-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
válasz
Callisto #8943 üzenetére
azzal mi lesz? 100.000 óra elméletben a fényerő felezési ideje. Az napi!!! 10 órát járatva 100as oledfényen (18-28 között van átlag embereknél, de napfényben is 70-80 a max) az is 30 év lenne... Arról nem beszélve, h miután nem kell max fényerő sdrhez, ezért az se lenne érvágás csak hdr esetén. 30 év elött elöbb megy tönkre benne minden más
Szóval az h sokat megy, nem probléma.
Abban viszont igazad van, h aki statikus tartalmat tesz rá, ott idő után gond lehet. Pl win menüsávja, meg ilyenek. Nomeg wines képnél az abl is zavaró tud lenni (máshol nem igazán)
-
janos666
nagyúr
válasz
Callisto #7225 üzenetére
... és ezzel megint leesik egy korsó a falról, mióta elkezdtem számolni.
8/10, aztán ignore listára teszem az egész topic-ot.Tudom mire gondolsz,
(van egy metszéspont, ahol a WRGB már nem tudja követni egyszerre a szaturációt és fényerő is, de fényben még közelebb tud menni a célhoz, ha odateszi az RGB mellé a W-t akkor is, ha az "kifakítja")
de ha olvasnád és értelmeznéd, hogy mire válaszolsz, akkor nem írtad volna ez.Én azt mondtam, hogy sötét és közepesen világos jeleneteknél is fakók a színek. De megfogalmazom másképp is: egy olyan jelenet, amin nincs semmi világosabb elem, mint ami SDR-ba is befér, az is fakóbb HDR forrásból HDR módban, mint ha megnézed ugyan ezt a jelenetet SDR-ból SDR módban.
HDR fórrást HDR módban nézve "hideg, fémes, kopár" hatású az emberek bőrszíne, a növények zöld színe, stb, mindegy milyen világos a jelenet. Sőt, sötét környezetben feltűnőbb, mint világosban.Ehhez műszer vagy referencia monitor sem kell. Szerintem azonnal látszik. De akkor is egyértelmű, ha oda-vissza kapcsolgatod az LG-n a lejátszóddal a HDR és SDR módot (ha a lejátszó tudja helyesen SDR-ba konvertálni a HDR forrást). SDR módban világosabbak a színek, életszerűbbek a bőrszínek, nem szürkék.
Egyszerűen szarul kezeli a színeket a szoftware HDR módban. Hibás a gamup mapping Auto színtérben, illetve azon belül a chroma (x,y) jó helyre kerül, de a luma (Y) már nem.
Nem hardware korlát, mert már csináltam is hozzá 3DLUT-ot, ami kompenzál, és most jó (ha eredendően nem lenne rá képes a kijelző, akkor nem lehetne hozzáhúzni kintről PC szoftverrel manipulálva a bemenetet úgy, hogy jó legyen).(#7227) Ren Hoek
Bocs, nem emlékszem pontosan, mert viszonylag sok féle furát megfordul itt (többféle cég többféle méretű dobozokkal), de szinte mind telefonál legalább 10-20 perccel előtte és megkérdezi jöhet-e már. Csak a garancialeveles herce-hurca maradt meg élénken az emlékeimben és azért írtam, hogy könnyeben futhasd le azt a kört.
-
janos666
nagyúr
válasz
Callisto #7193 üzenetére
Rengeteget. Sokat vagyok itthon, és ha ébren is vagyok, szinte mindig megy (nagyon ritkán kapcsolgatom le kézzel, mikor határozatlan időre kimegyek a szobából, vagy a házból a közelben, és 1 óra a Windows képernyő kapcsolás, de általában hamar felébresztem legalább rápislantani, viszont attól újraindul 1 óra...).
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Callisto #3860 üzenetére
Bakker .... ennyi erővel azt írhattad volna, hogy "ha veszel egy önvezető autót, hogy magától vezessen, de nem kapcsolod be a robotpilótát, akkor neki fogsz menni mindennek" ....
.... de már hívom is az LG szervízt, hogy küldjenek egy szakit, aki kiköti a "beégésvédelmet", mivel ez kikapcs után automatikus és én nem tudok belenyúlni ....
.... amúgy várod már a sulikezdést.... hányadikas leszel .... ?
-
törölt tag
válasz
Callisto #3863 üzenetére
Nem mindegy, hogy valaki tapasztalt, okos, vagy csak a guglival okoskodik. Vannak itt akik használják az OLED-et hónapok, vagy évek óta, de ha az ittenieknek nem hiszel, akkor mégis mi itt a célod?
Te akarod nekik megmondani, hogy milyen a tévéjük. Hárman mondták, hogy nincs náluk ilyen probléma, úgy látszik csak direkt ellenkezel valami okból kifolyólag.Ha már ezt az oldalt emlegeted, a tévékről meg általánosságban beszélsz, itt van a mostani C7, és egy szó nincs írva beégésről, te meg továbbra is azt fújod
Madwe A kívülállókat nem érdeklik a tények. -
törölt tag
válasz
Callisto #3860 üzenetére
Lenne vagy nem lenne: az itt a kérdés.
Milyen tapasztalatok alapján beszélsz ezekről? Különböző trükkökkel? Marhaság! Különböző trükkökkel működik az összes tv, és az egész világ is, na, és?
Mi ez már, hogy időnként előkerül itt egy újabb "okos", aki sűrű guglizások után mindent jobban tudni vél, mint az OLED tulajok, és be akarja bizonyítani azt is, ami nem igaz. -
Madwe
nagyúr
válasz
Callisto #3860 üzenetére
De ezt direkt tiltanod kell. A gyári megoldás tökéletes, miszerint ha kikapcsolod a tv-t, lefuttatja, így otthoni használat során sosem jelentkezik jóformán. Egyedül a kiállított daraboknál problémás, ahol 16h megy a tv ugyanazzal a képpel s este áramtalanítják, így nem tud lefutni.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Callisto #3850 üzenetére
Tessék egy "beégés teszt" az rtings oldaláról "google fordítva" hátha így nem érted félre amit írtak ....
"Nem minden TV szenved a kép visszatartásában. Itt olvashatja a különböző típusú televíziók típusát:
IPS TV-k: Az IPS TV-k a leggyakoribb típusú TV-k, amelyek a kép visszatartása miatt szenvednek. Nem minden IPS-TV ugyanolyan mértékű képmegtartást mutat. Lásd a fenti táblázatot az összehasonlításhoz.
VA televíziók: A VA televíziók gyakorlatilag mindegyike mentes a képmegőrzéstől.
OLED televíziók: Az OLED televíziók egy másik típusú TV-készülék, amely ideiglenes képmegtartást szenved, és ritkán a képmegtartás állandó lehet. Az OLED képmegtartás nem ugyanaz, mint az IPS TV-ken, mivel a megjelenítési technológia nem azonos. Ellentétben az IPS TV-kkel, az OLED TV-k speciális funkcióval rendelkeznek a TV-operációs rendszerben, különösen a tartós képmegtartás kiküszöbölésére.
Mindenesetre, függetlenül attól, hogy milyen típusú a TV, a képmegtartás általában nem állandó probléma, hanem egy ideiglenes bosszúság."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest