Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mathias-2120

tag

Sziasztok,

Olympus e-410-es gépem van és egy (számomra) különös jelenségre figyeltem föl: Ahogy telik a gépemben lévő 1 GB-os 'XD' kártya (fogy rajta a szabad hely) összemennek a képeim méretei (HQ minőségben rögzített képek). Szóval a 2 hete készített képeim, amelyeknek darabja kb 4 MB-os a merevlemezemen, ugyanazok a képek a fényképező kártyáján (nem töröltem őket a pc-re mentés után) alig 2 MB-osak (!). Először azthittem, hogy elállítottam valamit a tömörítés mértétéknél, de mint mondom nem, mivel ugyanaz a kép 2-szer akkora a számítógépen mint a fényképezőn.(Ami 2 hete nyilván a fényképezőn is 4MB volt, mivel onnan másoltam fel). Megjegyzem az 'XD' kártya full teli van, ezért gondoltam, hogy letömörítette a rajta lévő képeket helymegtakarítás céljából. Ennek természetesen nem örülök, mert így pl. egy hosszabb nyaralás során a képekkel teli kártyán a képek feléle "tömörülnek"?, ezáltal a minőségük romlik!!?
    Ha ennek kiiktatására, van mód, vagy valami magyarázat a jelenségre, és megosztanátok velem, akkor azt megköszönném!

Üdv!

Új hozzászólás Aktív témák