Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LG V30 - vezércsel
- iPhone topik
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViSAS
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek mikor jöhet a következő széria? 3/4-ed / 1 év?
Bár a 900-as még nem öreg széria, nem rég jött ki a 950-es is, talán lesz még köztes megoldás is a 960-as és a 970-es között mivel elég nagy a különbség köztük (960Ti?!), de mégis...szerintetek mikor jönnek a következő széria tagjai? Van valami "sablon", ami szerint kijönnek az új szériákkal, mint az Intelnél a tick-tock?
Csupán azért érdekelne, mert teljesítményben nekem a 970-re lenne szükségem, de az utolsó fél GB-nyi VRAM lassú elérése miatt kizártam. Így inkább megvárom az új szériát, vagy örülnék akár egy "960Ti"-nek is.[ Szerkesztve ]
-
ViSAS
senior tag
válasz Locutus #14479 üzenetére
Reméltem, hogy kivételesen senki nem fog lehúzni a döntésem miatt - mint sokan másokat is a 970 topikjában, akik szintén elvetik a vásárlását az utolsó fél GB lassú elérése miatt - de ez van...miért nem lehet egyszerűen elfogadni a másik döntését? AMD oldal részemről kizárva, de mégis a legújabb fejlesztésre / technológiára vágyok (ezzel együtt időtállóbb is lesz a megoldás) tehát nem tudok jobbat, mint várni. Tavasz végéig nem is olyan nagy idő...köszi az infót.
Habár főként Full HD monitorra lenne kötve, van egy 4K TV is a háztartásban, így hát igényt tartok a maradék fél GB gyors elérése is...másrészt meg felbontástól függetlenül van amelyik játék zabálja Full HD-n is a VRAM-ot, a teljesség igénye nélkül például a GTA V, Batman: AO.
Az idő múlásával pedig nem hiszem, hogy az átlagos VRAM kihasználtság lejjebb menne, kb. 2 évig nem szeretnék ezután VGA-t venni...kell a "tiszta" 4GB, nem vagyok a "műcirkusz" tagja.
Mivel az AMD meglépte idén a R9 390-nél a 8GB-os verziót és a 970 ellenfelének szánták, lehet hogy a következő szériában az nVidia is eljátssza ugyanezt, vagy akár 6GB-os verzióban és ugyanilyen árban, mint amilyenben most a R9 390 / GTX 970 van. -
-
ViSAS
senior tag
válasz Locutus #14489 üzenetére
Low grafikán? Ennél szerintem mindent maxra pakoltak. Pár beállítást nem ultrára teszel, hanem high, esetleg mediumra, és ott a 40-45 FPS, a látvány pedig még mindig gyönyörű.
...de tudod mit, kidobom a pénzt egy valójában nem elegendő VGA-ra, sz@r játékélményem lesz és te meg röhöghetsz a markodban, megegyeztünk? Csak mert már kezd egy picit unalmas lenni. Teszteltem, és elég lesz az amit kigondoltam...nem mindenkinek ugyanazok az elvárásai. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
ViSAS
senior tag
Nem adtam alkalmat arra, hogy bárki véleményt mondjon róla, mert nem kérdeztem, csak azt, hogy mikor jön/jöhet a következő széria és for your info módon közöltem, hogy miért kérdezem ezt. Az már más kérdés ha valaki kiszolgálja magát és kérdés megléte nélkül is véleményt mond...csak pont nem érdekel, mert nem az volt a kérdés.
-
ViSAS
senior tag
válasz synthattik #14498 üzenetére
Poontosan, ezért ragaszkodom a teljes értékű 4GB-os verzióhoz, mert az a pici fél GB is számít 4K esetén. A GPU teljesítményével meg majd megtalálom a kompromisszumokat, vegyes high / mediumig én boldog vagyok, meg amúgy is többnyire 1080p-t kell számolgatnia, csak alkalomadtán 4K-t. Magasabb árkategóriába már nem tudom adni, AMD vonal meg nem játszik, tehát megvárom a következő szériát. Eleinte biztos drága/drágább lesz, de a megjelenése majd lejjebb nyomja a mostani széria árait és lehet egy használt GTX 980 lesz belőle...de ezt majd még meglátjuk, nagyon a jövő zenéje, csak legalább már be tudom ütemezni a vásárlás becsült időpontját és úgy bánok a pénzzel.
(#14497) NetTom: Köszi a választ.
szerk.: elég volt megemlíteni a témát
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Stellar Blade
- Assetto Corsa Competizione
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
- Politika
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Filmvilág
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest