Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
Új hozzászólás Aktív témák
-
nutella1
őstag
válasz
KAMELOT
üzenetére
3090Ti-t szerettél volna írni, a 3090-hez képest, de sebaj. Nekem az a pár % is sokat számít dlss nélkül 144 hz-en. Ha irreálisan drága lesz, nyilván nem ruházok be. Viszont ha meglesz dlss nélkül, minimum FPS számban a 144 FPS (abban a játékban amelyben én szeretném), nem fogok gondolkodni rajta.
-
warcat
veterán
Ami pletyka van, az eléggé megbízható, ÉS ráadásul beleillik a korábbról ismert ütemtervbe is, azaz szeptember, két évvel a 30xx után.
Pár hónapot mozoghat hátra és úgy tűnik, hogy most a 30xx is gyártásban marad egy ideig még, gondolom kereslet eldönti.Szerintem ez a két hónap csúszás 3090 Ti-nek fájós lesz, de hát úgy tűnik nem volt mit tenni.Mire boltokba kerül már áprilisban járunk ami már <6 hónap, szemben egy januári "alig van kártya a boltokban, év végén majd lesz valami új" nézőponttal.Persze a nap végén a lényeg, hogy mennyit terveztek gyártani és eladni, néhány ezer darab azért el fog kelni.
-
zebra_hun
veterán
válasz
ScomComputer
üzenetére
-
-
warcat
veterán
válasz
nutella1
üzenetére
3200-3400 euró istaár volt 3090 Ti Suprim X-re pletykálva, azonban változott azóta a piac, kérdéses, hogy merik-e annyiért kidobni.Erre még 5%-ot rádobhatsz hazai vételnél az áfakülönbség miatt.
Mindenesetre ezen a ponton már nem éri meg, az az eltelt két hónap sok idő volt neki.
Bő fél év és itt az új széria, ami jelenlegi pletykák szerint igen erősnek ígérkezik. -
omfgk
veterán
-
nutella1
őstag
Mikor jön ki a 3090 TI? Érdemleges információt nem nagyon találok róla..
-
zebra_hun
veterán
válasz
ScomComputer
üzenetére
Dehogynem versenyzel
-
GAbre
veterán
válasz
Tom456
üzenetére
Eleddig is aio volt benne.Az lett cserélve kisebbre,és felülre rakva.
Nem evga aio-ról beszélek,azt ma küldtem vissza.
Ha meg az msire értette:Minek cserélnék 1 vga aio-t 1 másikra?+ nincs is msinek aio-ja!
Lehet az én hibám,hogy csak offba raktam nem írtam ki,hogy cpu aio.
Az evga így több levegőt kap-5 fokot talán nyert most gpu-ra.
Kb 23-as volt az msi aio(De van 30-40-ért is).De azért kérdeztem,mert elég vegyes vélemények vannak róla,és mint írtam vízhűtés topicban nem írt senki rá semmit.
És nem tudom mennyire bírja ki vagy bír többet,mint az 1év gar?
Ma majd tesztelem mennyit ér így játékok alatt.
De költséghatékonyabb,mint 1 60-70ezres vga aio.De ha baraktam volna azt,akkor is még 5 max 10 fokot nyertem volna.Húzni nem nagyon szoktam.
És kb fél év és jönnek az új kártyák elvileg.
Szóval ezért gondoltam elengedem a vga aio témát.

Majd még azt kéne kiderítenem,hogy érdemes-e hátra raknom 1 ventit?
Vagy bőven elég elölről a 3.
De lehet így marad jobban szellőzik talán alaplapi borda is. -
Segal
veterán
válasz
Werkly
üzenetére
Nekem Phoenix kártya (3080Ti) van a gyártótól. Előtte FTW3-as 3080 volt. Terhelés alatt persze ennek is van hangja, de szerintem messze vészes. Legalábbis a 2 között nem tapasztaltam érdemi különbséget.
Jó árat meg a végtelenségig lehet várni, de a közeljövőben én inkább emelkedést várok kiindulva a forintunk "erősödéséből"...
Mátyásunk lemehetne kicsit a kondiba...
-
GAbre
veterán
válasz
ScomComputer
üzenetére
Mit nem adok fel?
-
GAbre
veterán
MSI MAG CORELIQUID 240R-ed valaki használ?Aio-s topikban senki nem írt róla semmit.
Most ugrok neki állni tesztelni,lehet repül elölről az eddigi hűtő,ha jó lesz.Kíváncsi leszek mit fog érni kártyának is. -
Werkly
addikt
Ismerős venne 3080-at.
Gainward Phantom + mennyire megbízható kártya? Látom 3X8 PIN-es. Dual BIOS-os ez amúgy? UV-ni lehet a típust? Megéri megvenni vagy várni inkább a Ti "olcsóbb" árára? 1440p singleplayer gamingre kéne neki. Kösz! -
omfgk
veterán
válasz
muxi-muxi
üzenetére
Minden RTX 3080-as kártya jobb lesz egy kis optimalizálás után.
Mondjuk ez minden videokártyára igaz, nem csap az RTX 3080-ra, de itt most különösen sokat lehet nyerni egy kis gépészkedéssel MSI AB-ben.
Ha az ember már szán rá egy kis időt akkor marhaság stock értékeken hagyni.
-
muxi-muxi
senior tag
Egy Aorus Masterem van, azzal kapcsolatban azt vettem észre, mint a autóknál a gyári GTi modelleknél: nem kell csesztetni tuninggal és akkor minden jó lesz. Monitoroztam az Afterburnerrel, és azt vettem észre, hogy ha emelek a gyári frekin (GPU 1845 MHz), akkor beleugrik a 340W-ot fogyasztási plafonba és sz@rabb lesz, mint eredeti állapotában. Tuninggal a frekiértékek 1965-1980 MHz körül mennek (90 MHz-t tudok max. stabilan kisajtolni pluszba a magon, és olyan 400-450-et a memóriákból - az utóbbit ugye duplázza), míg gyári frekikkel ugyanezen érték (GPU freq) 330W mellett 2010-2030 MHz körül vannak. (Nem reprezentatív mérés, Cyberpunk 2077 alatt. A program minden instabil állapotot kilépéssel jutalmaz, így pontosan tudom, merre van játékban a vége.)
Oké, nem a legpöngébb kártya, de én többet nem is bolygatom. Mióta pedig nyitva a ház és nem akadályozza az üveglap a hőleadásban, a hőmérsékletek is jócskán lecsökkentek. Jelentős részét a hőnek ugyanis pot az üveglap felé fújná ki a kártya. Már nézegetem a reá való prforált rácsokat, de egyelőre a helyi Obiban nem láttam túl szépeket. -
omfgk
veterán
válasz
boogie84
üzenetére
DDU aztán vissza a legfrissebb drivert.Geforce Experience esetleg nem zavar be?
Vagy bármi más overlay-es marhaság. Nekem utoljára ilyen kapcsán jött ez a szép nevű nvwgxxxxx.dll probléma.Discord például.Igen, amikor utoljára a filterekkel játszottam az NV Freestyle-ban, akkor vágott ki ilyennel RDR2-ben.
-
boogie84
veterán
Üdv urak,
pár napja CoD MW-nél, Dying Light 2-nél, NFS Heat-nél (játékbetöltéskor már, és néha mikor eljut a betöltésig akkor játékban)megáll a kép és kidob windows-ba.Kifogtam egy rossz példányt?
3080 FTW3 ultra.
511.79-ről vissza 511.65-re, majd vissza 79-re. Nem javult.
Nem túl meleg a vga, 70 alatt, proci 70 körül. Mem Junction temp 84 max.Újan telepített The Ascent megy, annál most frissen telepítve nem volt hiba, igaz csap kicsit játszottam vele.
22-én vettem át a kártyát pár napja csinálja.
Szerintetek?

-
krx21
nagyúr
Még evvel is szemezgettem, a Gigabyte “gyári” megoldása.
Aorus S [link]
[link]
Szerintetek “gáz”?
Régen szó szerint több száz gépet szereltem össze, de ma már “herótom” van tőle. Ez kicsi és nem kell gépészkedni.
Vajon cserélhető benne a VGA?
Ha saját szereplős gépet tennék össze, azt biztos, tudom magamról, állandóan “műteném” variálnám…
-
laychi
veterán
Kinek van még itt evga rtx 3080 FTW3 Ultra Hybrid LHR?
BeZolnak már nincs, ha valaki őt ajánlaná. -
krx21
nagyúr
Srácok, köszi a gondolat menetet. Átgondolom…
-
Qtya123
őstag
válasz
Locutus
üzenetére
Én meg gondoltam hátradőlhetek, hisz 360as LiquidFreezer II van a processzoron. Aztán oké, hogy a processzort nem fűti a vga, de a meghúzott ramokat meg fűti... 50 fokra mennek játék alatt, míg egy erősebb memória teszt esetén is alacsonyabb a hőmérséklet, hiszen akkor nem száll rájuk a meleg a vga-ról órákon át.
Egy vga tetejére állított ventilátor a ramok felé irányítva megoldás lenne, de az meg nem esztétikus, hanem olyan odahányt látvány. -
Nálam pl a ref 3080ti elülső ventije szépen befűti a proci hűtő által beszívott levegőt. Lehet látni, ahogy a 70 egykét fokról pár óra game alatt az is felkúszik 80-ra... (halk ventik mellett)
Sajna ezek már nem léghűtéshez való dolgok. Vagy el kell fogadni, hogy halkan már nem lehet járatni a ventiket.
Én már kicsit szemezek egy eiswolf aio-val, meg egy olyan házzal, amibe 2db 360-as radi befér. Csak még nem szántam rá magam, hogy beáldozzam a léghűtés megbízhatóságát... -
muxi-muxi
senior tag
Még az ATX házak is rendesen birkóznak azzal a hőmennyiséggel, amit egy 3080-as termel. Négy venti, plusz Dark Rock Pro 4, és így is rendesen kell járatnom a négy házventit. Ha van nagyobb verziója ennek a háznak (ATX) inkább azt javasolnám, a nyolcvan fok nem túl egészséges.
-
omfgk
veterán
válasz
Werkly
üzenetére
Attól függ mekkora az az árrés.
MSRP vs MSRP egyértelműen nem. De nem fogsz kapni MSRP közelében sima 3080-ast.
Kb 10%-al gyorsabb a Ti mint a sima. És van rajta +2GB ram. Ez az egész így szerintem megér egy 20-25%-ot. Tehát 500k mondjuk a 3080-as akkor szerintem a reális ára a 3080Ti-nak kb 600-620k.
Az biztos ,hogy a 3080-as nem fog visszatérni az MSRP közelébe. Pont ezért jött a 3080Ti és aztán a 3080 - 12GB ,hogy ne kelljen eladniuk az eredeti, azóta már röhejesen olcsónak tűnő kezdőáron.
FE kártyák lehetne MSRP áron. AIB nem lesz már. -
Werkly
addikt
3080 vs. 3080 Ti közti árrést megéri megfizetni vagy nem hoz annyi plusszt gamingnél? Ha van jósgömb valakinél nem tudja, hogy esetleg érdemes lenne várni pár hónapot áresés miatt vagy sem.
-
krx21
nagyúr
Srácok! Egy kérdés:
Lian Q58 házba: [link] szerintetek bele lehet tenni egy Core I7 12gen+RTX3080Ti-t komolyabb hűtési probléma nélkül? -
Segal
veterán
Anno Oled témába megfutottam én is a köröket, mert eleinte volt nálam gond (sok volt az adat) és ott tanácsolták a kábelcserét. Eleinte én is beleestem abba a hibába hogy egy egyszerűbbet vettem ami tudta a 4K 120hz-et, de írták hogy a hdr az plusz adat és ezért időnként kicsit csíkozódott a kép.
Aztán áttértem erre a kábelre és azóta tökéletes minden. Sajnos ahogy elnézem elég szépen felment az ára
-
krx21
nagyúr
Sziasztok,
Érdeklődök, hogy RTX3080-as vagy egyéb kártya, megy tökéletesen 9-es (C9, E9) sorozatú LG OLED TV.vel? (4K, HDR, ARC, g-sync 120Hz) -
omfgk
veterán
válasz
abridabri
üzenetére
A ripple az más.
Az az ,hogy az adott feszültséget milyen stabilan tudja tartani a táp. 12V, 5V, 3,3V.
Amitől összecsuklottak a tápok azok a pillanatnyi csúcsfogyasztások voltak.
A legdurvább a 6900-as ilyen szempontból.
De ez csak 20ms. 50 mérés / másodperc. Másoknál elérhető 5-10ms peak érték is.
Több mérési pont esetén a 3080-asok és 3090-esek is képesek szép értékeket produkálni.Seasonic tápoknál a védelem miatt úgy viselkedett a táp mintha túl nagy terhelést kapott volna. Túl gyorsan avatkozott be.
-
-
Garsza
veterán
válasz
DanielLong
üzenetére
Szerintem jobban megéri egy új 7 év garral 37k mint használt 30k.
Most néztem szlovák alzán csa csak 94 euro 375 forinttal az kb. 35k [link] -
Benhill
őstag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Na nálam van a kis 3080 iChill, ami biztos hogy 9900k mellett, kevéske neki a straight power 650-es gold táp. Kis game után le is kapcsol a gép.
A másik, hogy kissé forrófejű, automata ventivel (46%) egy szellős házban, kis PUBG-vel 73 fokra állt be GPU. Nem baj hogy ennyi végülis, mert ártani nem árt, de hát nem kevés na

60% körüli venti már hallható azért, cserébe nyerek 7 fokot. Valamit-valamiért.
Ha valakit kevésbé zavar a zaj, akkor jó kis kártya ez.PUBG wqhd, minden ultrán 180-230FPS.
Coil whine az jelentem zéró, pontosan 0.Most kicsit kalkulálok, hogy játszok-e én annyit, hogy kell-e ilyen kártya, és rászánjak egy uj tápra 50-et.... vagy visszatérek a 1080ti-hez egyelőre... ezt meg eladom árában, vagy visszaküldöm
Ilyenre lőttem be 0-24re... 17600 graphics pontszám kihozható, ha felcsavarom a hűtést...
-
GAbre
veterán
Csak jelezném,ha valakinek kell evga ftw3 aio,az még a napokban szóljon,mert erősen gondolkozok,hogy visszaküldöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- Apple iPhone 15 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku: 88%
- 27% - ÚJ Dell Alienware AW2725DF QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / Adaptive-Sync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest