Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vérboci
addikt
ez az etikett. ennyi. rövidnacis férfiembert nem lehet komolyan venni, ahogy miniszoknyás, meg pitsagatyás nőket sem.
de hivatkozhatunk az üzleti életre is. elég kevés gyárigazgató jár például rövidnaciban meg flip-flop papucsban dolgozni. aki ilyenben mozog, az mind megy a szalag mellé. és a kivanapicsám öltözetű nő is beárazta magát ,mielőtt egy szót szólt volna.
ez egy axióma.szerk: ez persze messzire vezet, mert speciel bőrnaciban, hosszú hajjal, gestapo kabátban, meg martens bakancsban is kevés felsővezető jár dolgozni. én azért elég haladó szinten nyomtam a rocker életérzést és hiába voltam / vagyok korosztályom legértelmesebbje, az ajtók akkor nyíltak meg, ha felöltöztem "rendesen" meg vágattam a hajamból.
namost hogy ez így jól van-e, az évszázados kérdés...
-
Vérboci
addikt
válasz
Marcsello31
üzenetére
ki tudod próbálni...
online rendeléstől 14 napon belül indok nélkül elállhatsz. maximum a postaköltséget bukod. -
Vérboci
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
van belőle, és lesz is, több mint 1 millió adag jön májusban. csak ugye az uniós szabott áras cucc, nem lehet vele mutyizni mint a kínaival.
de hát nem lángol a parlament meg a fidesz székház még mindig.
nem mondom, én sem gyújtanám fel, de gyufát már adnék kölcsön... -
Vérboci
addikt
Hatalmas siker az egész napos oltási akció
na ez bazmeg, eeeez... itt ülök és ordítok. ilyen nincs.
-
Vérboci
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
tudod talán az a legnagyobb baj, hogy "ezek" annyira bunkerlakók lettek az elmúlt években, hogy nincs egy fórum, ahol nyilvánosan bele lehetne ordítani a pofájukba, hogy "terheléses támadás anyádat érte, amikor apád nem szállt ki belőle hatvannál"
a dolgok nem igen változnának meg, de hogy én ettől jobban érezném magam, az fix. -
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
nekem be se jön az oldal... 3 eszköz × 2 böngészőn próbálom
-
Vérboci
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
"A Győri Petz-kórház oltópontjánál is több száz méteresre duzzadt mostanra a sor. A katonák és rendőrök karszalagot osztogatnak a sorban állóknak – akinek jut, az biztosan kap oltást – és hozzájáruló nyilatkozatot. Mindenki lázas telefonálgatásba kezdett, futótűzként terjed a hír, hogy aki délig ideér, az még talán beállhat a sorba. Aki regisztráltként kínai vakcinára vár, azt kiszedik az emberkígyóból és előreviszik. A sor akkora, hogy van, aki már kisszékkel érkezett."
na ezt bazmeg megint megcsinálta a csúti geci
-
Vérboci
addikt
válasz
Marcsello31
üzenetére
akkor gondolom elállítódott a fej a magnón és most fut a headjust, azért nem megy
-
Vérboci
addikt
válasz
venember83
üzenetére
meg KoVoMo
-
Vérboci
addikt
nem oké, nem oké... a zemberek akkor is nagyrészt így működnek. Lásd még "meragyúrcsányjobbvót?"
de én beadatom a kínait is, ha látom leírva valahol, hogy legalább az EU-n belül ez szabad mozgást fog biztosítani. Miért nem ezt erőlteti a kormány? Miért a kispályás védettségi igazolványos focimeccsezés a lényeg?
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
ráadásul olyan nyilvánvalóan tolják a kínai vakcina propagandáját, hogy a legjózanabb gondolkodású emberben is kételyeket ébreszt és átfordul a dolog "már csak azért se" nézőpontba.
ezek még hazudni se tudnak rendesen. mondták volna, hogy a Pfizer után ez a második legjobb, még az is hihetőbb. ezek, ha hazudniuk kellene 10 számot, mindegyik nullára meg 5-re végződne, annyira amatőrök. -
Vérboci
addikt
de ha mindegyik hatásos - ezt speciel én sem vitatom - akkor miért ez a balladai homály az elfogadottságról?
itt vagyunk május küszöbén, majd' 2 éve játszunk járványosdit és a világ, de még az unijó sem bírt kiköhögni valami direktívát, hogy mi várható a nemzetközi utazások kapcsán. -
Vérboci
addikt
nekem miért nem akar felajánlani senki semmit?
miért a budapesti harmincasoknak ajánlanak fel bármit? ez mese habbal.
a múlt heti iskolai szülői értekezlet résztvevőinek bevallása alapján 24 gyerek kb. 40 szülője közül 4 volt oltva, közte egészségügyisek.
a mi oltásaink hol vannak?
a kínait meg dugja fel magának a cecilke. -
Vérboci
addikt
azért azt nem bonyolult látni, hogy az oltásszkeptikusok mellett egyrészt pont a huszon-harmincévesek szarják le főleg az oltást \ vírust, illetve ha oltakoznának is, ez a korosztály kapott legkevésbé eddig szurit.
szerk.: érdemes megnézni a budapesti, vidéki teraszozós körképeket
-
Vérboci
addikt
speciel az oroszt most gondolkodás nélkül beadatnám, már csak a "technológiája" miatt is valahogy 21. századibb, mint a kínai.
próbálom magam fejben távol tartani a mindenféle hírektől, én vérrög ide vagy oda astrát is vállalnék, nyilván pfizert, modernát is de most valahogy kijött rajtam a kínai fóbia. elsősorban az elfogadatlansága miatt. már ha van / lesz egyáltalán ilyen.
azt hiszem alszok / iszok rá egyet. -
Vérboci
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
na pont ezen dilemmázok itt a zasszonnyal.
hogy eddig sírt a szám, hogy nincs oltás, most meg ugye lehetne regisztrálni a kínaira, de beírtam az adatokat és megremegett a kezem a gombon.
aztán gyorsan túrni kezdtem a netet, hogy hol oltanak még kínaival olyan országban, ahová elképzelhető, hogy beteszem a lábam.
mondanom sem kell, hogy a lövés a kapufát találta el,, ti. attól hogy kapok kínait még nincs garancia a külföldi nyaralásra. -
Vérboci
addikt
bár ellentétes az elveimmel, végül győzött a kíváncsiság és felhívtuk a háziorvost, hogy így 40 évesen mikor számíthatunk oltásra. Pláne most, hogy már a 18 éveseket is oltják, ha van ugye "lepattanó".
Aszongya 3 hét... hát az apja faxát. Nem volt még 1millió regisztrált amikor én regisztráltam, most meg már nincs annyi...
Esküszöm a végén én leszek az utolsó ebben a kurva országban, akit beoltanak. De ha ez a falusi fajankó ezzel megtorpedózza a nyaralásomat, akkor rágyújtom a rendelőt. -
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
hát ez az. ha gyakorlatilag mindenki elhízott \ túlsúlyos, akkor azt kockázati tényezőnek venni kb. olyan, mint ha azt mondanám, hogy az autóbaleseteknél a biztonsági öv kockázati tényező, mert hát minden balesetes autóban volt beszerelve öv.
-
Vérboci
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
há' de utána akarok számolni. adj képletet

-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
na ezt mondjuk szerintem nem érdemes Kínából.
random aldilidliben 3 év garival van ilyen. oké, az nem hív fel interurbán hogy kész a krumpli, de nem is kerreg a lapátja
[link] -
Vérboci
addikt
magasnyomású mosót tervezek venni.
a kérdés, hogy egy 450 l/h tudású mosót egy 1/2" slag meg tud-e táplálni. a cső keresztmetszete és a víznyomás ismert. ebből hogyan számoljam ki? -
Vérboci
addikt
válasz
Marcsello31
üzenetére
na jó...
GOTO 77300 -
Vérboci
addikt
hát én arra - hiába van tanár végzettségem - nem vagyok berendezkedve, hogy séróból kitaláljam, mit kell(ene) tanítani egy elsősnek matekból, írásból, olvasásból, énekből.
Ha heti bontásban megkapnám a feladatokat, ahogy most, akkor tudnék otthon tanulni a gyerekkel, de hogy minden nap este ötkor kunyeráljam a leckét fészbukon, mint amikor beteg, na azt nem vállalom.
Azt meg, hogy lemaradjon, végképp nem akarom.
Szóval nincs valódi választás, hiába mondja a beszélő fej a kormányinfón, hogy az igazgató engedélyezheti, hogy otthon maradjon a gyerek, ha a tananyag ellátottságot már nem biztosítják.
Talán ma este jót alszik a vezír, aztán reggel a kossuthon meggondolja magát. NEm ez lenne az első eset
-
Vérboci
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
várj te még azzal, messze még a péntek. az igazi megfejtések mindig péntek reggel a kossuthon jutnak a főni eszébe.
totális iskola nyitás is volt már 19-re tervezve, aztán a középiskola átment májusra, most meg már az általános iskola felső tagozat is.
még egy kicsit gondolkozik a mester, aztán rájön, hogy minél fiatalabb a gyerek, annál fiatalabb a szülője is, tehát annál kevésbé van beoltva, tehát satöbbi.
én rohadtul nem örülök, hogy jövő héten iskolába és óvodába kellene vinnem a gyerekeimet.
az ovi nyilván offolható, de suliból itthon maradni maszek módon nincs reális esély -
Vérboci
addikt
nagytudású nővérem és férje ma visszamondta az Astra oltást, mert há' bisztos vérrögösek lesznek tőle.

46 ill. 47 éves, makk egészséges, vitális, kifejezetten sportos felnőttek. csak hát nem okosak. -
Vérboci
addikt
védettségi igazolvánnyal lehet focimeccsre menni...
[link]
beszarok ettől az országtól... az a szájbakúrt foci, arra máris megvan a koncepció. -
Vérboci
addikt
mijazaz e-mail?

én külvárosi faluszélen lakok, itt nem emailezős a doki, hidd el.tudom, hogy sok huligán
így kapta meg az oltást, hogy leadták a drótot nekik. őszintén mondom, fel is vagyok háborodva emiatt. kicsit a haszonélvezőire is ennek a dolognak, de főleg azokra, akik így működtetik ezt a rendszert, hogy nincs érkezési sorrend, nincs rászorultság, nincs semmi, csak ügyeskedés. -
Vérboci
addikt
nem vagyok válogatós, nekem forró lávát is beadhatnak, ha az használ
problémák:
1. nem fészbukozok
2. úgy ránézésre az orvos se nagyon...
3. jogkövető (többnyire), írni-olvasni tudó, regisztrált állampolgár vagyok. nekem ne a fészbukon üzenjenek az oltásról, pláne ne nekem kelljen ott szpottolni, hogy mi a szitu -
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
holnaptól glamour napok...
mától nyithatnak a boltok...
véletlen? aligha.
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
ami még kimaradt: a klímát tisztítás előtt áramtalanítsd
, utána meg járasd egy jó ideig a leghidegebbre állítva, hogy a kondenzvíz leöblítse a lamellákat, meg a csepptálcára került dzsuvát is lemossa.ez utóbbi céljából egy kis sanytolos vizet lehet a lamellákra csorgatni óvatosan. nem utolsó sorban így az egész kondenzvíz csövet átöblíted kicsit, mert abban is kialakul ilyen biofilm, ami szaglani tud.
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
ha fali split klímáról beszélünk, akkor igen, meg lehet csinálni házilag, sőt, úgy legalább rendesen meg lesz csinálva, mert 10-ből 9 szerelő csak távolról befújja valami szerrel aztán tartja a markát. Az ózonos dolog meg halottnak a csók. Ez egy 1 éves, keveset futott klímának elég lehet, de a mechanikai tisztítás később már nem elkerülhető.
Mondom, hogy én hogyan csinálom.
1. burkolat leszed, szűrőket zuhannyal lemos
2. lamellák és mókuskerék gőzpingvinezése
3. lamellák és mókuskerék befújása vastagon sanytol-lal.
4. mókuskerék átsúrolása fogkefével, ecsettel. ez melós...
4. kicsit várok, aztán gőzpingvinnel újra "lemosom" a lamellákat meg a mókuskereket
5. szűrők, burkolat vissza.beruházási igény: gőzpingvin, sanytol
plusz esetleg egy pumpás kézi permetező, mert azzal a sanytolt nagyobb nyomáson lehet a lamellákra fújni, jobban közéjük megy.
időigény bruttó 1 óra klímánkénta klíma körül a falat nejlonnal vagy spéci klímatakaróval (goto aliexpress) célszerű védeni
summa summarum: nem egy nagy dolog, takarítani kell, nem szerelni. a burkolat levétele játszós elsőre, mert egyrészt a csavarokat meg kell találni, hogy mi hol fog, aztán meg először óvatoskodik az ember, hogy el ne törje, de aztán rájön, hogy ez "jó" műanyag, lehet feszegetni. amit ember összerakott, azt szét is lehet szedni.
ja, kültéri: egy hosszabb kefével a lamellákat szoktam a nyárfaszösztől megszabadítani. az ennyi.
-
Vérboci
addikt
miért? te nem csináltál babkát? fogadjunk, hogy akváriumod sincs
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Vérboci
addikt
igen így megy... sajnos.
nagyon alacsony ehhez az intelligencia az országban (világban). nap mint nap találkozom ezzel. családon belül is, és nem csak minimálbéres vonalon. após mondja mindig, hogy a sógor milyen jól keres. ja... jól. hajnali fél 3kor kel, 4re ausztriában kell lennie. délután kettőkor ér haza, ebédel, tesz vesz, aztán alszik. a 3 gyerek meg lábujjhegyen jár egész délután, mert apa fáradt. a valamikor szép, okos, intelligens, építészmérnök felesége meg gyerekterelő mosónővé vált mellette.
hát biztos jól keres. (netto 1500-1800 eurót amúgy, nagyobbrészt feketén persze).
nem jutnak el odáig agyban, hogy itthon is lehetne kertészkedni kevesebbért, de több szabadidővel, aztán akkor anya is dolgozhatna, és együtt jobban jönnének ki pénzzel is, idővel is.
de hát a ez micsoda jó pénz...lazán kapcsolódik:
Két ügyvezető igazgató beszélget:
- Te fizetsz az embereidnek?
- Én nem.
- Én sem. És bejárnak?
- Be.
- Az enyémek is. Te, nem kéne ezektől belépődíjat szedni? -
Vérboci
addikt
nem gondolom. sőt, ennyit se kap. maximum okosba.
én az 50-60 órás kitételen akadok ki. meg úgy általában a túlóra emlegetésén. hogy "gyere hozzánk dolgozni, az alapbér lóphasz, de ha itt töltöd a fél életed, akkor nem csak hónap huszadikáig jössz ki a pénzedből, hanem akár huszonötödikéig is."
ha alapbérből, minimálbérből meg lehetne élni, akkor nem túlórára lenne szükség, hanem még egy alkalmazottra.
és a magyar nép örül, ha túlórázhat... -
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
szarabbul csináljak, vagy csak őszintébben?
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
oké. ugyanaz a cég, ugyanaz a pozi, több kör... mea culpa, ezt nem bírtam leszintetizálni. túl logikus

én egy boci vagyok
fejek aztán alszok
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
oké, akkor nekem ez magas. ha ugyanaz a cég, akkor miért van több interjú ugyanott? hát csak megvan a pozíció ami tetszik? vagy ha nincs ló, jó a szamár is alapon tolod?
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
persze persze... a pénz.
de egy szint fölött nem megyünk egy szint alá. hiába fizet mittudomén 100ezerrel többet egy cég, ha egy óra a bejárás, vagy 50 fős openoffice-ban kell senyvedni egész nap.
de ezek nyilván az én preferenciáim.
rabjuk is vagyok mondjuk, mert kereshetnék rég háromszor ennyit mint most, csak akkor nem ismerném meg a gyerekeimet. -
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
akkor sem tudom elképzelni, hogy van egyszerre 15+ cég, ahol szívesen dolgoznék.
nekem ez úgy tűnik, mint ha nem szűrné meg valaki a pozíciókat.
amikor dömping volt, akkor se pályáztam háromnál több helyre.
sőt, igazából talán összesen se voltam 15 interjún, pedig eddig 7 munkahelyem volt.
persze sosem dolgoztam IT szektorban, ott ezek szerint máshogy megy. -
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
te árulni akarod magad, vagy eladni?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Vérboci
addikt
válasz
Marcsello31
üzenetére
Szerintem te Ihos József és Forgács Gábor szerelemgyereke vagy.
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
szerintem ma pont annyira találnád viccesnek, mint egy Chaplin filmet.
inkább kínos lenne, mint vicces.
tolj be youtube-on egy szeszélyes évszakokat. szenvedni fogsz.
kevés az időtálló humor. hofin kívül nem sokat tudnék mondani. -
Vérboci
addikt
válasz
Marcsello31
üzenetére
értem hogy szeretsz (szeretnél) a központban lenni, de a föld nem körülötted forog, nem rólad volt szó...

-
Vérboci
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
de mi van az ikeában (vagy a kikában vagy a möbelixben, mert ott is fullon volt minden), amit most és azonnal és egyszerre meg kellett venni? 3 év múlva elsős lesz a csemete és a biztonság kedvéért meg kell venni az íróasztalt?
vagy eddig halogatták, hogy vesznek egy dugóhúzót meg egy sajtreszelőt?
vagy a viktor bejelentése akkora horderejű volt, hogy mindenki kettéfingta a kanapét? -
Vérboci
addikt
[link]
"A probléma forrása Orbán szerint, hogy nagyon sok ember nem ott lakik, ahol az adatok szerint az állandó lakhelye van; van, aki évek óta nem volt háziorvosnál, de közben megváltozott a lakhelye (tehát kikerült valahogy a rendszerből); és a lakcím-nyílvántartások sem stimmelnek sok esetben."Mi a púpos bálna levesbe lógó faszáról beszél ez a szerencsétlen barom?
Most akkor kit oltanak? Akit kidob a "gép", vagy aki regisztrált? Mi az, hogy nem tudják ki hol lakik, ha egyszer én magam adom meg a regisztrációnál.
-
Vérboci
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
jól vagyok... és ez elég aggasztó
úgy tűnik, engem a koronavírus gyirmóti mutánsa talált meg, ami 6 órányi magas lázat, némi izomfájdalmat okoz, majd másnap reggelre távozik a szervezetből.
van most munkáltatói igazolásom, meg ugye negatív tesztem is - 20 ezrem viszont nincs - , úgyhogy holnap elvileg kiszivárgok Szlovákiába ingyen tesztre. csak a biztonság kedvéért.
-
Vérboci
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
tudom, hogy nem 100%-os, ugyanakkor azt gondolom azzal, hogy tegnap amikor kezdtem szarul lenni "elkülönítettem" magam, ma pedig elvégeztettem egy általánosan elfogadott, hivatalos tesztet, én mindent megtettem, ami az adott helyzetben elvárható.
úgyhogy holnap kirajzik a család, ahogy normál hétköznapokon.
feltéve, hogy estére nem lázasodok be megint.
tiszta a lelkiösméretem.mondjuk ez az egynapos láz, egyéb tünet nélkül nem túl megnyugtató, covid ide vagy oda.
de talán nem is gondoltam volna covidra, ha a kollégák közül, akiknél a héten jártam, nem lenne már 3 igazolt beteg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch GT3 46mm Rozsdamentes acél váz, számlás, dobozos
- JBL Boombox 2 Brutális hang, számlás, dobozos, patika állapot
- Apple iPod Video (5. Gen) 30GB - A1136 - Wolfson DAC - Gyűjtői állapot!
- Asus Dual Radeon RX 5500 XT EVO 8GB GDDR6 Számlás, dobozos, újszerű!
- Canon EOS M50 Mark II Travel Kit Számlás (2023), újszerű, minden tartozékkal!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Razer Iskur V2 - Black gamer szék!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen , 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)