 db-os jobban megéri. (Árakat most ne kérdezz, itthon vagyok, s fejből nem emlékszem rá.)
-
Csak ez a kifakadása... Mondjuk érthető is.
Yetike: Alapból azt használom, jó kis progi az. Csak a Vista telepítése előtt vmware-player-ben lejátszható formában sikerült lementeni az előző XP-t. Muszáj volt mindenestől, mert sok olyan adat volt benne, amit így volt a legegyszerűbb lementeni.
De most már tényleg megyek...
-
Ez akár aláírásba is mehetne...Én viszont megyek dolgozni. Ha a melós router is úgy akarja, még jövök...
Bon: Szerintem egy cégnek nem lehet drága, főleg, ha fontos adatokról van szó. Már csak az a kérdés, idehaza ki forgalmazza...
A két monitoros dolog nagyon jó, én már csináltam olyat is (adóbevallás miatt), hogy a 17"-os monitoron ment a Vista, mellette egy 15"-os monitoron meg vmware player-ben az XP. De néztem már így TV-t is... -
Tömören fogalmazva igyekeztem Race látókörén kívül maradni, legalábbis az általa említett szempontból. Sokszor voltam úgy, hogy egy kérdésre ugyan tudtam a választ, de nem írtam be sokadiknak, csak akkor, ha plusz információkkal tudtam szolgálni. Azután rátaláltam erre a fórumra... a többi már ismert.
Bon: Azzal nem is... És itt hagyom abba, mert aztán tényleg repülök... De rémlik, hogy annak idején rengeteg guglizással találtam ingyenes verziót is adatmentő programból, igaz memóriakártyához kellett. De biztos jön majd valaki, aki ennél többet tud segíteni.
-
-
-
No, akkor kezdek megnyugodni... Idáig meg voltam győ(ződ)ve arról, hogy nálam van a legnagyobb kupi...
-
-
-
-
válasz
kételkedem #9460 üzenetére
Pontosan. Nagyon nem szeretem a betegségeket. Sem a magamét, sem másokét. Ha valami csoda folytán eltűnne a Földről az összes betegség - és így nem lenne szükség gyógyszerészre - én lennék a legboldogabb pályakereső! De az álmoknak vége, hess innen bili!
-
-
-
válasz
kételkedem #9435 üzenetére
Kábelnet ez is, de úgy eltűnt a hiba alatt, mintha sosem létezett volna...
Függőség? Ugyan már! Csak nem akarom magára hagyni szegény topicot olyan hosszú időre!Ádyz: Amikor ez a net 1 megabitről 4 megabitre gyorsult, az érezhető volt, elsősorban a letöltéseknél. Te is érezni fogod. A 8 megabitnél viszont nem tudom, hogy tudják-e hozni azt a sebességet. Jó, tudom, csak úgy derül ki, ha kipróbálom...
-
-
No, itt meg úgy elment a net (Óbuda), mintha soha nem is lett volna. A modem csak villogott, de se előre, se hátra. A mobilnet esetében meg majdnem mindegy, mert a linkelt hírben írták, hogy a Pannont is érintette a dolog. Ettől még lesz egy tartalék net, az biztos, már csak azért is, mert már uncsi, hogy anyósoméknál, Ózdon nincs net, így ha lemegyünk, akkor elvágom magam a külvilágtól egy időre.
-
Sziasztok!
Épp gondolkodtam azon (mivel a T-Kábel internetem hülyéskedett), hogy venni kellene egy tartalék mobil netet is - a T-Mobil volt a kiszemelt... Akkor lehet, hogy Pannon lesz?
-
-
válasz
Racecam #9323 üzenetére
Abban ha jól tudom, nincs foszforsav. A kólánál is az a veszélyes: fokozza a Ca++ ürítést, és kalcium-foszfát követ okozhat.
Mandula: Helyesbítek: Jó eséllyel nem fog bedagadni, de ehhez az is kell, hogy időben kezelést kapjon.
Ádyz esetében nem biztos, hogy ki kell venni, de ha valakinél szinte folyamatosan be van gyulladva, akkor csak ez a megoldás segít. -
-
Ha már fáj, akkor nem. Lehet, mégis begyulladt, ebből orvos lesz, minél hamarabb, annál jobb. Házi kezelés: meleg tea, C-vitamin, lázcsillapító (ha közben a láz is megjön).
Bon, venember: A minőségi piák mértékletes fogyasztásától még senkinek semmi baja nem lett, ezt én is támogatom. Nem véletlen, hogy a napi 1 pohár vörösbort az orvosok is javasolják...
-
-
-
-
-
-
-
-
Nagyon jól látod. A hangulat olyan volt, hogy mindenkit mindenért kárpótolt. Amilyen sietve kellett nekiugrani a szervezésnek, annyira jó lett a végeredmény. Azt hiszem, hogy egy életen át bánnám, ha nem mentem volna el.
Tildy: Pontosan. A bank szempontjából ez olyan, mintha nem is létezne. Ezen is változtatott volna az AB által visszadobott törvény, ha jól tudom.
-
Úgy tűnik, a szervezeted a normális hormonváltozásokra is érzékeny - főleg ha az időjárás is rásegít. Ösztönösen rátaláltál arra az igazságra, hogy a gyógyszereket időnként cserélni kell, különösen a fájdalomcsillapítókat. Az a lényeg, hogy valami (Efferalgan) használt. Még annyit erről, hogy minél hamarabb veszed be a gyógyszert a fejfájás megjelenése után, annál nagyobb eséllyel fog hatni - saját tapasztalat.
-
válasz
venember83 #9234 üzenetére
Nem ez volt az ok. Lakáskölcsönt szeretnének felvenni - mert elég már az albiból, illetve határidős, másikat meg nem akarnak - annak meg ez a feltétele. Ezért kellett előrehozni. Azt hiszem köze van ennek az élettársi kapcsolattal foglalkozó törvény AB elutasításával is - ha az átmegy, ráért volna az esküvő és a kölcsön is meglenne.
A pajkos alatt a jókedvű, sokszor hülyéskedő, jó poénokat szóró tulajdonságokat értem, és csak azt.
-
válasz
Racecam #9229 üzenetére
Pedig egyszerű: idáig abban a tudatban éltem, hogy ismerem a kolléganőmet. Nos, rá kellett jönnöm, hogy mégsem. Azt eddig is tudtam, hogy szép, de eddig inkább egy pajkos, bulizós lány arcát mutatta. Nos, menyasszonyként és menyecskeként gyönyörű, de leginkább az lepett meg, hogy van egy érett, komoly nő oldala is. Ezzel én ma találkoztam először. Mindezt úgy, hogy jelen volt a pajkosabbik énje is.
-
-
válasz
Racecam #9222 üzenetére
Arra nem. Mert ebéd volt, mivel a 14 órai kezdést vacsorának nevezni egy kicsit erős... Az az igazság, hogy a kolléganőmék későbbre (nyárra) tervezték az esküvőt, amolyan igazi vidéki lagzi képében, de a lakáskölcsön miatt előrébb kellett hozni. Ennyi idő alatt meg csak így tudták megszervezni - az az igazság, hogy emiatt is keresem még az állam.
-
Sziasztok, megjöttem!
Tildy: A fejfájásnak annyi köze van a női dolgokhoz, hogy annak a közeledte vagy megléte együttműködve a felettünk rohangáló meleg- és hidegfrontokkal könnyebben előidézi azt. Maga a fejfájás valószínű, hogy migrénes jellegű, emiatt célszerű a fájdalomcsillapító mellé simaizomgörcs-oldót (No-Spa vagy Papaverinum hydrochloridum tabletta) is bevenni. Ezt lehet együtt (Algoflex M) vagy külön-külön is venni.
(Még hogy Esmi javára végrendelkezni? Küldöm a címet!)
Az esküvő pedig csodálatos volt. Most még nem találok szavakat.
NoLF: A macskajaj ellen az Alka-Seitzer is jó. Mint ahogy a Samarin is.
-
-
-
-
Sziasztok!
Előkerültem én is... Hihetetlen, de holnap egy olyan szombat jön, amikor nem én vagyok soron... És még egy jó dolog: Megyek a kolléganőm esküvőjére is!
Szia, Bon!
Algieba: Ismerős a helyzet... De ha sikerül a saját kis elefántcsonttornyodat kialakítani, ahová bármilyen vihar elől behúzódhatsz, akkor eljutsz oda, ahová én is: nem engeded be (teljesen) a negatív hatásokat. Sokáig tartott, míg kialakult nálam ez, de egy ideje már jól működik. Nem mondom azt, hogy "megrendítő csapás" szerűen nem tudnak még emberek vagy dolgok meglepni, mert ez nem így van, de sokkal hamarabb kiheverem az ilyet, illetve alig-alig lehet rajtam észrevenni. Elég sok borsot török ezzel mások orra alá, de ez már legyen az ő bajuk...
-
No ellépek aludni, sziasztok!
-
-
-
Szia, Bon!
Rarri: Nálam is lassú, pedig most éppen win7-el vagyok... Jó munkát, kevés fáradtsággal de annál több pénzzel!
Text-Boy: Sajnálom. Remélem, hamar fizet a biztosító, és gyorsan meg tudjátok oldani a kocsiügyet.
Bon: Hát Pohár azért fog kapni, van egy ilyen sanda gyanúm...
-
Sziasztok!
Rarri: Tök jól áll neked az a kalap!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
kételkedem #8620 üzenetére
Mellettünk van egy zálogház is, no oda járnak még érdekes fazonok... A felettünk lévő szinten meg végrehajtók tanyáznak - az ő ügyfélkörük s semmi, ránézésre több ezer év szigorított...
A fogtömést nem tudom, de ha nem muszáj, akkor ne válaszd az amalgámot.
Rarri: Én sem küldtem el melegebb éghajlatra, mert nem tehetem (meg nem is akarom, mert vannak menthetők, akik meg így születtek, azokat így kell elfogadni, akármilyen nehéz is) - de az azért szép elégtétel volt, hogy a nem akciós cikkeknél is kiderült számára, hogy a környéken messze mi vagyunk a legolcsóbbak. A végén még ő kért elnézést...
A másik elégtétel meg az, hogy sok ilyet sikerült már "megnevelnem", azokat azóta kenyérre lehet kenni. -
Szia, Bon, szia Rarri!
Inkább nem...
Na jó, egy kicsit...
Elképesztő, hogy milyen emberek vannak... A patika még decemberben - karácsonyra - kitalált egy akciót, ahol sok termék le van árazva, plusz ajándék is jár a vásárlás után. Mivel az akciós cikkekből és az ajándékokból is maradt még, így az akció folytatódik ebben a hónapban is. Nos, voltak jó páran, akik csak emiatt jöttek be, kezdve azzal, hogy ha nincs ajándék, nem is vesznek semmit... A TAJ ellenőrzéses bulit simán megúsztuk, az emberi primitívség meg tonnaszámra...
Amúgy meg nem sok az a Nescafe, főleg, ha most indulsz majd dolgozni...
-
-
válasz
kételkedem #8048 üzenetére
Itt most csak a mesékre gondolok.
Ami meg az elbocsájtásokat illeti: épp most hallottam, hogy az Elcoteq is leépít. Nos, azon a vidéken eddig sem volt könnyű az élet (valójában sok fővárosi el sem tudja képzelni, hogy mennyire nem az), de most aztán végképp oda minden remény sok embernek.
-
-
-
-
-
Sziasztok!
Egyszer volt, hol nem volt, de Rarri újra itt van, de jó...
Bon3ss: Hát nem biztos, hogy beleülnék egy ilyen autóba, ha tudom azt, hogy elindítják...
Ádyz: Gratulálok, írtam oda is...
Str: Nem lehet egy szép látvány az ilyen, de az a lényeg, hogy Ani helyrejöjjön. Ha nem fertőződött el a seb (márpedig egy folyamatosan bekötött sebnek nehéz ilyet tennie), akkor hamarosan teljesen helyrejön. Kívánom, hogy minél hamarabb jöjjön el ez a pillanat!
ngabor2: Az elromlott a korsó itt azt jelenti, hogy leejtetted és összetört, vagy valami mást?
-
-
-
-
-
Na szerintem akkor látnátok élve engem utoljára... Mert amit meghagyna belőlem az egyik, darabokra szedné a másik - vagy fordítva.
Arról már nem is beszélve, hogy kizárt dolog, hogy holnap reggel hétkor én ébren legyek. És az előzőekben ismertetett módon jár az, aki mégis felébreszt...
-
válasz
venember83 #7860 üzenetére
Na de ez mi meg hogy? El van veszve a fonal, vagy mi...
-
-
Jó éjt mindenkinek, mentem aludni, holnap meló!
-
Jó is az, a fogorvosok előszeretettel írják. Gyulladt fognál kell is, mert a gyulladásos részbe nem, vagy csak kis mértékben tud bejutni az antibiotikum, ami mellé adják.
A mellékhatásokról annyit, hogy normál (az orvos által előírt adagban) használat mellett nem, vagy ritkán jönnek elő. Ilyen esetben a szervezet "javító részlege" lépést tud tartani a gyógyszer esetleges rombolásával, aminek az eredménye az, hogy a fájdalom elmúlik, és a gyomor is megmarad.Pohár: Az már szép mennyiség...
Vérkép, májfunkció rendben?
-
Szép estét!
Pontosan, a betegtájékoztató tartalmazza. Az összes NSAID (nem szteroid gyulladáscsökkentő) gyógyszerre igaz, hogy szeretik tönkrevágni a gyomrot. Ez leginkább a nagy klasszikusra, az acetilszalicilsavra igaz (ha most kellene törzskönyvezni, soha nem lenne belőle gyógyszer), de a többinek sincs szégyenkezni valója. Kivétel a paracetamol (ez a kategóriából is kilóg - nem gyulladáscsökkentő), de cserébe az a májat amortizálja le. Az aminofenazon (és származékai, pl. Algopyrin) meg emellett okozhat egy agranulocitózis nevű vérképzőrendszeri elváltozást is - nem véletlen, hogy vényköteles lett.
-
-
-
-
-
-
-
Egészségedre!
Bon3ss: No, akkor elárulom: az osztás-t (mint matematikai műveletet) hívják így. Amikor meghallottam anyósomtól, dobtam egy hátast. Amikor hozzátette, hogy a legtöbb mai tanerő, ha meghallja az osztás szót a bennfoglalás helyett, hisztérikus rohamot kap, akkor dobtam még egy hátast. Ide fejlődtünk, de ahogy elnézem, ez még nem állt meg. (Anyósom amúgy általános iskolai tanár - szerencséjére már nyugdíjas.)
Aktív témák
- Túlmelegedik a géped? Segítünk!
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest