- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpongyaBob
veterán
-
SpongyaBob
veterán
Nemhogy érdemes, hanem ajánlott. Mert így minden egyes képpontból lesz kiolvasva a kép ha pedig kissebb a felbontás akkor csak minen másodikból vagy ahogy esik. Ezt Roboter tudná szépen leírni neked, egyszer már leírta itt, ha jól emlékszem onnan tudom
Szóval állíts mindent a lehető legjobb mnőségre.
Az 1 GB az sajnos már tényleg kevés. -
SpongyaBob
veterán
Nagyon remélem, hogy EZ csak valami képzelet szüleménye
-
SpongyaBob
veterán
Igazából annyira nem szeretek szerkesztgetni egy képen, jobb szeretem, ha minél közelebb van a valósághoz, a természetességhez, de persze van amikor elkerülhetetlen...
Nyugodtan belenyúlhatsz, sőt meg is köszönöm, mert legalább nem csak én gondolom úgy hogy a háttér nem okésÉn már ugyanígy kivágtam egyébként, csak túl közelinek találtam, ezért inkább feltettem ezt, hogy mi a vélemény..
Sok képet csináltunk, persze ahogy ilyenkor lenni szokott kevesebb jó vagyis jobb lett mint rossz
Amúgy 14-42-vel készült. -
SpongyaBob
veterán
Szép jó estét!
Engedelmetekkel bemutatnék egy kis portrét
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Szabalaca67 #1402 üzenetére
Üdv a klubban
Jó kis masinát választottál, szerintem nem fogsz benne csalódni
A szűrőkben nem nagyon vagyok otthon, még nekem sincs, de olvasataim alapján a Hoya szűrők nagyon jók, igaz az áruk is magasabb az átlagnál.. -
SpongyaBob
veterán
válasz
rumos14 #1346 üzenetére
Azért ez "jobb magas iso APSC-n" dolog sem egyértelmű. Rengeteg gép (pl. Nikon) alapból szűri a képeket, hiába van kikapcsolva a zajszűrés, míg az Oly nem. Természetesen itt is belehet kapcsolni, de az "off" az tényleg a kikapcsolást jelenti.
A fényerő az meg csak fényerő -
SpongyaBob
veterán
válasz
rumos14 #1343 üzenetére
Ehhez képest te sem lehetsz megelégedve márkán belül a fixekkel ha Sigmát vettél
Sigmát én is tudok venni
Nesa: Tapasztalom mennyire jó ár/érték aránnyal bír ez az obi
Szerintem túl jóra sikerült, nem is futott sokáig kiadták az újat.
És ha minden igaz augusztusban enyém lesz egy 14-54 I -
SpongyaBob
veterán
Kínálat van, de ami ténylegesen hasznos, legalábbis NEKEM, az sokkal kevesebb.
Így leszűkül a kör mindössze 4-re (és most vegyük ide az Oly 2.8 palacsintáját is)
Olympus 25mm f/2.8 pancake - 70k
Sigma 30mm f/1.4 EX DC HSM - 120k
Sigma 24mm f/1.8 EX DG ASP MACRO - 140k
Leica D SUMMILUX 25mm f/1.4 ASPHERICAL - 300 akárhány kMég ezzel sincsen baj, csak az ár
Ettől függetlenül szeretem az Oly-t, nagyon is..
Csak ezt a részét egyszerűen nem értem, hogy miért nem képes Saját fényerős fixeket (ekv. 50mm f1.4; f1.8) adni. -
SpongyaBob
veterán
válasz
rumos14 #1331 üzenetére
Köszi!
Igazából letettem a voksom sigma f1.4-nél, de...Az 1.8 láthatóan masszívabb, több lencsetagot is tartalmaz, viszont nagyobb és drágább. Nekem elég lenne az 1.8 is, csak tudná viszonylag rendesen, márpedig kikutattam 1-2 képet és szvsz nem lágy mint az 1.4. A 30mm 1.4-et egyébként f2.0 alatt nem nagyon ajánlják annyira lágy. Hát nem tom.. Ha lenne valahol használtan mindkettőből, könyebb lenne a dolgom
-
SpongyaBob
veterán
HI!
Erről a Sigmáról van valami vélemény? Van valakinek ilyen obija?
Csak mert erről semmit nem hallani. Arra lennék kíváncsi, hogy portéra milyen. Az csak egy dolog, hogy Macro, 18 centi a legkisebb fókusz. Köszi
-
SpongyaBob
veterán
Sziasztok!
Ahogy ígértem, készítettem pár próba képet az újdonsült Cullmann vakummal
Old 40-150 kb. két méterről, gyakorlatilag vak sötétben.
14-42 szintén elég sötét volt a környezet.
És ellenfényben szintén 14-42.
Bocsi az átméretezésből adódó képminőség miatt de most sajna jobban nem tudtam megoldani, nem otthon vagyok.
A vaku egyébként nagyon jó, szépen kommunikálnak a géppel. A képek egyébként TTL módban készültek. A Manuál módot még nem volt alkalmam kipróbálni, mert magyar nyelvű útmutatót természetesen nem adtak hozzáAddig még ki kell ismernem a vakut
-
SpongyaBob
veterán
-
SpongyaBob
veterán
HI!
Mi a vélemény erről a Lenspen-ről? Írnak itt róla jókat, de nem tudom nem ártok-e vele az obinak. A régi 40-150-et szeretném megtisztogatni vele...csak egy kicsit tartok tőle, mert sok belőle a hamisítvány, de állítólag az eredeti jó.
-
-
SpongyaBob
veterán
E-620 + Old 40-150mm
Egyedül a rókás kép croppolt. -
SpongyaBob
veterán
Csak érdekesség képpen.
Egy Canon 7D-ből származik.
-
SpongyaBob
veterán
Aki rendelkezik markolattal kérem segítsen
Miként tudom rávenni a gépet, hogy ha lemerül az első akksi a markolatban, akkor ne kelljen már cserélgetni állandóan, hanem "átváltson" automatikusan a másikra? Köszönet.Olyan mintha nem is érzékelné, hogy 2db akku van benne.
-
SpongyaBob
veterán
Tudunk valamit az E-5 megjelenéséről? Hogy mikorra várható kb.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
-Shadow- #1193 üzenetére
Na ez az, nekem általában sosincs kedvem vacakolni a Raw-val
Nem látok olyan nagy számottevő különbséget ha RAW-ból szedem elő a képeket. Ezzel persze nem azt mondom, hogy nincs is, csak ha lövök 500 egynehány képet, nah akkor nincs kedvem, se időm, se energián rawozni
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Stanley-B. #1186 üzenetére
Szia!
A gép gyakorlatilag tökmindegy, az objektív a lényeg. Van egy jó pár makró obi az Oly kínálatában.
De egyébként egy E-520 kifejezetten jó ár-érték arányú gépezet, akárcsak az E-620.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
-Shadow- #1169 üzenetére
Olvastam (vagyis pórábáltam) én is a német oldalt, csak sajna egy kukkot sem értettem belőle, de nagyon szimpi az ár érték-aránya a specifikációk alapján.
Néztem a Metz-et is, igazából az lenne a legjobb, viszont majdnem dupla ennyi
Ami még szóba jöhet az az Oly FL-36, ami a Metz árával azonos, de csak két elemes ami miatt lassabb és nem is bírja olyan sokáig, szóval azt elvetettem.
-
SpongyaBob
veterán
Erről a vakuról van valami véleményetek? Nem szeretnék egy bivalyerős cuccot venni, viszont rosszat se, csak jó lenne rendesen megtanulni vakuzni. Legfőképp erre lennék kíváncsi, hogy eme példány alkalmas-e rá.
Köszi!
-
SpongyaBob
veterán
válasz
-Shadow- #1160 üzenetére
Állítólag már ma is úgy volt, hogy nem fog esni erre itt már majdnem 3 napja folyamatosan esik
Egész héten nem tudtam egy képet sem lőni.
Igen, nekem van a régi 40-150Engem abszolút nem zavar, hogy mocorog az eleje. A képek minőségéről pedig teljesen elégedett vagyok, pro
Én egy Sigma f/1.4-re pályázok még, állítólag a 4/3-on a tuti.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Messer22 #1151 üzenetére
Használtan is szeretném megvenni
Az új nekem sok
Közben megnéztem az Oly oldalán is az összehasonlítást, más különbséget nem találtam.
Egyébként néztem 14-42 vs. 14-54 képeket és rajzolatban ugyanazon rekeszen szinte nem is volt különbség. Az már más kérdés, hogy nagyobb a zoom tartomány illetve az a 2.8 nagyon kéne -
SpongyaBob
veterán
Lecserélni tervezem a közeljövőben a 14-42-őt egy 14-54-re. Van valami lényeges különbség az I. és a II. között, azon kívül hogy a II már tud kontraszt alapú AF-et?
Köszi. -
SpongyaBob
veterán
Szia!
Nem tudom, hogy állsz anyagilag de ha már tudsz kölcsön is kérni akkor érdemesebb ahogy nesa mondta E-620-ast venni. Nekem is az van, remek kis gépezet egy szavam nincs rá. Akármelyik részét nézzük a gépnek, mindenben jobb mint az általad említett kettő. Talán csak az aksi ami gyengyébb picit, de nem számottevő.
-
SpongyaBob
veterán
Igen, nem árt egy kicsit tájékozódni pl. internetről, könyvekből
Én sem szeretnék díjakat nyerni, csak a fotózás öröme hajt. Egyébként egyik barátom is esküvőket fényképez egész nyáron szinte minden hétvégén, és egy-két alkalomra elhívott magával, naná, hogy elmegyek
Szeretnék tanulni belőle én is. (pénzt nem szerzek vele) Véleményem szerint jól döntesz majd ha Oly-t választasz, nekem a legfelhasználóbarátabb készülékek mind közül. Kiválóak az objektívek még ha nincs is olyan sok, de jó ár-érték aránnyal bínak pl. kitobi (lásd 14-42 - 40-150
Az sem mellékes, hogy nagyon rendesek a fórumtársak, ha bármit kérdezel itt teremnek segítő választ adni, nincs lenézés ha nem tudsz valamit mint más nagy gyártók fórumjain
-
SpongyaBob
veterán
Szia! Először is a 14-42 az nem makró objektív. Az egy standard nagylátószögű zoom, ebből kifolyólag alkalmas tájképek készítésére. Tanulásra kitűnő, jelenleg én is ezt használom
Aztán, 30-150 nincs, hanem 40-150mm-es van, ez pedig középtele tartománynak felel meg, alkalmas portrék illetve épületek fényképezésére. Ez a két obi tökéletes arra is, hogy megtanulj fotózni illetve szép képeket készíteni vele. Egy esküvő azért nem annyira egyszerű, oda nem ártanak a fényerősebb darabok. De úgyis jön majd egy-két szakmailag jártas fotós aki teljes mértékben felvilágosít
-
SpongyaBob
veterán
Kipróbáltam végre élesben a régi 40-150-et, ami nekem új. Elmentünk egy pár km-es biciklitúrára, egy-két kép készült is közben, melyek megtekinthetők. itt
-
SpongyaBob
veterán
Hi!
Ezek telekonverterek mennyire rontják a képminőséget? (EC-14, EC-20) Mert azért az áruk eléggé a tetőfokon van
Köszi.
-
SpongyaBob
veterán
Ezt a kérdést most passzolom, nem nagyon használok LV-t.
Elmondom mi jár a fejemben: Most még nem tervezek váltást egyáltalán, de mindenképpen maradok a 4/3-nál illetve a későbbiekben csak az mFT jöhet szóba. Csupán csak annyi van, hogy ha beszerzek több objektívet is és ha váltanék előbb vagy utóbb mFT-re akkor az objektívparkom (többek között a leendő Sigma F1.4 30mm) az ne legyen használhatatlanEz még a jövő, csak úgy eszembe jutott
-
SpongyaBob
veterán
köszi
No közben megtaláltam amit még februárban írt le sebgutkopf koléga.
#572: "Azt ugye tudjuk, hogy kontraszt AF-et csak néhány FT obi tud (oly részről 14-42, 40-150 új, 9-18, 25 pancake és a 14-54 II). A többi esetében nem működik a kontraszt AF az FT vázakon, illetve mFT adapter használata esetén mFT vázakon se, ahol csak kontraszt AF létezik. Korábban volt egy nyilatkozat valami japó részéről, hogy persze nagyon dolgoznak rajta, hogyan tudnák ezt megoldani, hogy menjen a többi obin is. Ezután a nyilatkozat után pár hónappal jelentették be a 14-54 II-t, ami lényegében válasz volt a kérdésre: sehogy. Új chip kellett az obiba."
Én ezt akkor úgy értelmezem, hogy AF live view üzemmódban nincs régi 40-150-el..
De kérlek javítsatok ki ha én vagyok a bamba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged