Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- CES 2026: Az állásodba kerülhet az egészséged
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
válasz
Impulsivex
üzenetére
Én pont tegnap próbáltam beleásni magam a témába, ami nagyjából átjött, hogy a játékoknál is megy úgymond a szabványosítás, illetve, hogy úgy jelenjen meg a kijelzőn minden ahogy azt a készítők megálmodták. Erre van elvileg a HGIG, hogy a tone mapping ne kétszer fusson le hanem csak egyszer, és úgy jelenleg meg minden ahogy kitalálták.
Azoknál a játékoknál amik támogatják tök jó (bár ha a harsányabb színvilágot szereted akkor ez ahhoz képest visszafogottabb lesz), amik nem támogatják azok viszont elég sötétek lesznek. Ezt láthatod kapásból a PS5 menüben, ott nincs HGIG - kapcsolgasd ki be és látni fogod, hogy a HGIG sötétebb képet ad. Én most a Watch Dogs Legionnal játszom és ott bekapcsoltam, nem tűnik sötétnek, az a játék valszeg kezeli.
Fontos, hogyha átteszed a tv-t HGIG-re akkor a játékokban (ahol lehet) be kell állítani a HDR kalibrálást újra (tudod amikor csúszkát húzol amíg alig látszik az ábra meg ilyenek) mert tök más a HGIG szabvány szerinti. Tehát ha egy játékot kalibráltál nem HGIG alatt az elmászik ha váltasz HGIG-re.
Nálam most HGIG az aktív de még magam sem döntöttem el kell-e ez nekem vagy sem.
Az a baj, hogy az expert profilok és a színhű beállítások nekem kevésbé jönnek be (túl melegek és a színek is visszafogottak) így lehet nem én vagyok az alanya ezeknek a proper beállításoknak.
Próbáld ki, ha jobban tetszik használd, ha nem akkor állítsd be úgy ahogy jól esik.
Ha valaki technikailag jobban képben van nyugodtan javítson ki, én tegnap néztem csak pár videót a témában...
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- YouTube
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Okos Otthon / Smart Home
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k - GYÁRTÓI garanciával
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 65S90F 77S90F 3év ÁRGARANCIA
- LGOLED55 G51LW TV 2025 . Új bontatlan garancia 3év.
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4245, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Vhiktor