- Samsung Gear S3 - második kör
- Sötétvörös iPhone 18 Pro, ezüst-fekete iFold?
- Így fotóz és ennyire melegszik a Galaxy S26 Ultra
- Babra megy a játék az iPhone 18 Pro esetében
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A nap színe: a vörös
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
nagyúr
-
Mauzes
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
De itt nem erről van szó, hogy más színt kapsz, mint amit kértél. Hanem hogy ha a usernél egy kicsit másképp néznek ki a színek, mint a referencia (vagy mint a valóság), akkor az vajon ördögtől való probléma-e vagy sem.
Most nagyon leegyszerűsítem, de hogy ha egy adott árnyalatú kék helyett én egy másik árnyalatú kéket látok a tévén mindig, akkor az muszáj-e, hogy zavarjon (nyilván egészen addig, amíg nem lesz totál szar a világ valós színeihez képest). Úgy érzem, hogy ez sokakat csak "mentálisan" zavar, tehát nem is az eltérés zavarja, hiszen nem is tudja, mi a referencia, hanem csak az a tudat kell neki, hogy márpedig az övé kalibrált, ami pedig nem kalibrált az egy fostenger.
Megint hülye példa, de ha én a szememmel mondjuk zöld helyett kéket látok, de számomra ez az észlelt szín van megszokva mint zöld, attól semennyire nem lesz rosszabb az életminőségem. Nyilván ha a tévén fekete helyett szürkét látok vagy fehér helyett sárgát, az zavarni fog, de egyéb színek közti árnyalatkülönbségek kevésbé vehetők észre.De mindezt tényleg leegyszerűsítem és nem is értek hozzá, pontosan miben hozhat még változásokat a kalibrálás.
-
válasz
Vhiktor
üzenetére
Szubjektív ,lehet ami neked tetszik nekem nem...
Mondjuk nálam pont nincs ilyen ,hogy Neonzöld fű; tempera sárgák, stb stb ellentétben pl a Samu oled el amin pont így van.
Itt minden szín a helyén van ,pont ,hogy a fű is mert én is szoktam nézni ,itt teljesen természetes minden.Legalábbis a saját készülékemen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Saját fejlesztésű notebookkal jelentkezett a VGA-iról ismert Moore Threads
- Samsung Gear S3 - második kör
- OLED monitor topic
- Gitáros topic
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Napelem
- További aktív témák...
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- Új Bontatlan LG OLED EVO AI 65C51LA - 164cm - 2029.02.10-ig Garanciás -
- LG 65C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- LG OLED65G49LS CSÚCS Ultra HD 4K 65" OLED TV!
- LG 65M4 - 65" Wireless OLED evo - 4K 144Hz - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest