- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pethob
aktív tag
válasz
thomasrc #26508 üzenetére
Igazából az a klasszikus, hogy veszed a 17-55-öt, és a 70-200-at föléje. Ezek a legjobb minőségű , legelterjedtebb zoom-ok a rendszerben.
A 18-135 már minden rendszerben egy nagyon erős kompromisszum. A 15-85 egy nagyon jó objektív, sokkal jobb mint a 18-135, csak egy picit marad el a 17-55-től, főleg amiatt, hogy nem fix 2.8 fényereje van, ami használati szempontból is kényelmetlen, meg persze nyílik a fényerőben az olló a tele irányában. Illetve abban, hogy a színleképezése kevésbé illik a többi objektív közé, nekem mindig kilógtak a színek miatt a 15-85-öt objektívvel lőtt képek a többi közül. Ezt LR-ban persze el lehet tüntetni.
Egy apró gyengéje még a torzítása is, főleg a széleslátó végén. -
törölt tag
válasz
thomasrc #26505 üzenetére
Javaslom, nézd meg a Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC OS HSM MACRO C-t, itt találhatsz vele készült tesztfotókat.
-
válasz
thomasrc #26508 üzenetére
Igen, de ha sokat videózol is, akkor jobb az stm fókuszmeghajtás.
A 7d vel használtam sok lencsét. A legjobb minőséget a 17-55 adta, az tuti, profi szint.
A legjobb átfogást a 15-85 adja és annak is jó a képe.
A photozone.de oldalon össze tudod hasonlítgatni azokat.
De a teszt egy dolog az élet meg más.
Én azt tapasztaltam, hogy a szélesebb látószög fontosabb mint a tele állás. Ha már van legalább 15 mpx abból jól lehet úgy is nagyítani. -
válasz
thomasrc #26505 üzenetére
Szia!
A lista alapján gondolom aps-c vázra lesz.
Oda a legjobb választás általános célra a 15-85 IS USM.
Elég széles a látószöge, jó a stabi hatásfoka is és a Napból is szép csillagot hoz ki.A 17-85 nem ajánlott, főleg nagyobb felbontáshoz.
Ha videóznál is akkor a 18-135 még jó lehet. A 24-105 jó optika, de nagyon szűk lesz.
Ha tudod próbáld ki a kiszemelt átfogást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest