- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
HThomas #17474 üzenetére
De hisz ott a link előző hsz-emben.. na akkor újra.
[link]
Alulra lemész és látod a fókusz tesztet különböző rekeszeken. Állj egérrel az egyes rekeszértékek fölé. Tolódik el a fókuszsík (persze nő a DOF is, de nem annyit, hogy ezen segítsen). Felette írja is.
A legtöbb obira, ha nem mindre, ilyen tesztet csinál a PZ.
-
törölt tag
válasz
HThomas #17467 üzenetére
Nem tudom. Ha tág rekeszen fázisalapon megy a gyorsfókusz "nagyjából" (tehát odarántja az obit), majd szűk rekeszen a kontrasztalapú finomítás (így lenne értelme) - akkor jó lehet. Ha a kontrasztalapút is nyitott blendénél csinálja, baxhatja az ember. Inkább az a nem mindegy, milc-ekre ugyanígy viselkedő obik vannak-e. Totál nem ismerem őket.
-
.DLL
veterán
válasz
HThomas #17467 üzenetére
Szerintem nem, mert ott a végső pontosítás a kontraszt alapon történik (ahogy egy hagyományos PD. esetén is csak máshol). Bááár, ha ugyan úgy nyitott rekesszel történik az előnézet és a fókusz, majd csak képkészítés során zárja a blendét, akkor előfordulhat ott is. Ez már gép, beállítás és algoritmus függő.
-
Damage
senior tag
válasz
HThomas #17456 üzenetére
Olvass vissza pár oldalt.
Én egy 18-35 F1,8 Sigma-t (Art) vettem. Jó párat ki kellett próbálnom, mire egy használhatót találtam. 3 év garancia van rá, ha a hivatalos utat választod. A hivatalos szerviz a Canon hivatalos szervize (C. Kft.). A forgalmazóval és a szervizzel is pozitívak a tapasztalataim, korrektek voltak. A pénzt azok ellenére is visszakaptam, hogy kifutottunk a 3 napból (1 hétig szaladgáltam, cseréltem, kalibrálták stb.) az üveget. Végülis pénz visszafizetés után az egyik boltból (szintén a hivatalos forgalmazó által került az országba) sikerült egy normális példányt kifogni. Amire nem árt vásárláskor figyelni:
- vízszintes és függőleges fókuszpontokra mennyire pontosan fókuszál (A4-es lapra egy egyenes vonalat nyomtatni és vízszintesen + függőlegesen is kipróbálni)
- zoom obi esetén a lehető legtöbb állásban kipróbálni
- minél több tárgytávolságon végigpróbálni, teljesen közeltől a 10 méterig
- ezek kombinálása
- manuálisan választott fókuszpont + zóna fókusz (amennyiben a váz tudja ezt a funkciót)
Pár HSZ-sal feljebb láthatsz mintaképet is, amit a jól működő lencsével készítettem.
Volt vele némi rohangálás, de megérte. Gyönyörű képe van és tág rekeszen is nagyon éles.
A garanciális ügyintézés, a forgalmazó, a szerviz és a bolt hozzáállása is korrekt volt!
A Sigma (nem a magyar forgalmazó, hanem a japán gyártó) hozzáállása pocsék, értékelhetetlen (írtam rengeteg mail-t a japán címükre, de válaszra sem méltattak)!
Ezek ellenére is újból végigzongoráznám az egészet, mert a végeredmény kárpótol mindenért. Minőségi anyagok, szép rajzzal. (Itt most nem a régi EX-ről beszélek, hanem az új Art kategóriás lencsékről).
Jah, és Canon bajonettel használom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports ( Nikon ) -Újszerű-
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- RODE Vlogger Kit Universal
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest