- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskornel
addikt
válasz
coulgar #9142 üzenetére
Mivel írtak egy csomó mindent, ezért még1x átolvastam két obim leírását. Az egyik a Canon EF100 2,8 Macro, a másik a Canon EF 100-400 L.
Mindegyikben csak az van, ha nem használja az objektívet az elülső, hátsó sapkát rakja rá. Még csak említést se tesz az alant olvasható megjegyzésekről.
Azt megjegyzi, ha hidegből melegbe v. fordítva megyünk, akkor légmentesen zárható tasakba pihiztessük használat előtt az objektívet, míg a környezeti hőmérséklettel ki nem egyenlítődik.
De a tárolására vonatkozólag semmi különös.
Én táskába tartom, és mindig van pár silica gél zacsesz a tatyómban.
Most kipakoltam a vitrinbe én is...
A canon.hu és az objektív tárolás szóra semmi se jött ki... valószínű én maradok a tatyónál és a silica geleknél. Azt meg nem ajánlom, hogy valaki sapesz nélkül tárolja az obijait. -
Zozzant
addikt
válasz
coulgar #9142 üzenetére
Ha kevés obid van tudod táskában tárolni. Elvileg a gombásodás lehetősége miatt nem szabadna sötétben tárolni (így sötét fiókban és táskában sem). Legideálisabb egy átlátszó zárható doboz amiben van fény és kupak nélküli objektívek valamint megfelelő páratartalom. Egészséges lakásban, megfelelően száraz levegővel elmegy egy komód fiókja is, nálam ott vannak tárolva. Éppen csak azt az 1-2 obit teszem a táskába amivel adott alkalomkor akarok fotózni, általában úgy sem használok többet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen autót vegyek?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Escape from Tarkov
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Napelem
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest