- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 - alap
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Oppo a Vivónak: hagyd otthon a telekonvertert!
Aktív témák
-
Tithian
őstag
A nevelés hiánya csodákra képes. Gondold el, milyenek ezen gyerekek szülei (már amelyikük lehet így nevezni). A gond - amennyire én tudom - elsősorban nem a bűnbe vivő közösséggel van, hanem otthon.
A folyamat egyébként tényleg döbbenetes, néhány éve furcsálltam, hogy egyes középiskolás társaim láncdohányosokká vagy alkoholistákká lesznek 18 éves koruk előtt (és ez a szüleiket mit sem zavarja, sőt), illetve hogy aki 14 évesen nem issza le magát pár naponta a sárga földig, s nem dohányzik rendszeresen, az már-már különc (s a statisztikák szerint egy némileg átlag feletti iskolába jártam).
Manapság pedig egyre természetesebb, hogy szinte derekamig érő általános iskolásokkal is megtelnek a szórakozóhelyek/diszkók/kocsmák/stb. Egyik tanár ismerősöm alig hitt a szemének, amikor egy weboldalon megmutattam neki a helyi lokál ''bulifotóit'', s számos 12-13 éves tanítványát látta viszont (úgy ahogy).
A káros szenvedélyeket csak kiragadott példaképp hoztam, lehetne ezeregy jellemző dolgot írni.
Persze biztosan van olyan város, ahol ez nem így megy, illetve vannak olyan iskolák, ahol a tanulók többsége normális családból származik, csak ritka. -
BLiNk3r
senior tag
Mivel napja nagy részét a hasonló korúakkal tölti, elég nagy hatással lehet rá a közösség, így akaratlanul is átveheti a rossz példát.
Én már abban sem vagyok biztos, hogy a szülők - ha csak a munka mellett tudnak a gyerekkel foglalkozni - mégha jól nevelik is, kellően tudják ellensúlyozni ezeket a negatív beütéseket, amelyek már az óvodától megjelennek.
...bajdövéj én egy boldog kiegyensúlyozott világban éltem, amíg meg nem ismertem pár fiatalabb lányt a baráti társaságból, és mesélték, hogy mik mennek ott...kész fertő. És az a boldog világ pár hét alatt össze is omlott bennem, ahogy elkezdtem észrevételezni a dolgokat a saját szememmel.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Parkside szerszám kibeszélő
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- E-book olvasók
- Tavaszi hardvernyitány
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmvilág
- Linux kezdőknek
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- BMW topik
- További aktív témák...
- HP Elitebook 830 G5,FHD,13.3",i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR kamera
- Apple Watch Ultra 2 (2023) GPS + Cellular, Black Titanium /1,5év Garancia!/ Akku 98%
- Új, bontatlan, iPhone 17 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- MPG Z490 GAMING PLUS + Intel Core i7-10700K 8-Core 3.8GHz LGA1200 + Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB)
- Dell Latitude 5290,12.5",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- HP EliteBook 855 G7 15,6" Ryzen 5 PRO 4650U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Részletre elviheted Bankmentes , Dell GAMER laptop G15 5530 360Hz
- Dell Precision 7550,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11,LTE
- Dell Precision 5750 17" UHD+ touch, i7 10850H, 16-64GB RAM, 6GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest