- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Aktív témák
-
Dtomi
őstag
válasz
_Gudella #3084 üzenetére
Ha neked ennyire kell a nagylátó akkor teljesen ok ez az obi nem mondtam, hogy rossz. Ha nincs összehasonlítási alapod akkor sehogy. Majd úgy fogsz rájönni, hogy rossz ha használod egy fél évig, ha nincs óriási hibája. ha van akkor látni fogod egyből. de ha nem viszel magaddal egy laptopot akkor lehet azt se fogod látni a keresőbe. de nem hallottam nagyon róla, hogy ez egy hibás vagy rosszabb széria lenne mint bármely másik obi uh szerintem ettől nem nagyon kéne tartanod.
-
Dtomi
őstag
Valaki használt már Tokina 28-80 f2.8-at? Ha igen leír6ná a tapasztalatait. THX
-
Dtomi
őstag
válasz
csiga997 #3052 üzenetére
[link]
innen leginkább!!!
És a használt holmik melyik menüben vannak? Ja a használt cuccok közt? Ez ott volt???
És ha jól olvasom amit küldtél akkor pont azt írják hogy ''A B&H kiváló ajánlata különleges nyitott dobozú tétele, A legjobb csökkentett kereskedői ár!! Ezek a tételek tökéletes állapotúak, azonkívülm hogy csekély kozmetikai egyenletlenség lehet rajtuk, ezek a könnyű karcolások le vannak írva . Eredeti dobozukból nem hiányzik semmi ha igen akkor értesítenek. Az összes demó terméknek teljes fizikai leírása van. Nem mindíg van a demó berendezéseknek látható jele a wear-and-tearnak
Marha okos vagy. -
Dtomi
őstag
Valószínű egyszer sem sütötték el maximum kiállított bontott dobozos termék, ha használt lenne akkor azt írták volna ki. bhphoton használt cuccot nem találsz. Az meg, hogy elromlik és a javítás annyiba kerül mint egy új gép nem tudom honnan vetted. Akik most cserélnek zárat a 300D-jük ben minden további procedúra és felár nélkül teszik. De senkit nem akarok semmire rábeszélni. Csak jó Magyar szokás szerint mindenki fosik az ilyen dolgoktól!! Egyébként van is benne valami a magyar boltok és szervizek garancia és egyéb kötelesség mulasztásaik miatt!!! Nekik meg f.u!!!
-
Dtomi
őstag
csiga997 miért ?db kell belőle 5???? kinn van, hogy raktáron!! Onnantol kit érdekel, hogy 1 vagy 5 amíg van??? stitch Mert a legjobb középkategóriás DSLR-gép a mai napig felbontáson kívül mindenben veri a mostani 400-ezer alatti gépeket. Főleg képminőségben és ergonomiában. werttzui eos 20D-t is kivonták de szerintem szívesen elfogadnád a mai napig. VW bora sincs mégis eljárkálnék vele
[Szerkesztve] -
Dtomi
őstag
[link] Ha magán személyként rendeled is 200 alatt lesz valószínű ha meg el tudod intézni az áfát akkor 180 alatt itthon van bőven!!!
[Szerkesztve] -
Dtomi
őstag
Mi az a turista zoom??? És mit akarsz képminőséget egy 30-40ezres obitól? Életed legnagyobb csalódása lesz mikor ráteszed az új Dslr gépedre a 30-40 ezres zoomot Abszolut nem éri meg lecserélni ezért az A1-et vegyélrá egy grippet aztán helló!!Vagy fogod magad és költesz többszázezret obira...
-
Dtomi
őstag
Ha még nincs ilyen géped akkor jobban jársz egy 300D-vel ha ilyesféle ambícióid vannak, a sigma 70-300 az egy külön obi SLR-re tudod rátenni géppel együtt 140 ért már meg tudod venni. A raynox pedig csak előtét az a meglévő obid tudományát, vagy nemtudományát kétszerezi meg. -
Dtomi
őstag
Tipikus esete a gép kinövésének. legolcsóbb helyen 57e ft szinte pont mint egy 70-300 as sigma annyi különbséggel, hogy nagylátónál a raynox bevignettál plussz olyan iszonyatos kromatikus aberráció jelenik meg a képeken amit nagyon sok munkával tudsz csak eltüntetni és pont mikor teljesen tele állásban van akkor életlen képet ad ha csak nem rekeszeled le nagyon uh ha nagyon messze szeretnél nézni akkor távcső... viszont közepes fókusztávon nagyon szép képeket rajzol. Ja és asszem s9500-nál nem stimmelnek a gyűrűk valamit nehezen lehet majd tekerni, ha jól hallottam!
-
Dtomi
őstag
[link] Érdekes hírek olvassátok el mindenképpen a minek ment oda rész a legjobb.... és a rendőr minek megy oda??? ja és ez A riporter azon felvetésére, miszerint a gépéről felismerhették volna, hogy nem futballhuligán, Lapid azt mondta, egy profinak látszó fényképezőgép nem minősít, bárkinél lehet bármilyen fényképezőgép.
-
Dtomi
őstag
válasz
sszever #2480 üzenetére
OK főnök! neked akkor legyen 350D-d nekem meg ott a 20D sigma 27-70 vagy 50-500 azért már nem olyan szar obik, és simán észre lehet venni az AF különbséget pl egy fekete gyólya kormorán vagy kontrasztmentes dolgokon 350-d nek más a szenzormérete mint a másik kettő. pontosan 1.62-es szorzó
750mAh meg fele akkora méret mint a a 20D 1100mAh-a
-
Dtomi
őstag
válasz
Dare2Live #2468 üzenetére
Olyan különbségek amik ha vannak nagyon meg lehet szeretni ha meg nincsenek akkor vörös lesz a fejed. Aki fogta már a két gépet az a külsőket már tudja a belső közül 1pár allandóan bekapcsol az LCD rossz helyen vannak a gombok nincs színhőmérséklet hobbi vagy amatőr aksi még ha kettő is van belőle. még kisebb érzékelő még nagyobb szorzó. 1/8000 hiánya, legalábbis nekem hiány lenne sporteseményen. Én jelentősen lassabbnak látom a 20D hez képest az AF és nagyon sokszor téveszt. Átmeneti memória sokkal kisebb mint a 20D nek. Pentaprizma nem pentatükör magnézium váz nem műanyag.
-
Dtomi
őstag
350D-t nem lehet összehasonlítani se 20D-vel se 30D-vel maximum papíron. teljesen más a két gép de célközönség is más és a tudás is.
-
Dtomi
őstag
[link] EISA-s lett ez az obi!!!
-
Dtomi
őstag
Ez jó kis Obi főleg ár érték/arányba sőt ha jól tudom valami díjat is nyert lehet eisa. Badboy cimborámnak ilyene van.
-
-
Dtomi
őstag
Valaki használ sandisk extreme III as CF-et?
-
Dtomi
őstag
Nah ne persze igazatok van! és köszi a véleményeket, majd teszek fel a bigmával ugyaninnen készült képet ez a leshely még megvan de megfogadtam akkor mikor ezt a képet csináltam hogy vissza nem megyek addig még meg nem lesz az 50-500 mert akkorák vooltak ezek a mocsok disznók hogy remegett a kezem ja és nagyon közel voltak!!!
-
Dtomi
őstag
[link] sajnos ilyen időbe nem igazán lehet menni fotozni de itt egy kis malackodás még sony 828 al készült.
-
Dtomi
őstag
Nem vettem kötekedésnek nyugodtan kérdezzél, egyetlen egy kép se állványról készült, a gép egy másik tizemeletes elől jött ki és be is ment egy másik mögé de igazad van nem látszik a képen
csak ha az ember ismeri a kép készítésének a körülményeit akkor eszébe s jut hogy leírja. ja és nem követő fókuszon volt.
-
Dtomi
őstag
[link] Van egy ilyenem, magyarországon igen nehéz beszerezni ha sikerül is akkor nagyon borsos áron, alul-felül 4-4 fém protektorszál van benne teljesen mereven tartja a csuklómat és nagyon megkönnyíti a nagy obik kitartását.
-
Dtomi
őstag
Azt nem is írtam sehol hogy ilyen zárral tűéles képet fogok vele készíteni de 1-2 érdekes képet belinkelek. [link] [link] [link] az első képen az élesség ennél utómunka nélkül nem igazán lesz szebb a másikon azért lehet látni hogy milyen gyors az obi AF-a a 3. pedig 500mm en 1:1 es méretben, itt azért ilyen homályos mert ilyen távolságba már igen komolyan látszik a levegő és a pára de a sivatag fölött szebb lenne
ezek a képek mind 300D-vel készültek ha érdekel titeket töltök fel ugyen azzel az obival és 20D vel képeket.
[Szerkesztve] -
Dtomi
őstag
[link] tegnap direkt kipróbáltam, hogy tényleg ki tudom-e tartani és igen nem 100ból 1* , hanem elsőre sikerült. De ez már nagyon extrém ilyet persze nem kockáztatnék ha tényleg csak nem muszály mert ennyire nem biztos hogy mindíg képes vagyok pl ha már 3 órán keresztül fogod a 3kilós dögöt akkor már biztos hogy nem lehet. De ha nagyon rákészülök tényleg kitartom!! Ami teljesen biztos és akár svenkelni is tudsz akár kézből is az az 1/500 és az 1/640-ed ez majdnem 100% hogy teljesen éles lesz. Ha lesből lősz állvány nélkül levegő kifúj lenntart szorítod magadhoz a gépet akkor még az 1/250 is 95% hogy tűéles lesz. Van egy pali ő nagyon durván bírja az ilyen dolgokat [link] ha megnézed akkor lehet látni hogy 20 másodperc alatt mennyit mozgott!! Ezt a képet a fia készítette róla állványról, teljesen éles kontúros minden részlet kivéve egyet a szemét, + lehet próbálni mindnekinek, hogy ilyen testhelyzetbe kibírna e 20másodpercet. Most kölcsönbe használok 300D-t + 20D-t felváltva KM7D-met ellopták. de jövö 7 en remélem meg lesz a saját 20D-m obit csak 50-500at majd ha nagyon sok pénzem lesz lesz nagylátó is de egyenlőre a képeim 95% ba 500mm-en készülnek.
[Szerkesztve] -
Dtomi
őstag
Arra értettem hogy pl alkonyatba lenne nagyon jó, szürkületbe szarvasbőgés, nagyon szép tud lenni. de percenként változik a fény mennyisége és hiába az IS mire mész vele? egy rekesszel jobban le tudod szűkíteni?? Mondjuk nem fotóztam még életembe soha 200mm IS es obival de azt tudom hogy a saját 3 kilós cuccomat 500mm-en f9 en kitartom kézbe 1/50 zárral pedig nem vagyok egy kigyúrt alkat.
-
Dtomi
őstag
válasz
biggamer #2307 üzenetére
A madárfotózás az egyik legkeményebb dió ami a fotózás technikai felszerelését illeti.
1. Ha 200 mm es obit akarsz venni az nem elég ha nem sátorból fényképezel.
2.ha sátorból fényképezel kéne a HSM motor mert a sima motoros az hangos (nem fog elriadni a madár csak oda fog figyelni és az látszik a képen de nagyon) viszont lessátorba nem kell képstabilizátor.
3. Ha nem lessátorból akarsz fotózni akkor ahogy írtad kellene közgyűrű a közgyűrű kis súly (egy 300mm+TC20 súlyban összehasonlíthatatlan különbséget jelent egy 600mm-es teléhez képest, ezért sokszor még azok a profik is megfontolják a használatát, akiknél nem is annyira az ára a szűk keresztmetszet)
- olcsó (ha kiszámoljuk, h. egy 300mm nagy fényerejű obj + TC20 ára hol van a fix 600mm-es obj.-hez képest, akkor ennyi is elég...)
- kíváló módja ''feltuningolni'' meglévő optikánk teljesítményét
Hátrányai:
- képminőség romlása (mindig jelentkezik, azonos szériájú objektív+konverter páros használatával kisebb hatású)
- fényveszteség (lásd: fenti táblázat)
- esetleg az AF nem fog működni ( a profibb darabokat úgyis a nagy fényerejű optikákhoz fejlesztik, így ott ált. működhet még az AF, az amatőr szetteknél viszont gyakran találkozhatunk ezzel a kompromisszummal)
- sötétebb keresőkép (szintén a fényerőveszteségből eredően természetesen ez is változik) viszont egy nagy fényerejű objektív [link] dupla annyiba kerül mint egy kisebb [link] fényerejű ugyan olyan objektív. Ugyen ez képstabival [link] már elég borsos, szóval a madárfotózás az kemény dió.
4. Makrózni szinte bármelyik objektívvel tudsz csak közgyűrű kell ide is [link] de ehhez azért már elég elvetemültnek kellett lennie a készítőnekremélem tudtam segíteni azt meg meg kell fontolni, hogy a képstabilizátor mennyire fontos ha arra a +1 vagy 2 Fé-re lenne pont szükséged ami 200mm en vagy szorzóval akár 400-on talán 1/3 Fé re csökken akkor már vagy sötétedik vagy nagyon rosszak a fényviszonyok, ilyenkor annyira gyorsan változik a fényerősség, hogy úgyse tudsz olyan kompozícióra várni amilyet szerettél volna ha meg világos van és tudsz rövid zárral fotózni akkor meg teljesen mind1 IS-es vagy nem vagy viszel magaddal 1 8ezres monoprod manfrotto állványt.
[Szerkesztve] -
Dtomi
őstag
Hali ha csak egy obit akarsz akkor 50-500 nekem most jött meg a hsm-es
eddig egy sima dc-sel próbálkoztam filmes nikonnal de a HSM-s az igazi! 50mm-en is és 500-on is teljesen éles képet ad 8-9es rekesszzel. nézz körül a termeszetfoto.lap.hu és a fényecsetesek is egy páran ezt használják. 20D vel 1.6 os szorzóval közelképe kb 1m 500mm en meg kb 3m.
-
Dtomi
őstag
800 as tele sigma 5kiló azt is cipeli valaki és még van nem egy ami több mint 5
-
Dtomi
őstag
válasz
sszever #2147 üzenetére
kb 1*, és álltalában nem egyszerre van a fotozás és a lessátor telepítés hanem jó előtte mire megszokják az állatok, mikor legközelebb mész bevágod a cuccot a kocsiba rossz esetben ha ferrarid van akkor nem tudsz bemenni az erdőbe mert fennakad egy bakháton. ugyhogy kénytelen vagy kibírni, hogy cipelned kell 3 -3.5 kilót legalább 1 km-en mert azért talán nem úgy választod meg magadnak a helyet, hogy jól +szptod magad és beteszed a kerekerdő közepére
de szerintem azért ki lehet bírni egy 20 perces sétát vele.
-
Dtomi
őstag
válasz
sszever #2009 üzenetére
Jó, viccre kapod fel a kakit?? Ezért nem voolt érdemes idegeskedni. Amúgy sajnálom ha így alkotsz valamiről véleményt hogy meg se nézted a képeket! Ha te jobb vagy náluk akkor annak nagyon örülök. Bár azt hiszem az év fotósa címet nemzetközileg elég nagy dolog +kapni leht te már 2* megkaptad, bár nem emléxem a nevedre. jó fényeket
-
Dtomi
őstag
válasz
sszever #2006 üzenetére
Bocs, hogy én képbe vagyok [/OFF]Bagóért akarsz venni? Ki hol olvasott mit? Szerintem menj, feküdj le, kérj anyucitól jó éjt puszit, mert én ilyet nem írtam. Alud ki magad inkább... [OFF] Hazai profi természetfotósok link alatt keresgessél egy kicsit. ''És nézd meg milyen jókat lehet vele lőni'' Most megyek kialszom magam
-
Dtomi
őstag
válasz
DVD_2_U #2004 üzenetére
Ezt kiküszübülvén adnak hozzá állványtalpat és egy egylábú manfrotto állvány nem egy nagy összeg és ezzel úgy se kirándulni mész. Ja és a minoltába van képstabi. amivel egy kicsit még hatékonyabban lőhetsz akár 500mm en is én nikon F70 el próbáltam 200 mm ig késő du. fényben is kitartottam kézben. csak ott ugye nincsen szorzó digit géppel még sajnos nem próbáltam.
-
Dtomi
őstag
válasz
BlackWoOd #2002 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget! 220 ezerért bármikor megvenném itthon használtan!!De az olcso után ott volt a smile, aki tudja hogy nennyube kerül az obi tudja miért van ott a smile. Egyébként gondolom akik most hozzászóltak az tmához mindenki konyít a fényképezéshez valamennyit ezért gondolom mindenki tudott volna hasonló módon hozzászólni Ennél olcsóbb megoldást szeretnél valszeg, tényleg nézz szét különféle apróhirdetési oldalakon, 220k környéki irányárral lehet találni. De lehet hogy ebben is igazad van hogy gyorsan el tud szakadni a cérna. Főleg ha mikor az ember kérdez leugatják.
-
Dtomi
őstag
válasz
sszever #1998 üzenetére
Ki beszélt itt profi fotózásról??? Amúgy tisztelettel megjegyzem a főnökúrnak http://www.termeszetfoto.lap.hu/ legyen szives nézze meg hogy hány profi hazai fotós dolgozik 50-500 as obival de végülis az én tudásom a nulla miért is?
''Sose vitatkozz magadnál butább emberekkel, mert lesüllyedsz az ő szintjükre! És a rutinjukkal legyőznek!'' És elég volt még mielőtt még mielött még valaki b ogatna ez vonatkozik az előző hozzászólóra is nem mondtam azt se hogy bagóért akarok venni ezt honnan is olvastad???
[Szerkesztve] -
Dtomi
őstag
Ha kézbe hozzák be bárki behozza 20 ezerért de lehet 10ért is. Nem egy ember foglalkozik vele, de egyébként igazad van rá kéne számolni. De ha cégre rendelem akkor ez is megoldódik. nem kell senkivel behozatni.
-
Dtomi
őstag
válasz
BlackWoOd #1988 üzenetére
Hej új trabantot nem tudsz?? Veszek egyet ha hozol újat!!! [link] ne röhögtess hogy 1.5X annyiért veszek mint amenniybe kerül ez kb olyan hogy mondok egy akkora árat hogy biztos ne vegyen senki mert M.o-on 10 ezer haszon az nem pénz mert mndenki egyből akar gazdag lenni de azért ne haragudj, hogy itthon 120 ezerrel többe kerül mint kint!! Amúgy szétnéztem csak ezeket nem tekintem komoly boltoknak.
[Szerkesztve] -
Dtomi
őstag
Ja 285ezer és 1 hónapot kell várni rá ami egyébként 198000 ft
az én pénzemből nem issza magát részegre senki
Amúgy +kockáztatom hogy 85 ezerből kimegyek irakba azt lövök magamnak egyet
-
Dtomi
őstag
Hy nem tud valaki sigma 50-500 minolta bajonettes obit eladót ja és olcso legyen
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külföldi SIM-ek itthon
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ingatlanos topic!
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest