Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Skynet258

veterán

válasz Impulsivex #57874 üzenetére

Én pont tegnap próbáltam beleásni magam a témába, ami nagyjából átjött, hogy a játékoknál is megy úgymond a szabványosítás, illetve, hogy úgy jelenjen meg a kijelzőn minden ahogy azt a készítők megálmodták. Erre van elvileg a HGIG, hogy a tone mapping ne kétszer fusson le hanem csak egyszer, és úgy jelenleg meg minden ahogy kitalálták.
    Azoknál a játékoknál amik támogatják tök jó (bár ha a harsányabb színvilágot szereted akkor ez ahhoz képest visszafogottabb lesz), amik nem támogatják azok viszont elég sötétek lesznek. Ezt láthatod kapásból a PS5 menüben, ott nincs HGIG - kapcsolgasd ki be és látni fogod, hogy a HGIG sötétebb képet ad. Én most a Watch Dogs Legionnal játszom és ott bekapcsoltam, nem tűnik sötétnek, az a játék valszeg kezeli.
    Fontos, hogyha átteszed a tv-t HGIG-re akkor a játékokban (ahol lehet) be kell állítani a HDR kalibrálást újra (tudod amikor csúszkát húzol amíg alig látszik az ábra meg ilyenek) mert tök más a HGIG szabvány szerinti. Tehát ha egy játékot kalibráltál nem HGIG alatt az elmászik ha váltasz HGIG-re.
    Nálam most HGIG az aktív de még magam sem döntöttem el kell-e ez nekem vagy sem.
    Az a baj, hogy az expert profilok és a színhű beállítások nekem kevésbé jönnek be (túl melegek és a színek is visszafogottak) így lehet nem én vagyok az alanya ezeknek a proper beállításoknak. :B
    Próbáld ki, ha jobban tetszik használd, ha nem akkor állítsd be úgy ahogy jól esik. :K

Ha valaki technikailag jobban képben van nyugodtan javítson ki, én tegnap néztem csak pár videót a témában...

Új hozzászólás Aktív témák