-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
DemonDani #18112 üzenetére
Szia. D800-on használom, nagyon nagyon éles 2.8-tól is már. A Photozone tesztje és grafikonjai szerintem abszolút igazak rá. Nagyon nagyon alacsony a CA, ami miatt amúgyis élesnek tűnik a kép, de hát az üveg maga is karcol. A képe gyönyörű, verőfényes napsütésben is olyan kékesre hozza az eget jól kiexpózott tájjal alatta, mintha szűrő lenne rajta.
A torzítása erős, épületre kevésbé ajánlott, mondjuk uwa.. de a teszt óta jött ki már korrekciós profil hozzá, amivel - a szélek területvesztése mellett - egyenesre húzható a kép épületek esetén is, de nyilván nem erre ajánlott elsősorban.
Én nagyon szeretem, a manuál fókuszt szokni kell, de elég csak egy filctollal vagy ilyesmivel (vagy memorizálni) megjegyezni pár állást a fókuszgyűrűn, hogy pl. embereknél hova tekerd ha közel vannak, illetve tájképnél hova tekerd - és kész, nagy baj már nem is lehet.
Csillagos égre is ajánlott, a gyönyörű színei, a nagyon alacsony CA és a 2.8-on széleken is nagyon jó rajza miatt. Szerintem aki uwa-zik és szereti, annak nagyon megéri, 100 körül kapni talán...
Egyébként "D"-s üveg (mármint Nikon terminológiában), tehát van külön rekeszgyűrűje, amit f/22-re állítva (jelölve van) Nikon vázról lehet rekeszt szabályozni és távolságot/fókuszt is visszajelez a váz a keresőben, hogy mikor tekerted élesre a képet. Tehát van elektronikus kapcsolata a vázzal, nem a fullmanuál. Igaz, elég széles fókusztartományra jelez éleset, de ez már uwa sajátosság, 14 mili FX-en elég nagy mélységélességet ad tágon is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Le Mans Ultimate
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Bittorrent topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Egyedi ékszerdobozka
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged