- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HKorn
veterán
válasz Shadowbull #19893 üzenetére
El kell engedni az AMOLED-et, ami semmire se jó azon kívül, hogy csilivili. TF kijelzővel jobban járna. Forerunner 745-től kezdődnek a multisport órák, Fr945/955, vagy FR255, ebből van kisebb 41mm verzió is.
Coros és Suunto órák is transzreflektív kijelzőt használnak, egyedül a Suunto 7 AMOLED úgy tudom.
Triatlonozik a lányod, vagy miért kell multisport óra?
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
radio11
tag
válasz Shibiya #19897 üzenetére
Nekem például egy pár sport (köztük a kerékpár amit használok sokat) nem ment Samsung telefonnal, már a band sem ajánlotta fel mint lehetőséget. Elvileg orvosolható, mert a Huawei modellekre szánt APK-t fel lehet tenni más telefonokra is (a fiamnak is úgy lett megoldva, ha jól emlékszem nem is az egészség appot, hanem a Huawei App gallery-t kellett feltenni a telefonra APK-ból és ebből lehetett telepíteni a Huawei alá szánt egészség alkalmazást.
Én nem próbáltam, mert jött az újabb óra (Stratos 1) majd visszaköltöztem a privát kártyámmal a Huawei telefonomra így okafogyottá vált az APK mókolás. -
ans
aktív tag
válasz Shadowbull #19891 üzenetére
Apple Watch lesz multisport előbb utóbb.
-
-
radio11
tag
válasz Shibiya #19880 üzenetére
Ha néhány dolgot el lehet ebből a kívánságlistából engedni akkor a Honor Band 5 elég jó lehet. Igaz annak az az előfeltétele, hogy Huawei telefonod legyen, mert azzal perfekt az app. Más telefonokon néhány funkció nem megy az appban sajnos. Elég sok sportot ismert és egész jó az alvásmonitorja (a mai napig is ezt használom erre, pedig már van egy GPS-es órám is) 12-13e Ft-ért lehet kapni.
-
( V )
veterán
válasz Shibiya #19880 üzenetére
izzadásmérő na olyat még nem pipáltam viszont a sebességméréshez kelleni fog a GPS. Ugyanígy a testhőmérséklet mérő is kb teljesen értelmetlen mert azt nem a bőrfelszínen fogod megmérni pontosan.
Hát ha ennyire részletes és pontos sport funkciók kellenek akkor a büdzsé minimum háromszorosa kell neked, mondjuk egy Garmin Vivoactive 4 (hölgyeknek 4S) formájában. 30K körül egyszerűen nem kapsz ilyet és ha tényleg sportoláshoz kell akkor ne is vegyél ennyiért mert nincs értelme.* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
Gabis
őstag
válasz Shadowbull #19893 üzenetére
Coros esetleg?
-
HKorn
veterán
válasz Shadowbull #19891 üzenetére
Venu 2S, az AMOLED, bár az kicsit kisebb mint a Fenix 7S (40mm vs 42mm)
*szerk, látom multisport kell, akkor nem lesz jó a Venu 2, de sajnos AMOLED-el nincs multisport óra az Epix-en kívül Garminéknál.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
Shadowbull
addikt
Sziasztok, talán tudtok segíteni. A lányomnak vennék egy multisport okosórát. Nekem Garmin Epix 2 van, méretben egy Fenix 7s lenne megfelelő, de annak sajna nem amoled képernyője van.
Tudtok esetleg hasonló termékeket mondani, ami kábé ekkora, és funkcióban is hasonló? Nem csak Garmin, jöhet más is.https://marharepaszerint.blogspot.com
-
ONTECH
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült beszereznem egy Garmin Vivoactive 3-at és nem sikerült benne magyar nyelvet találnom. Eredetileg sincs rá, vagy mi lehet az oka hogy nem találom (ugyanitt Fenix 6S-ben van magyar nyelv) Előre is köszönöm aki tud segíteni! -
zsamiatt
őstag
válasz Cariddi #19879 üzenetére
nekem még revo master card lett hozzá adva a payhez és tökéletesen megy wallett alatt is. Most már VISA-t küld ki fizikai kártyába de azzal se hallottam problémáról. Órán és telon is tudom regisztrálni. Igaz órán nekem garmin pay van.
Kijelentesz valamit aminek nem néztél utána. A wear OS -n oké, hogy menni fog a simple app. És a többin? Egyenlőre a samu is csak most állt rá vissza, nagy kérdés, hogy fogja e használni a jövőben + a többi eszköz gyártó nem biztos, hogy elkezdi használni. Nem kéne az otp-k se mokolni ha nem lenne az OTP is ennyire töketlen és aláírná az guglival az együtt működést.
Feltöltés: nagyon bonyorult feltölteni a pénzt, plusz később van automatikus feltöltés is. A revonak ráadásul számtalan előnye van az OTP-hez képest. Nézz be a megfelelő topikba és nézz utána ennek is.[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Ciccuka
veterán
válasz Ciccuka #19073 üzenetére
Vettem egy másik 70Mai Maimo újracsomagolt okosórát és ez úgy tűnik jó lett. Most újan se drága (Maimo Watch 385A).
V44 verziószámú Firmware volt rajta, ami az akkutöltöttséget pontatlanul mutatta és nehezen kommunikált. V60-ra frissült kapcsolódás után és jó lett az akku akkutöltöttség.
Maimo Fit App jó hozzá.Elvileg 7-8naponta kell tölteni és néha érzékel jól és lassúcska mások szerint:
Véroxigén mérésnél gyakran hibás adatot mutat ilyenkor le kell venni és szorosabban felrakni. Ez egy kicsit idegesítő. A kezelése eléggé akadozos, kb 10 fpsben történik minden de ennyiért szerintem elnézhető és amúgy sem nyomkodom sokat.Ennyit talán megér most, még órának is elmegy vagy gyereknek ajánlom.
Xiaomi 70mai Maimo Watch okosóra bemutató
XIAOMI 70MAI MAIMO TESZT - OLCSÓ ÉS JÓ??? [nem]
XIAOMI 70MAI MAIMO - 5 TIPP AMIRŐL NEM HALLOTTÁL!!!!![ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Shibiya
csendes tag
Sziasztok, okoskarkötőt vagy órát szeretnék venni aktivitásméréshez. Tanácsra lenne szükségem, hogy melyiket válasszam. Szeretném ha lenne benne pulzoximéter, pulzusmérő, gyorsulásmérő, testhőmérsékletmérő, giroszkóp, sebesség és izzadásmérő. GPS, eSIM, NFC nem szükséges. Főleg aerobikozáshoz, kinti sétához, szobakerékpározáshoz, alvásfigyeléshez használnám. Szeretném, ha funkció szerint lenne benne lépésszámláló, alvás, tempó, távolságfigyelés, égetett és bevitt kalória, bevitt folyadék figyelés, automatikus aktivitás detektálás, készítene aktivitás, és alvás statisztikákat, útvonalfigyelés, multi-sport mód, célkitűzés, súlyfigyelés. Melyik karkötőket vagy órákat ajánlanátok, ha max 30 ezret költenék rá?
[ Szerkesztve ]
-
Cariddi
csendes tag
válasz zsamiatt #19875 üzenetére
Tapasztalat híján sosem gondoltam volna, hogy egyáltalán az banktól függ, hogy mivel lehet fizetni és mivel nem érintésmentesen. Teljesen egyértelműnek gondoltam a helyzetet, mondhatni "természetesnek". De legalább már ezt is tudom. Amúgy utánaolvasva már tisztábban látok. Egyrészt csináltam Curve és Revolut számlát is. Előbbihez hozzá is rendeltem az OTP-s kártyát, utóbbiról csak a regisztráció után derült ki, hogy töltögetős, de mindegy, ingyen volt, majd jó lesz valamire. Viszont a Curve is csak telefonon működik érintésmentesen, az órára nem tudom regisztrálni, a Revolutot sem. Ez a másik dolog. Sok fórumon jelezték és jelzik is folyamatosan napok óta, hogy amióta a Pay-ből Wallet lett, az addig működő kártyák sem működnek még a legújabb Samsung G 5-ös órákkal sem. Többen kiderítették, hogy órára a Wallet-tel csak Visa kártyát lehet regisztrálni, Mastercard-ot nem. És a Curve és a Revolut is Mastercard, legalábbis az ingyenes, virtuális fajták. Vagyis a Google szúrt el valamit a Wallet-tel, tehát remélem hamarosan javítják, ezért megtartom mégis az órát. És még valami: OTP-s és Simple fejlesztői info alapján már tesztelik Wear OS-re a Simple app-ot, hamarosan elérhető lesz. Onnantól pedig nem kell "mókolni" az OTP-seknek. Bocsi a terjedelemért.
-
Penelophe
csendes tag
Sziasztok!
Olyan okosórát keresek, ami testhőmérsékletet mér illetve alvás figyelő funkció is van rajta. Ezen kívül megbízhatóan működjön az üzenet- és híváskijelzés.
Elég tapasztalatlan vagyok a témában, úgyhogy minden javaslatot szívesen fogadok! -
zsamiatt
őstag
válasz Cariddi #19873 üzenetére
soha nem is mondta az OTP, hogy működik. Pár bank van itthon ami egyáltalán támogatja a gpayt. Be tehetted volna revolut mögé. Oda feltöltöd és használod normálisan.
Lehet egyszerűbb lett volna előbb kérdezni vagy utána járni.[ Szerkesztve ]
-
Cariddi
csendes tag
Sziasztok! Aki esetleg nem tudta, annak fontos info! A Google Pay-jel nem működnek az OTP kártyák, én ezért viszek vissza egy TicWatch órát. Maga az óra jó, de emiatt nem fogok bankot váltani.
-
( V )
veterán
Kinek mi
Én a színes dolgokat szeretem, a fekete feketével nekem nagyon unalmas, de attól még kétségtelenül meg van az eleganciája és esztétikája
(nekem az is fontos volt hogy kontrasztos legyen az óralap és ne inverz a digi kijelző, mert a vaksi szememmel már macerásabban látom)* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
Gabis
őstag
Sziasztok! Új Samsung Watch 4 kibontás után be sem kapcsolt, teljesen le volt merülve. Szerintetek hosszú távon okozhat ez gondot? Visszaküldjem, vagy használjuk bátran?
-
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Amazfit gts 2e vagy redmi watch 2 lite?Tovabba olyan kerdes h mivel gyefeknek lesz es neki nincsen telefonja megoldhato ket amazfit ora kezelese egy szuloi telefonon?
Koszi -
kinder93
aktív tag
válasz juhaszroli #19859 üzenetére
Azért annyira gyorsan az Apple Watch-ok sem évülnek el. Sőt…
-
HKorn
veterán
Tudnak a Garminok automatikus felismerést, tehát nagyjából el tudja találni milyen súlyzós vagy más mozdulatsort csinálsz, persze nem 100% pontos, de azért simán használható. Ennek megfelelően kirajzolja az edzett izomcsoportokat a végén. De egyébként le is tölthetsz konkrét edzéseket izomcsoportokra bontva és azt vezényli le az óra neked, vagy akár te magad is összeállíthatod az appban a saját edzésed.
Always on is van Venu 2 nél, de mivel az AMOLED-es, nem ajánlott használni, mert nagyon szívja az akkut.
Több évig simán kiszolgálnak, csak azon múlik te mikor unod meg és akarsz egy újat, valami hangzatos új fícsőr miatt.
Run&Ride
-
zsamiatt
őstag
automatikusan sehonnan nem tudja. Talán egy edzés tervbe ha be van állítva mondjuk a vádli 10 perc akkor lehet a pulzus emelkedése alapján kalkulál valamit a vádlira. Hogy ez persze mennyit ér az más kérdés.
Edzés közben a pulzus mérésre az óra is alkalmas de inkább célszerű mellpánttal mérni a pontosabb eredmény miatt. A fenix 7 tud always on displayt. A többit nem tudom.
Statisztikákat meg érdemes helyén kezelni, azért ez sem csodaszer. Elégé pontatlan tud lenni, inkább mint érdekesség használható.
Pl.
emelet le és felmenetelt nekem pontatlanul rögziti
úszásnál 1-2 hosszt csal.
Lépés számláló vezetés közben is számlál ami elég furcsa
Alvás monitorozás. Néha olyan furcsa eredményeket produkál, hogy azt írja most kéne a legfáradtabbnak lennem mert szerinte olyan rosszul aludtam ehez képest tele vagyok energiával. Ugyan ez fordítva is megvan. Mikor szerinte minden szuper majdnem elalszom.Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
juhaszroli
tag
Illetve ezek tudnak always on displayt?
-
juhaszroli
tag
válasz zsamiatt #19856 üzenetére
Elvileg van benne olyan funkció, hogy megmutatja, mennyire dolgoztattam meg egyes izomcsoportokat…na ez pontosan hogyan működik? Honnan tudja az óra, melyik testrészemet dolgoztatom? Be kell előtte állítani? Edzés közben érdekelne a pulzusom, meg ugy összességében a 24 órás statisztika, amiket tud.
Ha beruházok egy Venu 2 Plusra, az kb. hány évig szolgálna ki? Ezek is “elavulnak” olyan gyorsab mint pl. az Apple Watchok?
-
vaakuum
addikt
Üdv4
Létezik olyan lista az okosórákból és karkötőkből, hogy ár-érték-minőség vonalon mik a nagyon jól sikerült vagy ajánlott típusok különböző árkategóriákban???"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
zsamiatt
őstag
válasz juhaszroli #19855 üzenetére
Van amiben az apple eros es van amiben a garmin. Az edzo teremben mit szeretnel latni? Pulzus kovetesre a legjobb ugy is a pant.
-
juhaszroli
tag
Sziasztok!
Abszolút naív vagyok okosórák terén, de szeretnék magamnak is és páromnak is. Pár ismerősömnek van Garmin, és tetszik a sok egészségi funkció, alvásfigyelés stb. Nem tudok dönteni, Apple watch vagy Garmin? Az apple tud annyi ilyen funkciót, mint egy garmin? Mik a főbb különbségek? A versenyzők a Garmin Venu 2/Plus és Series 7.
Feleségem otthon van jelenleg 11 hónapos kisfiammal, neki mit ajánlanátok?
Sport terén én edzőterem, ő korábban kangoo, most a pici mellett semmi.
Köszönöm!
-
addikt
válasz Willie #19839 üzenetére
Ennek a kategóriának megfelel bármelyik 38mm-es withings. A HR és a scanwatch is. Igaz, kicsi a kijelző és csak aktuálisan mutatja az üzeneteket és hívásokat, nem lehet visszanézni, de 21-28 nap az üzemidő. A Lily kb 5-6 napot tud. A Samsung órák közt is van jópár nőies modell, ahogy a Huawei modelljei közt is.
My name is Bond, James... Dean.
-
anrb
aktív tag
válasz Willie #19852 üzenetére
Szia! A jó üzemidő és a nőies kialakítás üti egymást. A Garmin Lily és Vivomove ( [link] [link] ) mellett a Fossil csoport hibrid modelljeit ( [link] ) érdemes megnézni. Utána pedig a Huawei Watch GT 3 ( [link] ), valamint a Samsung Galaxy Watch 4-5-öt ( [link] ) javasolnám.
A felírt követelményrendszert egy aktivitásmérő (praktikusan okoskarkötő) is teljesíti. Ha azzal a formavilággal meg tud barátkozni, akkor: Huawei/Honor, Xiaomi, Amazfit. -
Willie
őstag
-
-conrad-
addikt
válasz zsamiatt #19849 üzenetére
Ez szuper hír, köszi
#19847 Nem gond, Samsung céges telefonok vannak, nem is lehet más.
#19846 Köszi a választ, akkor talán nem veszítek funkciókat ha így kell megoldani a dolgot.Már csak az a kérdés, hogy a classic megéri, vagy olyan lesz mint a régi casio órák, hogy fél év alatt berohad és az életben nem fog elforogni?
[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
-
-
-conrad-
addikt
Sziasztok,
az első okosórámat szeretném megvenni. Okos funkciókra van szükségem inkább, nem a sportra fókuszálnék elsősorban. Akkor már inkább a diagnosztikai funkciók, alvásfigyelés, stressz-figyelés, vérnyomás stb.
Samsung galaxy watch 4 és classic amit nézegettem, esetleg xiaomi watch s1...
De persze meghallgatnám a véleményeteket, hogy mi a bestbuy most a kategóriában?Lenne még pár kérdésem:
1. Ha Samsung galaxy 4 akkor classic vagy sima? Előny, vagy hátrány a forgatható lünetta? (előny, ha kicsit elegánsabb a teló, nem annyira sportos)
2. Céges profil van a telefonon, a kollégám nem is tudja használni a huawei watch 3 pro-ját mert nem tudja telepíteni az appot... vagyis IT segítséggel megoldotta a telepítést de nem engedi neki frissíteni. Korlátozza a céges profil. Ilyen esetben egy privát profil létrehozásakor engedi feltenni, de a profilok váltása között megtartja a funkciókat, nem tudjátok? Tehát elindítom az appot, profilt váltok, monitoroz és küld értesítéseket is a telefonról?
3. Mi van akkor, ha a telefon az automatikusan csatlakozik az autó fejegységéhez? Hívásokat stb most kihangosítom a kocsiban, működik ez így együtt továbbra is, vagy bekever az óra? Van tapasztalatotok ezzel esetleg?
Köszi!
-
( V )
veterán
Szerintem (és az internet összehasonlítások alapján is) egyértelműen a 4 Classic
* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
-
juuzer
addikt
Sziasztok!
Nos, a Huawei egyelőre hazavágta a Watch 3-szériát az új updatejével. Vagyis pontosabban nem tudom, hogy mi történt, egyszerűen kerékpáros edzés indításánál hiába talál GPS-jelet, megtett távot nem mutat egy jó darabig és le is vágja az adott szakaszt az edzésből. Írtam a Watch 3 Pro topicba, ismerős a probléma, de jelenleg nincs workaround rá.Ha nem javul a helyzet, lehet cserélném az órát, pedig nagyon szeretem. (Nekem elég a tudása, a kidolgozása meg a legjobb szerintem.)
Kérdés az lenne, hogy fitnessz- és egészségmonitorozás funkciókban a Samsung órái erősek? Ha igen, képes lennék megbarátkozni a kritikán aluli üzemidővel.
Vagy esetleg van más óra, ami használható Androidon és iOS-en is egyaránt és sportfunkciókban erős? (Garmint nem szeretnék.)
Köszi előre is a helpet!Vamos a la playa.
-
addikt
Sziasztok
Kb egy árban tudnék venni galaxy watch3 classic vagy watch 4 classic órát
Melyik lehet a jobb hosszab távra iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Egyáltalán nem vagyok jártas az okosórák piacán, szeretném a segítségetek kérni.
Anyukámnak (61) szeretnénk egy okosórát választani. Az alábbi szempontoknak kellene mindenképpen megfelelnie:
- nőies kialakítás
- időtálló kivitel
- szép, jól látható, kezelhető kijelző, automatikus fényerő szabályozással
- jó üzemidő
- lépésszámlálás
- pulzusmérés
- hívások, értesítések kijelzése, esetleg kezeléseA keresőt használva a Garmin Lily órát találtam, ezt még most is érdemes választani? Bár ennek csak TFT kijelzője van. Van esetleg ebben az árkategóriában más javasolt típus?
Előre is köszönöm szépen a segítséget.
-
addikt
Nem tudjátok, hogy Garmin órákon gépre dugva merre találom a gyári számlapokat?
Ez a gyári számlap kéne, de Fenix 6s-en nincsen nekem ilyen gyárilag, Connect IQ store-ban nem találtam.
Barátomnak Fenix 6s Pro Solar van, tőle másolnám le a számlapot, de egyszerűen nem lelek ilyesmi mappát -
Fityusz
tag
Sziasztok! Feleségemnek keresek okosórát. Ár: max 30 ezer , Xiaomi telefonnal lenne használva és szeretném , hogy ne legyenek kompatibilitási problémái . Jó lenne ha lenne rajta ciklus- és peteérés-követő app, üzemidő legalább 1 hét legyen, az értesítéseket tudja még kezelni.
Első körben én az Amazfit GTS 2 minit-t néztem ki neki, ez van csajos színbe is. Szerintetek ez jó választás lenne? Van e valakinek ezzel valamilyen negatív tapasztalata? Esetleg valami mást is tudnátok ajánlani?Ha olyan képem lenne mint neked, nevetve mennék neki a körfűrésznek!:)
-
addikt
válasz pècsimunkás #19828 üzenetére
Hát, nekem ami felhőbe van mentve, minden megvan. Ami papíron, az kérdéses. Persze, lehet classicban nyomni, de sokkal egyszerűbb emailben elküldeni a háziorvosnqk az eredményt egy gombnyomással.
#szpeti40: nekem is body+ van, de még nem próbáltam párosítani Garmin connect -tel
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz pècsimunkás #19831 üzenetére
Reportot mar csak lehet csinalni ha az adat megvan... 200 meresadat kezzel irt szamaiban a ciklikussagot vagy hasonlot eszrevenni lehet, csak nehez. De ez mar tul off.
-
pècsimunkás
addikt
válasz axioma #19829 üzenetére
Persze, lehet menteni felhőbe, gépre, akárhova .
A doki azért mondta a füzetet, mert ha hónapokig- èvekig nincs probléma, de párszor magas lesz a vérnyomás, akkor beviszi hozzá az ember a füzetet, megnézi, aztán el lehet indulni valahonnan.
Ha gond van esetleg a későbbiekben, gondolom egyszerűbb az orvosnál elővenni a füzetet, mint a vérnyomásmérőt bevinni, hogy nézze át, vagy telefonon mutogatni.
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
axioma
veterán
válasz pècsimunkás #19828 üzenetére
1 peldany es elkeveredik... az elektronikus kinyomtathato
[igen, en is 1 eve tervezem hogy beszkennelek mindent ami beerkezik, aztan... szoval ja, papir is visszafotozhato az teny de sokszor sajna az elmarad] -
addikt
válasz pècsimunkás #19825 üzenetére
Egy withings BPM-mel még jegyzetelni sem kell, wifis, rögzíti a health mate alkalmazásba. Nekem withings a mérleg és a venyomas mérő is, magától rögzít mindent.
-
pècsimunkás
addikt
Vegyetek egy jó üzemidőt tudó, normális okosórát 30-40 körül, ès vegyetek mellé egy vérnyomásmérőt.
Ha nincs valami krónikus probléma, heti 1x elég vérnyomást mérni.(Most voltam kardiológusnál, ő mondta. Meg azt is, hogy legyen mindig felirva egy füzetbe, dátummal, hogy hosszú távon össze lehessen hasonlítani.)
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
nFlex
tag
Üdv urak.
Édesanyámnak szeretnék venni egy okosórát. A lényeg hogy vérnyomást mérjen,ami azért megbízható legyen. 50 ezer fo int körül. Ennyiért kapok egyáltalán?
-
addikt
Sziasztok!
Tudom nem okosóra, de nem nagyon találtam garmin topikot és itt pár embernek van garmin órája.
Garmin Connect-el csak Garmin okos mérleg működik együtt? Olvastam hogy lehet más mérlegeket is odaszinkronizálni pl myfitnesspal-al, de akkor csak a súly megy át, semmi más adat. Garmin Scale-t nem vennék ~60k-ért
Withings Body-t néztem még, de azzal is csak a súly menne át.
Ha esetleg tudtok jobb topikot erre azt is szivesen veszem.[ Szerkesztve ]
-
anrb
aktív tag
válasz arcitec #19811 üzenetére
Láttam pár hasznos funkciót (pl. térkép, okosotthon vezérlés), de ez felhasználás függő. Én pl. nem vagyok hardcore okostelefon felhasználó és ezért nem jött be sem a Galaxy Watch sem pedig az Apple Watch. Akinek okosóra kell, annak együtt kell élni az igen rövid akkuidővel. Viszont látom a saját Garminomon, hogy ott is lenne mit javítani.
-
HKorn
veterán
válasz arcitec #19817 üzenetére
Én se értem ezeket, kb minden ilyen felsleges widgetet le is töröltem a Garminról, csak az ABC van rajta meg az edzés állapota. Semmit nem nézek órán (csak az értesítéseket elolvasom, amikor jön egy), hiszen mindig nálam van a telefon. Összes adatot (body battery, alvás, edzésadatok) is a telefonon nézem meg mindig.
Tulképp ha nem sportolnék, valószínűleg okosórám se lenne, mert teljesen felesleges lenne nekem.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
arcitec
addikt
válasz zsamiatt #19816 üzenetére
Valamit nagyon rosszul látsz. Sportoláshoz nem is használok telefont, mert sportolok.
pl futáshoz nálam van, kényelmes övtáskában és ha kell kékfog fülesen kommunikálok.
Bringán szintén táskában a telefon jó helyen és sőt ott még nagyobb túrán az óra sincs mert van arra szintén csúcs céleszköz. De ha már időjárás, nehogy már futás közben nézzem meg lesz-e eső. A kocsiban meg ha lóbálod a karod ne csodálkozz. Még is mit gondolsz miből számol a "szerencsétlen"? Egyébiránt nálam soha nem volt ilyen. Szóval cseréld akkor le egy jó kis Samsungra. No, de részemről ennyi ...Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
zsamiatt
őstag
válasz arcitec #19814 üzenetére
ja és ha felnézel abból pontosan látni fogod milyen időjárás lesz? Ennyi erővel a derekadra meg a voltarenre is támaszkodhatnál. Másrészt pont az okos óra része volt kérdés. Mi a fenének kell vinni sportoláshoz vagy sok máshoz telefont is, amikor alapvető információk kijelzésére az óra is alkalmas?
Időjárás, naptár bejegyzések, jegyzetek hogy csak a legfontosabbat említsem. De egy pár soros e-mail elolvasása se lenne bonyolult. Ezért miért kéne a telefont kézbe venni? De mint írtam -és sokan panaszkodnak rá a fenix7-s garmin fórumban is- vannak sport funkciók is amik messze nem pontosak. PL az úszás táv kijelzéssel Vagy emeletes házban lakom 6 szor felmentem az emeletre, le pedig 0? Leugrottam az erkélyről? A kocsiban vezetés közben elért 6e lépésemről meg már említést se érdemes tenni[ Szerkesztve ]
-
mirci18
addikt
Sziasztok
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
arcitec
addikt
válasz zsamiatt #19812 üzenetére
Időjárás, nem má... Felnézel az égre , no meg akár ott a NET. Meg amiket említettél ott a telefon, mi mára már mindenkinél kéznél van. Ügye nem akarod azt mondani, hogy nem így van? Én speciel nem is szeretném nézegetni pl noteszt a kis kijelzőn, amikor ott van kéznél a nagyobb, ha kell. Alapjaiban az óra mint okosóra pl a Samsung tekintetében egy tele sport óra funkciókkal(is), csak okosórának van nevezve. A Garmin szerintem egyet tudhatna, hogy lehetne telefonálni vele. Akkor majd lecserélem a 6x-et. Addig is bőven többet tud mint amit használok belőle. Továbbra is az üzemidő mindent visz. Az meg, hogy megjelenéskori áron veszi jó drágán bárki, az az Ő egyéni döntése. De persze kinek mi. Ez egy vélemény a részemről.
U.I:
Ja és igen a strapabíróság akkor már. Nos azért azt nem gondoltam volna, hogy ennyit bír a 6X zafír carbon DLC. Vigyázok rá, de közben azért csak kap az üveg és a keret is. Néha olyat is amire azt mondom, na itt volt a karcmentesség vége. Ééééééés SEMMI, tökéletes mint amikor ki lett csomagolva. Alig hiszem el. Én azt mondom azt a 250eft-ot megérte...
(Igaz nem olcsó de akkor is és még évekig...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
HKorn
veterán
válasz Blackmate #19808 üzenetére
FR945-öm van, kérdezz bátran
Nagyon más a kettő. FR945 vérbeli sportóra, okosóra funkció kimerül annyiban, hogy kapsz értesítéseket telefonról, meg előre megírt válaszokat küldhetsz.
Viszont van, Garmin Pay, balesetészlelés, napi edzésjavaslatok, regenerációfigyelés, alvásfigyelés, stresszmérés, VO2Max és laktátküszöb mérés, adaptív edző, térképes navigáció és még megannyi más, amit egy hobbisportoló csak kívánhat. GPS üzemidő 32 óra körül van, az a nem mindegy.
Run&Ride
-
zsamiatt
őstag
válasz arcitec #19811 üzenetére
mondjuk a telefon nélküli jobb működés. Ha már van a fenix 7ben is wifi nem értem miért nem tud mondjuk syncelni wifin vagy naptárt, időjárást stb betölteni. Gyakorlatilag a telefon nélkül nem működik szinte lof*sz se. Mióta telo csere volt samsungra azota pl képtelen vagyok az órára az időjárást is felvinni. Folyamatosan azt írja várakozás a garmin appra. Vagy miért kell a levelező programom mellett még a gyári samsungot is használni mert a calendart csak abból tudja syncelni. Stb stb. Lassan fél év fenix 7-s használat után is azt gondolom, hogy nem ért 300e Ft-t ez az óra. Egyedül az akku idő ami jól jön. A sport funkciókat hagyjuk. Az úszás része minimálisan csal. Bringázás GPS-t meg szerintem egy samsung is tudná venni és kielemezni. Lépés számláló, emelet számláló szintén.
[ Szerkesztve ]
-
-
anrb
aktív tag
-
Blackmate
senior tag
Engem is elért a végzet és úgy döntöttem nekem is kell egy okosóra. Futás, bicikli és úszás, amiben ki is merítem sportolási vágyaimat. Két kiszemeltem van:
- Samsung Galaxy Watch 4
- Garmin Forerunner 945Egyáltalán összehasonítható a két óra, azonos kategóriában vannak? Ez alapján igen és mintha a Samsung 1-2 dologban jobb lenne. Viszont akkor miért kerül a Garmin 3x annyiba?
Azt vágom, hogy a Garmin "az etalon" márka, de egy Samsung mennyivel rosszabb (ha egyáltalán rosszabb)?
Nem vitát szeretnék gerjeszteni, csak megérteni ezt a "nagy" különbséget a két óra között.
[ Szerkesztve ]
-
drr
őstag
Sziasztok!
Ezidáig Mi Bandeket használtam (4, 6). A 6 most is használatban van, viszont egy biciklis esés után eléggé karcos lett a kijelző, ami meglehetősen zavar, emiatt szeretnék valami mást. Ami számomra fontos:
- Alkalmazás értesítések jelzése (nem rosszabbul, mint a Mi Band széria)
- Kiemelten fontos az internetes hívások jelzése (Messenger, Viber). MI Banden ezt a Notify appal oldottam meg.
- Jó vibra, minimum Mi Band 6 szintű. (Pár hete vettem egy Amazfit GTS 2 Minit, ment is vissza, mert a vibra ugyan hangos volt, de alig lehetett érezni)
- Olvashatóbb kijelző, nagyobb betűk, mint eddig. Amoled panel.
- GPS, NFC nem baj ha van, de nem létszükséglet, viszont ha már 50-55e a cucc, akkor azért ez elvárható, bár annyit nem igazán szeretnék adni érte...
- Magyar menü, vagy legalább magyar alkalmazás
- Normális (jobb) pulzus és alvásfigyelés, edzések alatt is legyen megbízható. Kerékpározni szoktam, közben zenét is hallgatok, azt jó lenne vezérelni legalább bicaj közben.
- Stabil, fluid rendszer (az árhoz képest)Várom a javaslatokat!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok!
Úgy néz ki lesz egy Fenix 6s-em.
Az alis szövet szíjról van vélemény? Sokkal rosszabb mint a gyári garmin? -
mirci18
addikt
Sziasztok.
Eddig egy Xiaomi Mi Band 5 okos karkötőt használtam. Mi Band 3 után tökéletes választás volt.
Most hogy tönkrement egy hasonló alap kiegészítőn gondolkodom nem kell sok plusz funkció így a 20 e ft alatt nézegetem az órákat.
Tudnátok segíteni hogy a képen látható órák közül melyiket érdemes megvenni.
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Eladó hibátlan Apple watch SE 2 44mm sok tartozékkal
- Xiaomi Amazfit Balance okosóra új állapotban
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro (45mm) LTE fekete okosóra!
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- Apple watch Ultra 2 titan milanese loop 2027.11.15. Apple jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest