-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka78
senior tag
válasz
KeNTaGoN #8229 üzenetére
Oh b@z. Én ezt csúnyán benéztem. Te a 18-250 obiról beszéltél, én meg azt írtam, hogy a 55-200 hasonló minőség ahhoz amit kinéztél, pedig nem, azt hittem a 18-200-ról írsz. Mentségemre legyen mondva, hogy előtte nézegettem a tami oldalát és ott már nem szerepel a 18-250, csak a 18-200 és a 18-270. Az 55-200 inkább egy olcsó kit obi pótlék, de jó. Az első 120mm gyútáv 100% crop, a második 200mm gyútáv 100% crop.
-
válasz
KeNTaGoN #8229 üzenetére
You could get a Pentax K100D + Tamron 18-250 for under $1000 and have a pretty nice "Point and Shoot" Digital SLR with built in image stabilization, a zoom range wide enough for almost anyone and better image quality than any small sensor digicam.
Na az már gáz, ha egy kis szenzoros gép minőségéhez hasonlítja, és annál egy picivel jobb. Szerintem ennek semmi baja, egyszerűen ennyit tud.
-
csakb
őstag
-
zolka78
senior tag
válasz
KeNTaGoN #8215 üzenetére
Nekem is eos 500D van és használok hozzá egy Tamron 55-200 obit, ami hasonló minőség ahhoz amit kinéztél magadnak. Én egy átlag családi vacsora áráért vettem használtan és nem bántam meg. Nagyon szereti a sok fényt és eléggé kompromisszumos obi, viszont átlag használatra szép képeket lehet vele csinálni. A kész képekből nem sokat lehet vágni már ekkora felbontásnál, itt kijön a gyengébb optikai minőség, látszik a vágott képeken. Koncert fotózásra én nem vinném, oda nem ezek valók szerintem, nem állná meg a helyét. Ennyi pénzért amibe került én még is azt mondom, hogy jó vétel volt. Mikor tele obi kell akkor felrakom és tudom, hogy szép képeket kapok végeredményre. Ha meg olyan a körülmény akkor nem is próbálkozok vele.
-
rumos14
nagyúr
válasz
KeNTaGoN #8215 üzenetére
az ilyen nagy átfogású obik közül még ez a jobbak közé tartozik. volt nálam kölcsönben, nekem nem tetszett. de azért azt sem mondanám, hogy a tele vége ennyire használhatatlan.
eseményfotózáshoz és portréhoz leginkább alkalmatlan ez a cucc, oda nem ártana egy kis fényerő. amennyibe kerül ez a 18-250, nem sokkal többért találsz esetleg használt Sigma 50-150/2.8-at. vagy lényegesen olcsóbban egy Canon 55-250, ez sem fényerős, de optikailag sokkal jobb mint a 18-250. ha mindeképp nagy átfogás kell, sztem a Canon 18-200 jobb. -
-
omani
tag
válasz
KeNTaGoN #7874 üzenetére
Ezen az oldalon ki tudod szamolni hogy mekkora lesz adott optika dof-ja adott vazon es fokusztavolsagnal.
cOxeR,
Esemenyfotozasra es portrera szerintem annyira nem lenyeges az IS, plane nem ilyen fokusztavolsagokon, szoval azt nem vennem olyan sullyal latba. A 24-105 nekem tul nagy meretben, meg hallottam mar rola rosszakat is meghibasodast tekintve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Autós topik
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged