Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• NoLF

veterán

válasz parandroid #68960 üzenetére

a fő probléma azzal van szerény véleményem szerint, hogy a manapság kapható, kvázi "gyártott" húsok köszönőviszonyban nincsenek azzal, amik valójában kellene, hogy legyenek.

az antibiotikumokkal szétpumpált állatok, fosságénmanipulált, növekedési hormonokkal telenyomott takarmányból soha nem fognak tudni olyan minőségű húst előállítani, mint amit mi képzelünk, amikor magunkhoz vesszük. szerencsétlen csirkék felállni nem tudnak, de akkora mellük van 3 hónp alatt, amekkora a genetiai állományuk alapján soha nem lenne. a földön elpusztított erdőterületek kvázi 80%a az állatok takarmányozására használt növények nevelésére fordítódik. a tej amit iszol és amiből a sajt készül, mesterségesen megtermékenyített, utána borjától megfosztott, tejkiválasztó hormonokkal teletömött, egy helyben álló, napfényt és friss levegőt sosem érzékelő állatoktól számrazik.

ha megtehetném, hogy otthon legeltetek pár tyúkot, nevelek disznót, a szomszédnak meg van két tehene s mindezen állatok boldogan rohangálnának a pusztában, akkor kéthetente/havonta én is fogyasztanék a húsukból, mikor már megértek a vágásra szerencsétlenek - pont, mint ahogyan optimális esetben nagyanyáink és ükapáink tették. az én gyermekkoromban hetente kétszer ettünk húsfélét, a többi nap többi étkezése ezek nélkül történt. manapság meg mindenki heti 7szer reggeli ebéd vacsora szinten tolja magából az általa egészségesnek vélt (hiszen rá van írva a csomagolásra) cuccot, aztán 50 évesen hal meg szívrohamban meg érrendszeri betegségben a többség.

nos, ez az, amiből én nem akarom kivenni a részem, így inkább nem fogyasztok belőle. punktum :)

Új hozzászólás Aktív témák