- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vampire17
addikt
-
-
pch
senior tag
Nekem sonoff zbmini van vagy 4 helyen. Viszont ez neked azért nem jó, mert a sw bementére nem lehet 230V-ot küldeni. Tapasztalat
Nekem TMBC125 volt a kapcsoló tag. Ez 230V-ot ad ki. Viszont ugye a zbmini nem tudott csak száraz kontaktot a bemenetén. Így raktam közéjük egy relét. Így ment vagy 1 évig mikor rászántam magam és a TMBC-t szétszedtem és átalakíottam.
Ezt csak azért írtam, hogyha minden szakad tudsz csinálni száraz kontaktot is, és akkor bármi mehet oda. Max +1relé+foglalat lesz. -
vampire17
addikt
probalj azert meg sztm elotte egy resetet. ugy visszaall a basic mukodesre ami:
L+N= egyertelmu
SW = kapcsolo felol jovo fazis (mezei fali kapcsolo)
I = Fazis
O = fogyaszto fele meno fazis (villanykorte)
Ha full resettel sem megy ilyen configban egyik sem a 3 kozul, akkor ott valami tenyleg nagyon nagy furasag van... Itt a topicban sztm osszesen tobb 100 Shellyt vettunk mar, de ilyet meg nem tapasztalt senki.
-
-
-
vampire17
addikt
igen, a termosztatban van 3 rele, amiknek a kimenete kozositve van a szelepek L jével. A termosztat, az en ertelmezesem szerint, egy "nedves kontakt-tal" rakapcsolja valamelyik Fan fele meno kabelre a 230-at, ES ezzel parhuzamosan a szelepek L-jere is.
Ennek igy mukodni kellene...
Probald mar ki, hogy egy sima Fazist kotsz be direktbe az SW-be! Elv akkor folyamatos
"input:0": {
"id": 0,
"state": truekene kapnod.
Polaritas gond nincs?
Ugye normal esetben az L és az N felcserelheto, hiszen a villasdugot is bedughatod forditva, de ha itt az SW-t a N el teszed egybe, akkor lehet nem fog mukodni...
-
pch
senior tag
Az sw az switch azaz kapcsoló. Ott nem jelenik meg semmi. Az egy BEMENET!
Azaz ha oda kap egy fázist akkor a shelly on-ra vált és az I-O-n kapcsol amit akaszt.
Kérdés: Ha a szelep 2-n milyen fesz érték megy ki? Egyáltalán a fázis? Ha igen nézd meg ott kimegy-e a 230V. Ha kimegy nézd meg a shelly állapotát. -
vampire17
addikt
Igy van, kell majd egy Off rule is.
nincs veletlenul a a PM en jelszo vedelem?
Ezt nezd a shelly plus 1 mini-n:
http://192.168.xxx.xxx/rpc/Shelly.GetStatus
{"ble":{},"cloud":{"connected":true},"input:0":{"id":0,"state":false},"mqtt":{"connected":false},"switch:0":{"id":0, "source":"WS_in", "output":true, "apower":1.2, "voltage":207.5, "current":0.305, "aenergy":{"total":128418.956,"by_minute":[19.722,19.158,19.722],"minute_ts":1728314580},"temperature":{"tC":36.7, "tF":98.1}},"sys":{"mac":"","restart_required":false,"time":"17:23","unixtime":1728314608,"uptime":2006298,"ram_size":253564,"ram_free":133572,"fs_size":393216,"fs_free":110592,"cfg_rev":17,"kvs_rev":0,"schedule_rev":0,"webhook_rev":0,"available_updates":{},"reset_reason":3},"wifi":{"sta_ip":"192.168.31.158","status":"got ip","ssid":"iot_network","rssi":-76},"ws":{"connected":false}}
-
S-eye
senior tag
-
S-eye
senior tag
3 db Shelly Plus 1 Minit szeretnék beállítani, hogy amikor az SW pinen megjelenik a 230V, akkor küldjön egy jelet, ami egy másik relét (Plus 1PM Mini) kapcsol be (keringető szivattyút). I és O portok üresek. Hogy kellene ezt megközelíteni? Amikor a Button van kijelölve, akkor a Scene alatt ez nem jelenik meg. Ha Switchet, akkor meg nem találok jó opciót.
A szelep írányítását egy termosztát (Computherm E280FC) végzni. Amikor a Valve1 "L" jelet kap, akkor megy ki az SW portra a 230V a Shellyn is.
-
vampire17
addikt
Kb igy. Nyilvan a szelepmotor fazisahoz is raknod kell egy wagot, ahol kozositesz 3 kabelt (1. ami a termosztattol jon 2. ami a shelly SW hez megy 3. ami a szelepmotorba megy)
Azt akartam meg amugy irni, hogy azt vedd figyelembe, hogy ezeknek az antennaja nem egy brutal eros... szal ha a cuccok messze vannak egymastol lehet lesz gond a direkt osszekotessel... Erdemes ha van Wifi otthon (nyilvan van) valami jo messzi 2.4 es channelt beallitani, h ne zavarjak egymast.
-
vampire17
addikt
hasznalhatsz ilyet mindenhova. A "SW" re kell kotni ahol erzekelni szeretned a 230-at. (kulon valaszthatod az SW-t a reletol es akkor nem kattog)
3 helyre teszed igy, a 4-hez pedig ugye nyilvan relekent. a rele lehet mondjuk a Master ami repeater lesz, ahhoz kapcsolodjon a tobbi Slave. Vezerles pedig http reguest-el.
-
vampire17
addikt
ahh ertelek most mar.
akkor jo iranyba indultal. a i4 kb erre valo. Ha bizonytalan a wifi kapcsolatod, akkor esetleg a zigbee/zwave verzio? (persze ahhoz kell egy jo gateway is...)
A rele kapcsolasra mar barmi jo lehet, akar egy shelly1 is.
#53596: Szirtimorc: sztm arra gondol , ha megall a wifi akkor is menjen.
Erre az ujabb shelly-k mar kepesek, amik tudnak range extenderek lenni. Kell egy master , amihez a slave-ek csatlakoznak. Pl:
https://shelly.guide/application-guide/shelly-to-shelly-standalone-without-wi-fi-but-with-wi-fi/
-
vampire17
addikt
Tehat a lenyeg az, hogyha egy bemeneten 230V jelenik meg, akkor egy kimenetre tegyen 230V ot? (egy rele?)
mert akkor pl ez is jo lehet: https://okosotthon.bolt.hu/webaruhaz/termek/shelly-pro-3-harom-aramkoros-wifi-ethernet-okosrele-kapcsolobemenettel-din-sinre-szerelheto/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest