Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Mobilhasználat külföldön
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WN31RD
addikt
''És mellesleg szeretem ezeket a könyveket, így nem is tudom magam igazán beleélni azoknak a helyébe akik nem olvasnak.''
Ja, így könnyű.
(Ezzel azonban nincs mindenki így, pl. én is igen sok mindent kifejezetten nem állhattam a kötelezők közül.)
De félretéve az elméleti kérdést - ki-ki szerint ideális esetben mit kellene olvasniuk a diákoknak, illetve mi tartozik az alapnak nevezhető műveltség körébe -, úgy tűnik, nincs vita arról, hogy az oktatás a jelenlegi formájában csúfos kudarcot vall az említett területeken: A fiatalok igen jelentős része nem sajátítja el elégséges mértékben az olvasáshoz szükséges ''technikai'' ismereteket, és nem szerzi meg a kellő gyakorlatot - funkcionális analfabéta marad. Továbbá alapműveltek sem lesznek - semmilyen mérce szerint. Ráadásul nem kapnak motivációt ahhoz, hogy önerőből pótolják - legalább részben - a hiányosságaikat, sőt, sajnos éppen ellenkezőleg.
A gyakorlati kérdés tehát az, hogy hogyan lehetne a jelenlegi helyzeten javítani. Nem vagyok a terület szakértője, nem állíthatom, hogy szakmailag megalapozott választ tudnék adni erre. De józan paraszti ésszel azt mondom, hogy ha a gyerekeknek nem tetszik, amit kapnak, akkor próbálkozzunk mással, adjunk nekik olyasmit, ami tetszik nekik. Végtére is még mindig sokkal jobb, ha legalább funkcionális analfabéták nem lesznek, mégha műveletlenek is maradnak közben. Ha ehhez A Gyűrűk Ura kell, legyen, ha Harry Potter, legyen, ha Tom & Jerry rövidített kiadás, legyen. Nem tudom, mi lenne az optimális megoldás a problémára, de legalábbis a változtatásra való szándéknak meg kellene lennie - a struccpolitika helyett. A jelenlegi módszer - az akaratuk ellenére erővel beleverjük a fejükbe - ugyanis nem működik: A diákok erősebbek.
Ezt be kellene látni, el kellene ismerni, és - okos emberhez illő módon - alkalmazkodni kellene a helyzethez.
Új hozzászólás Aktív témák
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- Készletkisöprés! Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" TouchScreen 1 év garancia
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új DELL UltraSharp U2722DE 27" monitor QHD LCD IPS 27% ÁFÁs
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest