- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
kircipeti
senior tag
Gondoltam megmutatom az en kivagasomat: furoval kifurkaltam, lemezvago olloval elcsipkedtem a lyukak kozotti lemezt, majd johetett a reszelo es a csiszolopapir
Egy fireball matricaval diszitettem az oldallapot es tuntettem el az apro egyenetlensegeket:
[L]free.srv.hu/k/i/kirciwap/oldallap1.jpg[/L]
[L]free.srv.hu/k/i/kirciwap/oldallap2.jpg[/L] -
prmcsk
addikt
válasz
Hunterevil #41 üzenetére
Bármivel''kiküzdheted'',ami vág,csíp,fúr,reszel,darabol,vagy karmol,de ha rám
hallgatsz akkor dekopíral vágod ki,hozzá fémre alkalmas''aprófogú'' lapot
használva. -
gabe_
őstag
Bővebben: link
Erre gondolsz, csak 80/120-asban -
Steve Jr.
tag
válasz
Hunterevil #41 üzenetére
Lehet kapni ventillátor átalakítót (nemtom milyen néven fut, de már láttam olyat)
Egyik oldalról belefogatod a 120-as ventit, és a másik oldala már csak 80-as.
Olyan mint egy csonkolt gúla furatokkal... (ennél jobban nem tom leírni)
-
Hunterevil
tag
és mivan ha a gép hátuljából akarok kivágni ahhoz mit ajánlatok?
(2 80mm -esventi helyett 1 120-asat akarok) -
Garold
senior tag
Az egyik nyíregyi haverom ki akarta vágatni a gépe oldalát, a következő történt:
- megmutatta a bádogosnak mit kell vágni, a barom meg beleKARMOLTA az oldalba a vonalakat
- ez még semmi, fúrt egy lyukat az oldalra, és nekiállt ollóval!
Na eggyit Nyíregyről!
A szerencsétlen srácnak inkább kivágtam én flex-el. -
Kobe
veterán
nem hiszem el, hogy nincs olyan ismerősöd nyíregyen aki ne fémmunkálással foglalkozna, pl lakatos műhelyben melózik....na az ottani esztergályossal köll beszélni, 1-2 sört beígérni és marja is mint veszettegér
[Szerkesztve] -
Suliro
senior tag
Vágj gyorsvágóval egy nagy lyukat a venti mögé. És fém fúrására alkalmas fúrófejjel két lyukat/dekopírral.
-
bored
tag
Én dekopíral vágtam, ráadásul fa fűrészlappal, mert az volt épp kéznél. Igaz nem a leggagyibbal, Abraboro, keskenypengéssel. Egy lukat kibírt. Aztán reszelővel igazít, rács a venti elé és kész. Venti befelé, a procira fúj. Ja, az oldallapot széles ragasztószalaggal maszkoltam, hogy a dekopír talpa ne karmolássza ösze. Nem lett épp gyári a minőség, de a célnak megfelel. Proci hőmérséklet 5 fokkal lett alacsonyabb.
[Szerkesztve] -
Kobe
veterán
fater melóhelyén van lézervágó, multkor mutatták, hogy csináltak egy vaslemezből ferrari paci logot, kulcstartó méretbe és majdnem hajszál / paciszőrfarok pontossággal
gondoltam hogy bevinni az oldallapot oda, de aztán jött egy másik 5let
van egy vastagabb plexim, ennek egy részét lemaratom, így tökéletesen belesimul majd a lapba, és ugy a plexiknek van egy muanyag védőfóliájuk, ezzel is okoskodok egy csöppet
pl kivágok rajta egy mintát és egy kevés savval vagy csiszolovászonnal kimaratom a kívánt rajzotsztem jó 5let. 7végén majd kerül fel pár kép netre, azokat megmutatom majd hogy sikerült
-
gabe_
őstag
Hi!
Oldallap vágásához megemlíteném még a nibbelést, valamint a lézervágást.
Bár a nibbelésnél kicsit cakkos lesz (attól függ, milyen szerszámot választ a szakmunkás), de nem vészes.
A lézervágással pedig bármilyen alakzat kivágható az oldallapból. Hátránya, hogy viszonylag kevés cégnek van ilyen gép... -
Lacza
senior tag
A plexibe lehet még esetleg öngyujtóval is
És ne mondjátok hogy ez hülye 5let!
-
Mec
aktív tag
Van aki forró konzerv-dobozzal vágja a plexibe a lyukat, bár én még nem próbáltam.
-
zLegolas
őstag
válasz
Donki Hóte #20 üzenetére
Ja... de a szakirodalom (haditechnika) így említi. Meg a Dremel-marótárcsákon is emígyen van. De igazad van, tényleg...
Egyébként az irományom felső részét poénból csináltam, remélem senki nem komolyan vette!
[Szerkesztve] -
Kobe
veterán
amúgy a ventiket sztem az oldallapit szívóra, a hátulsót pedig fújásra rakd, így normálisan cirkulál a levegő
-
-
Kobe
veterán
engem inkább a plexi izgat, mert ugye az kényesebb. Arra gondoltam hogy a plexire egy 12cmes ventit rakok, csak nem tudom hogy mivel érdemes a plexit vágni, hogy minél kevesebb sérülés legyen rajta. Esetleg a fent említett fúró+reszelő, azzal kevesebb kockázat van
-
Mec
aktív tag
Van pneumatikus lyukasztó is. Az a legjobb. Kár, hogy 70mm-nél nagyobb fej nincs nekünk hozzá....
-
GP-Sz
senior tag
Az a titán-dioxid az egy fehér színű ételfesték (E171), a kopásálló bevonat a titán-nitrid
Amúgy meg nem kell professzionális fűrészlap egy kör kivágásához. Én szimpla HSS fűrészlappal már több lyukat is vágtam.
Ami meg a flexet illeti: dekopír fűrésszel is rendesen oda kell figyelni, mert könnyen eltér az ember a kijelölt úttól, de flex-szel kör alakú lyukat vágni lehet igazán durva
Annyi jó tanáccsal még tudnék szolgálni, hogy egy vastag papírt célszerű a gép aljára ragasztani, mert a fém talp összekarcolja a festett oldallapot, hogy csúszkál rajta. Elég rendes rángatás is előfordulhat, ha vékony lemezt fűrészel az ember.
[Szerkesztve] -
tomi_mod
aktív tag
Tipikus esete annak, hogy miért nyitották az újonc ne nyithasson topikot c. topikot.
Valószínű nem te vagy az első aki ilyet akar csinálni szal biztos van már ilyen théma. Érdemes rákeresni!!!
-fúró fűrészlap reszelő...
-fúró dekopír reszelő
-kalapács hidegvágó
-hidraulikus-lyukasztó
-flex
-dremel vágókoronggal
Ha valaki nem tudja mivel lehet egy lemezből kivágni egy valamit neki se álljon. -
V_Zoli
aktív tag
Én a fúrót és a reszelőt ajánlom...mert ha van egy kis ideje és kézügíyessége az embertek így nagyon tuti lyukakat lehet alkotni (én is így csinálom őket)
(Én már láttam dekopírral készített lyukatkat...hát nem voltam megelégedve velük...)
-
zLegolas
őstag
válasz
ysoltee85 #11 üzenetére
Speciálisan fémre valót. Tungszten-karbidos a legjobb, abból készül a páncéltörő lövedékek nagy hányadának a magja. A profi fémmegmunkáló szerszámokon titán-dioxid bevonat van, dettó úgy néz ki mint az arany. Ha tehát aranyszínű dekopírfűrészlapot látsz, az kell neked!
Ennyit a hülye kérdésekről.
Hameg nem akarsz szenvedni, akkor kérsz valakitől egy flexet, vagy veszel egyet a Tescoban 3e-ért, és finoman kinyammogod. Oszt egy kis reszelő.
Én a flex mini változatával szoktam ilyesmit csinyáni, sokan Dremel-nek szeretik nevezni az ilyesmit. Ha nincs, egy fúrógépbe fogott kissebb vágókorong is megteszi.
De igazán egyiket sem javaslom, ha már a kérdés egyáltalán felmerül benned. Kérj meg valakit, 15 perc, oszt kész... -
ysoltee85
aktív tag
Hülyekérdés lesz de: Dekopir-fürészbe milyen pengét vegyek az oldallap vágásához?? Mert hogy ugye az fém!
Sorry a hülye kérdésért -
_Balage_
csendes tag
Köszi szépen!!!
ThX::::::::::::::::alage
-
Razor1
aktív tag
-
_Balage_
csendes tag
Haj!
Már máshol is hallottam ezt a vizesvágásos cuccost, de igazából nem nagyon tudom, hogy miez, felvilágosítana valaki?
ThX:::::::::::::::::::::::::::alage
-
Mec
aktív tag
A procira mindenképp befelé a hideget, alul meg mindegy, mivel ott semmi értelme sztem.
-
MCGaiwer
addikt
köszi. a ventiket ugy értettem, hogy szivjon v fujjon?
az egyik a prici fölött lesz, a másik a videokari alatt. -
[w]
őstag
mielőtt a következő topicot is megnyitod ''dekopírfűrészt honnan?'' címmel, javaslom a kereső használatát, ha már egyszer odab.szták nekünk jobboldalra.
tessék, válogass: Bővebben: link -
Mec
aktív tag
Vagy veszel körkiszúrót jó drágán, vagy kisebb kör mentén kifúrogatod, majd a felesleget reszelővel leszeded. Vagy elviszed vizes-vágásra az egészet. Az lesz a legszebb.
-
MCGaiwer
addikt
két ventinek akarok lyukat vágni. mivel?
+ hogy forogjon a 2 venti?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple MacBook
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- EA Sports WRC '23
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged